Etkinlik diye kendinizi kasmayın o sosyal medya hesapları abartıyor. Hanimiz etkinlikle büyüdük neyi eksik yapıyoruz? Ben kızıma kendim bakıyorum ama etkinlik çok fazla yapmadım biz anneyiz öğretmen değil ev de kreş değil. Zaten alınan oyuncaklar motor becerileri geliştirici şeyler oluyor onlar için her şey bir etkinlik aslında. Önemli olan çocukla ilgilenmek konuşmak parka götürmek mesela etrafında çocuk olmayanlar için en büyük etkinlik park.ya bir de sosyal medyadan kötü etkileniyor insan, 6 aylık bebeğe yaptırılan etkinlikler falan babaannesi çok da anlamaz o işlerden sadece temel bakım sağlayabiliyor benim de etkinlik yaptırmaya vaktim yok fırsat buldukça kitap okuma vb yapıyoruz ama yeterli gelmez diye endişeleniyorum
Ya konuyla alakasız ama ben de bugün aynı şeyleri düşündüm ben de pek etkinlik yapamıyorum açıkçası 19 aylık oğlum var ama sürekli konuşuyorum her gün kesin 1 saat dışarı çıkartıyorum renkleri falan öğretmeye çalışıyorum gösteriyorum söylüyorum bugün biraz eksik mi kalıyorum acaba diye düşündüm ama sonra da dediğiniz gibi düşündüm yani annelerimiz bize etkinlik mi yaptı sanki diye düşündüm rahatladım biraz haftaya da oyun grubuna başlayacağız hafta iki gün ona gidecek o yeterli olur herhalde yoksa ekran falan hiç göstermiyorum sadece yemek yerken bakıyorEtkinlik diye kendinizi kasmayın o sosyal medya hesapları abartıyor. Hanimiz etkinlikle büyüdük neyi eksik yapıyoruz? Ben kızıma kendim bakıyorum ama etkinlik çok fazla yapmadım biz anneyiz öğretmen değil ev de kreş değil. Zaten alınan oyuncaklar motor becerileri geliştirici şeyler oluyor onlar için her şey bir etkinlik aslında. Önemli olan çocukla ilgilenmek konuşmak parka götürmek mesela etrafında çocuk olmayanlar için en büyük etkinlik park.
Oyun grubu yeterli olur bende götürmüştüm güzel etkinlikler vardı. Evde çeşit çeşit şey hazırlamaya zaten vakit kalmıyor ki çocuğu uyut. Yemek yap uyansın parka götür vs derken ben zaman bulamıyorum park en güzel etkinlik. Bizim mahallede büyük kumlu park vardı yanyana oturup kova kürek kum oynuyorlar mesela gayet iyi oluyor. Benim kızımda 20 aylık bir ara ekransız yemiyordu onuda şöyle çözdüm mama sandalyesinde oturunca istiyordu bende yete örtü serip yerde yedirmeye başladım bıraktı ekranı. İştahı daha açıldı öyle olunca. Ekran hiç yok değil izliyor ama tabiki sınırlı izliyor gün boyu değil çok bunaldığımda veya 2 yaş sendromu tuttuğumda dışarda yemek yerken vs veriyoruz yoksa durmuyor.Ya konuyla alakasız ama ben de bugün aynı şeyleri düşündüm ben de pek etkinlik yapamıyorum açıkçası 19 aylık oğlum var ama sürekli konuşuyorum her gün kesin 1 saat dışarı çıkartıyorum renkleri falan öğretmeye çalışıyorum gösteriyorum söylüyorum bugün biraz eksik mi kalıyorum acaba diye düşündüm ama sonra da dediğiniz gibi düşündüm yani annelerimiz bize etkinlik mi yaptı sanki diye düşündüm rahatladım biraz haftaya da oyun grubuna başlayacağız hafta iki gün ona gidecek o yeterli olur herhalde yoksa ekran falan hiç göstermiyorum sadece yemek yerken bakıyor
Kayın valideni neden sevmiyorsun ?Merhaba herkese,
Mart ayında doğum yaptım 6 aylık oldu kızım, ekonomik nedenlerden ötürü işe başlamak durumunda kaldım, ben beyaz yakayım eşim serbest çalışıyor işleri pek yolunda değil para lazım haliyle.O da ilgileniyor bu arada müsait oldukça ama onun da iş alması lazım görüşmeleri oluyor sürekli, dışarıda oluyor genelde.
Evden çalışıyorum, kayın validem yardıma geldi sağ olsun, kendi annemle dönüşümlü bakacaklar bakıcı ücretleri de almış başını gitmiş maşallah.
Ama ben huzursuzum yani bebeğimi terk etmiş gibiyim evden çalışıyorum oysa ki, gözümün önünde, ama mesela ben toplantıdayken babaannesinin kucağında görünce ne bileyim biraz da kıskanıyorum sanırım çünkü kayın validemle mesafeliyim hatta sevmiyorum ama saygıda da kusur etmiyorum asla, kendi annem olsa kıskançlık hissetmem sanırım
Kızımın da en tatlı zamanı şimdi, tadımları, emekleme çalışmaları, tepkileri vb. en öğrenmeye açık olduğu zamanlardan birinde.Elimden geldiğince ben uyutmaya çalışıyorum, beslenmesini ben yapmaya çalışıyorum ki bağımız kopmasın, emmiyor maalesef bıraktı.
Beraber olduğumuz zamanlarda ne gibi etkinlikler yapabiliriz bağımız güçlensin, babaannesiyle sınırlı şeyler yapabilir yaşlı kadın.
Biraz iç dökme gibi oldu, tavsiyeleriniz varsa açığım, teşekkürler şimdiden.
Oyun grubu yeterli olur bende götürmüştüm güzel etkinlikler vardı. Evde çeşit çeşit şey hazırlamaya zaten vakit kalmıyor ki çocuğu uyut. Yemek yap uyansın parka götür vs derken ben zaman bulamıyorum park en güzel etkinlik. Bizim mahallede büyük kumlu park vardı yanyana oturup kova kürek kum oynuyorlar mesela gayet iyi oluyor. Benim kızımda 20 aylık bir ara ekransız yemiyordu onuda şöyle çözdüm mama sandalyesinde oturunca istiyordu bende yete örtü serip yerde yedirmeye başladım bıraktı ekranı. İştahı daha açıldı öyle olunca. Ekran hiç yok değil izliyor ama tabiki sınırlı izliyor gün boyu değil çok bunaldığımda veya 2 yaş sendromu tuttuğumda dışarda yemek yerken vs veriyoruz yoksa durmuyor.
ya bir de sosyal medyadan kötü etkileniyor insan, 6 aylık bebeğe yaptırılan etkinlikler falan babaannesi çok da anlamaz o işlerden sadece temel bakım sağlayabiliyor benim de etkinlik yaptırmaya vaktim yok fırsat buldukça kitap okuma vb yapıyoruz ama yeterli gelmez diye endişeleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?