İşi bırakmayı düşünüyorum

Selam kızlar, ise girdiğimden beri işi birakmayi düşünüyorum, on yıl oldu kamuda,hep şükrediyorum işim olduğuna ama çok stresli bı insanim, elimdeki işi de pratik yapamıyorum, belli etmemeye çalışsam da çok yavasim, arkadaslarimla da rahat iletişim kuramıyorum, bazen kendimi kaybedecek gibi strese giriyorum, panik atak olucam diye korkuyorum.bir günümün rahat geçtiğini hatırlamam,durum bu derece yani :KK43: hiç bir derdim tasam yok ama iş stresi işte sebepsiz, istiyorum ki çok pratik olayım, kimseye muhtaç olmadan kendim yapayım.cok mücadele ettim sagligim önemli (ilaç ve tedavi ile iyi olabilirim ama yine becerim olmayacak) :KK43: yoksa ister miydim bunca yıllık emeğim gitsin .yol yakınken istifa mı etsem :KK43: çok üzgünüm.
Memur olmak için çabalayan birçok kişi varken istifa son seçenek olsun istifa etseniz geçimimizi nasıl sağlayacaksınız ayrıca özel sektör hem daha stresli hem daha acımasız siz elinden geleni yapıyorsanız takilmayin bence belki kendi Hüsnü kuruntunuzdur istifadan önce birçok seçenek var psikolojik yardım alın uzmandan yardim alınca belki kuruntu yapmış olduğunuzu fark edecek memurluğu uzun da yakmamis olacaksınız şu zamanda özel sektör sallantıda zaten hiç tavsiye etmem

Ben sizin içinde bulunduğunuz durumu çok iyi anlıyorum, bende de aynı sıkıntılar var. Yine de işsiz kalmak istemiyorum, inanın parasız olmuyor herşeye hergün zam gelirken. Evde durunca anksiyeteniz azalacak gibi hissettiğinizin farkındayım, bu seferde geçim problemine stres olacaksınız. Ertesi günki işleri düşünmekten stresten zor uyuyan, aklının doluluğundan herşeyi kağnı hızında yapan biri olarak yazıyorum bu yorumu. Ben özel sektörde çalışmama rağmen dört elle sarılıyorum. Memurluğu sakın bırakmayın, çok pişman olursunuz.
Teşekkür ederim Allah size de kolaylık versin, cidden evde durunca geçecek gibi,çünkü evde kendimi oyalayabiliyorum

Emzirmek dediniz de insan doğum yaptiktan bir sure sonra biraz dalgın, biraz sakar oluyor, aklı bir miktar evde kalıyor filan bence. Calısarak bebeginize sağlayacağınız cok daha iyi sartlari dusunun. Sakın ayrılmayın bence.

Memur olmak için çabalayan birçok kişi varken istifa son seçenek olsun istifa etseniz geçimimizi nasıl sağlayacaksınız ayrıca özel sektör hem daha stresli hem daha acımasız siz elinden geleni yapıyorsanız takilmayin bence belki kendi Hüsnü kuruntunuzdur istifadan önce birçok seçenek var psikolojik yardım alın uzmandan yardim alınca belki kuruntu yapmış olduğunuzu fark edecek memurluğu uzun da yakmamis olacaksınız şu zamanda özel sektör sallantıda zaten hiç tavsiye etmem
Özel sektör de istemem tabi, burada bile sıkıntı yaşayınca.ben de hep bunu düşünüyorum kuruntu mu.? Çünkü enerjim e iyi gelecek insanlar la çalışınca düzelir ama denk gelmesi zor

Emzirmek dediniz de insan doğum yaptiktan bir sure sonra biraz dalgın, biraz sakar oluyor, aklı bir miktar evde kalıyor filan bence. Calısarak bebeginize sağlayacağınız cok daha iyi sartlari dusunun. Sakın ayrılmayın bence.
Çok sağolun iyi geldi bu mesaj ,öyle stresliyim ki.

Çalışmamak için insanin gelecek garantisi olması lazim.
Böyle bir seçeneğiniz var mı?
Mesela babadan yatlar katlar kalıp kiraya vs vermeyi mi düşünüyorsunuz?
Şuan çalışarak bile yetistiremiyoruz .
Siz nasıl geciminiz sağlayacaksınız?
Bu yıl şahsen bebeğim küçük diye ekders almadim ama seneye almayı düşünmek zorundayım çünkü geçinemiyorum hatta belki pansiyon da kalacağım istememe ragmen.
Ki ben lux hayatim da yok ortalama hayat sürdürmeye çalışıyorum.
Tek esimin maaşı ile imkanı yok gecinemeyiz.
Siz bir konuda eşim benden para istedi diye şikayet etmistiniz onun maaşı iyi diye eşinizin gelirine güvenerek mi işten çıkacaksınız?

Özel sektör de istemem tabi, burada bile sıkıntı yaşayınca.ben de hep bunu düşünüyorum kuruntu mu.? Çünkü enerjim e iyi gelecek insanlar la çalışınca düzelir ama denk gelmesi zor
Şimdi yorumlarda gördüm yeni anne sayılırsıniz bu da çok büyük bir etken bebeğinizle vakit geçirmek istiyor olabilirsiniz aklınız onda kalıyor olabilir ayrıca bence kesinlikle istifa etmeyin çocuk biraz büyüdüğünde farklı dusuneceksiniz enerjiniz yerine gelsin istiyorsanız hemen doktor kontrolünde değerlerinize baktirsin inanin b12, demir ve magnezyum eksikliği basitte aliniyor fakat hayat kalitesini fena halde etkiliyor kurumunuzun doktoru bile tetkikleri yapabilir ayrıca vitamin değerlerinize sıkıntı yok ise kurumun psikoloğu da vardır psikolog sizi dinler sadece gerekli görürse psikiyatri ye yönlendirir o da gerekli görürse ilaç yazar demek istediğim tabiki sağlık on planda ama memuriyeti kaybederseniz de bir daha olamayabilirsiniz mudurunuzle konuşun ücretli izin alın uzunca bir süre gerekirse

