arkadaslar suan kendimi kötü,güvensiz ve yalnız hissediyorum.ve yazıp rahatlamak bıraz akıl almak ıstedım.bir hastanede çalışıyorum.işyerimize 1 hafta önce bir bayan işe başladı bende bu işyerinde yeniyim.2-3 aylık kadarım.
başhekim aynı hastane içinde baska bır birimde görevlendirilmek üzere bu arkadası yanına çagırdı.görevlendireceği birim ağır solüsyonların oldugu ama cok fazlada riski olmayan bir bölüm.bu arkadas hamileyim bebeğime bir zararı olur ben gitmek istemiyorum dedi başhekime ve başhekimde birimdeki diğer kişi olan beni çağırdı bende istemiyorum ama benden başka gidecek kimse yok mecburen gideceğim dedim.ve diğer birimde başladım.ancak başhekimle konusmamızdan 2 gün sonra bu arkadas gözümün içine bakarak ben günde yarım paket sigara kullanıyorum demez mi....aman allahım başımdan aşagı kaynar sular döküldü.nasıl yani dedim sen bebğin zarar görmesin diye zor olan birime gecmeyip beni öne sürdün ben senden daha kıdemli olmama rağmen hamile oldugun için bebğini düşünerek gittim ve sen sigara mı içiyorsun dedim.çok pişkin bir şekilde evet dedi.kendimi kandırılmış,enayi gibi hissediyorum.pazartesi gününe kadar kendime düşünme süresi verdim ama sağlıklı düşünemiyorum.başhekim biraz aksi bir insan.gidip konusacagım ama geri teper diye düşünüyorum..iyi niyetimin kurbanı oldum..ne olur bana fikir verin.şimdiden teşekkürler
evet muhattap olmuyorum ama yaptıgının yanlıs oldugunu bilmesini sağlayacağım bi sekılde..bende gectiğim yere alışmaya calısıoyurm zaten..benim gercekten tek üzüntüm kandırılmıs olmaktı ama her kafadan bir ses cıktı diğer ayrıntılara takıldı arkadasların cogu..lütfen empati yapın iyi okuyun öyle yazın arkadaşlar..(tüm arkadaslara söylüyorum)Serçecik kadın kendi yaptığını kendi çocuğuna yapar. Yazık, çok üzücü bir annenin kendi evladını bu dumana maruz bırakması.
Seni gıcık etmek için söylemiş olmasın?
Şu yeni geçtiğin yer iyiyse eğer bence ses çıkarma nasıl olsa doğum iznine gidecek o zaman bir şeyler yaparsın.
Şimdi konuşursan hem baş hekime derdini anlatacaksın, hem kadınla papaz olacaksınız, hem de dedikodulara meydan vereceksin.
Kadınla çok muhatap olma.
kadına sunun için bilendim,bebeğimin saglıgı için alkol solumamam gerekir diyip sigara solumaya aslında devam ettiği ve bunu sadece bır bahane olarak sundugu için..not: bende sigara kullanıyorum günde 2-3 tane..ahhhh su önyargılarımız
arkadasım beni zaten ilgilendirmiyor isterse tiner çeksin hamileyken bu onun sorunu..sadece "bebeğimi düşünüyorum" safsatalarıyla görevi üzerime yıkmasına üzüldüm.ama ben bu tarz insanların hayatta hiç mutlu olamayacaklarını da biliyorumönyargı değil de, her kadının hayat görüşü sizinle aynı olmak zorunda değil. bazı kadınlar var mesela, hamileyken tek sigara içmemiş ama emzirirken içmiş. temizliğinde çamaşır suyu kullanmış. kahve kola falan içmiş. bence yanlış ama beni ilgilendirmez, o onun doğrusu.
anlatabildim mi?
Haksızsın demiyorum zaten. Ama keskin sirke küpüne zarar. Şimdi hamile olmasını her şekilde kullanırsa bu insan “hamile kadının üstüne gidiyor, onunla uğraşıyor” diye bir dizi polemik içinde olabilirsin.evet muhattap olmuyorum ama yaptıgının yanlıs oldugunu bilmesini sağlayacağım bi sekılde..bende gectiğim yere alışmaya calısıoyurm zaten..benim gercekten tek üzüntüm kandırılmıs olmaktı ama her kafadan bir ses cıktı diğer ayrıntılara takıldı arkadasların cogu..lütfen empati yapın iyi okuyun öyle yazın arkadaşlar..(tüm arkadaslara söylüyorum)
evet bu sebeple bu hafta sonun geçmesini bekliyorum..bashekime kadar cıkmaz bu olay belki cunku gerek yok ama bu kızın yaptıgının yanlıs oldugunu anlatacagım ..Haksızsın demiyorum zaten. Ama keskin sirke küpüne zarar. Şimdi hamile olmasını her şekilde kullanırsa bu insan “hamile kadının üstüne gidiyor, onunla uğraşıyor” diye bir dizi polemik içinde olabilirsin.
En azından sakinleşmek için süre ver kendine.
Mesela birine karşı çok kızgınsın diyelim üstünden 1 uyku süresi geçince daha mantıklı düşünürsün. Dün söyleyeceklerini “iyi ki söylememişim” dersin.
arkadasım beni zaten ilgilendirmiyor isterse tiner çeksin hamileyken bu onun sorunu..sadece "bebeğimi düşünüyorum" safsatalarıyla görevi üzerime yıkmasına üzüldüm.ama ben bu tarz insanların hayatta hiç mutlu olamayacaklarını da biliyorum
Kesinlikle hakkını savun zaten. Ama sakinliğini koru. Yoksa haksız duruma düşürürler seni.evet bu sebeple bu hafta sonun geçmesini bekliyorum..bashekime kadar cıkmaz bu olay belki cunku gerek yok ama bu kızın yaptıgının yanlıs oldugunu anlatacagım ..
tesekkurler..umarım sakinleşebilirim :) bugün doktorumuz git konus dedi hem kızlar hem başhekimle ben pazartesiye erteledim dedim.hem kötü olamıyorum ben kendi çıkarlarım için baskalarının cıkarlarını ezemıyorum bu sebeple kaybedıyorum gablibaKesinlikle hakkını savun zaten. Ama sakinliğini koru. Yoksa haksız duruma düşürürler seni.
Bol şans.
haklısın senin gibi düşünmüş olabilir.. :)bak ben seni anlıyorum ama diyorum ki belki ona göre sigara orda koklayacağı alkolden daha az zararlı? herkesin önem sıralaması aynı olmak zorunda değil ki.
bence doğru olanı yapıyorsun. Milletin gazına gelme.tesekkurler..umarım sakinleşebilirim :) bugün doktorumuz git konus dedi hem kızlar hem başhekimle ben pazartesiye erteledim dedim.hem kötü olamıyorum ben kendi çıkarlarım için baskalarının cıkarlarını ezemıyorum bu sebeple kaybedıyorum gabliba
ben senden hiçbirşey anlamadım inan.hamilellik bahanesi diyelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?