İş Yerindeki Hırslı Tip

Nenyop

Batarken güneş ardında tepelerin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2020
689
802
18
31
Merhaba,
Yaklaşık 3 senedir çalışma hayatı içindeyim.
Çalıştığım birimde benimle birlikte iş yapan ama görevi farklı olan bir kadın var. Kadın 32 yaşında evli.
Nadiren merhabalaşma dışında iş harici hiç konuşmayız 3 senedir. Ama bu kadın benim dışımda çoğu kişi ile samimi.
Tabiki beni sevmek zorunda değil fakat burada can sıkıcı olaylar şöyle gelişiyor:
Kadın sürekli bir yarış halinde bunu hissedebiliyorum. Müdürümüz bir şey sorduğunda hemen ilk cevap vermek için acele ediyor, yaptığı işler ufacık da olsa büyüterek anlatıp mailler atıyor, ben bu işi yaptım diyorsam hemen söz ona geldiğinde ben de yapıyorum onu diye sanki laf sokmaya çalışıyor. Sürekli kaç senedir çalıştığını ne kadar kıdemli olduğunu ballandırarak anlatıyor.
Hiç karşılık vermediğim halde yaklaşık bir senedir içten içe daralıyorum.
Sürekli kafamı resetlemeye çalışıyorum kadının iğnelemeli laflarından dolayı. Ve bunu sadece bana yapıyor.
Siz böyle birileriyle karşılaştınız mı iş ortamında?
Ne yapabilirim biraz olsun rahatlamak için?

Bu tavrı özellikle sizeyse zaten yapacağınızı yapmışsınız :)

hırs herzaman insana zarar verir o kendini içten içe yesin dursun kim kiminle neyin yarışında .... İşini gücünü düzgün yap sana verilen görevler zamanında ve düzgün olduktan sonra al eline kahve höpürdete höpürdete iç keyfine bak oralı bile olma lütfen ...

Benzer durumu ben üstümde calisan biriyle yaşıyorum benimle yarisiyor resmen, konumu geregi beni ezmeye çalışıyor ama devamli acik arama derdinde üstelik işimden de memnun :) ben yaris halinde olmadığım halde tabii ki can sıkıcı olabiliyor hele ki konumunu kullanarak benim özelimi bile kisitlamaya çalışır (izin vermeme/verecekse de en ince detayina kadar eşeleme)
En basit konular bile inatlaşma ve tartismaya döner ki ben hiç sesimi yükseltmem, salon kadini cizgimden çıkmam ben sakin oldukça deliriyor amaci benim ona sert cikmam ama istedigini vermiyorum. Yani insanin enerjisini düşürmek için elinden geleni yapan bu tiplerle ayni ortamda calismak zor, size hak veriyorum. Siz benim durumumda değilseniz, esit haklara sahipseniz en güzeli lafinizi söyleyin ve kafaniza göre takilin. Şahsen ben de üstüm olduğu icin daha dikkatliyim koz vermemek adina ama yine de diyecegimi kibarca söylüyorum :) ayni konumda olsam bu kadar bile ugrasmazdim, eski calistigim.yerde biri vardi hep ben mühendisim ben mühendisim diye söylenirdi ama iki.lafi bir araya getirip düzgün cümle kuramazdi bir gün sert ciktim "nolmus mühendissen, madem benden daha bilgilisin gel sen yap ben de göreyim " dedim sustu :) üstelik ben aralarindaki tek kadın çalışandım.
Yani demem o ki, herkese hak ettigini uslubunca soylemek gerekiyor. Kendini sizinle.kiyaslayarak yarisiyorsa demek ki kendine güveni yok. Ben bir isi bilmesem de yarışmam.sorar öğrenirim bilmiyorsam da bana ne der gecerim hic kafa yormam ama işte kendine güveni olmayan böyle uğraşır bosa kendini yorar.

Kamu kurumu mu, özel sektör mü?

