İşe başladım :(

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
837
618
323
Edirne
Merhaba herkese,

Mart ayında doğum yaptım 6 aylık oldu kızım, ekonomik nedenlerden ötürü işe başlamak durumunda kaldım, ben beyaz yakayım eşim serbest çalışıyor işleri pek yolunda değil para lazım haliyle.O da ilgileniyor bu arada müsait oldukça ama onun da iş alması lazım görüşmeleri oluyor sürekli, dışarıda oluyor genelde.
Evden çalışıyorum, kayın validem yardıma geldi sağ olsun, kendi annemle dönüşümlü bakacaklar bakıcı ücretleri de almış başını gitmiş maşallah.

Ama ben huzursuzum yani bebeğimi terk etmiş gibiyim evden çalışıyorum oysa ki, gözümün önünde, ama mesela ben toplantıdayken babaannesinin kucağında görünce ne bileyim biraz da kıskanıyorum sanırım çünkü kayın validemle mesafeliyim hatta sevmiyorum ama saygıda da kusur etmiyorum asla, kendi annem olsa kıskançlık hissetmem sanırım :KK15:

Kızımın da en tatlı zamanı şimdi, tadımları, emekleme çalışmaları, tepkileri vb. en öğrenmeye açık olduğu zamanlardan birinde.Elimden geldiğince ben uyutmaya çalışıyorum, beslenmesini ben yapmaya çalışıyorum ki bağımız kopmasın, emmiyor maalesef bıraktı.
Beraber olduğumuz zamanlarda ne gibi etkinlikler yapabiliriz bağımız güçlensin, babaannesiyle sınırlı şeyler yapabilir yaşlı kadın.
Biraz iç dökme gibi oldu, tavsiyeleriniz varsa açığım, teşekkürler şimdiden.

Merhaba kızım 7,5 aylıkken işe başladım. süt iznim vardı ama yolda geçiyordu maalesef. 10 saate yakın ayrı kalıyorduk. ilk zamanlar çok zordu ve işe gittim diye kızıyordu sanırım gece uyku düzeni alt üst olmuştu. annem bakıyordu doğduğundan beri alışıktılar birbirlerine o açıdan zorlanmadılar. zaten emmiyordu bebeğim doğduğundan beri.
şuan 15 aylık hala çok özlüyorum ve kızım da beni özlediğini biliyorum ama ilk zamanki kadar zor değil. alışkanlık oluyor.

Yatağa yatıp kitap okuyabilirsiniz, dışarıda yürüyüşe çılabilirsiniz.

ya bir de sosyal medyadan kötü etkileniyor insan, 6 aylık bebeğe yaptırılan etkinlikler falan babaannesi çok da anlamaz o işlerden sadece temel bakım sağlayabiliyor benim de etkinlik yaptırmaya vaktim yok fırsat buldukça kitap okuma vb yapıyoruz ama yeterli gelmez diye endişeleniyorum

Anneler gergin olunca çocuklar hemen anlıyor, bunun normal olduğunu hissettirin ona bence, ne güzel içinizi rahat ettirecek insanlara emanet ediyorsunuz evladınızı, mecbur olmasanız zaten çalışmazsınız, izin günlerinizde telafi edersiniz bir şekilde...☺️

ya bir de sosyal medyadan kötü etkileniyor insan, 6 aylık bebeğe yaptırılan etkinlikler falan babaannesi çok da anlamaz o işlerden sadece temel bakım sağlayabiliyor benim de etkinlik yaptırmaya vaktim yok fırsat buldukça kitap okuma vb yapıyoruz ama yeterli gelmez diye endişeleniyorum
Etkinlik diye kendinizi kasmayın o sosyal medya hesapları abartıyor. Hanimiz etkinlikle büyüdük neyi eksik yapıyoruz? Ben kızıma kendim bakıyorum ama etkinlik çok fazla yapmadım biz anneyiz öğretmen değil ev de kreş değil. Zaten alınan oyuncaklar motor becerileri geliştirici şeyler oluyor onlar için her şey bir etkinlik aslında. Önemli olan çocukla ilgilenmek konuşmak parka götürmek mesela etrafında çocuk olmayanlar için en büyük etkinlik park.

