• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işi düşünce samimi olmaya çabalayanlar

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
merhaba hanımlar
bundan önceki konumda sizden cok güzel fikirler aldım (eşin ailesine memlekete gidince hediye alma mevzusu, kaynı ve karisini memnun edememe) tekrar teşekkür ederim.

Ben eşimin ailesine genel olarak seviyeli ama samimi yaklaşıyorum.
Ama bana garip gelen bir durum gelişiyor.

ben geçmişte insanlar tarafından iyi niyetimi kullandırtmayı cok iyi beceren bir insan olarak bu davranıştan ne yalan söylim huylandım.

Bir önceki konumu da değerlendirerek bu kadar normal ve basit gelen bir konuda bana bu şekil gelen bir insana ne diyecegimi bilemedim.

Kaynımin hanımı için ( vasfını söylemek istemedim malum bazen burada konu başka yere sapıyor) eşimin ailesi buradan telefon götürmüstü çünkü kizin telefonu bozulmuştu.

kv giderken tembihler gibi hatta hafif tehdit icerikli (belki konusmasi öyledir) " bak onada yaz haaa konuşn filan" yaptı.

bende " anne tabiiki senin söylemene gerek bile yok, biz x araşırız konuşurz ne güzel yeni telefonuda olacak" dedim.
açikcası kendimde bozuldum bu muameleye kendimi layık görmedim çünkü insanlarla dialogumu ben biliyorum kimseyi dışlamadım şükür.

Ben şundan bir kac ay öncesine kadar (10 günde bir) veya ayda 2 defa yazdım hal hatır sordum
Inanırmısınız, tam 1 sene olacak ve kaynımın hanımı bana bayram kandil cuma dogumgünü kapsamakla beraber bir gün olsun kendiliğinden yazmadı. Yazmayabilir ben gocunmam ama kv bana sıkıca tenbihliyor ve ben " elime mi yapışır yaz 2 cümle" diye boşverip yaziyordum.

evet, kısa süredir ne o ne ben yazışmadık kısaca herşey iyi tamam bana uyar.

memlekete gitmemize 1 ay kalmış ve kendisi birdenbire benimle sohbet etmeye calisiyor (misal:nasilsin nasi gidiyor)
henüz cevap veremedim çünkü saskinim ve ne diyecegimi bilemiyorum yani 1 sene sonra mi aklina geldi benim iyi olup olmamam.

ben ise onun migdesinin agrisigini kvden duyunca bile ona yazan taraftim
ama bu süreçte, hastalandım, kaza yaptım arabamız hurdaya döndü vs. ben ondan birsey duymadim ki kv herseyi ortada konusan bir insan

Ne yapabilir, nasi davranabilirim:/

edit: aklıma gelmişken ekleyeyim. eşimle gezmeye gidince veya kvda beraber alınca herkesin fark edecegi sekilde surat asar tavır yapar.halbuki biz " misafir" olarak gidiyoruz, görümcenin bizi disari cikarip yemege davet etmesine veya biz aksam cayina gorumceye gidip ortam guzelliginden bi foto paylasinca arayip sormasi(napiosun kim var) demesi esimide benide rahatsiz ediyor.(herkesle 20defa bir araya geliyorsak kendisi 15 defa icinde zaten bulunuyor)

kisacasi senede bir defa 10 gün akrabalarla bir araya gelmemiz kendisine değim yerindeyse batiyor. lakin ben onu cocuklariyla heryere gótüremem kaldi ki kendisinden bir teklif bir davet gelmiyor. hepsi bir araya gelince bende insanım rahatsiz oluyorum

Son düzenleme:
sende konuş ama büyük ihtimalle senden bir şeyler isteyecek alma :) şimdi derdi o galiba seni tavlamaya çalışıyo

ben de eltimi hep arardım zor günlerinde hep yanında oldum sonra bir gün baktım ki ben ölsem de kalsam da o beni bir kez bile aramıyor.akıllandım :)

sende konuş ama büyük ihtimalle senden bir şeyler isteyecek alma :) şimdi derdi o galiba seni tavlamaya çalışıyo

ben de eltimi hep arardım zor günlerinde hep yanında oldum sonra bir gün baktım ki ben ölsem de kalsam da o beni bir kez bile aramıyor.akıllandım :)

demi bende öyle düşündüm açıkcası.
aslında " aaa sen ben yazmadan yazarmıydın yahu:) " demek istiyorum ama uygun olurmu bilemedim.

hiç gerek yok.yüz göz olma.

o yazarsa yaz yazmazsa umursama.

sevgililer gününde bana bir foto atmıstı.
disarida oldugumu ve resmi acip bakamadigimi net cekmedigini soyledim baktim samimi sekilde iyi eglenceler filan yaziyor. esimede soyledim bu bana yazarmiydi yani demek rahatsiz olmam anormal degilmis:)

Yazını okumadan direk başlığı görüp geldim
Mümkünse ölsünler o dediklerin....

