Yooo hiç de doğru değil dedikleri.
Alakasız şeyler
Kadavra kesmek filan
Kadavrayı kim kaybetmiş de öğrenciler diseksiyon yapmış.
örneklere indirgemiyorum. öğrencilik süresince pratik yapmaz, eline neşter almaz kısmında gayet haklı. üyeyi tanımam etmem fakat anlatmak istediği anlaşılmadan üzerine gidilmiş.
Ya sizin yüzünüzden banlanacağım ya ona yanıyorum. Ben konuyu kapatmak istedikçe uzattınız. Polemik olmasın kimse yanlış bilgi almasın diye uğraştıkça baltaladınız. Cahille uğraşmak ne kadar zormuş cidden.
evet burası kamuya açık bir site herkes ulaşıp okuyabiliyor; hassasiyetim, destan gibi mesajlarım da bu yüzden!!! Zaten doktorlar olarak meslekten soğumuşuz akıllı olan adaylar da yavaş yavaş tıp tercih etmekten vazgeçiyor. Bari bir avuç doktor adayından gereksiz bir sebeple olmayalım değil mi? Benim bütün dedim bu!
Babanız doktor diye siz de doktor olmuyorsunuz hanımefendi. Diğer üyeye hiç değinmeyeceğim onunki daha beter yaptığı hatayı bile kabul etmedi; siz hiç olmazsa doktor yakınısınız..
Referansımı sormuştun ya birkaç mesaj önce referans benim! Deşifre olmamak için söylemek istemedim ama size laf anlatmak ne mümkün!
Ayrıca yazdıklarımı tekrar dönüp okuyun. Pratik yapılmıyor makas tutulmuyor demedim. Ayrıca bir insanın tek bir işaret parmağı yok diye makas kullanamadığını mı zannediyorsunuz?? Birkaç gün sol işaret parmağınızı avucunuza yapıştırın nasıl bütün işlerinizi yaptığınıza siz de hayret edeceksiniz!
En az üç mesajımda fakültede hangi uygulamaların yapıldığını saydım ama okuyamamışsınız sanırım olsun. Ben yine sayayım; kan alma enjeksiyon yapma dikiş atma abse sıkma pansuman ng sonda ve idrar sondası takma ekg çekme vs vs daha niceleri.. Fakat ben bunları el becerisi olarak adlandırmıyorum burada anlaşamıyoruz . Bana göre el becerisi diş hekimlerinin yaptığıdır. Hatta onlarda bile bir kısım becerisi yetersiz olanlar yine diş hekimi oluyor ama becerikliler kadar başarılı tedavi yapamıyorlar. Tıpta ise kas gücü ve hareketleri yerinde olan herkes bu uygulamaları yapabiliyor ekstra yeteneğe gerek yok yani!!
Öyle bir konuşmuşsunuz ki maşallah tıp okuyanlardan daha İyi biliyorsunuz. Hayran kaldım özgüvene bravo!
özgüvenim tabi ki yüksek, bilgim dahilinde bir konu çünkü. babam doktor diye ben doktor değilim tabi ki ve bu yazdıklarımı ve verdiğim örnekleri de kendi kafamdan yazmadım, yine doktorlara sorup yazdım çünkü yazdığım her şeyin kaç bin kişiye ulaşıp nasıl hayatlara nasıl etki edeceğini bilemem.
baştan bu yana söylemek istediğim şu, fakültede tabi ki elini kullanacak ve tabi ki diğer öğrencilere göre zorlanacak. kadavra üzerinde çalışsın, sütur atsın, sonda taksın ne yaparsa yapsın tabi ki zorlanacak. olmaz mı herhalde olur ama "aa hiç zorlanmaz tabi ki yapar" da denilemez. konuda bahsi geçen kişinin doktorluk mesleğini hayal ettiğini vs anlamadım. ailesi istiyormuş onun da hevesi varmış. hayali olsa tabi ki takip etsin yapsın derim ama zaten büyük bir hayali olan kişi buradan değil daha sağlıklı bilgi alacağı yerlerden almaya çalışır bilgiyi.
bahsettiğiniz uygulamaların tümü bana göre el becerisidir. kötümser değilim gerçekçiyim tabi ki diğer öğrencilerden daha çok zorlanacak ama yapamaz değil yapabilir ama zorlanacak bu açık.
doktorlardan veya tıp öğrencilerinden iyi bildiğimi iddia etmedim, ben sizden ve benden daha iyi bilen birisine sordum ve yazdım. ha ona sormasam da yazardım ama eksik olurdu.
yorumları yeni okudum.
bir tıp öğrencisi olarak sizin yazdıklarınıza hak veriyorum. ki zaten doktormuşsunuz da. doktor çocuğu olanlardan daha iyi biliyorsunuzdur/biliyorumdur.
bilinmeyen konularda ahkam kesmeye pek gerek yok.
yani belki öğrencilikte ufak tefek uygulamalarda sorun yaşayabilir, ama nasıl bir eğitim aldığımızı zannediyorlar ki.
zaten kimse kız ihtisasını cerrahi alanında yapsın demedi.
bakalım referansımız kabul görecek mi :)
öyle can hıraş şekilde savunulmuş ki. pek dinleyeceklerini de sanmıyorum açıkçası.
dinledim, okudum, anladım. bir dahakine alıntı yapmaya davet ediyorum sizi zira böyle pek hoş olmamış.
hiçbir şeyi savunmadım, üye karşısındaki anlamayıp farklı yerlere çekmiş olayı ben de mizacım gereği sessiz kalamadım.
istediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz durumu fakat yazdıklarımın tamamının arkasındayım. zorlanacağını ve yapabileceğini ve fakültede tıp öğrencilerinin ellerine neşter, makas aldığını söylüyorum farklı bir şey değil.