• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

is yerine acilan Tazminat davasi

sevcankubra

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2015
95
7
18
41
arkadaslar bi sirkette iki yil calistim isten cikardilar simdi tazminat davasi acic sizce kazanma sansim varmi sbepsiz yere cikarildim yillik iznim fazla mesaim hepsi duruyor arabizda acip da kazanan varmi

arkadaslar bi sirkette iki yil calistim isten cikardilar simdi tazminat davasi acic sizce kazanma sansim varmi sbepsiz yere cikarildim yillik iznim fazla mesaim hepsi duruyor arabizda acip da kazanan varmi
işsizlik falan alıyor musun?
Tabi ki de açıp hakkını ara.
Önce işi resmiye bindirip bir avukatla konuş ve şirketinle görüşsün dava açacağınızı söylesin.
Neden vermediler tazminatını?

Haklarinizi aldiniz mi? İhbar kidem vs?
Ne gerekce gosterdiler sizi cikarirken?
Haklarinizi aldiysaniz isvereniniz maddi zorluktan dolayi cikardim ama tum parasini verdim diyebilir
Yillik izniniz ve fazla mesainizi neden odemediler? Sormadiniz mi?evrak vs birsey imzalatmadilar mi?

Yasalar genelde çalışan lehine karar verirler..
Neden çıkarıldınız.
Neden izin ücretlerinizi kıdem ihbar ödemediler bunları bir avukatla görüşün ve açın davanızı..

Haklarinizi aldiniz mi? İhbar kidem vs?
Ne gerekce gosterdiler sizi cikarirken?
Haklarinizi aldiysaniz isvereniniz maddi zorluktan dolayi cikardim ama tum parasini verdim diyebilir
Yillik izniniz ve fazla mesainizi neden odemediler? Sormadiniz mi?evrak vs birsey imzalatmadilar mi?
Hayir bana imzala icerdeki maasini verelim dediler imzalamadim hic bir evraha imza atmadin. Yillik izin kulkandirmadilar personel eksik dediler isten cikarilmayada bi gerekce gostermediler haklarimida almadim

işsizlik falan alıyor musun?
Tabi ki de açıp hakkını ara.
Önce işi resmiye bindirip bir avukatla konuş ve şirketinle görüşsün dava açacağınızı söylesin.
Neden vermediler tazminatını?
İmza at verelim diorlar bende imza atmiorm cikisima cnku daha onceki cikardiklari arkadaslrmizda imza attikdan snra ucbes kurus hesabina yatirirlardi imza attigi icin biside yapamazlardi tazminatlarida verilmezdi

İmza at verelim diorlar bende imza atmiorm cikisima cnku daha onceki cikardiklari arkadaslrmizda imza attikdan snra ucbes kurus hesabina yatirirlardi imza attigi icin biside yapamazlardi tazminatlarida verilmezdi
Sen de ilginçsin.
İmza atmadan senin çıkışını nasıl belirleyecekler?
Sen kağıtta yazılanı okumuyor musun? Boş kağıdı imzala demiyorlar herhalde. Bir avukatla git bari kendine güvenmiyorsan.

Sen de ilginçsin.
Sen kağıtta yazılanı okumuyor musun? Boş kağıdı imzala demiyorlar herhalde. Bir avukatla git bari kendine güvenmiyorsan.
Ya bi kafit veriorlar hic bisi talep etmicem die e ona imza at verelim diorlar bn ole bi kagida imza atsam vermeseler ne yapabilirim cikisimi imzlaarsam kendim istifa etmis oluyorm kagitta yazan bunlar cnku maasim bile icerde duruyo daha onceki calisanlarada yapildigi icin biliorum

Peki ne kadar alirim bilginiz varmi

Zaman kaybetmeden avukatla
gorusmelisiniz davaların da bir süresi var çünkü
Tazminat miktarı vs.sizin maasiniza göre belirlenir biz burdan bir şey söyleyemeyüz

Ya bi kafit veriorlar hic bisi talep etmicem die e ona imza at verelim diorlar bn ole bi kagida imza atsam vermeseler ne yapabilirim cikisimi imzlaarsam kendim istifa etmis oluyorm kagitta yazan bunlar cnku maasim bile icerde duruyo daha onceki calisanlarada yapildigi icin biliorum
ay böyle iş yeri mi olur? Seni enayi yerine koyuyor.
Sana yol gösterecek biri yok mu çevrende bu işten anlayan.
Peki sana çıkış verdiklerine dair bir kağıt vermediler mi?
sen işsizliğe başvurmadın mı?
Hala iş yerinde değilsin demi?

Hayir bana imzala icerdeki maasini verelim dediler imzalamadim hic bir evraha imza atmadin. Yillik izin kulkandirmadilar personel eksik dediler isten cikarilmayada bi gerekce gostermediler haklarimida almadim

Ahlak dışı bir ispatları yoksa %100 hakkını alırsın.

İmzalamamakla en doğrusunu yapmışsınız.

Kıdem tazminatın
Yıllık izinlerin
Varsa mesai ücretlerin
Ayrıca 8 maaş hakkın var. 4 maaş +işe iade ya da 4+4 8 maaş

Tabiii bunlar için 1 ayı geçmemiş olması lazım. Ne zaman çıkarıldınız?

Sen de ilginçsin.

İmzalamaması gerekiyordu haklarını alabilmesi için. Doğru olanı yapmış. Diğer türlü de kazanma ihtimali yüksek olurdu ancak çıkarıldığını ispat etmesi haklarını almadığını ispat etmesi zorlaşacaktı.

İşe iade davası açacaksın. Mutlaka bir avukatla görüş, bu konularda bilgisizsin belli ki. Haksız yere çıkartıldığını düşünüyorsan davayı aç; mutlaka kazanırsın. Tazminatını faiziyle beraber alırsın zaten merak etme.

İmzalamaması gerekiyordu haklarını alabilmesi için. Doğru olanı yapmış. Diğer türlü de kazanma ihtimali yüksek olurdu ancak çıkarıldığını ispat etmesi haklarını almadığını ispat etmesi zorlaşacaktı.
Ben imzalaması gerekir derken normal bir iş yeri var gibi düşündüm. Konu sahibinin yazılarından onda teknik bilgi eksikliği ve açıkça pasiflik gördüğüm için onun eksiliği sandım.
İmza edeceği şeyi okuyacak elbette. Normal iş feshinde olan şeyler yoksa zaten imzalamasın.
Ama nereden bilelim ki “hak iddia etmeyeceğim” türünden şeyler yazıldığını.

O zaman dava acabilirsin ve kazanirsin da zaten

-İşe iade davası açabilirsiniz.
-Size haber verilmeden aniden işten çıkartıldığınız için ihbar tazminat davası açabilirsiniz.
-Sözleşme fesih şartlarına uygun hareket edilmediği için işçiye bildirim süresinin 3 katı oranında tazminat ödenmelidir. Kısacası kötü niyet tazminatı alabilirsiniz.
-Mutlaka SGK'dan ödenen prim günlerinize bakın. Eksiklikler var ise hizmet davası açabilirsiniz.

Size imzalatacakları evraklar olursa mutlaka okuyun veya her kağıdın altına "tüm haklarım saklıdır" diyerek kendi el yazınız ile yazın.

Uzmanlığım iş hukuku değil,kabataslak bildiklerim bunlar. Dava açarak elde edeceğiniz hakların detaylarını bu konuda uzman avukat arkadaşlarım verecektir.

Back
X