işe gelirken mutsuz gelmek

berlingoes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
525
145
103
33
merhaba kızlar,
geçenki konumda bahsetmiştim eski iş yerimden teklif geldi diye bugün ne zaman görüşeceğiz diye eski yöneticime yazdım. Patronun farklı düşünceleri olduğunu duruma göre haberleşeceğimizi söyledi. Çok ama çok moralim bozuldu.. :( :( :(

Şuan çalıştığım yerden nefret ediyorum hiç bi şekilde alışamadım. İşimle alakalı pek bişey yapmıyorum. Daha çok yönetici tarzı çalışıyorum. Ama daha 2,5 ayda bu durum beni yordu. (Eylülde daha yoğun olacağını şehir dışı iş gezilerinin olacağını kalmalı falan şimdiden ondan bahsediyorlar. O tempoyla çalışabilecek durumda değilim şuan....)

Şimdi ben farklı bir yerle daha görüşmüştüm. Orasıda benden uygulamalı bişeyler istemişti mesleğimle alakalı eşiminde pek içine sinmedi küçük diye orası boşver uğraşma dedi. ( Çünkü maaş için 4 e yakın bişeyler demişti kadın. )

Ama akşam uğraşacağım benden bi kaç çizim istediler yapacağm. Belkide burdan kurtuluşum için bir seçenek olacak bin 500 e yakın her ay kaybım olacak ama buraya geldiğim her gün hasta olarak dönüyorum eve...

Siz olsanız ne yapardınız şuan???

Maddiyatınız el veriyorsa seveceğinşz yerde çalışın. O şekilde çalışmak nedir bilirim. Çok zor yani. Gideceğiniz işin şartlarını da baştan öğrenin tabi. Daha az maaş aşıp bir de üstüne istediğiniz gibi çıkmazsa daha çok üzülürsünüz.

Maddiyatınız el veriyorsa seveceğinşz yerde çalışın. O şekilde çalışmak nedir bilirim. Çok zor yani. Gideceğiniz işin şartlarını da baştan öğrenin tabi. Daha az maaş aşıp bir de üstüne istediğiniz gibi çıkmazsa daha çok üzülürsünüz.
Bir miktar borcumuz var aslında ama 1.500 lira olmazsa da cok cok büyük sorunlar çıkacağını sanmıyoruum. EŞimin maaşı daha iyi çünkü......EŞimin maaşı tüm ödemelerimize kredi okul taksidi fatura market vs.. gitse bile benim kazandığım 4000 ile çokta güzel yaşanır.
Bu şekilde gelmek çok zor :( Akşam uğraşacağım bişeyler yapmaya umarım beğenirler yaptıklarımı.

kesinlikle sevebilecegin bir is de calis. 2 senedir ayni sorunu yasiyorum! Evlenip esimin yanina tasindim ve kendi meslegimi yapamiyorum, bu o kadar yipratici ve üzücü bir sey ki seni cok iyi anliyorum. En iyisi sevdigin isi yap maasi az da olsa, huzursuz ve mutsuz olduktan sonra paranin hic bir degeri yok gözümde.
Insallah emeklerin bosa cikmaz ve gönlüne göre bir yer bulursun.

merhaba kızlar,
geçenki konumda bahsetmiştim eski iş yerimden teklif geldi diye bugün ne zaman görüşeceğiz diye eski yöneticime yazdım. Patronun farklı düşünceleri olduğunu duruma göre haberleşeceğimizi söyledi. Çok ama çok moralim bozuldu.. :KK43: :KK43: :KK43:

Şuan çalıştığım yerden nefret ediyorum hiç bi şekilde alışamadım. İşimle alakalı pek bişey yapmıyorum. Daha çok yönetici tarzı çalışıyorum. Ama daha 2,5 ayda bu durum beni yordu. (Eylülde daha yoğun olacağını şehir dışı iş gezilerinin olacağını kalmalı falan şimdiden ondan bahsediyorlar. O tempoyla çalışabilecek durumda değilim şuan....)

Şimdi ben farklı bir yerle daha görüşmüştüm. Orasıda benden uygulamalı bişeyler istemişti mesleğimle alakalı eşiminde pek içine sinmedi küçük diye orası boşver uğraşma dedi. ( Çünkü maaş için 4 e yakın bişeyler demişti kadın. )

Ama akşam uğraşacağım benden bi kaç çizim istediler yapacağm. Belkide burdan kurtuluşum için bir seçenek olacak bin 500 e yakın her ay kaybım olacak ama buraya geldiğim her gün hasta olarak dönüyorum eve...

