işi olmayan biri ile evlenmeyi düşünmek?

Buz_perisi

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
137
7
316
Evet kızlar benim sorunum tamda bu ...Onunla 5 yıldır çıkıyoruz beni gerçekten sevdiğini biliyorum ve bende onu cok seviyorum.Ama onun için ektiğim biçtiğim hiç bir meyveyi alamıyorum ... Beni her halimle kabulleniyor bana katlanıyor tamam ama iş konusuna hiç değinmiyor sınavlara gir diyorum sınavlar olup bitince tarihleri aklına geliyor,kendi işini kurmak istiyor ama bu da cok kritik bi durum hem maddiyat gerek hem ticarette tutunabilecekmi...Öğretmenlik okuyorum sevgilim ise lise mezunu ....Ailem bu ilişkiye karşı cıkacağını biliyorum işi konusunda ve maddiyattan ve ben onla evlenmeyi düşünüyorum , geleceğimiz olmadığı halde...Ne yapacağımı bilmiyorum cok rahat yada bana öyle geliyor .. Yardım edermisiniz?:43:

Kendine sor ve kendini dinle.

Bu işler o kadar karışık ki, birinin düşüncesi diğerininkini tutmuyor. Biri sevgi olunca samanlık seyran olmuyor der, diğeri sevgi olunca samanlık seyran olur gerisi boş der.

Bana sorarsan ikisi de değil. Eğer iki sevgili birbirlerini dinliyip anlamaya çalışabiliyorlarsa, aynı derecede birbirlerinden alıp verebiliyorlarsa ve hayata birlikte aynı açıdan bakabiliyorlarsa birlikte maddi-manevi her zorluğu göğüslerler.

Ama sen karşındakine anlatırsın anlatırsın o dinlemez, senden aldığı kadar sana vermezse sevgi biryere kadar gider, hani derler ya aşk karın doyurmaz diye aynen öyle bu sefer birbirlerini yemeye başlarlar, hazin son baş gösterir.

Sen onu herşeyiyle kabul edebiliyorsan onunla konuş, anlat sende onun nasıl göründüğünü. Gerisi ona kalmış ya sizin için savaşır yada kısmet...

Evet kızlar benim sorunum tamda bu ...Onunla 5 yıldır çıkıyoruz beni gerçekten sevdiğini biliyorum ve bende onu cok seviyorum.Ama onun için ektiğim biçtiğim hiç bir meyveyi alamıyorum ... Beni her halimle kabulleniyor bana katlanıyor tamam ama iş konusuna hiç değinmiyor sınavlara gir diyorum sınavlar olup bitince tarihleri aklına geliyor,kendi işini kurmak istiyor ama bu da cok kritik bi durum hem maddiyat gerek hem ticarette tutunabilecekmi...Öğretmenlik okuyorum sevgilim ise lise mezunu ....Ailem bu ilişkiye karşı cıkacağını biliyorum işi konusunda ve maddiyattan ve ben onla evlenmeyi düşünüyorum , geleceğimiz olmadığı halde...Ne yapacağımı bilmiyorum cok rahat yada bana öyle geliyor .. Yardım edermisiniz?:43:

Ciddi bir ilişkisi olup da geleceğini planlamayan kadın ya da erkeğin sevgisinden şüphe ederim ben.
Kusura bakma arkadaşım acı konuşmuş olabilirim ama salt sevgi hiç bir zaman yetmez,bunu bile bile harekete geçmeyen insan için bir şey diyemem...

işi gücü olmayan, en önemlisi de iş bulmak için mücadele etmeyen birinden gelecek filan beklenmez...

benden de hoşlanan biri var şuan... 1 aydır filan peşimde... işi gücü yok üni mezunu değil... istemedim kestirip attım hemen...

seçici olmak lazım kesinlikle...

kendi mutluluğum her şeyden daha önemli sonuçta:21:

Son düzenleme:
onunla mutluyum ama bu durum canımı sıkıyor hani derler ya hiç birşey tam anlamıyla tam olmaz diye o durum..birini seviyorsunuz ve bu sefer onun işi yada ne bileyim ailesi vs sorun oluyor ailemi üzmemelimiyim , kendimimi üzmeliyim onu bırakıp bilemedim haklısınız:43:

onunla mutluyum ama bu durum canımı sıkıyor hani derler ya hiç birşey tam anlamıyla tam olmaz diye o durum..birini seviyorsunuz ve bu sefer onun işi yada ne bileyim ailesi vs sorun oluyor ailemi üzmemelimiyim , kendimimi üzmeliyim onu bırakıp bilemedim haklısınız:43:

Hangi tarafı seçersen seç sonunu iyi düşün derim. Zamanında birtakım nedenlerden dolayı ben de sevdiğim kişi ile ailem arasında seçim yapmak durumunda kalmıştım yada kendimi öyle hissetmiştim diyelim, sonuç olarak ailemi seçtim. Ne oldu diye sorarsan, pişmanım... Ama yine olsa yine aynı kararı verirdim çünkü o zaman öyle gerekiyordu.

Sana demek istediğim de bu,eğer ondan vazgeçiceksen aklında hiç bir şüphe-keşke kalmasına izin verme.

