İsim davası

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Salı günü isim degiştirme davam var. Başvuru yaparken dilekçeme 2şahit ekledım.Girişteki memur şahitlerimi sisteme eklemedi. Sorduğumda sistem degişti, hakim gerekli görürse şahit istenecek dedi. E devletten baktıgımda şahitler gözükmüyor. Salı günü şahitlerimi gene götüreceğim ama adliyeye ya onları almazlarsa. Onlara sonucta tebligat falan gitmedi.Bazıları da şahit ve delil belirtmek için süre verilmiş olması gerektiğini söylüyor. Ancak elime öyle bir tebligat gelmedi ve sistemde de yok. Degiştirme gerekçem sosyal çevrede ve kimlikte farklı isimler olması. Yarın gidip şahit eklemek istedigimi söyleyeceğim.Yeni sistemde isim degiştiren var mı acaba. Çok mu zor degiştirmek?

yasayip goreceksin, panige gerek yok.. hayati bir dava degil. sahite gerek gormeden inanip geciyor artik hakim belki.. sonucta mantiken sahite gerek yok. akli basinda insanim ismim ayse degil fatma olsun istiyorum bitti gitti.. millet cinsiyet degistiriyor, yuzunu degistiriyor. isim dedigin nedir ki..

sistem neyse o dur israrla yarin gidip de sahit ekletmeye calismayin. adam sorardi zaten ilk gun sahitlerin kimler diye.

Bazı katiller memur hata yaptı eklemesi gerekti diyor. Davam ertelenirmiş. Bu ismi artık sildirmek istiyorum. Birde 100 TL daha masraf cıkıyor mus. Onu da soracagım

Dilekçede yazıyor mu şahitler

Memurun değişti dediği tanık ücretleri artık peşin alınmıyor o

Zaten ilk duruşmada bitmeyebilir neden acelecisin

Sonuçta öninceleme duruşması yapıp tanık için süre verir muhtemelen hakim

Diyelim ki bitireyim diye düşündü tanıkların burada mı der aşağıda dersin olur biter

Gün verme kağıdında ayrıca süre verip vermediği yazar

Neden adliyeye almasınlar ki? İzleyici ya da sana destek için bile içeriye arkadasin girebiliyor normalde . Korona için extra önlem varsa,almazlarsa da kapıda beklerler, hakim şahit falan derse, hemen çağırırsın.
Umarım tek seferde biter gider işin

İnsallah. Şuan korona var dıye işi olmayanları kesınlıkle almıyorlar cunku

Gün verme de sadece gün yazıyor. Baska bırsey yazmıyor. Tarafta nüfus müdürlüğü yazıyor o kadar. Bana hakım gerekli görürse şahıt ıster demıstı

sadece meraktan soruyorum neden degistirmek istiyosunuz adinizi? Eski isimliler degistiriyo genelde yani bana cok zor gelir yeni bir isimle yasamak imza bile degisiyo falan o yuzden merak ettim

Gün verme de sadece gün yazıyor. Baska bırsey yazmıyor. Tarafta nüfus müdürlüğü yazıyor o kadar. Bana hakım gerekli görürse şahıt ıster demıstı

Burada sordun

Dilekçeme şunu bunu yazayım mı diye tanığını vs de yaz dedim

Yazmadın mı dilekçeye

Duruşmada süre verir bir sonraki celsede dinler

Dünyanın en basit davalarından biri olabilir. Sabitleriniz kimlikleriyle gelsin. Hakim isterse çağırıyor. Ben şahidin bir yerde gorundugunu de hatırlamıyorum benim sonradan cagirmislardi. Toplamda 10 dk.

Burada sordun

Dilekçeme şunu bunu yazayım mı diye tanığını vs de yaz dedim

Yazmadın mı dilekçeye

Duruşmada süre verir bir sonraki celsede dinler
Ben yazdım dilekceme.Ama görevli yanı dosyayı açan kişi şahitleri sisteme eklememıs. Gerı dönup sordum
Artık sistem degıstı, hakim isterse shıy eklenecek dedı. Ama dılekcede sahıt ler var tabıkı. E devletten hep takıpteyım süre falan vermedi. Zaten deprem yuzunden 2ay ertelendi durusmam

Dünyanın en basit davalarından biri olabilir. Sabitleriniz kimlikleriyle gelsin. Hakim isterse çağırıyor. Ben şahidin bir yerde gorundugunu de hatırlamıyorum benim sonradan cagirmislardi. Toplamda 10 dk.
AA cidden mi. Şahitlerle tebligat gıtmedı, sistemde yoklar. Görevli de hakım isterse dinler dedı ondan korkuyorum. Bırde adım Cevriye gibi birsey ceren gıbı bırsey yapacagım. Nikah davetıyem Cevriye ceren olarak basıldı. Onu da ekledim dosyaya

sadece meraktan soruyorum neden degistirmek istiyosunuz adinizi? Eski isimliler degistiriyo genelde yani bana cok zor gelir yeni bir isimle yasamak imza bile degisiyo falan o yuzden merak ettim
İsmim baya eski. Bu yasa kadar kabullenemedın. İnsanlara söylerken utanıyorum hatta. Yenı ismimi cok seviyorum. Ama suan Durusma olmadigi ıcın eskı ısım mı yenı ısım mı söyliyeyım kararsızım. Bu ismi babam koydu. Babaannemın adı. Aynı isimden amca kızındada var. Sülale buyuklerın ismini hep koyuyor. Ki babaannemi babamı sevmıyorum. Onun koydugu bu ısmı tasımak ıstemıyorum. 10bın isteseler gene acardım davamı. O kadar nefret ediyorum ki. Sankı bu ısmı sıldırınce yenı bır ben olacagım

Adımı vermek istemem ama benim adim kimlkkte atiyorum esra yazıyordu ama çocukluğumdan beri adım ailemden zeynep olarak biliniyordu. Ben esra zeynep yapmak istedim cunku iki ismimde çok guzeldir karışıklık yasamak cok yormuştu. Boyle mi biliniyorsun dediler evet dedkm annemi çağırdılar annem.çocuklugunsan beri böyle söylüyoruz dedi olay bitti. Yeni kimligi 3 4 ayda alıyorsunuz kararin çıkması gazete ilani falan. Dilekceye yazdiginiz ve kabul olunduğuna gore hic endise etmeyin. Hakim bir ekrandan adini kontrol et kayıtlar yalnıs gecmesin demisti bana . Kimlik ehliyet evlenince hemen degistirmeyin, karar çıkınca hepsini tek seferde yapıp tek sefer para ödemiş olursunuz. Hayırlı olsun :)

Bu şahitlere tebligat gitmesi olayı bizde de yaşanmadı,anneme herhangi bir evrak gelmedi. Merak etmeyin cok hızlı hallolacaktir:)

Bu şahitlere tebligat gitmesi olayı bizde de yaşanmadı,anneme herhangi bir evrak gelmedi. Merak etmeyin cok hızlı hallolacaktir:)
AA cidden mi. Insallah yaa cok sagolun. Sadece nüfus mudurlugu ve bana geldi tebligat. E devlette sahıtlerım gözükmüyor ama. Off bı degıstırcem rahatlıcam. En buyuk hayalim bu

Ayy inşallah degısır. Adım Cevriye gıbı bırsey ama ceren gıbı bırsey ıstıyorum. Yenı ismimi herkes cok yakıştırıyorŞuan evlıyım. Ve mayısta kpss basvuru ları olacak. O zamana kadar hallolur herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…