İşi bırakmayı düşünüyorum

Aah ahh yazdım sebebini be kardes , destek olmasanız da bari anlayın nolur ya
Durumun vehametini anlayın diye sert yazdım aslında. Anladığım kadarıyla sorun işte değil, sizin genel yapınızda. İşi bırakarak çözeceğiniz bir durum değil. Evde de olsanız başka işe de başlasanız aynı sikintilari yaşayacaksınız. İşi bırakmak hayatınızın hatası olur.

Bu devirde kamu işi bırakılmaz. Dertek alın, çeşitli eğitimlere katılın. Kendinizi geliştirmeye çalışın. Bu devirde işini iyi yapandan çok reklamını iyi yapan göze giriyor maalesef. Beceremiyorum diye düşünürseniz herkes size o gözle bakar. Gerekirse kurum değiştirin ama işi bırakmayın. Çok pişman olursunuz

memuriyetten istifa ederseniz özel sektörde hiç iş yapamazsınız. sizden o enerjiyi aldım üzgünüm. tamamen çıkmaza girersiniz yani. işiniz kolay demiyorum ama basit işler verildiğini söylüyorsunuz. basitlerde bile zorlanıyorsanız özel sektörde hasta olursunuz yani. neler çekiyoruz özelde aynen devam edin destek alın maaşınız kötü değildir. ve şükredin devamlı.

istifa etmek kolay yol, ki bence edilebilir de,
kronik stres insani hasta eder cunku, sagliktan onemlisi var mi.

amma velakin, kolay yolu secmeyin, gidin destek alin, memursaniz maasiniz asgari ucret vs degildir, verin bir kismini destek alin. Bir bakmissiniz cozmussunuz probleminizi. yillardir kendinize ettiginize yazik degil mi, daha da yapmayin.

bir de istifa etseniz de cozulmez ki, iyice ozguveniniz yara alir,
durumunuzun daha ilerleyip evden cikamama haline gelme riskleri de mevcut.

aslında sorun sizi küçük ve beceriksiz olarak gördüklerini düşünmeniz mi ?

10 yıldır çalışıyorsaniz ucretsiz izin alabilirsiniz 1 yıla kadar. O bir yılda hem dinlenin hem bu sorununuza çözüm bulursunuz. Eğer bu izin sürecinde kendinizi daha sagliklik daha mutlu hissederseniz ve ekonomik sorununuz yoksa istifa edersiniz.
Bir de kafanıza takmayın yapamıyorum basit işleri yapıyorum diye sonuç olarak o basit işleri de birisi yapacak ve siz işinizi daha iyi yapmak istiyorsunuz. Yani özellikle yan gelip yatıyım modunda da değilsiniz. Elinizden geleni yapın aşırı stres yapmayın canınıza yazık.

Neden bu 10 yılda destek almayı denemediniz hiç? Artık bıçak kemiğe dayandıysa hiç ertelemeden psikolojik yardım almanız lazım. Bence önce psikiyatriste gidin, belki ilaç desteğine bile ihtiyacınız vardır. Gerekirse o psikoloğa yönlendirir zaten. Herkes her işi süper pratik yapacak diye bir kural yokki. Destek aldığınız süreçte kendi yeteneğinizi, ilginizi keşfedecek hobiler edinseniz o da özgüveniniz konusunda yapıcı bir adım olacaktır.

Konu sahibesi ben konuyu anlayamadım. Şikayet ettiğiniz şey nedir?

- Mobbing var mı burda, yok
- Yapamayacağınız iş var mı, yok
- Aksine çalışma şeklinizin farkında amiriniz ona göre işyükü veriyor

Yani şartlarınız gayet iyi. Bu işi niye bırakıyorsunuz , işin ne günahı var?

Kendimi beğenmiyorum demişsiniz, bunun sizinle alakası var bu işle veya memurlukla hiçbir alakası yok ki?? kendinizi beğenmiyorsanız değiştirin, eğitime katılın, sertifika programına katılın daha cevval olun olmadı bir terapiste görünün. Bana sorarsanız kendinizi olduğunuz gibi kabullenin herkes cevval olacak diye bir şey yok ki.

Ben sizin içinde bulunduğunuz durumu çok iyi anlıyorum, bende de aynı sıkıntılar var. Yine de işsiz kalmak istemiyorum, inanın parasız olmuyor herşeye hergün zam gelirken. Evde durunca anksiyeteniz azalacak gibi hissettiğinizin farkındayım, bu seferde geçim problemine stres olacaksınız. Ertesi günki işleri düşünmekten stresten zor uyuyan, aklının doluluğundan herşeyi kağnı hızında yapan biri olarak yazıyorum bu yorumu. Ben özel sektörde çalışmama rağmen dört elle sarılıyorum. Memurluğu sakın bırakmayın, çok pişman olursunuz.

Şımarıklik olsa keşke, ve keşke şımarık sanilsam,o bile daha iyi,saf görünmekten!

Teşekkür ederim, bı ara kullandım ilaç,çok az rahatlattı, emzirme dönemi bitince doktora gidip başlarım, süt e geçmiyor diyen de var ama korkarım, idare ederim şimdilik , pratik yapamayınca akılsız gibi gözüküyorum, fazlalık gibi falan .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…