İsim değişikliği

Boskume

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2017
534
351
33
Selam kk hatunları; şimdi benim ismim nüfusta yazılırken tek bir harf yüzünden farklı bir isim gibi oldu. O tek harfin sıkıntısını yıllarca çektim ama değiştirmek için bir şey yapmadım. Şimdi değiştirmek istiyorum ama sağlıklı bilgi alamadım,bebisimden dolayı fazla vaktimde olmuyor gidip nüfusa sorayım. Nasıl bir süreç beni bekliyor? bilgisi olanlardan rica etsem beni bir aydınlatın ne olur

Benim bildiğim kadariyla dilekce vererek kolayca degisiliyor.
M magicat nufus memuruydu sinirim. Bir de ona soralim?
Teşekkür ederim.. evet dilekçe kısmını biliyorum ama mesela neler değişecek,değişiklik için bütün devlet dairelerinde dolaşmak gerekiyor mu vs gibi konularda merak ediyorum

Aa mahkeme kısmı bitti deniliyordu hep. Peki mahkemeden sonrası için ne yapmam gerekiyor,bilgi verebilirsiniz çok sevinirim
Mahkeme sonuçlanınca, kararı ilçe nüfus müdürlüğüne yolluyor. Nüfus Müdürlüğü işleyince siz de gidip kimliği değiştiriyorsunuz direkt.

Benim.bildiğim baya uzun iş. Mahkemeye vercen sonra resmi gazete ilanı falan filan tam yeter uleeeyn canımdan bezdim derken Aaa ismin değişmiş; )

1 ay önce dilekçe yoluyla başvurdum isim değişikliği için...
Dün yeni kimliğimi aldım...

Sonradan T.c vatandaşı oldum...
Ismim yanlış yazılmıştı ...
2 harf hatası vardı...
Düzeltildi ...

Hemencecik halledildi...
Daha uzun sürer diye düşünmüştüm ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…