Bir beklentisi vardır senden. Ben olsam cevap vermem.
Sorarsa görmedim işim vardı derim.

Kuzum gecen konun hadi neysede...

Sen almanyadan beri tr'deki elti zimbirtisina coooooook anlam yüklemişsin cok.

Neyini nerene takiyorsun anlamadim...

En kolayi whatsapp'de aile grubu yap ve özel gün mesajlari oraya at. Oh tertemiz. Kimse birşey diyemez.

h
Kuzum gecen konun hadi neysede...

Sen almanyadan beri tr'deki elti zimbirtisina coooooook anlam yüklemişsin cok.

Neyini nerene takiyorsun anlamadim...

En kolayi whatsapp'de aile grubu yap ve özel gün mesajlari oraya at. Oh tertemiz. Kimse birşey diyemez.

Haklısınız. mentaliteler farkli oda bir gercek bide aile buyuklerimden o uyumu yakaladiklarini gordüm ya, herkeste öyle saniyorum.
kv demeseydi bende yazmazdım ama baktım konuşmalara sirf ben yazmisim eşimde kızdı işte:/

Evlilik yoluyla tanıştığımız biri yani bu elti. Kendi seçtiğimiz arkadaşımız değil ki.
Kafalarınız uyuşursa konuşursunuz, sohbet edersiniz, ama hiç bir ortak noktanız yoksa illa ki görüşmüş olmak için yazışmanın hiç bir anlamı yok, zorla olmuyor yani o işler.
Hastalıkta, bayramda arar iki kelime konuşursunuz isterseniz bitti gitti.
Muhtemelen hediye falan bişeyler bekliyor onun için yazıyordur son zamanlarda da.

Evlilik yoluyla tanıştığımız biri yani bu elti. Kendi seçtiğimiz arkadaşımız değil ki.
Kafalarınız uyuşursa konuşursunuz, sohbet edersiniz, ama hiç bir ortak noktanız yoksa illa ki görüşmüş olmak için yazışmanın hiç bir anlamı yok, zorla olmuyor yani o işler.
Hastalıkta, bayramda arar iki kelime konuşursunuz isterseniz bitti gitti.
Muhtemelen hediye falan bişeyler bekliyor onun için yazıyordur son zamanlarda da.

kesinlikle katiliyorum. sadece kendime kiziyorum neden kv bu konuda dinledim diye. ama ben olsam bana hal hatir soran insana bir defa ben sorarim. sormazsam sevmedimi belli etmis olurum..ama kalkipta oninsanin gelmesine yakin samimi davranmam dimi:/

merhaba hanımlar
bundan önceki konumda sizden cok güzel fikirler aldım (eşin ailesine memlekete gidince hediye alma mevzusu, kaynı ve karisini memnun edememe) tekrar teşekkür ederim.

Ben eşimin ailesine genel olarak seviyeli ama samimi yaklaşıyorum.
Ama bana garip gelen bir durum gelişiyor.

ben geçmişte insanlar tarafından iyi niyetimi kullandırtmayı cok iyi beceren bir insan olarak bu davranıştan ne yalan söylim huylandım.

Bir önceki konumu da değerlendirerek bu kadar normal ve basit gelen bir konuda bana bu şekil gelen bir insana ne diyecegimi bilemedim.

Kaynımin hanımı için ( vasfını söylemek istemedim malum bazen burada konu başka yere sapıyor) eşimin ailesi buradan telefon götürmüstü çünkü kizin telefonu bozulmuştu.

kv giderken tembihler gibi hatta hafif tehdit icerikli (belki konusmasi öyledir) " bak onada yaz haaa konuşn filan" yaptı.

bende " anne tabiiki senin söylemene gerek bile yok, biz x araşırız konuşurz ne güzel yeni telefonuda olacak" dedim.
açikcası kendimde bozuldum bu muameleye kendimi layık görmedim çünkü insanlarla dialogumu ben biliyorum kimseyi dışlamadım şükür.