Benim bebeğim nisanın 8 inde doğdu bu hafta işe başladım evden de değil 🥲 ben bu zamana kadar kitap okumasına, şarkılar söylemeye yani kısaca gelişimsel aktivitelere çok önem verdim ama işe başladıktan sonra önceliğim çocuğumun benimle verimli eğlenebildiği zamanı geçirmesi oldu. Mesela yüz üstü aktiviteyi ben yokken yapsın ya da kitapları ben yokken okusunlar. Ben bunların yerine şarkı açıp kızıma dans ediyorum, ben dans edince o kadar mutlu oluyor ki ya da yürüyüşe çıkıyoruz bebek arabasını azıcık hızlandırıp şimdi seni yakalıyorum diye koşar gibi yapıyorum kıkır kıkır gülüyor. Mutlaka bol bol sarılıyorum. Bence bu tarz şeyler aramızdaki bağı daha güçlü yapıyor, sonuçta ben onun annesiyim benimle eğlenip mutlu anılar biriktirmesi daha önemli 🥹 dünyanın en zeki çocuğu olmasına gerek yok ama en mutlu çocuğu olmalı 🫠

Evet düşündüklerinizde haklısınız ama şu açıdan bakın birde onun için ve onun geleceği içinde çalışmanız lazım o yüzden kendinizi üzmeyin

Etkinlik diye kendinizi kasmayın o sosyal medya hesapları abartıyor. Hanimiz etkinlikle büyüdük neyi eksik yapıyoruz? Ben kızıma kendim bakıyorum ama etkinlik çok fazla yapmadım biz anneyiz öğretmen değil ev de kreş değil. Zaten alınan oyuncaklar motor becerileri geliştirici şeyler oluyor onlar için her şey bir etkinlik aslında. Önemli olan çocukla ilgilenmek konuşmak parka götürmek mesela etrafında çocuk olmayanlar için en büyük etkinlik park.
Ya konuyla alakasız ama ben de bugün aynı şeyleri düşündüm ben de pek etkinlik yapamıyorum açıkçası 19 aylık oğlum var ama sürekli konuşuyorum her gün kesin 1 saat dışarı çıkartıyorum renkleri falan öğretmeye çalışıyorum gösteriyorum söylüyorum bugün biraz eksik mi kalıyorum acaba diye düşündüm ama sonra da dediğiniz gibi düşündüm yani annelerimiz bize etkinlik mi yaptı sanki diye düşündüm rahatladım biraz haftaya da oyun grubuna başlayacağız hafta iki gün ona gidecek o yeterli olur herhalde yoksa ekran falan hiç göstermiyorum sadece yemek yerken bakıyor

Ya konuyla alakasız ama ben de bugün aynı şeyleri düşündüm ben de pek etkinlik yapamıyorum açıkçası 19 aylık oğlum var ama sürekli konuşuyorum her gün kesin 1 saat dışarı çıkartıyorum renkleri falan öğretmeye çalışıyorum gösteriyorum söylüyorum bugün biraz eksik mi kalıyorum acaba diye düşündüm ama sonra da dediğiniz gibi düşündüm yani annelerimiz bize etkinlik mi yaptı sanki diye düşündüm rahatladım biraz haftaya da oyun grubuna başlayacağız hafta iki gün ona gidecek o yeterli olur herhalde yoksa ekran falan hiç göstermiyorum sadece yemek yerken bakıyor
Oyun grubu yeterli olur bende götürmüştüm güzel etkinlikler vardı. Evde çeşit çeşit şey hazırlamaya zaten vakit kalmıyor ki çocuğu uyut. Yemek yap uyansın parka götür vs derken ben zaman bulamıyorum park en güzel etkinlik. Bizim mahallede büyük kumlu park vardı yanyana oturup kova kürek kum oynuyorlar mesela gayet iyi oluyor. Benim kızımda 20 aylık bir ara ekransız yemiyordu onuda şöyle çözdüm mama sandalyesinde oturunca istiyordu bende yete örtü serip yerde yedirmeye başladım bıraktı ekranı. İştahı daha açıldı öyle olunca. Ekran hiç yok değil izliyor ama tabiki sınırlı izliyor gün boyu değil çok bunaldığımda veya 2 yaş sendromu tuttuğumda dışarda yemek yerken vs veriyoruz yoksa durmuyor.

Merhaba herkese,

Mart ayında doğum yaptım 6 aylık oldu kızım, ekonomik nedenlerden ötürü işe başlamak durumunda kaldım, ben beyaz yakayım eşim serbest çalışıyor işleri pek yolunda değil para lazım haliyle.O da ilgileniyor bu arada müsait oldukça ama onun da iş alması lazım görüşmeleri oluyor sürekli, dışarıda oluyor genelde.
Evden çalışıyorum, kayın validem yardıma geldi sağ olsun, kendi annemle dönüşümlü bakacaklar bakıcı ücretleri de almış başını gitmiş maşallah.