Şimdi yorumlarda gördüm yeni anne sayılırsıniz bu da çok büyük bir etken bebeğinizle vakit geçirmek istiyor olabilirsiniz aklınız onda kalıyor olabilir ayrıca bence kesinlikle istifa etmeyin çocuk biraz büyüdüğünde farklı dusuneceksiniz enerjiniz yerine gelsin istiyorsanız hemen doktor kontrolünde değerlerinize baktirsin inanin b12, demir ve magnezyum eksikliği basitte aliniyor fakat hayat kalitesini fena halde etkiliyor kurumunuzun doktoru bile tetkikleri yapabilir ayrıca vitamin değerlerinize sıkıntı yok ise kurumun psikoloğu da vardır psikolog sizi dinler sadece gerekli görürse psikiyatri ye yönlendirir o da gerekli görürse ilaç yazar demek istediğim tabiki sağlık on planda ama memuriyeti kaybederseniz de bir daha olamayabilirsiniz mudurunuzle konuşun ücretli izin alın uzunca bir süre gerekirse
Baktırdım değerlerime ayrıntılı , hepsi iyiymis . İzin olayını da düşünüyorum, yani ev de zor ,işte şuan, bilmiyorum, için ferahlasa biraz, sağlıklı düşünemiyorum, çok zor ,

Her işi yardım almadan kendi başınıza yapmaya çalıştığınız için stres oluyorsunuz anladığım kadarıyla. Kimse kusursuz değil kendinizi kusurlarınızla kabul edin gerekirse destek alın.
Evet,bağımsız yapmam lazım, ilkokulda karnemde bağımsiz iş yapma yeteneğim pekiyi değildi,iyiydi o zaman bile ,şimdi karne verseler , 2 alırım ,geçer 🤦

Çalışmamak için insanin gelecek garantisi olması lazim.
Böyle bir seçeneğiniz var mı?
Mesela babadan yatlar katlar kalıp kiraya vs vermeyi mi düşünüyorsunuz?
Şuan çalışarak bile yetistiremiyoruz .
Siz nasıl geciminiz sağlayacaksınız?
Bu yıl şahsen bebeğim küçük diye ekders almadim ama seneye almayı düşünmek zorundayım çünkü geçinemiyorum hatta belki pansiyon da kalacağım istememe ragmen.
Ki ben lux hayatim da yok ortalama hayat sürdürmeye çalışıyorum.
Tek esimin maaşı ile imkanı yok gecinemeyiz.
Siz bir konuda eşim benden para istedi diye şikayet etmistiniz onun maaşı iyi diye eşinizin gelirine güvenerek mi işten çıkacaksınız?
Yok Esimin maaşına falan güvenmiyorum,parayı düşenecek durumda diilm,geçinme kısmını düşünmedim. Kendimi iş hayatına adapte etmeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum

Evet,bağımsız yapmam lazım, ilkokulda karnemde bağımsiz iş yapma yeteneğim pekiyi değildi,iyiydi o zaman bile ,şimdi karne verseler , 2 alırım ,geçer 🤦

Kimse dört dörtlük değil. Arada hatalar da olabilir. Bunu kabul etmeniz gerekiyor. Olaylara mükemmeliyetçi bakış açısıyla yaklaşmak insanı yorar. Destek alın, ücretsiz izne ayrılmak sizi maddi yönden etkilemeyecekse kullanın.

Kimse dört dörtlük değil. Arada hatalar da olabilir. Bunu kabul etmeniz gerekiyor. Olaylara mükemmeliyetçi bakış açısıyla yaklaşmak insanı yorar. Destek alın, ücretsiz izne ayrılmak sizi maddi yönden etkilemeyecekse kullanın.
Ücretsiz izin almak etkilemez 1 yıl hatta 2 ama kafamı kurcalayan konulardan biri de, şimdi hazır üç saat süt iznim varken,ogleni de birlestirip 4 oluyo ,yani yarim gün bir nevi.acaba böyle şans varken daha az stresliyken çalışsam mı,belki kendime güvenim gelir, çıkışa yakın iş geliyor yapamıyorum, kalıyorum falan en basit işe,ama şimdi zaten erken çıkıyorken daha atılgan olabilir miyim acaba🧐

Ücretsiz izin almak etkilemez 1 yıl hatta 2 ama kafamı kurcalayan konulardan biri de, şimdi hazır üç saat süt iznim varken,ogleni de birlestirip 4 oluyo ,yani yarim gün bir nevi.acaba böyle şans varken daha az stresliyken çalışsam mı,belki kendime güvenim gelir, çıkışa yakın iş geliyor yapamıyorum, kalıyorum falan en basit işe,ama şimdi zaten erken çıkıyorken daha atılgan olabilir miyim acaba🧐

Yeni bebeğiniz mi oldu. Bebekle ilgilenmek yorucu işe gidince en azından kafa dağıtmış olursunuz. Öteki türlü de sadece bebeğinizle ilgilenip ona vakit ayırmış olursunuz. Karar vermesi zor.
Ben 2 yaşına kadar bebeğimin yanında olmak isterdim. Maalesef en iyi ihtimalle 8. Ayında işe başlamam gerekiyor. Maddi olarak beni yormasa ücretsiz izin alırım 2 sene. Benim bakış açım bu ama herkesin farklıdır düşüncesi.

Back
X