İşaret parmağı olmayan biri tıp okuyabilir mi

bu şaka filan olabilir mi? yani bahse konu kişi tabi ki hayallerinden vazgeçmesin ama bu biraz ütopya oldu. tıp öğrenciliği tabi ki el becerisi gerektirir, belki o kişiye yardım edilebilir ki zaten uzmanlıkta da cildiye, nükleer tıp vs gibi bölümler seçer. ama hiç zorlukla karşılaşmaz diyemeyiz. evet parmağı olmadığı için diğer parmaklarını çok geliştirmiştir ama hiçbir fark olmaz denilemez ki.

öyle birşey demedim zaten. Ama fakülteyi okuyup bitirmesine engel bir durum yok ya da pratisyen olmasına ya da kendine uygun diğer uzmanlık branşlarını seçmesine.. Diğer öğrenciler kadar rahat yapamaz uygulama derslerini ama doktor olmasına fakülteyi bitirmesine engel değil.

bir de işaret parmağı baş parmak filan değil; gayet tolere edilebilir bir parmak.. Öğrencilikte yapamayacağı bir uygulama olacağını düşünmüyorum ama cerrahlık konusunda haklı herkes. Cerrah olmayacaksa ve bölümü gerçekten istiyorsa mutlaka yazsın siz cesaret verin ;) istemeden yapılacak meslek değil yalnız onu söyleyeyim; gerçekten isteyip istemediğine iyi karar versin.

Cerrah olmamalı ama uzman olabilir.lütfen duygusal düşünmeyin isterse olur veya neden olmasın diye yazanlara söylüyorum sonucta elini kullanacak en ufak aksaklık ta Rabbim korusun bunun vebaline kimse giremez can emanet ediyoruz doktorlara.

Benim görümcemin işaret parmağı yok kaybettikten bir yıl sonra sağlıkla ilgili bir bölüme girdi.Stajlarında falan da hiç engel olmadı.Bence de engel degil.

öğrenciyken neşter tutma diye birşey yok hanımefendi. Lütfen yanlış yönlendirmeyin. Uzmanlık da mezuniyetten sonra sınavla okumaya hak kazanılan, gerekli eğitimler tamamlanırsa elde edilen bir unvan.
mezuniyetten sonrasını kast etmiştim zaten, en basitinden sağlık ocağındaki doktor bile o tür aletleri kullanıyor, bunu kast ederek yazdım, lütfen başka yönlere çekmeyin.

Tıp okumasında sakınca olmaz sağ eli ile öğrencilikte yaptırılan damar yolu açma kan alma enjeksiyon gibi şeyleri yapabilir diye düşünüyorum ama cerrah olmasında sıkıntı çıkar bitirince cerrahi bir branş seçmez psikiyatri temel bilim dahiliye ftr gibi bölümler seçebilir acilde çalışırsa zorlanabilir çünkü dikiş atması gereken hastalar gelebilir

bu mesajdan hiç mezuniyetten bahsettiğiniz anlaşılmıyor kusura bakmayın.
Onu kast etmiştim, ama varsayalım etmedim öyle anlaşılmasın efendim, bu tıpçılar kadavra üzerinde çalışmıyor mu? Eline neşter almadan mı mezun oluyorlar yani, o zaman hastanede yapılan pratik derslerinde ne yapıyorlar?

Onu kast etmiştim, ama varsayalım etmedim öyle anlaşılmasın efendim, bu tıpçılar kadavra üzerinde çalışmıyor mu? Eline neşter almadan mı mezun oluyorlar yani, o zaman hastanede yapılan pratik derslerinde ne yapıyorlar?

Ayırca ilk üç sene teorik bilgi sonrasında pratiğe yöneliyorlar nasıl neşter tutmadan pratik yapıyorlar? Yoksa üç senede mezun oluyorlarda bizim mi haberimiz yok!

ezacılık okursa işsiz kalabilir, tabi kendi açmayacaksa. Tıpta benim bildiğim ikinci sınıfta branşlara yönelme, alanda uzamanlaşma var, seçtiği alana göre çalışıyorlar ama mesela genel cerahide neşteri nasıl tutacak bu var.
Eczacılıkta neden issiz kalır dediniz. Eskiden iş imkanı olan bir meslekti diye biliyorum.

Eczacılıkta neden issiz kalır dediniz. Eskiden iş imkanı olan bir meslekti diye biliyorum.
Büyük şehirde değilse zor, kuzenim eczacılık okudu üç sene işsiz kaldı, kpss ataması var mı bilmiyorum, o özel sektörde iş arıyordu, üstelik küçük şehirde, yanlış yönlendirmek istemem.

