iş yerine yeni gelen kız

hep orda kalacağım..

hâlâ anlamıyorum. eski biriminizde gün boyu solitaire oynuyordunuz da yeni biriminizde değirmen taşında buğday mı öğütüyorsunuz?
siz olayı anlayamadınız.lütfen bastan okuyun..işte sıkıntı yok.ben verilen her birimde çalısmak zorundayım..diğer arkadasta öyle.ama arkadas acıkgözlülük yaparak bashekimi ve beni kandırarak yerinden kıpırdamamısve görevden kaçmıs oldu.normalde görev yazısı onun adına cıkmıstı..umarım bu kez anlatabildim

canım sen doğru olanı yapmışsın
gerisi onun vicdanı kendi bebeğine olan sorumluluğu
bence kendini hiç kötü hissetme
sen sonuçta doğacak olan bebeği düşünerek böyle birşey yaptın
o kadın için değil

işte ben de onu diyorum. işte sıkıntı yoksa neden şikayet edip kendinize dert yaratıyorsunuz?

Ben bashekim olsam, bana boyle biseyle gelseniz, amacin ne boyle seyleri dusunecegine isine bak derdim. Ben bi seyi degerlendirmis karar vermissem, cok da didiklemeye gerek yok, sigara iciyorsa kendine, isguzarlik ettiyse de etmis. Olmus gecmis, bi karar verilmis, ilkokul cocugu gibi gidip sikayet etmek, tahmin ettuginiz gibi ters tepebilir. Luzumu yoK bence, kidem dediginiz de iki uc ay, duyan da uc bes senelik kidem sanir. Hic girismeyin bence, zararli cikma ihtimaliniz yuksek

gelmıyor....onun yaptıgı cok buyk yanlış kesınlıkle...ama o yanlışı kendı yapıyor burda zorlana yaptırılcak olması bana tuhaf gelıyor asıl.....hele bunu bashekıme anlatmak vs çok saçma bence...şikayet eder gbı...olcak şey degıl...bırak ne yaparsa yapsın kendı eden kendı bulur senden bulmasın

canım ben 13 yıllık memurum arkadas yenı basladı 1 hafta oldu :) ayrıca iyiki bashekim değilsiniz.zaten gidip cocuk gibi sıkayet etmiyorum kimseyide..sadece iyi niyetimi kurnaz bir yeni yetmeye kurban verdiğime üzülüyorum..hepsi bu..

2-3 ayda kıdemli olunmaz arkadaşım.
Sen onun üstü olursun Ozaman kıdemli olursun.
Sigarayla o maddeleri bir tutma sigarada zararlı olan birçok madde havada da var.

Sigarayla o maddeleri bir tutma sigarada zararlı olan birçok madde havada da var.
ben 13 yıllık memurum..arkadas gecen hafta göreve basladı.2-3 aylık olmam o kurumda 2-3 aylık oldugumu anlatmak istemiştim..haa bu da demek değil ben görevlendirmeye gitmeyeceğim hep o gidecek yada baska birimde görevlendirilecek burda herkes eşittir.o baska mevzu...ben halimi bazı arkadaslara anlatamadım yahu..arkadaslar işten filan gocunmuyorum.ben zaten bu birime gectim kız hamile diye.beni üzen kandırılarak ,kurnazlıkla gecmıs olmak..kandırılma duygusunu bilenler beni anlarlar diye düşünüyourm

haa arkadasın o laboratuvarda alacagı koku ksiloldür ve ksilol bir tür alkoldür..alkolün nelerde oldugunu biliyorsunuzdur mutlaka..ve bu birimde hamileler calısmaz diye bir mevzuat yok 9 ay çalısmıs arkadaslarım var aynı biirmde..

Ben o isyerinizdeki kideminizden bahsettim, ilk mesajda kendiniz yazmissiniz iki uc ay diye. Mesleki yeterlilik anlaminda baska yerlerde calismaniz baskadir, elbette deneyimdir ama isyeri acisindan baktiginizda bir haftalik personelden farkiniz olmaz :)
Biz de size diyoruz ki iyi niyetiniz icin tebrik ederiz fakat bu durumu biryerlere tasimak sikayet emek olarak anlasilir ( siz baska kavramlarla isimlendirseniz bile ) ve bu da cocukca bir davranis oldugu icin sizin aleyhinize olacaktir. Gorusum, tavsiyem budur, Allah isinizde kolaylik versin :)
( bu olayda vicdani sorumlulugunu yerine getiren bir bashekim ve kendine dusen vicdani sorumlulugu yerine getirmeyen bir anne adayi var. Herkesin verdigi karar kendine, hamile bir kadinin sigara icmesi kendi vicdanini baglar, bashekimin kendisine iletilen bir talebe boyle karsilik vermesi onu baglar, sizin iyi niyetiniz de sizi baglar)

Her işte işyerinde bu veya buna benzer durumlar olabilir.
Soğuk kanlı ve profesyonelce davranmak lazım.

ben bir çok arkadaşa katılmıyorum, mesele iş solitaire oynamak buğday öğütmek değil bir kişi iki birim vardır kişi bir tanesinin işini daha çok benimser yaptığı zaman mutlu olur atıyorum ben kadın doğum servisindeyim serviste ortamım güzel arkadaşlarımla mutluyum işi seviyorum vs biri geliyo hop sen kbbye geç diyo iş aynı iş ama kbb belki seni açan bi bölüm değil belki ortamına ısınamadın olamaz mı kim neden çalıştığı yeri bırakmak istesin ki bebeğini düşünüyosa sigara da içmesin onun mıymıyları yüzünden ben neden birimimden olayım, patoloji laboratuvarını diyosun herhalde dimi

zaten beni ilgilendirmiyor sigara içmesi..bebeğimi düşünüyorum onun saglıgı önemli havalarına girmesi beni ilgilendiriyor.madem bebeğin bu kadar değerliydi derler insana...

ama bebeğini bahane ederek geçmiyor bu birime.bu bana yapılan bir haksızlık değil mi
Sigara da sağlığa zararlıdır ama sigara farklı birşey radyasyon farklı birşey.Tamam kadın hatalı.Ama başhekim ne yapsın.Nasılsa sigara içiyor diye,oraya niye onu geçirsin.

kadın hamileymiş işte ne kandırılması?

oh cok şükür beni tam anlamıyla anlayan birisi cıktı.evet patoloji..

Valla kusura bakmayın ama o birimde görevi reddettiği halde ve siz o birime geçmişken kimse ben yarım paket sigara içiyorum diye itiraf etmez yani. Ayrıca tamam sigara sağlığa zararlı ama bu onun kendine verdiği bir zarar ve sorumluluğu da kendisine ait ancak hastanede o solüsyonlardan dolayı bir şey olur ve kız da bu yüzden oldu beni zorla orada çalıştırdılar diye dava açarsa başhekimin başı yanar o yüzden durum değişmez yani hastanede çalışıyorsanız bazı şeyleri göze alacaksınız maalesef o ben çalışmam bu ben çalışmam derse o birimde kim çalışacak? herkes işten kaçıyor hastanede maşallah. Bende istemiyorum orada çalışmak yazıyorsunuz sonra orada çalışmak sorun değil ben buun yapmasına kızdım diyorsunuz bariz işinize gelmemiş işte o kız gelmedi ve o görev size verildi farzedin kız sonuçta hamile. O yalan değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…