Bu tavrı özellikle sizeyse zaten yapacağınızı yapmışsınız :)Merhaba,
Yaklaşık 3 senedir çalışma hayatı içindeyim.
Çalıştığım birimde benimle birlikte iş yapan ama görevi farklı olan bir kadın var. Kadın 32 yaşında evli.
Nadiren merhabalaşma dışında iş harici hiç konuşmayız 3 senedir. Ama bu kadın benim dışımda çoğu kişi ile samimi.
Tabiki beni sevmek zorunda değil fakat burada can sıkıcı olaylar şöyle gelişiyor:
Kadın sürekli bir yarış halinde bunu hissedebiliyorum. Müdürümüz bir şey sorduğunda hemen ilk cevap vermek için acele ediyor, yaptığı işler ufacık da olsa büyüterek anlatıp mailler atıyor, ben bu işi yaptım diyorsam hemen söz ona geldiğinde ben de yapıyorum onu diye sanki laf sokmaya çalışıyor. Sürekli kaç senedir çalıştığını ne kadar kıdemli olduğunu ballandırarak anlatıyor.
Hiç karşılık vermediğim halde yaklaşık bir senedir içten içe daralıyorum.
Sürekli kafamı resetlemeye çalışıyorum kadının iğnelemeli laflarından dolayı. Ve bunu sadece bana yapıyor.
Siz böyle birileriyle karşılaştınız mı iş ortamında?
Ne yapabilirim biraz olsun rahatlamak için?
Kamudan özelleştirilen bi yer. Şu an özel olmasına rağmen memur hissiyatını devam ettiriyorlar gelen gitmiyor kalıcı oluyor yaniKamu kurumu mu, özel sektör mü?
Anlıyorum. İş garantisi olan bir yer galiba. Yükselme imkanlarınız var mı?Kamudan özelleştirilen bi yer. Şu an özel olmasına rağmen memur hissiyatını devam ettiriyorlar gelen gitmiyor kalıcı oluyor yani
Genelde en uzun yıl kalanı yönetici yapıyorlar o tarz bir yer. Bu arkadaş benden beş yıl daha uzun çalışmış burda. Aslında rakip değilim ama o kendine rakip göruyor nedenseAnlıyorum. İş garantisi olan bir yer galiba. Yükselme imkanlarınız var mı?
Amirin seni beğeniyordur. Ya da herkes onunla içli dışlı iken senin geri durman onu rahatsız ediyordur. Politik biri değilsindir, yapmacık tavırları itiyorsundur, onun ilişkilerinde temel öge yapmacıklık olduğu için seni etki altına almanın tek yolu savaşmak kalmıştır. Seni gönderip yerine başkasını aldırmayı da düşünüyor olabilir bi ihtimal. Bırak paralasın kendini, anlamıyorum kamu kurumu gibi bir yerde bu kadar hırsı ben.Genelde en uzun yıl kalanı yönetici yapıyorlar o tarz bir yer. Bu arkadaş benden beş yıl daha uzun çalışmış burda. Aslında rakip değilim ama o kendine rakip göruyor nedense
Inan ben de anlamiyorum benzerini yasiyorumAmirin seni beğeniyordur. Ya da herkes onunla içli dışlı iken senin geri durman onu rahatsız ediyordur. Politik biri değilsindir, yapmacık tavırları itiyorsundur, onun ilişkilerinde temel öge yapmacıklık olduğu için seni etki altına almanın tek yolu savaşmak kalmıştır. Seni gönderip yerine başkasını aldırmayı da düşünüyor olabilir bi ihtimal. Bırak paralasın kendini, anlamıyorum kamu kurumu gibi bir yerde bu kadar hırsı ben.
Sanki beni aradan çıkarınca maaşı artacak, terfi alacak. İşime bile geliyor öne öne atılmaları, geride durup işlerimi bitiriyorum. Saldım gitti, nereye yaranıyorsa yaransınlar.Inan ben de anlamiyorum benzerini yasiyorum
Kamuda böyle hırslı kişiler ne yaparsa yapsın özeldeki gibi ayağını kaydirip attiramaz da neyin hırsı haseti anlasilir gibi degil :)
Valla benimki de kendine rakip görüyor tayin al git diyor :) üstelik ben onun altinda calisan biriyim yani kimseyi etkisi altina alan biri de degilim ama şunu gördüm ki is arkadaslarim beni cok önemsiyor bunu kıskanıyor gibi geldi. Bazi insanlarin hayatindaki tek basarisi işindeki konumu ya da elindeki diploma oldugu icin ona tutunuyorlar. Halbuki hayatta cok daha kıymetli seyler var. Çok şükür hırsım yok Rabbim de bana hak ettigimi veriyor diyorum.Sanki beni aradan çıkarınca maaşı artacak, terfi alacak. İşime bile geliyor öne öne atılmaları, geride durup işlerimi bitiriyorum. Saldım gitti, nereye yaranıyorsa yaransınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?