Son düzenleme:
ekmeğini taştan çıkarabilir mi? seni hiç bir şekilde aç bırakmadan elinden geleni yapabilir mi?
ele güne anasına babasına muhtaç etmeden sana bir hayat kurabilir mi?
ne kazanıyorsa getirip ortaya koyup brlikte harcayabileceğinz şekilde davranabilr mi?

bunlara dikkat et. meslek önemli değil bu tarz bi insansa evlensen sorun olmaz. her türlü iş bulur para bulur seni muhtaç etmez. yok eğer tembelse umursamazsa sorumsuzsa boşver 5 yılı 10 yılı kaç ordan kaç arkana bakmadan kaç. kimler gider kimler gelir hiç de bakmazsın arkana filan.
evli biri olarak söylüyorum ki evli olmak; sevgili olmak, nişanlı olmak gbi asla değil çok farklı. öncesinde çok ii düşünmek lazım. istemediğin zman öyle kolayca kestirip atamazsın çekersin. bir derdim var köşesinde derdi olanların dertlerini okuduğunda çok daha ii anlarsın. iyi düşün. seviyorsn da ayrılamazsan da iyi bir işi olana kdr evlenme. iş bulunca bak bakalım nasıl iş konusunda ona göre kararını verirsn zaten.

Son düzenleme:
Gerçekçi olmak lazım... Sen mezun olup mesleğini eline alınca ne olacak? Sen mi ona bakacaksın?? İşsiz olması sorun değil de kendini geliştirmemesi ve iş bulmak için çaba harcamaması çok kötü... :ssz:

Maalesef, bu kişiyle geleceğinde sadece üzüntü var... :ssz:

Şimdi ayrılalım desen sırf bitmesin diye geçici bir işe girer ama emin ol bir süre sonra yine bu günlere dönersiniz.. Hayatını mahvetme,yol yakınken..... :ssz:

Böyle bir hata yapma derim.. Bu olayı her yönüyle yaşamış biri olarak söylüyorum bunu..
İşsizdir iş bulmasını beklersin ama onda bir çaba olmaz az bir çabalamaya kalksın en ufak engelde pes eder ve hayata küsüp arabesk sözler söylemeye başlar sanki dünyanın en kötü şeyi başına gelmiş gibi.. Sonuna kadar yanında olursun kıymet bilmez.. "Ben daha fazla seni böyle çekemem hiç çaban yok" dersin sevmedi olursun.. Ayrılırsın peşinden koşar "herşey güzel olacak" der seni ikna eder bir şekilde ve tekrar başlarsınız ama bu seferde "sen benim yanımda olmadın zaten" der ve çabasızlığına birde kat kat sorumsuzluklar ekler..
Çok karamsar.. Ama gerçek bir tablo yaşandı denendi onaylanmadı..
Arkadaşta demiş üstte sorun işsiz olması değil çabasının olmaması üstelik sizin yaşlarınız daha küçük tam hayata yön verme yaşlarındasınız.. Her yolu denemeli iş için birinden biri illaki olur.. Ya da bir karara varmalı o karar için çabalamalı.. Benim fikrim bu..

Aynı sorunlar bende de var..

Ben hukuk okuyorum sevgilim lise mezunu.

Bu sene öss ye başvurdu.

Herhangi bir üniversiteye girip sonra hukuka geçiş yapacak.

Sınava başvurduğu için ümidim var.

İnşallah olur bütün isteklerimiz.

Sen de ne yap et Öss ye sok ve üniversite okut derim.

Allah bize sabır versin ne diyeyim

zor anacım zor bu işler ben devlet kadrosunda eşimse özel sektörde ve ara ara işsiz kalıyor vede iş dolyısıyla ayrı kalmak durumunda kalıyoruz ayrı şehirlerde iki ayda bir geliyor geldiği zaman ben işe o çarşıya pazara gidiyor çok güzel mu oluyor bikaç gün sürmeden iş telaşı sıkıntısı stresi başlıyor her yönüyle zor iyi karar ver

Son düzenleme:

hem işsiz hemde iş bulmak için bir çabası yok öyle mi?eğer bu sorumsuzlukla devam ederse işin zor canım ya sonuçta aşkla karın doymuyor maddiyatta önemli en azından seni veya kendini kimseye muhtaç etmeyecek kadar kazanmalı.
bak benimde sözlüm 2 aydır işsiz şu anda hemde 400 tl kira veriyor birikmiş kirasıda var o yüzden çok uğraştığı halde istediği iş olmadı üstüne yaptığı onca uğraş yanına kar kaldı ben çok üzüldüm.bizde seneye evlenmeyi istiyoruz artık ama bakınca elinde düzgün bir işi belirli bir maaşı olmadanda olucak gibi değil çok şükür o konuda azimli umutluyum ondan inşallah seninkide aklını başına alır bir yerden başlar çalışmaya.

Aynı sorunlar bende de var..

Ben hukuk okuyorum sevgilim lise mezunu.

Bu sene öss ye başvurdu.

Herhangi bir üniversiteye girip sonra hukuka geçiş yapacak.

Sınava başvurduğu için ümidim var.

İnşallah olur bütün isteklerimiz.

Sen de ne yap et Öss ye sok ve üniversite okut derim.

Allah bize sabır versin ne diyeyim

kızlar sonunda pupiqq'inde dediği gibi sevgilimde öss başvurmuş geçenlerde beni aradı çok şaşırttı..
tabi oda kazanması var:5:ama hala içimde bi sıkıntı var bu eğitim farkı ailemde sorun olacak diye ..
evet aşk karın doyurmuyor maddi şeylere illaki ihtiyaç var ona olan sevgimin sırf bu sebeplerden dolayı azalmasından korkuyorum :43: dediğim gibi bu öss sınavı umarım bizim gibi durumda olanlar için bi umut olur :17:

Back
X