- 15 Haziran 2022
- 953
- 824
- 53
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Takip ettiğim sınava hazırlanan sayfalarda 30 yaş üzeri dolu malesef düşününce sayı olarak fazla30 yaş biraz fazla değil mi?
İnşallah gönlünüze göre iş olur devlet ya da özel orasını bilemem de.
Kendi kişiliğinizi ya da başkalarının davranışlarını sorgulamak yerine bir an önce iş hayatına atılmanız bence iyi olur.
Aynen öyle siz inanmasanız daAynen hep kıskanılıyordur bu tarz konu açanlar, hep iyi niyetlidirler, hep sessiz sakindirler. Kimse onları anlamaz herkes sebepsizce onların üzerine gelir…
İğneyi önce kendinize batırın diyorum biraz özeleştiri yapın
çünkü bu tarz kişiler her yerde var herkes böyle değil ama var her ortamda bulunuyor ya da bana denk geldi ama eşim de aynısını söylüyor o da birçok özel yerde çalıştı her yerde böyleleri var ben başa çıkıyorum ama sen kimseye seslenmiyorsun diyor.Sizce kiskanilacak ne ozelliginiz var? Bunu soruyorum cunku bence herkesin iyi ki dedigi ozellikleri vardir ama bunu kiskanilma olarak dusunme ayri bir konu bence.
Akademik kariyeri ise girmeme bahanesi olarak kullandiysaniz ortama adapte olmakta da sorun cekmissinizdir. Boyleleri direkt anlasiliyor cunku.
P.S. Doktora mezunu eski bir akademisyenim.
30 yaş biraz fazla değil mi?
İnşallah gönlünüze göre iş olur devlet ya da özel orasını bilemem de.
Kendi kişiliğinizi ya da başkalarının davranışlarını sorgulamak yerine bir an önce iş hayatına atılmanız bence iyi olur.
Kıskanılmayı zannetmiyorum ama sessiz duranın cidden üzerine gidiyor herkes. Eli maşalı olanlara kimse gık diyemiyor.Aynen hep kıskanılıyordur bu tarz konu açanlar, hep iyi niyetlidirler, hep sessiz sakindirler. Kimse onları anlamaz herkes sebepsizce onların üzerine gelir…
İğneyi önce kendinize batırın diyorum biraz özeleştiri yapın
Kıskanma diye düşünülenleri söylersem aklıma gelen örnekleri söyleyeyim,Sizce kiskanilacak ne ozelliginiz var? Bunu soruyorum cunku bence herkesin iyi ki dedigi ozellikleri vardir ama bunu kiskanilma olarak dusunme ayri bir konu bence.
Akademik kariyeri ise girmeme bahanesi olarak kullandiysaniz ortama adapte olmakta da sorun cekmissinizdir. Boyleleri direkt anlasiliyor cunku.
P.S. Doktora mezunu eski bir akademisyenim.
Merhabalar. Onlar sizi kiskanmıyolar, kendi içindeki yasanmamisliklari, bastirilmisliklari, yasayamadiklarini sizin gibi sessiz insanların üzerinden egolarını tatmin edip kendilerini bir nebzede olsa mutlu etmeye çalışıyorlar.30 yaşına kadar hiçbir yerde çalışmadım , kpss sınavına gireceğim olmazsa özelde bir işe bakacağım ama korkuyorum.
Şimdiye kadar hep ortamlarda sessiz görünen, kimseye bir lafım olmadığı halde, gayet mütevazi olduğum halde insanlar eziklemeye çalıştı. Hep karşıma böyle insanlar çıktı her yerde varlar malesef. Neden diye çok sorguladım. Ben hiçbir insana böyle birşey diyemeyecekken onlar nasıl böyle konuşabiliyor diye.
Bense insanlarla ilişkimi minumum düzeyde tutmayı seven biriyim, çünkü insanlara karşı fazla güvenim yok. Ama yine herkesle konuşurum, günlük konuşmalar vs. tanışmaya çalışan ben olurum ilk adımı atmakta çekinmem. Ama sonunda yine sessiz olarak düşünülen birisi olurum öyleyim de zaten tabi aşırı enerjik ve konuşkan bir tip değilim.
Her neyse ben dengeyi sağlayamıyorum bu konularda. Kıskanılan birisi de olduğumu düşünüyorum açıkçası yoksa bir insan bir insana neden durup dururken laf sokmaya çalışır veya kendini över ne biliyim ya da hep mi benim hayatıma bunlar çıktı ilkokuldan bu yaşıma kadar.
