İş yerini şikayet. Çok acil

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaşlar, benim de daha önce çalıştığım bir kurum var. Ben sigortalı asgari ücretle çalıştım. Ancak bir arkadaşım var sabah yedi buçuk-beş buçuk arası altı gün çalışıyor.
Yarım gün sigorta yaptılar. Onu da arkadaşım istedikten sonra 6 aydan sonra.
Çalışma şartlarından ziyade idareci çok sıkıntılı. Mecbur olduğunu hissettiği an ezmekte hak görüyor. Bir hakkı verilmeyince insan iyice üzülüyor. İşten çıkmak istiyor ama piyasa malum çıksa iş bulabilecek mi bilmiyor çalışmak da zorunda.
Şikayet etse sgkya nasıl bir yöntem izlenir yol yordam gösterir misiniz? Şikayetten de çekiniyor. Ben etsem mesela denetime gidilir mi

Evet ismini gizli tutarak şikayet etsin. Denetime gidiliyor ve inceleme başlatılıyor.
Böyle işverenleri mutlaka şikayet etsin. Şikayet etmemek ödül bunlara

Arkadaşlar, benim de daha önce çalıştığım bir kurum var. Ben sigortalı asgari ücretle çalıştım. Ancak bir arkadaşım var sabah yedi buçuk-beş buçuk arası altı gün çalışıyor.
Yarım gün sigorta yaptılar. Onu da arkadaşım istedikten sonra 6 aydan sonra.
Çalışma şartlarından ziyade idareci çok sıkıntılı. Mecbur olduğunu hissettiği an ezmekte hak görüyor. Bir hakkı verilmeyince insan iyice üzülüyor. İşten çıkmak istiyor ama piyasa malum çıksa iş bulabilecek mi bilmiyor çalışmak da zorunda.
Şikayet etse sgkya nasıl bir yöntem izlenir yol yordam gösterir misiniz? Şikayetten de çekiniyor. Ben etsem mesela denetime gidilir mi
Kurum ise, özel bir yer değilse cimerede yazabilirsiniz, cimer bilgileri kesin bir şekilde saklıyor, isminiz hiç bir şekilde öğrenilemiyor, cimere tüm olayları ifade edebilirseniz onlar sgk ile görüşüp gerekli incelemeleri başlatıyorlar ve daha duyurları oluyorlar, kolay gelsin

Kurum ise, özel bir yer değilse cimerede yazabilirsiniz, cimer bilgileri kesin bir şekilde saklıyor, isminiz hiç bir şekilde öğrenilemiyor, cimere tüm olayları ifade edebilirseniz onlar sgk ile görüşüp gerekli incelemeleri başlatıyorlar ve daha duyurları oluyorlar, kolay gelsin

Kurum devlete bağlı ancak özel kısmı da var. Maaşlarımızı vs özel olan kısmı veriyordu. Ancak devletin atadığı idareci bu davranışları yapan.

Kurum devlete bağlı ancak özel kısmı da var. Maaşlarımızı vs özel olan kısmı veriyordu. Ancak devletin atadığı idareci bu davranışları yapan.
Taşeron gibi yani, cimere yazmanız en doğru sonucu verecektir, bizzat yerinde denetliyorlar

kesinlikle şikayet edin sgkya
çalışma bakanlığınada şikayet edin
iş sağlığı ve güvenliğinin yetersiz olduğundan da bahsedin
hemen geliyolar denetime ve arkasında duruyolar takibini sağlıyolar bu konuların bizzat içindeyim
aman gelir bakar giderler öyle kalır diye düşünmeyin
isimsiz şikayet yapabilirsiniz
sevindirmeyin bu ölücü patronları uğraşsın dursunlar

