İşi bırakmalı mıyım

annem devlet dairesinde memur, babam serbest meslek sahibiymiş ben doğduğumda. ilk çocuğum evlendikleri gibi olmuşum maddi durumları da hiç iyi değilmiş ailemin. anneannem çalışıyormuş o zaman. kışları babaannem bakmış. ilkbaharda onlar tarlaya çalışmaya gittiğinde akraba eş dost elinde kim alırsa işte, bazen anneannemin çalıştığı halk eğitim merkezinde sobanın yanında karton kutuda uyurmuşum annemden ayrı başka bir şehirde. yazları da benden 14 yaş büyük teyzem bakmış. annem işten gelince teyzemle beni ağlıyo bulurmuş. yine de bakıcı eline düşmemişim.
2 yaşımdan 6 yaşıma kadar annemin çalıştığı kurumun kreşine gittim. hayatımın silik 5 yılıdır. ne sokakta oynanan oyunları bilirdim ne mahallede bi arkadaşım vardı. annemi özledim diye ağlarmışım, akşamları annemin yanından hiç ayrılmazmışım. ben bunların hiçbirini hatırlamıyorum ama kesinlikle bir aile kavramı oluşmadı bende. onlardan ayrı yaşıyorum ve inanın asla özlemiyorum. bu küçükken de böyleydi. bunu anneme söylediğimde hem ağlıyor napayım başka çare yoktu bakacak kimse yoktu diyor hem de kızıyor ben çalışmasaydım babanın kazandığıyla zor okurdun istanbulda diyor. ve sonuna kadar da haklı.

bir kere kesinlikle işinizi tamamen bırakmayın ev hanımı durumuna düşmeyin. bir kadının en büyük güvencesi maaşıdır. erkeğininin karşısında dimdik durabilmek için gereklidir. fakat eşinizin maaşıyla yetinebilecek durumdaysanız bir süreliğine mesleğinize ara verirseniz çocuğunuzun gelişimi açısından çok iyi olur. ve bence bakıcı ve kreş konusunda seçici olun. eşek kadardık yine de zorla uyuturlardı kreşte. uyumasak da kıpırdamadan yatmak zorundaydık. nevresime bakarak geçti çocukluğum desem abartmış olmam herhalde. neyse gene de güneş bulutlar falan vardı güzeldi be nevresimim hala aklımdadır:kedi:

acıların çocuğu gibi oldu:roflol:

Maalesef hayat sartlari o kadar zorlasiyorki boyle bir durum basima gelse krese vermek yada bakici tutmak zorunda kalirdim cunku kendimi garantiye almak zorundayim
bence siz bir cikar yol bulun isinize devam edin.. basiniza ne gelirse gelsin maddi sorunlar yasayacaginizi dusunmuyorsarsaniz orasi baska tabiiki.. Ama bugunun birde yarini var. Once kendinizi saglama alinki yarin bir gun ne olur ne olmazlara karsi guclu bir durusunuz olsun

şu an çok duygusal bir dönemdesiniz bence..
anneliğin en güzel günleri.. bebeğin tek sıkıntısı ıslak bezi,sütü ve ağlaması..
size verdiği hazzın yanında bunlar sıkıntı bile değil şimdi..

ama onun sizinle 24 saat geçiremeyeceği günler de yakındır.zaman su gibi akıyor..

zaten kimse çıkıp demesin ki bana iyi anne olmak demek, işe dönmeden onunla 24 saat vakit geçirmektir.. buna çok gülerim. önemli olan geçirilen vaktin kalitesi ve kalan zamanlarda olumlu bir model olabilmektir.

hem olaya sadece bireysel bakmamalıyız. evladınız kadar size ihtiyacı olan başkaları da var.yanılmıyorsam öğretmensiniz..
ayrıca sizden hizmet bekleyen koca bir vatan var..
siz atıyorum x kişisiniz; x kişi olarak tek sorumluluğunuz anne olmak değil..

