İşi evine çok uzak olanlar var mı bana fikir verin arkadaşlar ?

Men

Yeni bir site mebuskent yapracıktan daha yakın ve cok büyük bır sıte olacak
Sıfır faızli yanı ev atıyorum 200 bin 10 yıl ödemeli 10 yıl sonrada 200 bin olarak odenıyor

Is yeriniz Nerede yapracik ve turkuaz Toki yi iyi bilirim bende tam 3 saat yol gidip geldim çok uzun bir süre :)

Birde dolmuş sadece sabah altı da var yapracik ta otobüs ve metro tam bir rezalet balık istifi gibi tıklım tıklım gidiyorsun içi de çok büyük olduğu için otobüs site içinde yarım saat dolaşıyor sen düşün yapacağı çok iyi biliyorum başka sorun olursa özelden yaz :)

Ama tabii senin de dediğin gibi değerlenecek o ev.. Hem yeni hem de şehir artık o tarafa doğru kayıyor.Ayrıca eryamandan merkeze gitmekle yapracıktan merkeze yani kızılaya gitmek saat olarak hemen hemen aynı sadece birinde oturarak diğerinde balık istifi gidiyorsun,tavsiyem oraya taşınacaksan ilk durak neredeyse oradan bak ev.. :) ne çok yazdım ya düzenle tuşunu göremedim o yüzden paragraf gibi uzadı meret :)

Son düzenleme:
yapracıktaki evi aldınız diyelim batıkente git-gel yapacaksınız (en azından şu sertifika süresi boyunca) üstelik siz öğretmensiniz bir yandan aklınız KPSS atama filan işlerinde (ki öğretmenler için devlet en iyisi tabi) ama bildiğim kadarıyla ankaraya atanmak baya zor kim bilir nereye atanacaksınız. yapracığıa gidip işten çıkacağınıza bence sizin işinize ya da eşinizin işine yakın 1+1 kot filan da olsa bir ev alın, işten çıkmayın, ki böylece daha yüksek taksit ödeyin, ki 150 bin ödedikten sonra alırsınız böyle bir yer.
2 sene sonra atanma durumu olursa, taşınma durumu olursa, yapracıkı satmanız zor olur, hamile kalsanız aracınız da yok oradan merkeze gelene kadar doğurursunuz. iş değiştirmek isteseniz ha deyince ümitköyde iş bulabilecek misiniz? bulsanız eski işiniz kadar maaşı olacak mı?
şu şartlarda yapracık bence size uygun değil. yapracıkta 3+1 alacağınıza daha küçük, kotta, eski vs. ama işinize yakın merkezi bir yere bakın, ödemesini bitirmeye çalışın bu arada ne kadar kısa sürede öderseniz o kadar az faiz ödersiniz 8 sene 10 sene değil de 3-4 seneye odaklanın, toki ödemesi de bir nevi kredi sayılır. bu 3-4 senede çocuk mu yaparsınız atanır mısınız ne olursa olur, o zaman da satar başka yere geçersiniz.

Men

Yeni bir site mebuskent yapracıktan daha yakın ve cok büyük bır sıte olacak
Sıfır faızli yanı ev atıyorum 200 bin 10 yıl ödemeli 10 yıl sonrada 200 bin olarak odenıyor
Ya onu ben de duydum evet mutlaka izinli olduğum gün gidip bakacağım örnek daire falan var mı ?

Çok teşekkür ederim açıklamaların için :) Çok aydınlatıcı oldu gerçekten.İşyerim batıkentte yapracıktan kızılaya gidip ordan tekrar batıkente geçeceğim.Ya aynen dediğin gibi gidip gördük bindik ringlere başım döndü yani bi de sabahları düşünemiyorum o ringi.Aslında ben de eryaman dan oraya gitmek istemiyorum burda her şey elimin altında ama işte benim dışımda herkes istiyor yani.İşime de çok alıştım aslında bırakmak istemiyorum hiç seviyorum bu işi.Evet ilerde değerlenecek ama işte bi 5 sene falan geçmesi lazım tabi.

yapracık kışın tam rezalet oluyor ne yazık ki, gerçekten dağın başı.

etimesguta baktınız mı? istasyon caddesinden batıkente direk dolmuşlar var tek vasıtayla gidersiniz. evler biraz eski ama istediğiniz limitte ev bulabilirsiniz, hem etimesgutta her şey ayağınızın altında olur, yapracıktan ümitköye gitmek bile arabayla 20 dakika sürüyor ve eskişehir yolunda 7-24 trafik var artık ne yazık ki...

Ya ben atansam bile en geç 1 sene sonra eş durumundan geliyorum ankara ya o konuda bi sıkıntı yok.O 1+1 olayını ben de çok mantıklı buluyorum ve 1 senedir eşime bunu öneriyorum ama o istemiyor.O büyük sıfır bi ev istiyor ve orda yaşlanalım istiyo açıkçası içini falan da adam akıllı yaptıralım diyo.Mesela ben eski evleri de çok önerdim geçici olarak alalım sonra satalım diye onları da hiç istemiyo.Bi de abisi inşaat teknikeri olduğu için bulduğumuz evlerin yapısını cephesini falan beğenmiyo ve bizim için en iyisini istiyo yoksa ben çok ev bulmuştum aslında.Ama o kadar mükemmel bi ev için bizim paramız yok işte sorun orda :)

Günde 3 saat metrobuslu tramvayli yol çekiyorum ve canımdan bezdim.
Yakin bir okulda ücretli yapıp kpss ye hazırlanmayı tercih ederdim.

