• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi bıraktı, lütfen yardım eder misiniz?

yildizliatlas

‍☀️☘️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2018
12
73
3
Erkek arkadaşım bugün işinden ayrıldı. 14 saatti ve yol yemek kendisine aitti. 1 dk oturduğu vakit yoktu hep git gel.. Maaşı da 1650ydi. Çok yorulduğu için ve iş ortamı pek iyi olmadığı için bugün istifa etti. Şimdi nereden ve nasıl iş bulacak bilmiyoruz. 1 ay sonra isteme ve söz olacaktı, maaşının 1300 lirasını hep kenara atarak altın yaptı ama.. ama bütçemiz hala bazı şeyler için denkleşmiyor. Ailelerden yardım almıyoruz, her şeyi ikimiz halletmeye çalışıyoruz. Kendisi lise mezunu. Fabrikalara mı başvursa? Sizce şuan nerelere başvurmalı ve hangi iş düşünmeliyiz? En kısa sürede iş bulması gerekiyor. Maalesef üniversite mezunu olmadığı için bir mesleği yok. Çok üzgünüm.. Fikirlerinize, tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim yazanlara..

Nerede oturuyor anadolu yakasındaysa alabilirim ...

Yaa sizin gibi insanlar kaldı mı bu dünyada. Ne kadar mutlu oldum anlatamam, siz de bir ömür hep mutlu olun inşaallah. Çok teşekkür ederiz.. Fakat ne yazık ki İstanbul’da yaşamıyoruz : /

Erkek arkadaşım bugün işinden ayrıldı. 14 saatti ve yol yemek kendisine aitti. 1 dk oturduğu vakit yoktu hep git gel.. Maaşı da 1650ydi. Çok yorulduğu için ve iş ortamı pek iyi olmadığı için bugün istifa etti. Şimdi nereden ve nasıl iş bulacak bilmiyoruz. 1 ay sonra isteme ve söz olacaktı, maaşının 1300 lirasını hep kenara atarak altın yaptı ama.. ama bütçemiz hala bazı şeyler için denkleşmiyor. Ailelerden yardım almıyoruz, her şeyi ikimiz halletmeye çalışıyoruz. Kendisi lise mezunu. Fabrikalara mı başvursa? Sizce şuan nerelere başvurmalı ve hangi iş düşünmeliyiz? En kısa sürede iş bulması gerekiyor. Maalesef üniversite mezunu olmadığı için bir mesleği yok. Çok üzgünüm.. Fikirlerinize, tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim yazanlara..
fabrika iyidir mesaiye kaldı mı verirler resmi dini bayramlar çalışırsa çift yevmiye yazılır o şekilde yatar bayram yılbaşı avans yatırırlar lise mezunu için bulunmaz nimet ama her fabrika böyle değil şehir neresi ?

Yaa sizin gibi insanlar kaldı mı bu dünyada. Ne kadar mutlu oldum anlatamam, siz de bir ömür hep mutlu olun inşaallah. Çok teşekkür ederiz.. Fakat ne yazık ki İstanbul’da yaşamıyoruz : /

Ne demek canım benim.. :KK36:
Allah bize rızkı paylaşmamız şartıyla veriyor. Elimden gelseydi çok sevinirdim.
İnşaALLAH gönlüne göre iş bulacaktır ama tavsiyem sendikalı iş yerleri bulsun.
Otomotiv sektörü yedek parça olabilir.

nerede yaşıyorsunuz ve nelerden anlar? mesela en son çalıştığı yerde ne iş yapıyordu? sen böyle anlatınca sarı çizmeli Mehmet ağa oluyor.
ayrıca avm.lerde mağazalarda çok fazla çalışan sirkülasyonu oluyor. bir de maaşın üzerine servis ve yemek kartları da oluyor. ayrıca mağazacılık deneyimi edindikten sonra ileride önü de açık orada çalışanların. çok yoruluyorlar ama en azından kazançları çok kötü değil.

Hiç anlamam insan neden işlerini aceleye sıkıştırmaya çalışır.

Yahu adam zaten deli gibi çalışmış 350 tl ile geçinmiş. Tepesi atmış ki isten çıkmış. Fabrika olur, avm olur, herhangi bir mağaza olur. Bir süre bakınacak kafasına yatan sürekli olacak olan ne ise ona göre çalışacak.

Biraz rahat bırak lütfen. 2 ay nisanın geçilse ölmezsin. Veya bir bileziğin eksik olsa. Hem kendi kendimize yapıyoruz diyorsun hem de adam kuş kadar maaşla sana takılacak altın için geçinmek zorunda kalmış. Asgari miktarda eşyanızı alın evinizi kurun. Veya şartların biraz daha düzelmesini bekleyin. Veya sen de çalış beraber yapın. Adama da yazık çok yuklenmeyin

Bence mağazalara başvursun satış danışmalığı felan. Büyük avmlerin mağazaları ama öyle çeyizci bilmem neci değil. İlerde mağaza müdürü olur yükselir. İlerisi olan işlere baksın. Bugün cebim dolsun yarına bakarız tarzı yerlere bulaşmaya gerek yok. Adamıda sık boğaz etmeyin.

