İşaret parmağı olmayan biri tıp okuyabilir mi

Kolsuz agop dermatolog. Cerrahi veya diş doktorluğunda önemli olcaktır parmak becerisi, zaten hocaları da bu yönde telkinde bulunur tutup da sen niye doktor oldun diyecek halleri yok. İnş doktorluk tercih eder ve mutlu olur

Liseye başlamadan önce resim isterdim hep. Ortaokul sınıfımda çok sevdiğim bir arkadaşım vardı o da resim isterdi. Sonra bir kaza sonucu tam olarak hatırlamıyorum sağ elden 4 parmağını kaybetti. Sinirden ağladım. Ben ağlayınca o gülüyor, sonra almazlar el önemli meslekte deyip başla liseye gitti.

Ki televizyonlarda görüyoruz ki adamlar ağzıyla, ayağıyla, tek parmağıyla resim yapıyor. Gerçek yetenek bu.

Diyeceğim o ki, herşey yetenek, insanoğlunun başaramayacağı hiçbir şey yok. Belki diğer alanlarda zorlanabilir. Zorlanamayacağı alanlar olabilir.

Bir doktor tanıdığımız var. Bir eli tamamen yok. Seçeceği alana göre değişir. Tutup cerrah olmazsa sorun yok. Ki beyin kalp cerrahlarını falan kastediyorum

Diş Hekimliği okuyamaz.Çok zor öyle okumak.Tamamen el işiyle her şey dis hekimliğinde.Ben de dis hekimloği okuduğum için böyle söyleyebiliyorum.Tıp olabilir ama ilerisini düşünürsek uzamanlik işini,belli bölümleri yazabilir.Psikiyatr,cildiye falan.Benim cilt doktorum engelliydi mesela.Elinde de sorun vardi.

Henüz öyle mi tecrübe edinmedi. Günlük hayatında hiç bir engeli yok. İşaret parmağı yerine orta parmağını kullanıyor . Ama.saglikta ince işler olduğu için belki sorun olur diye dusunduk

her doktor cerrah olacak her doktor ameliyat yapacak diye bir kaide yok. tıbbın bir sürü dalı var. cerrahi için belki gerekebilir ama diğer dallar için çok gerekli olması gerektiğini düşünmüyorum. bence isteklerinden vazgeçmesin.

Merhaba herkese.
Bir akrabamizin kızının sol işaret parmağı çocukluğunda başına gelen bir kaza sonucunda 2.bogumdan kesilmiş
.
Kız sağlıkla ilgili birşey okumak istiyor önceliği tıp. Daha sonra dış hekimliği eczacılık diye gidiyor. Bu mesleklerde el becerisi önemli. Ailesi sağlıkci olmasını çok istiyor ama kız emin degil. Okurken ve ileride meslegi yaparken sorun olabilir diye düşünüyor.

Biz internetten araştırdık ama pek bısey bulamadık. Aranızda doktor olan ya da öğrenci oolanlar vardır belki daha sağlam bir bilgi alırız diye buraya danışmak istedim.
Ben olamaz diye biliyorum. Zaten diş hekimliği ve cerrahlık asla yapamaz.

hiçbir sıkıntı olmaz. Tıp öğrenciliğinde el becerisi gerekmiyor. Kan alma tansiyon ölçme dikiş atma öğretiliyor ama çocukluğundan beri olmadığı için adapte olmuştur yapar bir şekilde onları da. Yapamasa da şart değil aktif meslek hayatında hepsini ya hemşire ya personel yapıyor. Ki zaten masa başı doktorluk yapılan bölümler dahi var; memur gibi olan; mesela biyokimya mesela mikrobiyoloji. Uzmanlıkta 20den fazla bolum var. Bu kadar ufak birşey için hayallerinden vazgeçmesin çok pişman olur..

Merhaba herkese.
Bir akrabamizin kızının sol işaret parmağı çocukluğunda başına gelen bir kaza sonucunda 2.bogumdan kesilmiş
.
Kız sağlıkla ilgili birşey okumak istiyor önceliği tıp. Daha sonra dış hekimliği eczacılık diye gidiyor. Bu mesleklerde el becerisi önemli. Ailesi sağlıkci olmasını çok istiyor ama kız emin degil. Okurken ve ileride meslegi yaparken sorun olabilir diye düşünüyor.

Biz internetten araştırdık ama pek bısey bulamadık. Aranızda doktor olan ya da öğrenci oolanlar vardır belki daha sağlam bir bilgi alırız diye buraya danışmak istedim.

ezacılık okursa işsiz kalabilir, tabi kendi açmayacaksa. Tıpta benim bildiğim ikinci sınıfta branşlara yönelme, alanda uzamanlaşma var, seçtiği alana göre çalışıyorlar ama mesela genel cerahide neşteri nasıl tutacak bu var.

ezacılık okursa işsiz kalabilir, tabi kendi açmayacaksa. Tıpta benim bildiğim ikinci sınıfta branşlara yönelme, alanda uzamanlaşma var, seçtiği alana göre çalışıyorlar ama mesela genel cerahide neşteri nasıl tutacak bu var.

öğrenciyken neşter tutma diye birşey yok hanımefendi. Lütfen yanlış yönlendirmeyin. Uzmanlık da mezuniyetten sonra sınavla okumaya hak kazanılan, gerekli eğitimler tamamlanırsa elde edilen bir unvan.

kolsuz agop örneğindeki gibi kendisine göre bir branş seçmesi lazım. elinin hayati önem taşıdığı cerrahi branşları seçemez yani o konuda iyimser olamıyorum. diş hekimliği de yapabileceğini sanmıyorum o konuda emin değilim ama.

şöyle de bir örnek vereyim babamın bir öğrencisinin serçe parmağı kırıkmış yani yamuk duruyordu ve çok fazla kullandığında ağrı yapıyordu. babamın branşını seçmeyi çok istemişti ama olmadı mesela, psikiyatri seçti. bir cerrah için ellerde parmak eksikliğini geçtim en ufak bir his veya doku kaybı bile korkunç olur.

Tıp öğrenciliğinde el becerisi gerekmiyor

bu şaka filan olabilir mi? yani bahse konu kişi tabi ki hayallerinden vazgeçmesin ama bu biraz ütopya oldu. tıp öğrenciliği tabi ki el becerisi gerektirir, belki o kişiye yardım edilebilir ki zaten uzmanlıkta da cildiye, nükleer tıp vs gibi bölümler seçer. ama hiç zorlukla karşılaşmaz diyemeyiz. evet parmağı olmadığı için diğer parmaklarını çok geliştirmiştir ama hiçbir fark olmaz denilemez ki.

Back
X