Calistigim yerde 4 kisi sigortasizdi. Sorsan muslumanlardi abdestli namazinda niyazinda. Hak yerlerdi. Ramazan ayinda herkesin oruç tutmasini güya tesvik etmek icin ortada duran damacanayi bile kaldirdi patron. Yemekhanenin kapisini kilitledi. Disaridan getirdiginiz yemekleri buraya getirip bereketini kaciramazsiniz dedi..Çatida gizli sakli kahve icerdik. Odamizs gittigimizde kahve koktugunu ve bu ofiste.kahve icilmeyecek diye bagirirdi patron. Farelerin cirit atip halay cektigi bizi gorunce korkmadigi depolara gidip eski naylon dosyalari karton dosyalari alir siler tamir eder kullanirdik.
Ben işten ayrildiktan sonra isten cikarilan kisi calisma mudurlugune yanlis hatirlamiyorsam sikayet etmis. Ayni isyerinden şahit göstermek zorundasin demisler. Hangi çalisan bunu yapar ? Ben olsam ben de yapmazdim.
Gerekli makamlardan gelen yetkililer çay kahve iciyor isveren ile. Hiiiiç birsey olmuyor muhabbet edip gidiyorlar.
Çok afedersiniz ama köpek köpeği isirmaz. Baska bir firmaya gittiginizde isveren siz hakli olsaniz dahi sizin hakkinizda iyi dusunmeyecek.
Kurumsal firma haric her firmada isverninizi sikayet ettiginiz karsiniza sorun olarak cikacak.
Özel sektör kurumsal firma degilse iskence.

yapılan alo170 lerin cevabına ben bakıyorum. işyerinden cıkmadıysa henüz, bilgileri versin. işveren adı, unvanı, acık adresini net şekilde belirtsin, ismini gizli tutsun

cimer ya da alo170 fark etmez, ikisinin de cevaplarını veriyorum, ikisine de aynı derecede önem gösteriliyor. şikayetler görülüyor.

Daha bugün cimer den gelen şikayet cavabımı okudum kendi kendime düşündüm kimi kime şikayet ettim ki zaten güvendiği olmasa bize bunu yapmazdı asıl köpeğine sahip çıkmayan devlet başka da birşey demiyorum.

Daha bugün cimer den gelen şikayet cavabımı okudum kendi kendime düşündüm kimi kime şikayet ettim ki zaten güvendiği olmasa bize bunu yapmazdı asıl köpeğine sahip çıkmayan devlet başka da birşey demiyorum.
:KK9:

Evet gidilir denetime yalniz gidince genelde misafir simdi oylesine geldi gibi seyler söyleniyor. Tabiki arkadasiniz geldiklerinde çalıştığını söylesin. Maas bankaya yatıyorsa ya da bir ispat varsa daha kolay olur

Şikayet ettiği zaman iş yerinde çalışıyor olması gerek arkadaşınızın.
Çünkü ispat olması lazım.
Çoğu çalışan işten çıkıp şikayet ettiği için denetime geldiklerinde çalışan orada olmadığı için hiçbir sonuç elde edilemiyor.
Orada olduğu ispat edilirse işyeri epey miktarda ceza alıyor ve eksik yatırdığı primlerin hepsini de yatırıyor.

yapılan alo170 lerin cevabına ben bakıyorum. işyerinden cıkmadıysa henüz, bilgileri versin. işveren adı, unvanı, acık adresini net şekilde belirtsin, ismini gizli tutsun

Alo 170 i aradığınızda ismini gizli tutması mümkün değil diye biliyorum.T.C. adres v.s. istiyorlar.
Ama şikayet esnasında işverene gidildiğinde şikayetçinin ismi verilmiyor derseniz eyvallah.
Burayı netleştirirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Evet gidilir denetime yalniz gidince genelde misafir simdi oylesine geldi gibi seyler söyleniyor. Tabiki arkadasiniz geldiklerinde çalıştığını söylesin. Maas bankaya yatıyorsa ya da bir ispat varsa daha kolay olur

Maaşı bankaya yatıyor bunu dışında iş yerine girip çıkılan saatler imza altına alınıyor her gün. Güvenlik kamerası da var arkadaşın çalıştığı departmanın tam karşısında.

İlla ki denetleniyor. Hatta bir kaç haftaya yayılarak denetleniyor verilen ödevler yapılmış mı diye.
İşveren cezaya bağlı olarak sicilinden korkup yaptırımı uygular mı bilmem tabi. Zira ruhsat iptaline kadar giden cezalar var.

Müfettişler insiyatife bağlı olarak şikayet edenin adını verebiliyor. Gizli kalması istenebilir.

Arkadaşınız çalışma saatlerini ispat edebilir mi bu önemli nokta.
Müfettişler ön çalışma yapıp ellerinde dosya ile gelirler. Çalışanlarla birebir yalnız görüşülür. İşveren müdahale edemez..

Back
X