Bırakmayın tabi ki..
Önce bir anne adayı olarak birkaç satır yazayım. Çok iyi bir işim var, 6 aylık hamileyim. Ne öncesinde, ne sonrasında işimden ayrılmayı hiç düşünmedim. Ben kullanmadığım yıllık izinlerimi, doğum sonrası izinlerimi, doğum öncesinden aktarabileceğeim izinlerimi toplayıp 6 ay kadar kendim bakacağım, Allah sağlıkla kavuşturursa bebeğime. Sonrasında da annem bizim yanımıza taşınıp bakacak. O nedenle ücretsiz izin almayı da düşünmüyorum. Ha annem gelemeyecek olsaydı 6 ay da ücretsiz izin alırdım. Ama hiç işi bırakmayı düşünmedim, düşünmezdim. Bebeğini sevmek, bebeğine iyi bakmak, bebeğine iyi anne olmak 24 saat başında beklemek değil çünkü. Çok daha karmaşık ve kompleks birşey bir çocuk büyütmek. Çalışan bir anne olmanın avantajları bence dezavantajlarından çok daha büyük. Herşeyden önce, kendimle ilgili içgörümün bebeğime ve bebeğimin büyüdükçe bana bakışına da yansıyacağınu düşünüyorum.
Şimdi de bir evlat olarak yazayım birkaç şey. Ben çalışan bir annenin çocuğuydum. Yarım gün çalışıyordu gerçi annem; ama, evden bizden önce çıkar, bizden sonra gelirdi daha uzak bir okulda çalıştığı için. Küçükken "anne sen de ev hanımı olsana" dediğimi bilirim. Ama annemin çalışan bir kadın olması, annemin çalışan güçlü kadın kimliği çocukken bilinçsiz olarak; büyüdükçe de bilinçli olarak her zaman gurur ve övünme nedeniydi benim çocuk gözümde. Genç kız olduktan sonra annemin benim gözümdeki yansıması zaten anlatılmaz. Başkasında aramadım ben bir rol modelimi. Okumam ve ayaklarımın üzerinde durmam gerektiğini duyarak değil, görerek öğrendim. Şimdi sorsalar annen evde mi olsaydı diye, "Yok hayır, böyle iyiymiş." derim.
Dikkat edilirse, ne eşle ayrılırsak ne olacağı, ne maddi açıdan şartların gerekleri, ne kariyerden bahsettim. "Bütün bunlar çocuğunuzdan daha mı değerli, daha mı önemli?" lafına cevap vermeyi bile gereksiz gördüğüm için sadece çocuk ve anne ilişkisi açısından yaklaşıyorum. Ve sonuç yine değişmiyor. Özetle, güvenceyi, maddiyatı ve kariyeri yok saydığımda da çalışan anne olmayı tercih ediyorum, annemin de çalışan anne olmasını tercih ederdim.