Ben şundan bir kac ay öncesine kadar (10 günde bir) veya ayda 2 defa yazdım hal hatır sordum
Inanırmısınız, tam 1 sene olacak ve kaynımın hanımı bana bayram kandil cuma dogumgünü kapsamakla beraber bir gün olsun kendiliğinden yazmadı. Yazmayabilir ben gocunmam ama kv bana sıkıca tenbihliyor ve ben " elime mi yapışır yaz 2 cümle" diye boşverip yaziyordum.

evet, kısa süredir ne o ne ben yazışmadık kısaca herşey iyi tamam bana uyar.

memlekete gitmemize 1 ay kalmış ve kendisi birdenbire benimle sohbet etmeye calisiyor (misal:nasilsin nasi gidiyor)
henüz cevap veremedim çünkü saskinim ve ne diyecegimi bilemiyorum yani 1 sene sonra mi aklina geldi benim iyi olup olmamam.

ben ise onun migdesinin agrisigini kvden duyunca bile ona yazan taraftim
ama bu süreçte, hastalandım, kaza yaptım arabamız hurdaya döndü vs. ben ondan birsey duymadim ki kv herseyi ortada konusan bir insan

Ne yapabilir, nasi davranabilirim:/

edit: aklıma gelmişken ekleyeyim. eşimle gezmeye gidince veya kvda beraber alınca herkesin fark edecegi sekilde surat asar tavır yapar.halbuki biz " misafir" olarak gidiyoruz, görümcenin bizi disari cikarip yemege davet etmesine veya biz aksam cayina gorumceye gidip ortam guzelliginden bi foto paylasinca arayip sormasi(napiosun kim var) demesi esimide benide rahatsiz ediyor.(herkesle 20defa bir araya geliyorsak kendisi 15 defa icinde zaten bulunuyor)

kisacasi senede bir defa 10 gün akrabalarla bir araya gelmemiz kendisine değim yerindeyse batiyor. lakin ben onu cocuklariyla heryere gótüremem kaldi ki kendisinden bir teklif bir davet gelmiyor. hepsi bir araya gelince bende insanım rahatsiz oluyorum
kesin birşey isteyecektir ondan hal hatır sormaya başlamıştır

bende öyle düşünüyorum.yoksa insan tınlamadığı birine neden birden yönelsin..

bence cevap ver ama çok samimi olma. sonrasında da mesaj atmak için kendini zorlama. muhtemelen senden bişey isteyecek. kusura bakma valizim dolu de ve alma.

Acik olun way way hangi dagda kurt oldu ,aklina geldim x cigim ,sem hic yazmazdin ,bir sikintin mi var derim ,
Acik olun kafaniz rahat olsun

Acik olun way way hangi dagda kurt oldu ,aklina geldim x cigim ,sem hic yazmazdin ,bir sikintin mi var derim ,
Acik olun kafaniz rahat olsun

hamileligimi sormuş ilki gibi aşeriyormuyum diye. bende sizin gibi aslinda yazacaktim ama cok mesafeli bir şekilde iyi oldugumu henuz baslarda oldugum icin farksiz oldugunu kisaca yazdim belki böylr anlar diye

Bilemiyorum bana kendinizi çok kasıyorsunuz gibi geliyor. "Kızım onu da ara konuşun" o kadar yaygın bir tavsiyedir ki bazı anneler ya da Türk kadınları otomatiğe bağlayıp önerir bunu. Belki kv bu kadar üzerinde durmamıştır yani acaba yazdı mı yazmadı mı diye. Bunu çok ciddiye alıp resmen görev olarak algılamışsınız bu insana yazmayı. İki mesaj atarsınız, hastalık falan olduğunda da insaniyet namına sorarsınız sonra da zorlamazsınız olur biter. O sizin sıkıntılarınızda aramamışsa o onun insanlığı, ben kişilerin zerafetinin karakterinden gelmesi gerektiğini düşünüyorum, o bana sormadı ben de hastalığında ona sormam olmaz. Ama durduk yere de mesaj atmak zorunda değilsiniz ki neden bu kadar zorunda hissettiniz anlamıyorum. Dediğim gibi ara konuş mesaj at annelerin tipik önerileri.
Şu anda sizden bir şey isteyecek mi emin olamayız ama oldu ki istedi, almak istiyorsanız alın istemiyorsanız da almayın. Çok kasıp kendinizi strese sokmayın. Bebeğiniz olacak bu kada küçük ayrıntılarda boğmayın kendinizi.

seni takmayanı sen de takmayacaksın.
bu kadar basit.
kafa yormaya değmez.
görmedim ,duymadım ,aa haberim yok diyeceksin mevzusuna göre.
bu işler böyledir:))

"Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" diyebilirsin

Üstüne düşeni yapmışsın, zaten yazsan da kv uyarıyormuş baksana bari yazma öyle kötü ol.

Back
X