Herkese teşekkürler cevaplarindan dolayı. Az çok bı fikrimiz oldu. Tabi daha net bir bilgi için bir doktora danışmayi düşünüyor.

Büyük şehirde değilse zor, kuzenim eczacılık okudu üç sene işsiz kaldı, kpss ataması var mı bilmiyorum, o özel sektörde iş arıyordu, üstelik küçük şehirde, yanlış yönlendirmek istemem.
Anladim. Önceden garanti iş sahibi oluruz diye baktığımız mesleklerde bu hale gelmiş demek. Üzüldüm kuzeniniz için. Zor bir bölüm Diye biliyorum eczacılıgi

Bazı arkadaşlar ne alaka demiş ama var alakası. El becerisi isteyen cerrahi bölümler örneğin kesin olmaz. Bir arkadaşımın tek gözü %80 oranında görmediği için göz dr luğu seçemedi mesela

Y yaprak4r Sakin olun ve bilmediğiniz konularda ahkam kesmekten vazgeçin!. Evet hiçbir tıp öğrencisi eğitim hayatı boyunca sandığınız manada eline neşter almaz. Dikiş atarken ipi kesmek ya da pansuman yaparken gerekli aletleri kesmek için kullanır. Zannediyorum baskın eliyle bulmak kullanabilen herkes bu bahsettiğim işlemleri yapabilir.

Tıp Fakültesi 6 senedir ve ilk 3sene temel ikinci 3 sene klinik eğitim verilir. Sandığınız ve yansıtmaya çalıştığınız gibi pratik dersler de ikinci uç senede değil birinci uç senede yani temel eğitimin içinde verilir. Kadavrayı da hiçbir tıp öğrencisine kestirmezler. Öğrencinin elinde heba edilebilecek çok kadavramız yok ülkemizde, hatta eğitim için yeterli kadavra var mı o bile soru işareti!..
hastanede yapılan pratik dersler de hasta muayene etmek, takip etmek, hazırlamaktan ibaret; son sene de kan alma ekg çekme sonda takma vs bir sürü işlem yapılıyor fakat hiçbiri işaret parmağı eksikliği nedeniyle yapılamayacak şeyler değil, üstesinden gelir hepsinin. Üçüncü kez açıkladığıma göre itiraz edecek birşeyiniz kalmamıştır diye ümit ediyorum -_-

Son düzenleme:
Sakin olun ve bilmediğiniz konularda ahkam kesmekten vazgeçin!. Evet hiçbir tıp öğrencisi eğitim hayatı boyunca sandığınız manada eline neşter almaz. Dikiş atarken ipi kesmek ya da pansuman yaparken gerekli aletleri kesmek için kullanır. Zannediyorum baskın eliyle bulmak kullanabilen herkes bu bahsettiğim işlemleri yapabilir.

Tıp Fakültesi 6 senedir ve ilk 3sene temel ikinci 3 sene klinik eğitim verilir. Sandığınız ve yansıtmaya çalıştığınız gibi pratik dersler de ikinci uç senede değil birinci uç senede yani temel eğitimin içinde verilir. Kadavrayı da hiçbir tıp öğrencisine kestirmezler. Öğrencinin elinde heba edilebilecek çok kadavramız yok ülkemizde, hatta eğitim için yeterli kadavra var mı o bile soru işareti!..
hastanede yapılan pratik dersler de hasta muayene etmek, takip etmek, hazırlamaktan ibaret; son sene de kan alma ekg çekme sonda takma vs bir sürü işlem yapılıyor fakat hiçbiri işaret parmağı eksikliği nedeniyle yapılamayacak şeyler değil, üstesinden gelir hepsinin. Üçüncü kez açıkladığıma göre itiraz edecek birşeyiniz kalmamıştır diye ümit ediyorum -_-

Üstesinden gelinmeyeceğini zaten kast etmedim, pratikte el becerisi gerektiren dersleri var tıpçıların bunu göz önünde bulundursun dedim. Bunun için basitçe neşter örneğini verdim, en basit ve bilinen şekliyle, pekala başka örnekte verilebilir, olayı büyüten sizsiniz hanımefendi. Arkadaş kendini geliştirmişse cerrahta olabilir. Ama siz isterseniz beni yanıltmak için biraz daha araştırma yapın.

Bu arada kadavralar umrumda bile değil, yaptığınız açıklamaya yazık.

Back
X