Çocukken akran zorbalığı derler ya ben onu bu yaşıma kadar yaşadım resmen
Ben geçen gün bir KPSS sayfasında ,39 yaşındayım tam pes ettigim anda atandım yazmış. Yemin ederim gözlerim yerinden çıkacaktı şaşkınlıktan. Ama insanlar ne yapsın elde değil TÜİK verilerine göre bile her 3 gençten 1i ıssız inanabiliyo musunuz.30 yaş kime göre neye göre fazla ?işe girme adına dediyseniz çevremde 35 üstü olup da devlete atanan çok oldu hepsi oldukça mutlular.artık bu devirde iş bulmak öyle zorlaştı ki 25-30 yaş civarı işsiz dolu etraf.
Aman da ne sessiz sakinmişsinizKıskanma diye düşünülenleri söylersem aklıma gelen örnekleri söyleyeyim,
birisi ailemi işini sorduğunda ben cevapladığımda diğerinin gözle görülür şekilde suratının düşmesi (abartılacak birşey değil ama onlara göre öyleymiş)
Eşinle nasıl tanıştınız diyor birisi mesela diğerinin ben anlatırken beni diğeri gayet dinlerken diğerinin pufff hadi gidelim bilmem ne konuyu değiştirmeye çalışıp saçmalaması.
En son ramazan ayında yemeğe gitmiştik bir grupla, sağlık sorunum olduğu halde oruç tutmuyorum diye açıklayınca Allah istediğine nasip eder kimisine etmez demesi.
Kendilerine en ufak kötü birşey demediğim, normalde özel hayatlarıyla ilgili hiç konuşmadığım kişiler. Bunların hepsi farklı kişiler aklıma başka gelmedi o kadar çok var ki ilk aklıma gelenleri yazdım
Pardon ne gibi bir şey gördünüz normalde pek konuşmayıp bana sorulan bir şeyi yanıtladığımda yandaki başka bir insanın bunu dinlemiyormuş gibi iplememeye çalışması veya bir başka birinin surat asması ya da başka birinin bir şeye bir kulp bulması konusunda mı haklılar mı acabaAman da ne sessiz sakinmişsinizben sizin gibi arkadaşlara neden tepki verildiğini çok iyi anladım şuan
Ailenizin işi ne olabilir kıskanılacak cidden?Kıskanma diye düşünülenleri söylersem aklıma gelen örnekleri söyleyeyim,
birisi ailemi işini sorduğunda ben cevapladığımda diğerinin gözle görülür şekilde suratının düşmesi (abartılacak birşey değil ama onlara göre öyleymiş)
Eşinle nasıl tanıştınız diyor birisi mesela diğerinin ben anlatırken beni diğeri gayet dinlerken diğerinin pufff hadi gidelim bilmem ne konuyu değiştirmeye çalışıp saçmalaması.
En son ramazan ayında yemeğe gitmiştik bir grupla, sağlık sorunum olduğu halde oruç tutmuyorum diye açıklayınca Allah istediğine nasip eder kimisine etmez demesi.
Kendilerine en ufak kötü birşey demediğim, normalde özel hayatlarıyla ilgili hiç konuşmadığım kişiler. Bunların hepsi farklı kişiler aklıma başka gelmedi o kadar çok var ki ilk aklıma gelenleri yazdım
Herkes değil ama her ortamda bir iki olduğunu düşünüyorum sessiz cevap veremeyecek birini bulunca ego tatmini yapmaya çalışıyorlar ben de hep sonradan uyanıyorum ben gidipte bir insana böyle demem diye. Patavatsızlık resmen. Her yerde var, artık onların yaptıkları her neyse onlar üzerinde uzmanlaştımAilenizin işi ne olabilir kıskanılacak cidden?
Diğer örneklerinizin kıskançlıkla zaten alakası yok.
Çocukluğunuzdan itibaren iletişimde sorun yaşayıp bunu sadece insanlara, onların sizi kıskanmasina bağlarsanız bir çözüm bulamazsınız.
Bir kişi iki kişi değil, bir zaman dilimi değil bahsettikleriniz. Bir dönüp kendinize bakmalısınız. Herkes mi size karşı kıskanç ve kötü tavırlar içinde? Buna inanıyor olamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?