• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerinden tazminat hangi durumlarda alınır

sadece kıdem tazminatı ve izne çıkmadığınız günlerin parasını alabilirsiniz,fakat kendi isteğinizle ayrılacağınız için ihbar tazminatı alamazsınız.

İhbar suresi var hem is veren hemde isci acisindan ihbari calismam dersen maasindan ihbar suren dusulur eksik alirsin

Sıkıntı olmaz 8 hafta bekler maaşlarımı da alırım :) o zaman yılbaşında çıkmak için Kasım başı vermeliyim sanırım :)

Onu maas bordronuzda nasil gosteriyorlar bilmiyorum ama normalde brut maasinizdan hesaplaniyor ki zaten onunda netini aliyorsunuz. Hakkınizı yedirmeyin valla mutlaka alacaklarinizı alın.

QUOTE="vivelamour, post: 36985813, member: 527437"]Çok teşekkürler. Peki btüt maaşıma yol ve yemek de eklenecek mi hesaplanırken ?[/QUOTE]

Ihbar suresine kesinlikle gerek yok. 1 yila 1 gun kala ayrilabilirsin. O kadar net aoyluyorum.paranizi falan kestirmeyin.

İhbar suresi kesinlikle yok. Normalde isten ayrilirsan evet var. Calismam dersen is veren maasindan kesebilir evet ama evlilik tazminatinda kesinlikle yok.

QUOTE="melo34, post: 36985983, member: 455402"]İhbar suresi var hem is veren hemde isci acisindan ihbari calismam dersen maasindan ihbar suren dusulur eksik alirsin[/QUOTE]

Denk gelen ilk maaş odemesinde odemesi lazım. Yada hemende odeyebilir sirketin prosedurlerine baglı

QUOTE="vivelamour, post: 36985850, member: 527437"]Peki bu kıdem tazminatımızı alma süremiz ne ? Ne kadar zamamda öderler ?[/QUOTE]

Sirkete gore degisiyor bu iste
Arkadaş bir şirketle sigortalı olarak 5 senedir çalışıyorum....Yakın da evleniyorum , oturacağım yer işime uzak ve ayrıca işimden de pek memnun değilim aldığım eğitim alanında çalışmak istiyorum...Evlenip iş yerinden çıkma halinde tazminat hakkım doğuyor mu bu konuda bir bilginiz var mı ? Tamamen bilgisizim araştırmalarım da net bir bilgi bulamadım. Bazı yerler de alınabilir yazıyordu...Alamazsın diyenler de oldu...

Şunu da belirtiyim iki senedir personel yetersizliğinden senelik iznimi de kullanamıyorum.Bunla da bir hak talep edebilirmiyim... Şimdiden çok teşekkürler

arkadaşlar benım erkek ark. 8 yıldır devlet uni.sinde sozlesmelı olarak calısıyo. bayram sonrası nısan yapcaz ve artık ızmırde yasıcaz böylelikle ısten çıkacak. ama 8 yıldır emegının karşılığınıda almak ıstıyor. alabılır mı neler yapmak gerek ?

Merhaba ben de önümüzdeki ay vericem istifamı. Üç aylık evliyim kimisi ihbar süren var diyor kimisi de yok anında çıkarsın. Bilginiz var mı sizin ?

merhaba..
ben ihbar süremi kullanmıştım.. yani 3 senedir çalıştığım yerdi.. bir anda bırakmak istemedim açıkçası.. ama kanuni yanını bilmiyorum maalesef :(

evet evlendikten sonra 1 yıl içerisinde tazminatınızı alabilrsiniz. hayırlı olsun :KK54:

Son düzenleyen: Moderatör:
E

Evet tabi ki de eklenecek.

Çok teşekkürler. Herkes farklı bir şey diyor :( mesela arkadaşım diyor ki " brüt zaten yol, yemek vs içinde demektir sen daha ne eklenir sanıyorsun" diyor.. Bundan sormuştum :)

Ozel sektorse acimaz ihbari kullanir malum kanunlar is verenden yana :)
Tum kanunlar isciden yanadir. Kidem tazminati 4857 sayili kanunun da degil 1475 sayili is kanununun 14. Maddes8nde duzenlenmistir.
Çok teşekkürler. Herkes farklı bir şey diyor :KK43: mesela arkadaşım diyor ki " brüt zaten yol, yemek vs içinde demektir sen daha ne eklenir sanıyorsun" diyor.. Bundan sormuştum :)
Simdi bakin ben siz maasi ayri aliyorsunuz yemek ve yol parasini ayri aliyorsunuz sandim. Eger yemek ve yol parasi her ay maasinizin icerisinde odeniyorsa farkli bir ekleme olmaz

Tum kanunlar isciden yanadir. Kidem tazminati 4857 sayili kanunun da degil 1475 sayili is kanununun

Simdi bakin ben siz maasi ayri aliyorsunuz yemek ve yol parasini ayri aliyorsunuz sandim. Eger yemek ve yol parasi her ay maasinizin icerisinde odeniyorsa farkli bir ekleme olmaz

Maaşı ayrı alıyoruz, yemek olarak ticket veriliyor, yol paramız da fatura geliyor servis şirketinden. Yani benim maaşım harici.

Ayrica kidem tazminatinin yaninda kullanmadiginiz yillik izin ucretleriniz ce varsa fazla calisma ve fazladan calisma ucretleriniz ve ulusal bayram ve genel tatillerde calismissaniz bunlarin da ucretini isteyebilirsiniz. Tabi ki firmaniz tarafindan bunlara iliskin odeme yapilmamissa. Ayrica birçok işveren bu tazminatlari eksik odeyip sonunda calisanina hiçbir alacagim kalmamistir diye ibraname imzalattiriyor. Eger eksik aldiginizi dusunuyorsaniz bu ibranameyi imzalamayip dava aciniz.

Back
X