• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerinden tazminat hangi durumlarda alınır

Maaşı ayrı alıyoruz, yemek olarak ticket veriliyor, yol paramız da fatura geliyor servis şirketinden. Yani benim maaşım harici.
O zaman eklenir. Cunku brut maas tum bu eklentilerin yapilfiginda ortaya cikan rakamdir. Hatta mesela isyeriniz bayramlarda geleneksel olarak ek bir ikraniye veya bir yardim veriyorsa bu bile eklenir. Ancak bunları işvereniniz muhtemelen hesaplamayacaktir. Bunun ic8n de dava acip bilirkisi hesaplamasi yaptirabilirsiniz.

O zaman eklenir. Cunku brut maas tum bu eklentilerin yapilfiginda ortaya cikan rakamdir. Hatta mesela isyeriniz bayramlarda geleneksel olarak ek bir ikraniye veya bir yardim veriyorsa bu bile eklenir. Ancak bunları işvereniniz muhtemelen hesaplamayacaktir. Bunun ic8n de dava acip bilirkisi hesaplamasi yaptirabilirsiniz.

Alacağım rakam aşağı yukarı aklımda, eğer çok az bir şey vermeye kalkarsa detaylı hesaplamasını isteyeceğim gözümün önünde. Brütüm 3560 TL, yol & yemek alıyorum yılda 2 kez ikramiyem var, 5 sene sonunda 19-20 bin gibi bir rakam almam gerek sanırım, eğer 15-16 vermeye kalkarsa itiraz ederim :)

Evlendikten sonra bir yıl içinde, istifa nedeni olarak evlilik nedeniyle işten ayrıldığınızı belirtmeniz halinde tazminatınızı alıyorsunuz. Kullanılmamış izinler vb haklarınız da beraber hesaplanarak verilir.
Yalnız evlilik nedeniyle işten ayrılırsanız belli bir süre (o süreyi hatırlamıyorum) yeni bir işe giremiyorsunuz diye biliyorum,

Alacağım rakam aşağı yukarı aklımda, eğer çok az bir şey vermeye kalkarsa detaylı hesaplamasını isteyeceğim gözümün önünde. Brütüm 3560 TL, yol & yemek alıyorum yılda 2 kez ikramiyem var, 5 sene sonunda 19-20 bin gibi bir rakam almam gerek sanırım, eğer 15-16 vermeye kalkarsa itiraz ederim :)
Burdan kidem tazminatınizi hesaplayabilirsiniz.http://kidem-tazminati.hesaplama.net

Sözlesmenizde özel maddeler olabilir sözlesme metnınızı gonderebilirseniz size %100 bi bilgi verebilirim . (avukatım fakat ülkenin çalışma kanunlarına uzağım simdilik) yurtdısında işten ayrılma durumunda değil çoğunlukla kovulma durumunda tazmınat alınır

Back
X