İşaret parmağı olmayan biri tıp okuyabilir mi

Henüz öyle mi tecrübe edinmedi. Günlük hayatında hiç bir engeli yok. İşaret parmağı yerine orta parmağını kullanıyor . Ama.saglikta ince işler olduğu için belki sorun olur diye dusunduk
Genelde sağ elini kullanıyorsa yani solak degılse bence bir problem olmaz zaten o alısmıstır ona gerek duymadan herişi yapmayı

Neşter tutmaktan ne anlıyorsunuz?
Tıp Fakültesi öğrencisine hasta emanet edip ameliyat yaptırıldığını mı sanıyorsunuz?
Her tıp öğrencisi cerrahi ameliyat yapacak kabiliyete sahip olmalı mı sanıyorsunuz?

Neşter tutmak neden bu kadar büyütülüyor ben anlamadım. Alt tarafı basit bir bıçak evinizdeki bıçaklardan daha basit ve küçük emin olabilirsiniz; tutması kompleks birşey de değil anlamlı birşey de değil!
Sakin olun isterseniz. Bu agresiflik de iyi değil doktor için.

Sakin olun isterseniz. Bu agresiflik de iyi değil doktor için.

Aynı konu için bu kadar çok açıklama yapınca ve hala aynı şeyler söylenmeye devam edince bırakın bu kadarcık tepkiyi vereyim. İnsan olduğumu hatırlatayım; robot değilim.

Başta beni alıntılamasaydınız zaten birşey yazmazdım. Çok sıkıldım çünkü yüz kere aynı şeyi yazıp hala aynı itirazları okumaktan..

Aynı konu için bu kadar çok açıklama yapınca ve hala aynı şeyler söylenmeye devam edince bırakın bu kadarcık tepkiyi vereyim. İnsan olduğumu hatırlatayım; robot değilim.

Başta beni alıntılamasaydınız zaten birşey yazmazdım. Çok sıkıldım çünkü yüz kere aynı şeyi yazıp hala aynı itirazları okumaktan..
Anladım da ben de azar yemek için girmiyorum foruma neticede. Durup durup bana patlamanız hoş olmadı. Neyse iyi akşamlar.

Anladım da ben de azar yemek için girmiyorum foruma neticede. Durup durup bana patlamanız hoş olmadı. Neyse iyi akşamlar.

O yazdıklarım azar değil bence sitem daha çok.. Ha azarlasam ne olacak ki? Tanımadığınız görmediğiniz sanal biriyim; kaale alınacak birşey değil bence yani ama yine de kırdıysam özür dilerim.

Herkese teşekkürler cevaplarindan dolayı. Az çok bı fikrimiz oldu. Tabi daha net bir bilgi için bir doktora danışmayi düşünüyor.

Erkek arkadaşım asistan hekim, ona sordum sizin için. Öğrencilikte cerrahi uygulamalarda belki diğer arkadaşlarına göre 2 kat daha fazla çaba sarf edebilir, cerrahi ile alakalı bir alanda uzmanlaşmak istemedikçe büyük bir sorun yaşayacağını sanmıyorum dedi. Zaten şöyle de bir durum var, Alfred Adler'in "organ eksikliği/yetersizliği" diye bahsettiği bir olgu vardır. Kişi kusurlu olan organını ödünleme yoluna gider, yani bu kızımız işaret parmağı eksik olduğu için ellerini çok daha iyi kullanmayı öğrenmiş de olabilir. Bunu da göz ardı etmemek lazım.

konuştum. kabul edilecek bir şey değil, etmeyebilirsiniz öyle bir hakkınız var gayet. işin içinden sıyrılmaya çalışmıyorum, çözebilsem çözerim zaten. buraya uzun uzun hayatımı yazmayayım. konunun bana dönmesine gerek yok, öneride bulunduysanız tek tıkla sekmeyi kapatabilir veya önerilere devam edebilirsiniz tabi benim kişiselimde eleştirilerde bulunmayarak. iyi forumlar.
valla siz hayatınızda ne yaşadınız bilmiyorum ama ne yaşarsanız yaşayın gelip insanlara sert çıkışmaya hakkınız yok. bir laf vardır ya, kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğü başladığı anda biter. bu da az çok onun gibi bir şey. sizin ömrünüzün ne zorluklar altında geçtiği beni zerre ilgilendirmiyor, herkesin zorluğu başka, yaşadığınız zorluk gidip insanlara sert davranma hakkı vermiyor. aksine özel hayatınızı kenara koyup bana ve tüm insanlara gayet normal, el bebek gül bebek büyümüş gibi davranmanız lazım.