Ama ben huzursuzum yani bebeğimi terk etmiş gibiyim evden çalışıyorum oysa ki, gözümün önünde, ama mesela ben toplantıdayken babaannesinin kucağında görünce ne bileyim biraz da kıskanıyorum sanırım çünkü kayın validemle mesafeliyim hatta sevmiyorum ama saygıda da kusur etmiyorum asla, kendi annem olsa kıskançlık hissetmem sanırım :KK15:

Kızımın da en tatlı zamanı şimdi, tadımları, emekleme çalışmaları, tepkileri vb. en öğrenmeye açık olduğu zamanlardan birinde.Elimden geldiğince ben uyutmaya çalışıyorum, beslenmesini ben yapmaya çalışıyorum ki bağımız kopmasın, emmiyor maalesef bıraktı.
Beraber olduğumuz zamanlarda ne gibi etkinlikler yapabiliriz bağımız güçlensin, babaannesiyle sınırlı şeyler yapabilir yaşlı kadın.
Biraz iç dökme gibi oldu, tavsiyeleriniz varsa açığım, teşekkürler şimdiden.
Kayın valideni neden sevmiyorsun ?

Oyun grubu yeterli olur bende götürmüştüm güzel etkinlikler vardı. Evde çeşit çeşit şey hazırlamaya zaten vakit kalmıyor ki çocuğu uyut. Yemek yap uyansın parka götür vs derken ben zaman bulamıyorum park en güzel etkinlik. Bizim mahallede büyük kumlu park vardı yanyana oturup kova kürek kum oynuyorlar mesela gayet iyi oluyor. Benim kızımda 20 aylık bir ara ekransız yemiyordu onuda şöyle çözdüm mama sandalyesinde oturunca istiyordu bende yete örtü serip yerde yedirmeye başladım bıraktı ekranı. İştahı daha açıldı öyle olunca. Ekran hiç yok değil izliyor ama tabiki sınırlı izliyor gün boyu değil çok bunaldığımda veya 2 yaş sendromu tuttuğumda dışarda yemek yerken vs veriyoruz yoksa durmuyor.
🧿 evet dediğiniz gibi zaten vakit kalmıyor ev işi yemek bebeğin yemeği vs zaman bitiyor

Silin onları kendinize en büyük iyiliği yapmış olursunuz. Oğlum 2 yaşında. 3. Aydan tüm instamomları sildim o günden beri çok rahatım. Ben mühendisim mesela kimse bana etkinlik yaptırmadı. Ama ailem beni hep çok sevdi yeterli ve değerli olduğumu hissettirdi, destekledi. Asıl olması gereken tek şey bu. Diğerlerini okulda da öğrenecek.

Merhabalar, bende bu hafta ise başladım oğlum 16 aylık ve ilk defa ayrı kalıyoruz bu kadar uzun saatler boyunca. Her gün onu özledikce ağladım sanırım alışma sürecimiz geçince daha iyi hissedeceğiz 🙏🏻

Hepiniz çok haklısınız bir yerde derdimiz aynı işte çocuğumuz daha iyi olsun daha iyi şartlarda büyüsün, evet sosyal medyaya takılmamak en iyisi sanırım ben biraz da pimpirikli bir insanım maalesef.
Ben hatırlıyorum az çok, annem de çalışan bir kadındı, beni tv'nin önüne koyar bakıcıya bırakır işine gidermiş o zamanlar ücretli ücretsiz doğum izni olayı da yokmuş tabi seni 20 günlükken bırakıp işe gitmek zorunda kaldım der hep.Yapabildiği tek etkinlik beni parka götürmek olabilir :)
Dans etmek güzel fikirmiş :) kitabı babaannesiyle de okuyabilir, yürüyüş yapıyoruz zaten doğduğu günden beri.

Kayın validemi neden sevmiyorum, yani olmadı ya, ilk günden beri ısınamadım tutmadı elektriğim, kolay kolay bir şeyden memnun olmaz, hafiften de sinsilik sezerim hep, eşimle kendi aramızda konuşup kapattığımız konuları "bilerek veya bilmeyerek" yeniden açar haydiiii biz eşimle tekrar bir geriliriz.Bilmişlik taslamayı sever, bazen öyle şeyler söylüyor ki içimden "haddii bee, valla mıııı" falan diyorum :D
Ama bu negatiflik tek taraflı, ona sorsan dünyanın en iyi gelini olabilirim.Tabi ki negatif düşüncelerimi hissettirmiyorum hiç bir şekilde, saygıda kusur etmiyorum ama yok yani sevemiyorum.
Yine de sağolsun işini gücünü bıraktı geldi, ikimizin de aileleri şehir dışında yaşıyor bu arada.

Öyle işte...

Son düzenleme:
Back
X