Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuğunuz var mı işe giderken ardınızda bıraktığınız?Ama bunun calismakla yorulmakla alakasi yok .. Tuaf bişey ..![]()
İs de degil aslinda. Mesela yarin annem kardeşimin eski okulunun gecesi icin Avrupa yakasinda gidecek arkadasinda kalicaklar kardeşimle beraber. Yine o his var içimde tuafİşinizi sevmiyor musunuz?
Yok bekarim henüz 21 yasindayim...Çocuğunuz var mı işe giderken ardınızda bıraktığınız?
Benim çocukken olurdu arada o his. Bu yaşlarda hala olması eksik bir şeylerin olduğunun göstergesi sanırım. Çocukken ayrılık anksiyetesi yaşamış olabilirsiniz ve yetişkin hayatınıza geçerken atlatamamış olabilirsiniz. Yetişkinlerde de oluyor bu ayrılma anksiyetesi zaten ve muhtemelen başka alanlarda da etkisini gösterecek ileride, bir uzman desteğine başvurun derim.İs de degil aslinda. Mesela yarin annem kardeşimin eski okulunun gecesi icin Avrupa yakasinda gidecek arkadasinda kalicaklar kardeşimle beraber. Yine o his var içimde tuaf![]()
Küçükken Bikaç yıl annem calismisti.. Bende anneannemde kaldim. Anneannem Bakardi bana bakmaz degil.. Bişeyimi eksik etmezdi sağolsun. Ama hep annemin hayallerini kurardim .. Annemde o kadar yolu gelir ise gitmeden beni görürdü öğleden sonra gideceği Zaman'lar. İzin günlerinden Birgün önce ya beni alir eve götürürdü. Yada o da gelir bizimle kalirdi ama yetmiyorduBenim çocukken olurdu arada o his. Bu yaşlarda hala olması eksik bir şeylerin olduğunun göstergesi sanırım. Çocukken ayrılık anksiyetesi yaşamış olabilirsiniz ve yetişkin hayatınıza geçerken atlatamamış olabilirsiniz. Yetişkinlerde de oluyor bu ayrılma anksiyetesi zaten ve muhtemelen başka alanlarda da etkisini gösterecek ileride, bir uzman desteğine başvurun derim.
Küçükken Bikaç yıl annem calismisti.. Bende anneannemde kaldim. Anneannem Bakardi bana bakmaz degil.. Bişeyimi eksik etmezdi sağolsun. Ama hep annemin hayallerini kurardim .. Annemde o kadar yolu gelir ise gitmeden beni görürdü öğleden sonra gideceği Zaman'lar. İzin günlerinden Birgün önce ya beni alir eve götürürdü. Yada o da gelir bizimle kalirdi ama yetmiyordubazen ise geç kalirdi beni sokagin basindaki merdivenlerden birakir öper giderdi
hala o günleri düşündükçe agliyorum
normal degil dimi
![]()
Merhaba. Ayrılma anksiyetesi derken mesela evden ayrılma gibi mi? Bende eşimden ve evimden ayrılma durumu aynı hisleri yaratıyor. Çalışmaktan nefret eder oldum hiçbir işe giremiyorum.Bende de çocuklukta anne babadan uzak bir dönem var, ben de senin yaşlarından biraz büyükken bir anksiyete tedavisi atlattım. Çocukluktan o iç sıkıntısını çok iyi bilirim. Genelde bu ayrılma anksiyetesi kaygı bozukluklarına ya da depresyona eşlik ediyor yetişkinlikte. Ama çözümsüz bir sıkıntı değil inan bana, ilaç kullanımı gerekebiliyor. Bir psikiyatriste gitmelisin mutlaka. Kısa sürede düzelirsin doktora gidersen, ama ihmal etme lütfen, başka yerlerden çıkıyor sıkıntı sonra, kaygı bozukluğu ilerleyebiliyor. Umarım kısa sürede tedavini olur rahatlarsın..
Bu aslında çocuklukta başlayan, çocuklukta ana bakıcı ya da anne babadan ayrılındığında korku kaygı ve sıkıntı ile kendini gösteren bir durum. Ayrılma anksiyetesi olması için başlangıcının 18 yaşından erken olması lazım. Bu durum çocuklukta aşılamayınca yetişkin hayatta da bazen varlığını sürdürebiliyor.Merhaba. Ayrılma anksiyetesi derken mesela evden ayrılma gibi mi? Bende eşimden ve evimden ayrılma durumu aynı hisleri yaratıyor. Çalışmaktan nefret eder oldum hiçbir işe giremiyorum.