Hiç anlamam insan neden işlerini aceleye sıkıştırmaya çalışır.

Yahu adam zaten deli gibi çalışmış 350 tl ile geçinmiş. Tepesi atmış ki isten çıkmış. Fabrika olur, avm olur, herhangi bir mağaza olur. Bir süre bakınacak kafasına yatan sürekli olacak olan ne ise ona göre çalışacak.

Biraz rahat bırak lütfen. 2 ay nisanın geçilse ölmezsin. Veya bir bileziğin eksik olsa. Hem kendi kendimize yapıyoruz diyorsun hem de adam kuş kadar maaşla sana takılacak altın için geçinmek zorunda kalmış. Asgari miktarda eşyanızı alın evinizi kurun. Veya şartların biraz daha düzelmesini bekleyin. Veya sen de çalış beraber yapın. Adama da yazık çok yuklenmeyin

Bir son izci son izci arkadaşın yazdığına bakın bir de kendinizin. Aradaki bin fark.. Ne kadar önyargılı ve anlayışsız bir insansınız. Benim kendisini sıktığım veya darladığım bir durum asla söz konusu değil. Kendisi bu duruma çok üzüldüğü için fikir almak istedim, isterse nişanım 1 yıl ertelensin. Mühim olan hayırlısı olsun, yeter ki en doğru vakitte olsun. Ki biz uzun yıllardır birlikteyiz, yaşı küçük insanlarda değiliz. Ben hem çalışıyorum hem okuyorum. Elimden geldiği kadarıyla evimiz için kenara para koyuyorum aileme de yardımcı oluyorum. Ve üstelik ben bir tane bilezik, takı dahi istemedim. Allah şahit evlendiğimde kolumda bir tane bileziğim olmayacak. O biriken altınlar bozdurulup sadece ev eşyalarına verilecek. Önyargınız yok olur inşaallah bir gün..

son izci son izci vallahi senin gibi insanlar olduğu için dönüyor bu dünya. Güzel temennilerin, tavsiyelerin ve anlayışın için çok çok çok teşekkür ederim sana❤️

İyiki istifa etmiş o paraya o kdr saat kendini paralamis resmen.. t......l lere başvursun aynı maaş hatta fazlasına yemek kartı sigortası çalışma saatleri belli gider gelr

Bir son izci son izci arkadaşın yazdığına bakın bir de kendinizin. Aradaki bin fark.. Ne kadar önyargılı ve anlayışsız bir insansınız. Benim kendisini sıktığım veya darladığım bir durum asla söz konusu değil. Kendisi bu duruma çok üzüldüğü için fikir almak istedim, isterse nişanım 1 yıl ertelensin. Mühim olan hayırlısı olsun, yeter ki en doğru vakitte olsun. Ki biz uzun yıllardır birlikteyiz, yaşı küçük insanlarda değiliz. Ben hem çalışıyorum hem okuyorum. Elimden geldiği kadarıyla evimiz için kenara para koyuyorum aileme de yardımcı oluyorum. Ve üstelik ben bir tane bilezik, takı dahi istemedim. Allah şahit evlendiğimde kolumda bir tane bileziğim olmayacak. O biriken altınlar bozdurulup sadece ev eşyalarına verilecek. Önyargınız yok olur inşaallah bir gün..

son izci son izci vallahi senin gibi insanlar olduğu için dönüyor bu dünya. Güzel temennilerin, tavsiyelerin ve anlayışın için çok çok çok teşekkür ederim sana❤️

Asıl ben teşekkür ederim canım benim ..:KK36:
Tüm kalbinden geçen güzellikler sizlerin olsun.
İnsanlar seni tanımıyor empati kuramıyor olabilirler.
Sen hayatında hep güzel örnekler al ve güzel örnek ol. :KK37:

valla ben lise mezunuyum ofis calışanıyım bi tanıdıgım bulundugum fabrikaya işçi olarak basvuru yapıcak benden referans istedi kendisi 4 yıllık üni. mezunu..
mesele okudugu okul değil yetenekleri ve el becerisi

Ilac firmalari mumessil alimi yapiyor, onlari takip edebilir
Zor bir is ama pis bir ortami yok en azindan

Arkadas kotu bir sey yazmamis ki. Kendince fikir vermis. Sizinle yasamadigi icin bilemez altininizi vsnizi nisaninizi. İlk mesajinizdaki “ne yapacagimizi bilmiyoruz” “bir an once is bulmasi lazim” demek yerine “ sevgilimin cabasini cok takdir ediyorum ama artik cok fazla yorulmadigi ve kafasinin daha rahat oldugu bir is buluncaya kadar is aramasini,asla acele etmemesini istiyorum siz ne dusunuyorsunuz?” Deseydiniz sizin tavrinizi ona gore yorumlardi arkadas. Ve ben de oyle yorumlardim tabii.

Edit imla

Son düzenleme:
İs kur a felan basvurdu mu ?. Tanidikta lazim fabrikalar icin. O tur yerlere calisanlar tanidiklari icin yardimci oluyor genelde

Back
X