Siz olsanız ne yapardınız şuan???

siz zaten burada çalışmak istemiyorsunuz

bulun başka iş ve gidin

zira herkes o yönetici pozisyonunu istemeyebilir

anladığım kadarı ile toplantılar, düzenlemeler vs sizi bunaltıyor

siz alanınızla ilgili şunu yap desinler, siz de yaratıcılığınız ile yapın istiyorsunuz

iş tanımı böyle olan yerlere bakın ve tabii ki ücret şu andaki pozisyondan az olur

zira istediğiniz işin üst pozisyonundasınız şu an ama mutlu değilsiniz

belki çocuğunuz biraz büyüyünce daha farklı yerlere açılırsınız ama şu an bu psikoloji ile kendinizi hasta edeceksiniz

mesela şehir dışı iş gezisi neden o tempoda çalışamayacağınız hissi uyandırdı bunu düşünün

gelince işler daha çok yığılır gibi mi

ekip işi ise ekibinizi oturtunca aslında şehir dışı rahatlatabilir dahi

siz zaten burada çalışmak istemiyorsunuz

bulun başka iş ve gidin

zira herkes o yönetici pozisyonunu istemeyebilir

anladığım kadarı ile toplantılar, düzenlemeler vs sizi bunaltıyor

siz alanınızla ilgili şunu yap desinler, siz de yaratıcılığınız ile yapın istiyorsunuz

iş tanımı böyle olan yerlere bakın ve tabii ki ücret şu andaki pozisyondan az olur

zira istediğiniz işin üst pozisyonundasınız şu an ama mutlu değilsiniz

belki çocuğunuz biraz büyüyünce daha farklı yerlere açılırsınız ama şu an bu psikoloji ile kendinizi hasta edeceksiniz

mesela şehir dışı iş gezisi neden o tempoda çalışamayacağınız hissi uyandırdı bunu düşünün

gelince işler daha çok yığılır gibi mi

ekip işi ise ekibinizi oturtunca aslında şehir dışı rahatlatabilir dahi
evet evet çok güzel özetlediniz durumumu....
mutlu değilim her gün huzursuzum............
şehir dışı seyahat gibi değil de çalıştğım yerin üretim kısmı farklı yerde, üretim kısmına iş yapmaya gideceğim baya tempolu, çocuğumdan ayrı gece geceler geçirmek istemiyorum...
ekip işi ama herkesin yaptığı iş farklı...ve kimse yardımcı olmuyor ağızlarından bilgiyi zorla alıyorum...

Eski iş yeriniz mi olur diğeri mi olur bi şey diyemeyeceğim ama hangisi olursa ayrılın arkadaşım. Maddi olarak sizi çok sarsacak kayıplar yaşamayacakmışsınız zaten. Hiç bir şey sizin fiziksel ve ruhsal sağlığınızdan kıymetli değil. Hayırlısı neyse o olsun..

Eski iş yeriniz mi olur diğeri mi olur bi şey diyemeyeceğim ama hangisi olursa ayrılın arkadaşım. Maddi olarak sizi çok sarsacak kayıplar yaşamayacakmışsınız zaten. Hiç bir şey sizin fiziksel ve ruhsal sağlığınızdan kıymetli değil. Hayırlısı neyse o olsun..
evet çok haklısınız ama eşimde diğer iş yeri az maaş veriyor orayı kabul etme, biraz daha sabret başka iş bulalım iyi bi yer bulana kadar burda idare et diyor...Dayanacak gücüm yok..

ya kendimden örnek vereyim
aldığım maaştan düşük maaşa asla gitmezdim.
öncelikle bir süre sonra eksik maaş almanın verdiği "ben bunu hak etmiyorum aslında" düşüncesi bir süre sonra insanın beynini kemiriyor. Buna engel olamıyorsun.
İş bulmadan da asla çıkmazdım.
Ben zor olanı seçerdim ki seçtim, iş bulmadan işi bırakmadım. Çok sevmediğim hatta nefret ettiğim işlerde bile burada da bir şeyler öğrenebilirim diye motive etmeye çalıştım kendimi.
Sonra illaki bir iş bulunuyor zaten er ya da geç.
İnsan bu konumdayken "mutsuz olduğun yerde 1 dk bile durma" şeklinde yorum bekliyor biliyorum ama bana bu şekil daha profesyonelce geldi her zaman. Seçimlerimden pişmanlık duymuyorum.