Aynısı çocuklukta olduğu için ve başka şekillerde devam ettiği için sormuştum teşekkür ederim.Bu aslında çocuklukta başlayan, çocuklukta ana bakıcı ya da anne babadan ayrılındığında korku kaygı ve sıkıntı ile kendini gösteren bir durum. Ayrılma anksiyetesi olması için başlangıcının 18 yaşından erken olması lazım. Bu durum çocuklukta aşılamayınca yetişkin hayatta da bazen varlığını sürdürebiliyor.
Öncelikle sizde aileniz ile ayrılma kaygısı ile kendini gösteren 18 yaş altı başlangıçlı bir anksiyete yoksa, kendi evinizden çıkıp eşinizle aynı eve geçerken ciddi bir sorun yaşamadıysanız farklı olabilir durumunuz.
Yetişkinlikte mesela eş geç kalsa başına bir şey geldi mi şeklinde ortaya çıkan aşırı kaygı durumları tek başına ayrılma anksiyetesi tanısı konulması için yetmiyor, çocuklukta da bir uzantısı olması lazım ayrılma anksiyetesinin diye biliyorum. Genelde çocuklukta bir yaşam olayı, anne babadan ya da ana bakıcı kişiden ayrı kalmak, ani bir değişiklik, kötü bir olay vs ardından başlar zaten. Diğer yandan zaten karşı cinse bağımlılığa dönüşen sağlıksız bağlanmaların da ardında da çocukluk dönemi bağlanma sorunları olabiliyor. Bunları ben bilemem, ancak doktor tespit edebilir.
Burada asıl kıstas hayatın etkilenmesidir. Sizde de hayatınız etkilendiğinden bir psikiyatriste başvurun derim. Yanınız ayrılma anksiyeti olmasa da sosyal anksiyete bozukluğu ya da başka bir kaygı bozukluğu olabilir. Ne kadar erken tedavi, o kadar iyi..
Rica ederim. O zaman muhtemelen anlattığınızda doktor da bundan şüphelenip kesin tanı için gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.Aynısı çocuklukta olduğu için ve başka şekillerde devam ettiği için sormuştum teşekkür ederim.
Destek alman şart. Destek alırsan o güzel günler gelecek. Benim mesela o günlerimden eser yok şimdi. Ne kadar farklı bir insana dönüştüm tedavi sayesinde, inan anlatsam şaşırırsın. Tedavi olmazsan özel ilişkilerin, ileride evliliğin de bundan nasibini alacak, ama tedavini olursan gerçekten mutlu bir kadın olabilirsinBirgün umarim güzel günler gelir![]()
Psikiyatriste direkt gidilebilir mi? Yani kafama göre ben psikolog değil psikiyatriste görüneceğim diye randevu alabilir miyim mesela devlet hastanesinden?Rica ederim. O zaman muhtemelen anlattığınızda doktor da bundan şüphelenip kesin tanı için gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.
Ben de benzer bir şey atlattığım için biliyorum, çocukluktan başlayıp yetişkin hayatımın belli bir döneminde nükseden, yaygın anksiyete bozukluğunun da eşlik ettiği, sıkıntılı bir dönem ve sonrasında başarılı bir tedavi atlattım. Siz de hayatınız daha kötüye gitmeden, açık alan korkusu panik bozukluk vs gibi sıkıntılar da eklenmeden destek alın derim, ancak ilaç kullanımı gerekebildiğinden mutlaka psikologa değil de psikiyatriste gitmek gerekiyor.. ...
Tabi ki. Hatta psikologa gitmek daha zor devlette. Her yerde yok psikolog. Psikiyatrist terapi gerekli görür ve bulunduğu kurumda psikolog da varsa ancak öyle sevk ediyor.Psikiyatriste direkt gidilebilir mi? Yani kafama göre ben psikolog değil psikiyatriste görüneceğim diye randevu alabilir miyim mesela devlet hastanesinden?
Birgün umarim güzel günler gelir![]()
Tek bu da degil.. Okb beni bitirdiDestek alman şart. Destek alırsan o güzel günler gelecek. Benim mesela o günlerimden eser yok şimdi. Ne kadar farklı bir insana dönüştüm tedavi sayesinde, inan anlatsam şaşırırsın. Tedavi olmazsan özel ilişkilerin, ileride evliliğin de bundan nasibini alacak, ama tedavini olursan gerçekten mutlu bir kadın olabilirsin![]()