5 aylık bir bebeğim var. özel sektörde çalışıyorum; yani yarınım belli değil.
eğer çalışmak zorunda olmasam şu dakika bırakırdım işimi. çünkü bana para kazandırmaktan başka bir işe yaramıyor.
ne kariyer yapabiliyorum ne mesleğimi çok seviyorum ne de yarınım belli.
ama sevdiğim bir mesleği yapıp devlet güvencem olsaydı çalışmama lüksüm olduğu halde çalışırdım.
bana verilen yasal hakları sonuna kadar kullanıp sonra işe başlardım.
çalışmak çocuk büyütmeye engel değil.

ıyı bır ısınız var ve 14 aylık olana kadar kendınız bakacaksınız
kesınlıkle ısınızden ayrılmayın derım
cok pısman olacagınıza emınım

ben 2,5 aylık ıken oglumu her sabah anneme bırakara ıse basladım
evet cok uzuluyor ve aglıyordum
ama her agladıgımda da hersey oglum ıcın oldugu telkınını vererek kendımı yıne kendım sakınlestırıyordum
ılk zamanlar lohusa psıkolojısı ıle ınsan cok muallakta kalıyor ama karar verıp ıse basladıgınızda kısa surede alısabılıyorsunuz
bence duygusal yaklasmadan mantıklı dusunun derım
cok daha erken bırakabılen anneler var

İşinizi bırakmanız çok büyük hata olur
Heleki kamuda çalışıyorsanız
Hayatta insanın başına ne geleceği hiç belli olmaz

Benim 10 yaşında bir oğlum var, ikinciside yolda. Oğlumu 3 aylıkken bırakıp işe başladım. Ölürürm çalışamam diyordum.Ama ölmedim bak 10 yıl geçti.ıyiki bırakmamışım işimi, bu işsizlik ortamında çok zor. Şimdi de bırakmayı asla düşünmüyorum.

kızının ileride büyüyüp en iyi okullarda okuyup onun mezuniyetlerine katılıp en iyi firmalarda yönetici ya da en iyi üniversitelerde öğretim görevlisi olmasını ister misin istemez misin?
bence istersin.
sen de bu kadar emek vermişsin kendine, yazık etme.
inan kızın da öğretim görevlisi bir anneyi tercih eder.
benim annem ev hanımı , avantajları yok muydu vardı , eve gelirsin sıcak kekler filan , annen kapıyı açar .
ama ben hep annesi kariyerli arkadaslarıma özenmisimdir, ileride cok daha büyük faydaların olur kızına, üniversitedeki cevren sayesinde ona cok daha fazla kapı acabilirsin.

seni çok iyi anlayanlardan biri de benim. her zaman çocuklarımızla birlikte olmak istiyoruz ama hayat şartları buna el vermiyor.ileride bizi nasıl bir hayatın beklediğini bilemeyiz o yüzden işini bırakma..

Ben bekar olmama rağmen ileride evlenince çocuğum olunca işi bırakırım bebeğim her şeyim olur diyordum.
Şu an öyle düşünmüyorum :umursamaz:
Öyle şeyler gördüm ki bir kadın asla ve asla % 100 eşine güvenmemeli.
Hayatın ne getireceği belli olmuyor.
Kadının ekonomik özgürlüğü kesinlikle olmalı.
Ne olursa olsun emekli olup işten çıkarım günün birinde.
Maalesef hayat şartları...
:1no2:

Delimisin kamuda çalışıyorsun bırakma...
çalışma saatlerin falan ağır değildir heralde tatillerin vardır..
Ben özel sektörde çalışıyorum haftanın 6 günü akşam 7 ye kadar...
2 yaşından beri bu böyle kreşte büyüdü...
Tek bırakan sen değilsin ... çok zor oluyor biliyorum ..Benimde ilk aylarım hep ağlarayak geçti ama zaten 14 aylık olacakmış sanırım çocuğununda kreşe gitmesi erken yaşta eğitim alması evde kalmanızdan daha iyi bence..