Ah ah beni dinlemiyorlar ki etimesgutu beğenmiyor eşimin abileri malesef bi de böyle bi semt sıkıntımız var bizim.Eşimin anne baba rahmetli olduğu burdaki abiler ilgileniyo her şeyle sağolsunlar iyiliğimizi istiyorlar ama böyle yaparlarsa da biz ev alamayacağız galiba.Yani işin içinde tek bi faktör yok o kadar çok faktör varki evlenmek daha kolaydı yani ev almaktan :)

Günde 3 saat metrobuslu tramvayli yol çekiyorum ve canımdan bezdim.
Yakin bir okulda ücretli yapıp kpss ye hazırlanmayı tercih ederdim.
Allah kolaylık versin size de.Ben de sizde geleceğimi görüyorum muhtemelen ben de canımdan bezeceğim.Ama işte bu işi ve ortamını çok seviyorum bırakmak istemiyorum yeni biyere alışmak çok zor.Ücretli öğretmenlik zamanında çok yaptım bikaç kez pat diye çıkarıldım o yüzden tövbe ettim.Ay hiçbir şeyi beğenmeyen kadınlar gibi oldum yaa :)

yapracığın ve etimesgutun güzide ve aklı başında sakinlerini tenzih ederek söylüyorum ki, ikisi de birbiriyle aynı insan olarak. yapracıkta apartman 10 katlı diyelim 8 katı tuhaf insan dolu, 2 katı normal insan. aynen etimesgut gibi, etimesgutu avcumun içi gibi bilirim insan profilini de sokağını da caddesini de, iyisi de var kötüsü de ama kötüsü daha çok tabi, yani gerçekten iyi bir semtte oturmayacaksanız etimesgutla yapracık arasında pek fark yok ne yazık ki. elvankent tarafları çok daha nezih, çarşı kısmına göre ama çarşı kısmında da her şey ayağınızın altında bi caddeden 3 farklı yöne otobüs dolmuş var, istanbul yolu eskişehir yolu batıkent diye. bu çin çin falan boşaltıldı ya oradaki insanların bir kısmı bu yapracık tokiye yerleştirildi diye biliyorum.

Ya onu ben de duydum evet mutlaka izinli olduğum gün gidip bakacağım örnek daire falan var mı ?
Örnek dairesi var bir arkadasimız aldı 3 oda 1salon cok lüks olamayanı sectiler 280 bın 10 yıl odemelı 1.750 aylık taksiti 2016 Aralık ta teslim dediler tabi peşinat işitiyorlar
Site olarakta kreşi eczanesı marketi vs herşeyi kendi içinde yapılan bir site
Blok ve müstakil tarzında yapılıyor
Batıkente eryamana cok yakın
Yaptacıktan daha guzel
Birde batıkente atakent var orasıda sıfır faizle kendısı kredı verıyor

öyleyse Etlik'e gelin. hem merkeze yakın hem işinize tek vesait hem de çevresi güzel :) aşağıeğlencesini hiçbir yere değişmem:)

benim bir arkadaşım kalecik ilçesinden ankara sincan'a gidiş geliş yapıyor sabah 6 da minibüse biniyor akşam 9 da evine giriyor. Çalışmak kolay değil canım. Birşeyler sahibi olmak istiyorsak çalışacağız

aynı dertten muzdaribim ankarada. 1350 kira verip birde evden işe gitmek için hergün sadece gidiş
135 km yapıyorum.gidiş dönüş 270.Şimdilik raporluyum ama bebek doğunca hala tayinim olmazsa bu durum çok zor olacak .
ev alın evet ama bunu okadar yol yapmayı göze alarak seçmeyin.Bazen inanın dayanılmaz oluyor.Yada eşiniz kredide zorlanmayacaksa oturun kpss çalışın derim

ha bu arada,krediler uçmuş.ve daha da uçacak gbi bu gidişle.Amaa eğer geçenn yıl bu zaman krediden gözümüz korkmayıp ev alsaydık kiraya verdiğimz parayla bayaa bi kısmını ödemiştik buda insanın zoruna gidiyor düşününce.

Ben baska sehirde okuyorum hergun gidip geliyorum ayni sekilde hocalarimizda oyle sabah gelip 2.ogretim derslerine giriyorlar aksam 11 gibi cikip gidiyolar. Once bi dene derim

Ben baska sehirde okuyorum hergun gidip geliyorum ayni sekilde hocalarimizda oyle sabah gelip 2.ogretim derslerine giriyorlar aksam 11 gibi cikip gidiyolar. Once bi dene derim
Okulla iş çok farklı ama ve burda balık istifi şeklinde hep metro ve ringler.Bi de birinden in birine bin o açıdan sıkıntılı biraz çalışma saatleri de fazla olunca insan göze alamıyor.Örneğin Konya ankara arası hızlı trenle gidip gelmek daha rahattır yani öyle söylim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…