İşe başlama sendromu ılk gunden sıkıldım yardım:(

Ilk zamanlarda olur boyle seyler. Ben lise caglarimdan beri calisiyorum. Bircok ise girdim ciktim. Hicbirinde ilk zamanlarim gulluk gulistanlik degildi. Her ilk gunumde isten cikmayi aklimdan gecirmisimdir. :9: Simdi de yeni isimdeyim, ogrenme donemindeyim yine. Zamanla herseyi ogreniyorsun, otomatige bagliyorsun. Isi iyice kavrayana kadar biraz sIkIntI cekeceksin, is hayatinin kurali.

Scarlette, her insan degisiktir, bazilari ilk gün SIKILIR, bunalir bir isden, bazi insanlar vardir, herseyi cok ilginc bulur ve aklina bile gelmez ilk aylar bunaldigini, cünkü hersey yenidir ögrenmek ister.

Kendi isini kurman icin, hayat tecrüben olmasi lazim, is tecrüben olmasi lazim, hatta bir kac is tecrüben olmasi lazim.
Onun icin madem yasinda genc hep calis hep calis, ne zaman kendi ayaklarinin üstünde durabildiginde kendi is yerini kurarsin.

Ama tecrüben olmadan kendi isimi kuracagim demen dogru degil, senin isle alakali ne bilgin varki, isini kuracaksin?
Muhasebeden iyi kötü bilgin olmali, is kurallarindan, personel egitmeden, yapmak istedigin isin egitimini almadan derken bir kac sene calisip sonra is kurmalar olur.
Hadi hayirlisi, ne demisti rahmetli Sabanci : CALISMAK, CALISMAK, CALISMAK...

Her is ilginctir, her yaptigin isde birseyler ögreniyorsun, hatta kötü örnekleri bile ögrenmek senin acindan kardir, cünkü mesela patronun sana ilk gün firca atti, sen ama bir gün patron oldugunda bunu yapmayacaksin. vs. vs...

Son düzenleme:
Bu arada ben 16 yasimdan beri calistim.
Babam ( Alah rahmet etsin ) bir kurus bile veren baba degildi ve iyikide vermemis, herseyimi kendi kazancimla yaptim.
Ehliyet icin dondurmacida calistim, ehliyet parami topladim, o kadar tatliydiki o kazandigim para.:16:
Sonra üniversiteye gittim aksamlari calistim, aksam eve geldikten sonrada ders calisirdim.
O zaman ne güzeldi, ne internet vardi nede bu kadar cok tv kanallari. Hayat sanki daha güzeldi.
Neyse demek istedigim herseyimi kendim karsiladim, hatta evlenirken bile ne annemler nede esimin ailesi bir kurus yardim etmeden yuvamizi kurduk.
O kadar güzelki kendi parani kazanmak, kimseye muhtac olmamak, bunlarin neticesinde cok güzel bir yasantim oldu.
Kimse bana birsey diyemedi ve diyemezde cünkü hic bir haklari yoktu üzerimde...
Ve ilk arabami yine kendim aldim. Simdi düsünüyorumda, cok zor zamanlardi, ama cokda güzeldi, cünkü ben hep hayatin icindeydim, bos vakit gecirmedim.
Her isi yaptim, her zaman merak ederekten en iyisni yapmaya calistim, bir gün bile kendime acimadim, yeterki hedefime ulasayim dedim.
Cünkü biliyordumki calisan her zaman güclüdür.
Onun icin kardesim sana tavsiyem orayi begenmediysen bile pes etme illaki sevdigin begendigin bir yer cikar ve sonuna kadar özveriyle calis, bosa gitmez emin ol, cünkü her patron iyi bir elemana muhtactir.

İş hayatı böyledir, usta olana kadar neler yaşadım bilsen...

Aynen öyle canim, bir yerlere gelene kadar insan neler yasiyor.

Bu arada ben 16 yasimdan beri calistim.

Bende sekreter olarak işe başlamıştım, ilk maaşımla cep telefonumu aldım. Oradan kazandığımla grafik kursuna gittim grafiker olarak bir yere başladım. Oradan kazandıklarımla da ileri seviye mesleki eğitim aldım ve daha iyi bir işe girdim. Evlenirken kendi paramla evlendim ehliyetimi, eşyamı, üstümü başımı kendim aldım. :66: Bunu anlatması kolay ama neler yaşadım bu arada. Haksızlığa da uğradım, paramı da alamadım, beğenildiği halde yaptığım iş kötülendi... Düşünün müşteri işi beğenmezse sevgi yaptı olurdu, çok beğenilirse patron kendim yaptım derdi.

ne kadar güzel,bak nerelerden nereye gelmişsin,takdir ettim sevgi se4ni.bu arada bişey sorcam canm grafikerlik eğitimn kursta aldğından mı ibaret yoksa okuluna gitmişmiydin ?ben de almak istiyorum ama sadece düşüncede şimdilik.bikaç şey araştırıyorum buda onların içinde,o yüzde sordum sevgi

konu sahibi arkadaşım,ilk günler sıkıcı olur bence,zamanla alışırsn ,tabii işi hiç sevmiyorsan ve huzurun yoksa o ayrı.

ne kadar güzel,bak nerelerden nereye gelmişsin,takdir ettim sevgi se4ni.bu arada bişey sorcam canm grafikerlik eğitimn kursta aldğından mı ibaret yoksa okuluna gitmişmiydin ?ben de almak istiyorum ama sadece düşüncede şimdilik.bikaç şey araştırıyorum buda onların içinde,o yüzde sordum sevgi

konu sahibi arkadaşım,ilk günler sıkıcı olur bence,zamanla alışırsn ,tabii işi hiç sevmiyorsan ve huzurun yoksa o ayrı.

Mesaj yolladım oradan bakarsın, şimdi konuyu dağıtmıyım :61:

sevmediysen ayrıl işten...

kendimden biliyorum, bende 2 ay önce bi işe girmiştim, kendi mesleğimle alakalı bi yer değildi, öylesine vakit geçirmek için girmiştim

baktım olmuyo, ayrıldım birkaç gün sonra..

zorla işe gitmek çok kötü bişeyy...

eziyet geliyo insana..

Back
X