işte hadis değil aslolan ayettir.
ayette yazanı kabul etmiyorsan diyecek şeyim yok size
ben ayet de yazanı kabul etmiyorum demedim ki ? o ayetleri ben de yazacaktım baktım siz yazmışsınız direk hadislerden başladım ben de..
mesela size şöyle diyeyim ayetler de namazın tam kılınışı yazmaz şuan müslümanlar kıldıkları namazı peygamberlerinin kıldıkları gibi kılarlar ona uyarlar, yani sadece ayetlerden değil yanlarında hadislerden de beslenmesi gerek müslümanların.
"
O kendi arzusu ile söylemez. O(nun söylediği) kendisine vahyedilenden başka birşey değildir."
(53. Necm Sûresi, 3-4)
İşte bütün bu hükümler, Allah'ın çizdiği sınırlardır.
Her kim Allah'a ve O'nun peygamberine itaat ederse, Allah onu içlerinde sonsuza dek oturmak üzere, altından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. Bu ise büyük kurtuluştur!
(4. Nisa Sûresi, 31)
Ey iman edenler, Allah'a itaat edin,
peygambere de itaat edin, sizden olan yetkililere de. Sonra bir şeyde anlaşmazlığa düştünüz mü, hemen Allah'a ve Peygamberine arz edin onu, eğer Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanan muminler iseniz. Bu hem hayırlı hem de netice itibariyle daha güzeldir.
(4.Nisa Sûresi, 59)
Yok, yok! Rabbine yemin ederim ki onlar aralarında çıkan çapraşık işlerde seni hakem yapıp, sonra da
verdiğin hükümden nefislerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın tam bir teslimiyetle teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar.
(4.Nisa Sûresi, 65)
Kim peygambere itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur, kim de yan çizerse, kendilerine seni gözcü de göndermedik!
(4.Nisa Sûresi, 80)
gördüğünüz üzere kuran peygambere uyulmasını söylemiştir. yani hadislerden de beslenmesi gerek müslümanların