Böylelerine aşağı yukarı her işyerinde rastlayabilirsiniz.
Iş dışında kayda değer hayatları yoktur.
Çalıştıkları yere muhtemelen ilk kurulduğunda gelmişlerdir ve son iş tecrübesi orası olur. Bildiğin oradan emekli olurlar.
Asla sevilmezler, devamlı açık ararlar ve patrona deli laf taşırlar.
Kadın olanları asla zara, topshop falan giymez max koton falan.
Merkezi sistem ısıtma olmayan bir yerde çalışıyorsanız onun kendine özel sobası vardır mesela.
İkili tartışmaya girerseniz de çıkışınız verilir :)

Kamudan özelleştirilen bi yer. Şu an özel olmasına rağmen memur hissiyatını devam ettiriyorlar gelen gitmiyor kalıcı oluyor yani
Anlıyorum. İş garantisi olan bir yer galiba. Yükselme imkanlarınız var mı?

Anlıyorum. İş garantisi olan bir yer galiba. Yükselme imkanlarınız var mı?
Genelde en uzun yıl kalanı yönetici yapıyorlar o tarz bir yer. Bu arkadaş benden beş yıl daha uzun çalışmış burda. Aslında rakip değilim ama o kendine rakip göruyor nedense

Genelde en uzun yıl kalanı yönetici yapıyorlar o tarz bir yer. Bu arkadaş benden beş yıl daha uzun çalışmış burda. Aslında rakip değilim ama o kendine rakip göruyor nedense
Amirin seni beğeniyordur. Ya da herkes onunla içli dışlı iken senin geri durman onu rahatsız ediyordur. Politik biri değilsindir, yapmacık tavırları itiyorsundur, onun ilişkilerinde temel öge yapmacıklık olduğu için seni etki altına almanın tek yolu savaşmak kalmıştır. Seni gönderip yerine başkasını aldırmayı da düşünüyor olabilir bi ihtimal. Bırak paralasın kendini, anlamıyorum kamu kurumu gibi bir yerde bu kadar hırsı ben.

Ayni tip benim ekibimde de var ve adam tam bir kompleks. Ignelemeleri, toplantilarda kendilini ovmesi, gizliden sirkette olan her seyi hemen yoneticiye yetistirmesi ve her firsatta beni ezmeye calismasi hosuma gitmese de takmiyorum hic. Biliyor ki onun cok saglam rakibiyim ve yine biliyor ki arti ozellikleri sayesinde bir gun boynuz kulagi gececek. Kivranmasi bundan.

Bes para etmez bu tipler. Vizyonlari sifirdir. Baskalarini cok kolay harcarlar. Yoneticiler de guzel kullanir bu tipleri. Bunlarin farkinda olarak durusunuzu bozmayin ve yaptiklarina takilmayin.

Inan ben de anlamiyorum benzerini yasiyorum
Kamuda böyle hırslı kişiler ne yaparsa yapsın özeldeki gibi ayağını kaydirip attiramaz da neyin hırsı haseti anlasilir gibi degil :)

Inan ben de anlamiyorum benzerini yasiyorum
Kamuda böyle hırslı kişiler ne yaparsa yapsın özeldeki gibi ayağını kaydirip attiramaz da neyin hırsı haseti anlasilir gibi degil :)
Sanki beni aradan çıkarınca maaşı artacak, terfi alacak. İşime bile geliyor öne öne atılmaları, geride durup işlerimi bitiriyorum. Saldım gitti, nereye yaranıyorsa yaransınlar.

Kendinize tam anlamıyla güvendiğinizde gülüp geçer, görmezden gelirsiniz.

Sanki beni aradan çıkarınca maaşı artacak, terfi alacak. İşime bile geliyor öne öne atılmaları, geride durup işlerimi bitiriyorum. Saldım gitti, nereye yaranıyorsa yaransınlar.
Valla benimki de kendine rakip görüyor tayin al git diyor :) üstelik ben onun altinda calisan biriyim yani kimseyi etkisi altina alan biri de degilim ama şunu gördüm ki is arkadaslarim beni cok önemsiyor bunu kıskanıyor gibi geldi. Bazi insanlarin hayatindaki tek basarisi işindeki konumu ya da elindeki diploma oldugu icin ona tutunuyorlar. Halbuki hayatta cok daha kıymetli seyler var. Çok şükür hırsım yok Rabbim de bana hak ettigimi veriyor diyorum.
Konu sahibi arkadasim siz de elinizdeki güzelliklere odaklanin, sizinle yaristigina göre arkanizda kaldigini hissediyor ben boyle bakiyorum olaya, siz isinizi yapin, tavrınızı koruyun o da icten ice delirsin dursun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…