İş yerinin maaş ödememesi ve eşle kavga

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.830
49.130
798
Kızlar merhaba

Eşim iş yerinden ayrıldı. 1 Kasım'da başka bir yerde işe başladı.
Eski iş yerinden Eylül'de alacağı maaşın yarısı, ve Ekim maaşının tamamı kaldı.
Eşime ayrıldığı zaman ödeme bekliyoruz haftaya ödeyeceğiz dediler.
O günden beri eşimle kavga ediyoruz.
Çünkü adamlar her hafta, "Bu hafta da olmadı, haftaya Salı ödeyeceğiz." diyorlar.
Haftaya Salı oluyor, "Ya Cuma'ya kaldı." diyorlar. Böyle böyle Kasım'ın 16'sına geldik.
Artık en ucuz yemek hangisi, onu yiyelim bari moduna geçtik.

Kavga sebebimiz ise ben yasal haklarını aramasını, en azından noterden ihtarname çekmesi gerektiğini söylüyorum.
O ise bekleme taraftarı, bu da beni deli ediyor. En azından adamlara bir süre ver, ve ödemezseniz mahkemeye gidiyorum de diyorum. Onu bile demiyor. Bekliyor. Onu dersem hiç alamam diyor. Ama zaten alamayacak bence.

Neyse birkaç sorum var.
1. Eşimle kavga etmek istemiyorum ama elimde değil. Adamların bizi parmaklarında oynatmalarına tahammül edemiyorum. Sinirim bozuluyor ve kavga ediyoruz. Daha 3 aylık evliyiz halbuki. Kendimi nasıl dizginleyebilirim? Bu benim için en önemli soru.
2. Biz bu maaşı nasıl alabiliriz? Yemin ederim şeytan diyor ki tut şöyle serseri iki adam, de ki: gidin iki aylık maaşı tahsil edin, tahsil ettiğiniz para sizin olsun.
3. Bunun yasal prosedürü nedir? Eşim yasalarla çok uzun sürer almamız diyor. Ama adamların canı yanacaksa değer.
4. Ben yeni öğrendim ki SGK'da primi az yatırmak için maaşı asgari ücret göstermişler. Bununla ilgili şikayet edebilir miyim?

Derdim artık para değil. Adamların canı yansın, beter olsunlar.

Yol gösterenlere şimdiden teşekkürler.

Dava açmanız gerekir ve Buda uzun sürer.SGK primini siz daha önce görebilirdiniz sonuçta sizden saklı yapılacak birşey değildi.İş veren kendisi biliyordu diyebilir bence

Ben çalışıyorum. Eşim de çalışıyor ama bu aya bir maaş eksik başladık.

Artık iş verenler böyle .
2 aylık maaşımı alamadığım patron canımı mi alacaksın param yok dedi :110:
Ben şimdi noterden ihtar çeksem asgari ücretten gösterecek maaşımı açabileceğimin 3/1 ini alabileceğim..
Sahit bulup mahkemelere düşsem ne kadar zaman sürecek belli değil.
Mahkemelere git gel de cabasi
Böyle vicdansizlardan vicdan beklemek belki size saflık olarak ya da umursamazlık olarak gelebilir .
Muhtemelen eşinde benim gibi yıldı.
Lânet olsun dedi ..

4. Ben yeni öğrendim ki SGK'da primi az yatırmak için maaşı asgari ücret göstermişler. Bununla ilgili şikayet edebilir miyim?

Bunu yapacağınızı söylerseniz adamlar hiç vakit kaybetmeden öderler.
Vergi dairesi filan neyse de SGK şirketlerin en büyük kabusudur.

Artık iş verenler böyle .
2 aylık maaşımı alamadığım patron canımı mi alacaksın param yok dedi :110:
Ben şimdi noterden ihtar çeksem asgari ücretten gösterecek maaşımı açabileceğimin 3/1 ini alabileceğim..
Sahit bulup mahkemelere düşsem ne kadar zaman sürecek belli değil.
Mahkemelere git gel de cabasi
Böyle vicdansizlardan vicdan beklemek belki size saflık olarak ya da umursamazlık olarak gelebilir .
Muhtemelen eşinde benim gibi yıldı.
Lânet olsun dedi ..

Maaşınızı banka aracılığı ile almıyor muydunuz?
Nasıl asgari gösterebilir ki?

Cidden yok mu şu KK'da mafya anası,
İllegal veya legal ben o parayı alacağım :D

Şaka bir yana alamazsam bile ömrümün sonuna dek beddua ederim.

Bu şirketin anlaşmalı olduğu şirketler var. Oralara kadar ararım, çalışmayın derim.
Her türlü karalama kampanyasını yaparım.

İllegal veya legal ben o parayı alacağım :KK70:

Bu şirketin anlaşmalı olduğu şirketler var. Oralara kadar ararım, çalışmayın derim.

Asgari 'yi bankaya yatırıp üstünü elden veriyorlar :)))))
Bence siz bu tiplerle hic muhattap olmamışsınız..

İllegal veya legal ben o parayı alacağım :KK70:

Peki sizin eşinizin maaşı bankadan yatmıyor mu? NAsıl sizinkini düşük gösterip primi az ödemişler? Bir kısmını elden filan mı alıyordu? Öyleyse bir şey yapamazsınız çünkü.

İşte eşim yapmıyor :'(

Ben başkası adına şikayet edebilir miyim acaba?

Bu iş artık namus işi oldu.

İhbarda bulunmak isteyebilirsiniz.
Orada çalışmak şart değil.
Ama ihbar yapanın bilgisi alınır ve karşı tarafın şirket avukatı isterse bu bilgiye ulaşır.

Peki sizin eşinizin maaşı bankadan yatmıyor mu? NAsıl sizinkini düşük gösterip primi az ödemişler? Bir kısmını elden filan mı alıyordu? Öyleyse bir şey yapamazsınız çünkü.

Bende anlamadım. tamamı bankadan yatıyordu. ama yarım yarım. Hatta bazen üçe bölüp yatırıyorlardı

Back
X