Sağolun arkadaşlar içim biraz rahatladı.Gerçekten bu suçluluk duygusu çok zor.Sanırım bu kadar hassas olmamın nedenlerinden biri benimde annem çalışıyordu.Bilmiyorum ama hep annesi evde olanlara özendim kreşlerdende bıkmıştım.Ama eşin bile olsa hayatın ne getireceği belli olmuyor. Çevrede çok örneklerini görüyoruz. Bakalım daha düşünmek için vaktim var sanırım:))

Mutlaka evde oturup bebğini büyütmeyi her annenin arzular. ama bebekler büyüyor. Bakıcıyla, anneanneyle, babaanneyle, kreşlerde
Bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılarken yardım istemek ve bulmak mümkün

Ama bebekler büyüyor, öğrenci, genç kız/delikanlı oluyorlar,
İhtiyaçları artıyor, özel ders aldırmanız, arkadaşlarında görüp özendikleri kıyafetleri almanız, şehir dışında üniversitede okutmanız, sonrasında nişanını düğününü yapmanız, bir ev kurmasına yardımcı olmanız gerekiyor. O dönemde size yardımcı olacak birilerini bulmanız çok zor.

Ayrıca emekli olabilme şansını korumak, Allah korusun evliliğinizde problem yaşamanız durumunda kendi ayaklarınız üzerinde durabilmek bir kadın için gözardı edilemeyecek avantajlar..

Umarım kendiniz ve aileniz için en hayırlı olan kararı verirsiniz.

saçmalama güzelim sonuçta güzel bir işe sahipsin. valla bende memurum ileride bebğim olursa diye şimdiden planlar yapıyorum. bakacak kimsem yok onun için güzel bir kreş veya bakıcı abla bulurum diyorum. buradaki arkadaşlarımda aynısını yapıyorlar. şimdi bebeğin için işini bırakırsan ileride çocuğunun birçok isteklerine yetişemeyebilirsiniz. ben bırakmayacağım sizlerinde bırakmamasını isterin daha sonra pişman olabilirsiniz.

bir bebeğin bütün ihtiyacının ilerde onun daha pahalı özel okullarda okutmak için yada 2 alabiliyorken 3 kıyafet almak için anne sevgisinden mahrum büyütmek midir?? eşine güvenmiyormusun ki ? eşine güvnmiyorsan niye bebek yapıyorsun ki? durumunuz el veriyorsa bence bi bebeğin anne sevgisiyle büyümesi ne anneanne ne babaanne nede akraba nede kreşş... hiçnbiri gibi değildirr.... bir bebek anne sevgisi ve terbiyesiyle büyümelidir...zaten eşinin durumunuz oldktan sonra sigortayı ödeyip emekli olabiliyorsunki!! ayrıca ilerde bilmem nerde okumasını bilmem ne işi yapmasını istiyorsan çalış diyene anlam veremedim. her başarılı öğreninin arkasında madii güç olmayabilir ama aile terbiyesi aile huzuru yatar..

arkadaşım bende devlet memuruyum çocuk düşünüyorum ve kesinlikle işimi bırakmam. sonuçta çocuk büyüyor zaten 14 aylık yapmışsın daha ne istiyorsun, çocuğun emin ol evde oturan bir anne yerine seni tercih edecektir, şimdi aklı ermiyor ama ileride ihtiyaçları artacak, sosyal çevresi olacak ve emin ol seninle gurur duyacak. birde devlet özelden çok daha rahat, bence işyerine çok yakın bir ev tut, birde bakıcı abla bul, sık sık eve git.
zaten psikologlarda önemli olanın çocukla ne kadar zaman geçirdiğinin değil o zamanın niteliğinin olduğunu söylüyorlar

arkadaşlar çocuk tabiki önemli ama unutmayınki annede bir insan ve bugüne tırnağıyla gelmiş, çevremde o kadar anne var işi bırakana hiç rastlamadım.

sizin mantığınızla kadınlar hiç çalışmasın o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…