• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Yerindeki Hırslı Tip

Valla benimki de kendine rakip görüyor tayin al git diyor :) üstelik ben onun altinda calisan biriyim yani kimseyi etkisi altina alan biri de degilim ama şunu gördüm ki is arkadaslarim beni cok önemsiyor bunu kıskanıyor gibi geldi. Bazi insanlarin hayatindaki tek basarisi işindeki konumu ya da elindeki diploma oldugu icin ona tutunuyorlar. Halbuki hayatta cok daha kıymetli seyler var. Çok şükür hırsım yok Rabbim de bana hak ettigimi veriyor diyorum.
Konu sahibi arkadasim siz de elinizdeki güzelliklere odaklanin, sizinle yaristigina göre arkanizda kaldigini hissediyor ben boyle bakiyorum olaya, siz isinizi yapin, tavrınızı koruyun o da icten ice delirsin dursun :)
Hatta bi iş geldiğinde '' X daha iyi yapar, ona soralım. '' desin, geri çekilsin gelene gidene X baksın, soran olursa '' X daha güzel yapıyor, X buranın direği, X olmasa naparız, canım X.'' desin. 😌

Merhaba,
Yaklaşık 3 senedir çalışma hayatı içindeyim.
Çalıştığım birimde benimle birlikte iş yapan ama görevi farklı olan bir kadın var. Kadın 32 yaşında evli.
Nadiren merhabalaşma dışında iş harici hiç konuşmayız 3 senedir. Ama bu kadın benim dışımda çoğu kişi ile samimi.
Tabiki beni sevmek zorunda değil fakat burada can sıkıcı olaylar şöyle gelişiyor:
Kadın sürekli bir yarış halinde bunu hissedebiliyorum. Müdürümüz bir şey sorduğunda hemen ilk cevap vermek için acele ediyor, yaptığı işler ufacık da olsa büyüterek anlatıp mailler atıyor, ben bu işi yaptım diyorsam hemen söz ona geldiğinde ben de yapıyorum onu diye sanki laf sokmaya çalışıyor. Sürekli kaç senedir çalıştığını ne kadar kıdemli olduğunu ballandırarak anlatıyor.
Hiç karşılık vermediğim halde yaklaşık bir senedir içten içe daralıyorum.
Sürekli kafamı resetlemeye çalışıyorum kadının iğnelemeli laflarından dolayı. Ve bunu sadece bana yapıyor.
Siz böyle birileriyle karşılaştınız mı iş ortamında?
Ne yapabilirim biraz olsun rahatlamak için?
Kadın özel sektörde nasıl hayatta kalınır çözmüş, siz ise bu raddeye gelmesen anlayamazsınız, akıllı kadın aferin.

Siz kadının bu tavrını hissetmişseniz herkes de hissetmiştir. (Sadece size bu hareketleri yaptığına) Siz de inadına o hanıma iyi davranın. Yalnızken veya çevrenizde insanlar varken hiç farketmez. Sakın sakın zıtlaşmayın. O inadına öyle davranıyorsa siz de inadına kibar davranın. Böylece kadının kendisinden utanmasını sağlayacaksınız ve o hareketlerinde azalma olacaktır. Utanmasa anlamasa bile çevrenizdekilere karşı o hanımı küçük duruma düşüreceksiniz. Mesela dediğiniz gibi kadın ballandıra ballandıra bir şeyi anlatıyor mu; ''x hanım ne kadar güzel, inanın sizi kendime örnek alıyorum'' falan diyin. Ama iğneler gibi değil gayet samimiyetle. Kıdemli olduğunu mu söyledi, bir kaç gün sonra siz ona kıdemli olduğunu söyleyin egosunu okşayın. Mesela yani, aklıma gelmiyor şimdi :) Tecrübeyle sabittir, yok yere kimseye akıl vermem ben :)

Siz işinize bakın görmemezlikten duymamazlıktan gelin.

Siz kadının bu tavrını hissetmişseniz herkes de hissetmiştir. (Sadece size bu hareketleri yaptığına) Siz de inadına o hanıma iyi davranın. Yalnızken veya çevrenizde insanlar varken hiç farketmez. Sakın sakın zıtlaşmayın. O inadına öyle davranıyorsa siz de inadına kibar davranın. Böylece kadının kendisinden utanmasını sağlayacaksınız ve o hareketlerinde azalma olacaktır. Utanmasa anlamasa bile çevrenizdekilere karşı o hanımı küçük duruma düşüreceksiniz. Mesela dediğiniz gibi kadın ballandıra ballandıra bir şeyi anlatıyor mu; ''x hanım ne kadar güzel, inanın sizi kendime örnek alıyorum'' falan diyin. Ama iğneler gibi değil gayet samimiyetle. Kıdemli olduğunu mu söyledi, bir kaç gün sonra siz ona kıdemli olduğunu söyleyin egosunu okşayın. Mesela yani, aklıma gelmiyor şimdi :) Tecrübeyle sabittir, yok yere kimseye akıl vermem ben :)
Denendi, onaylandı 😂 bu taktik şaşmaz. Herzaman sakinlik, sakin cevap verme kazanır. Daha çok sinirleniyorlar😂 ters psikoloji ve utandirma yontemi🤭

Back
X