ya kendimden örnek vereyim
aldığım maaştan düşük maaşa asla gitmezdim.
öncelikle bir süre sonra eksik maaş almanın verdiği "ben bunu hak etmiyorum aslında" düşüncesi bir süre sonra insanın beynini kemiriyor. Buna engel olamıyorsun.
İş bulmadan da asla çıkmazdım.
Ben zor olanı seçerdim ki seçtim, iş bulmadan işi bırakmadım. Çok sevmediğim hatta nefret ettiğim işlerde bile burada da bir şeyler öğrenebilirim diye motive etmeye çalıştım kendimi.
Sonra illaki bir iş bulunuyor zaten er ya da geç.
İnsan bu konumdayken "mutsuz olduğun yerde 1 dk bile durma" şeklinde yorum bekliyor biliyorum ama bana bu şekil daha profesyonelce geldi her zaman. Seçimlerimden pişmanlık duymuyorum.
öyle diyortsunuz ama şuanki durumumla çocuğuma sağlıklı ebeveyn olamıyorum.,
sakin iş bulup kızımla doyasıya vakit geçirmek istioyum

Eğer durumunuz iyi ise ev kolaylıkla gecindirebiliyorsaniz düşünmeden ayrılın ve sevdiğiniz yerde çalışın

Yıllardır özel sektörde eğitimci, son 12 yıldır yönetici pozisyonundayım.
Yeni iş her zaman çalışırken bulunuyor.
Her yeni işte de farklı sıkıntılar, değişik insanlar illa ki oluyor.
Çalışmaya devam ederken iş aramanızı tavsiye ederim.
Bir de size geri dönmeyen eski işyerinizi siz arayıp yoklamayın.
Bir işyeri, kurum sizi isterse mutlaka ulaşıp görüşmeye çağırıyor çünkü.

Kaçıncı konunu bu yazdıklarınızda bile ne kadar mutsuz gergin olduğunuz belli.
Yani bana deseler haftada 3 gün işe gel 4bin verelim hemen kabul ederim. O 4 günde de kendime vakit ayırırım. Evde oturmak bile çok güzel bir şey hele çocuğunuz varsa çocuğunuzun yanında olmak müthiş bir şey emin olun çocuk için de öyle olur. Mesela kendim için diyorum ki iyiki annem ev hanimiymis. Çocuk için anneyle yan yana olmasa da yan odada annesinin olduğunu bilmek çok güzel bir sey.
Sizin maddi sorununuz da yok, çalışmayı da aşırı sevmiyorsunuz ee yani daha ne bekliyorsunuz

Ayrica Türkiyedeki çalışma sistemi de geneli sömürü. Bir üretim yapmıyorsan, akademik araştırma yapmıyorsan yapacağın işi yüzlerce mezun var artık herhangi bir mezun yapabiliyorsa alanında fark yaratmiyorsan çalışmayi çok da kutsal görmüyorum (paraya ihtiyaç yoksa) .

Bana göre işin parası da önemli ama rahat ve mutlu olmak paradan daha da önemli. Çünkü günün çoğu işte geçiyor. Bence, maaştan daha önemli. Bence yeni yeri deneyin. Küçük de olsa fark etmez, rahat bi yer mi? iç huzurunuz olacak mı? bunları düşünün.

sabah görüşeceğim kızlar o diğer firmayla, eşim hiç sıcak bakmıyor maaşı az olacak diyor :(
ama ben buraya her gün mutsuz gelmekten yoruldum. Bu arada buraya başlayalıda 2,5 ay oldu. 2,5 ayda dayanamadım yoğunluğa.
Eşime herkesin dayanma gücü farklı diyorum anlamıyor beni :(

sabah görüşeceğim kızlar o diğer firmayla, eşim hiç sıcak bakmıyor maaşı az olacak diyor :KK43:
ama ben buraya her gün mutsuz gelmekten yoruldum. Bu arada buraya başlayalıda 2,5 ay oldu. 2,5 ayda dayanamadım yoğunluğa.
Eşime herkesin dayanma gücü farklı diyorum anlamıyor beni :KK43:
EŞİMİMİ DİNLEMELİYİM, KENDİMİ Mİ?
İŞTE ÇALIŞACAK OLAN BENİM KENDİMİ DİNLEMELİYİM SANIRIM :(

Back
X