napayım ben doktor olunca mesela durduk yere hasta azarlayıp “ama ben çok zorluk çektim canım kusura bakma” mı diyeyim?

konu neden size döndü? gelip “ben böyleyim anam sertim banlandım mı 10 gün banlanırım” diyerek kendinizi savunduğunuz(?!) için. bu övünülecek bir şey değil ki. insanlarla insan gibi konuşmayı öğrenmeniz lazım.

ben kendi yaşadığım zorlukları size carlayarak çıkarıyor muyum? yo.

valla siz hayatınızda ne yaşadınız bilmiyorum ama ne yaşarsanız yaşayın gelip insanlara sert çıkışmaya hakkınız yok. bir laf vardır ya, kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğü başladığı anda biter. bu da az çok onun gibi bir şey. sizin ömrünüzün ne zorluklar altında geçtiği beni zerre ilgilendirmiyor, herkesin zorluğu başka, yaşadığınız zorluk gidip insanlara sert davranma hakkı vermiyor. aksine özel hayatınızı kenara koyup bana ve tüm insanlara gayet normal, el bebek gül bebek büyümüş gibi davranmanız lazım.

napayım ben doktor olunca mesela durduk yere hasta azarlayıp “ama ben çok zorluk çektim canım kusura bakma” mı diyeyim?

konu neden size döndü? gelip “ben böyleyim anam sertim banlandım mı 10 gün banlanırım” diyerek kendinizi savunduğunuz(?!) için. bu övünülecek bir şey değil ki. insanlarla insan gibi konuşmayı öğrenmeniz lazım.

ben kendi yaşadığım zorlukları size carlayarak çıkarıyor muyum? yo.

hanımefendi lütfen mesajlarımda bir alt metin aramayın. ben bu ülkenin şanslı kesimiyim, düşündüğünüz gibi trajik bir hayatım yok. ha olsaydı da bunun arkasına sığınacak bir insan değilim.

hayatımı anlatmayayım dedim çünkü benim hayatımda benim tarzımı eleştirecek bir insan yok. ben istediğim gibi konuşurum zoruna giden olursa sizin gibi tepkisini belli eder ama maalesef ben sizin için üzücü olsa da kendimi değiştiremem çünkü böyle bir harikayım.

tüh bak sataştığınız kişi hayatında zorluk çekmemiş, o yüzden sert değilmiş. ne olacak şimdi hangi temele dayanıp sallayacaksınız bana? tamamen kendi isteğimle sertim ve dobrayım. 10 gün banlanmak da övünç kaynağı filan değil tamamen söylediklerimin karşılığı. bana burada hitabet dersi vermek için uygun kişi değilsiniz.

ha bu arada sizin doktor tribiniz çok erken başlamış ama ben idmanlıyım. :)

Benim lisede arkadasim vardi, tum parmaklari dogustan deformasyonlu. Yani nasil anlatayim, kucucuk bir el ayasi ve 4'er tane parmagimsi cikinti. Ama cok zeki bir kizdi, tip istiyordu kazandi ve mezun simdi. Uzmanligini da psikoloji uzerine yapti. Yani hicbir sorun olmaz,merak etmeyin:)

sureklı butun hastalara çoluk çocuk yaşlı demeden aynı ilaçları yazan,aksırsa tıksırsa dırek ezberden anlaştığı ilaç şirketınden antıbıyptık ateş düşürücü yazacaksa olmasın..
inşallah şifacı bır dr olur ıhtıyacımız var boylelerıne.

Back
X