- 17 Şubat 2013
- 1.587
- 1.477
- 198
- Konu Sahibi herseydahaiyiolacak
-
Merhaba ben nufûs da ki ismime ek bir isim daha istiyorum.Hangi yolu takip etmeliyim isim değiştirmenin zorlukları nedir.Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
misal olarak adım emine ben emine ayşe olsun istiyorum.
bu şekilde isim ekletenler var,2 tanık göstererek çevrenizde aslında emine ayşe diye tanındığınızı,herkesin size bu şekilde seslendiğini,emine olarak kimsenin sizi tanımadığını kanıtlarsanız isminiz büyük ihtimal değiştirilir... tek celsede karara bağlanır davanız,mahkemece gereken yerlerden istenen belgeler zamanında ulaştıysa...
Merhaba dava başvurumu yaptım.Googleden bulduğum dilekçe örneklerine bakarak dilekçemi yazdım.Nufüs müdürlüğünden nufüs kaydımı aldım,nufüs cüzdanımın fotokopisini çektirdim.Adliyede sulh hukuk kalemine gittim evraklarımı verdim benden dava ve dosya masrafı olarak 180tl aldılar.Dava günü için ikamet adresime tebligat gelecekmiş şimdi bu süreçi bekliyorum.Hadi hayırlısı olsun :))
Aylar önce başladığım isim ekletme en sonuçta tamamen bitti ve eklenmiş ismimin yazılı olduğu kimliğimi aldım.
İlk olarak dilekçe yazıp başvuru yaptım.sonra iki şahitli davam görüldü hakim isteğimi onayladı.Bir buçuk ay sonra temyizi kapattım.Sonra gazeteye ilan vermem gerekiyormuş tabi basın yayın kurumuna gittim en ucuz ilan verebileceğim gazeteyi sordum çünkü yerel gazete ilanını sayılmıyormuş illa ki ulusal olmalıymış.Vakıf Bankasına en ucuz tutar olarak belirlenen 107 lirayı yatırdım ve dekontu basın yayın kuruma götürdüm.İşlemimi tamamladılar ve adliyeye onların bildireceğini söylediler.10 gün sonra adliyeye uğradım ne olur ne olmaz yayım yapılan gazeteyi(ilanımı)yanıma aldım gittim ve görevli işlemimin bittiğini istediğim zaman nufustan yeni kimliğimi alabileceğimi söyledi dün işte o gündü :)) 2 foto ve adliyeden aldığım kararla nufus müdürlüğüne gittim.Karar kağıdına bakmadı bile eski kimliğimi istedi ve verdim ekrana TC numaramı yazınca eklenmiş ismimi gördüm 6,5 tl karşılığında kimliğimi yeniledim.Resmi bir kağıda imza attım ve kimliğim 10 dakikadan kısa sürede yenilenmiş olarak elimdeydi.Uzun sürdü ama oldu.Detayları yazmadım ama uzun sürmesinin nedeni adliyede yanlış bilgilendirilmiş olmaktı.Artık 2 ismimide rahatlıkla kullanabileceğim.Yarın sgk'ya gidip sigorta işlemlerimi halledeceğim sonra AÖF bürosuna gideceğim ve yeni öğrenci kimliği talebinde bulanacağım.Bu kadar uğraşmaya değdimi diye sorarsanız evet değdi.
180 TL dava açma bedeli
16 tl şahitler için ilam çıkarma bedeli
107 tl ulusal bir gazete ilan yayınlanma bedeli
6,5 tl kimliği yenileme
ve isteğin isme kavuşmanın bedeli paha biçilemez :)))
Aylar önce başladığım isim ekletme en sonuçta tamamen bitti ve eklenmiş ismimin yazılı olduğu kimliğimi aldım.
İlk olarak dilekçe yazıp başvuru yaptım.sonra iki şahitli davam görüldü hakim isteğimi onayladı.Bir buçuk ay sonra temyizi kapattım.Sonra gazeteye ilan vermem gerekiyormuş tabi basın yayın kurumuna gittim en ucuz ilan verebileceğim gazeteyi sordum çünkü yerel gazete ilanını sayılmıyormuş illa ki ulusal olmalıymış.Vakıf Bankasına en ucuz tutar olarak belirlenen 107 lirayı yatırdım ve dekontu basın yayın kuruma götürdüm.İşlemimi tamamladılar ve adliyeye onların bildireceğini söylediler.10 gün sonra adliyeye uğradım ne olur ne olmaz yayım yapılan gazeteyi(ilanımı)yanıma aldım gittim ve görevli işlemimin bittiğini istediğim zaman nufustan yeni kimliğimi alabileceğimi söyledi dün işte o gündü :)) 2 foto ve adliyeden aldığım kararla nufus müdürlüğüne gittim.Karar kağıdına bakmadı bile eski kimliğimi istedi ve verdim ekrana TC numaramı yazınca eklenmiş ismimi gördüm 6,5 tl karşılığında kimliğimi yeniledim.Resmi bir kağıda imza attım ve kimliğim 10 dakikadan kısa sürede yenilenmiş olarak elimdeydi.Uzun sürdü ama oldu.Detayları yazmadım ama uzun sürmesinin nedeni adliyede yanlış bilgilendirilmiş olmaktı.Artık 2 ismimide rahatlıkla kullanabileceğim.Yarın sgk'ya gidip sigorta işlemlerimi halledeceğim sonra AÖF bürosuna gideceğim ve yeni öğrenci kimliği talebinde bulanacağım.Bu kadar uğraşmaya değdimi diye sorarsanız evet değdi.
180 TL dava açma bedeli
16 tl şahitler için ilam çıkarma bedeli
107 tl ulusal bir gazete ilan yayınlanma bedeli
6,5 tl kimliği yenileme
ve isteğin isme kavuşmanın bedeli paha biçilemez :)))
teşekkürler benimkinin uzun sürmesinin sebebi yanlış bilgilendirilmiş olmamdı.bazı adliyelerde yoğunluktan dolayı uzayabiliyormuş süre.zaman uzun olsa da sonuç alınca çokta güzel oluyor :)))hayırlı olsun darısı basıma insaşşah ama sanırım 6 ay felan suruyoorr :)
artan gider avansı diye bir şeyden bahsedilmedi.hatta ben şahit tebligatı paramı bile geri almadım.tebligat parası istendi ama tebligat yapılmadı paranı alırsın dediler uğraşmadım.artan gider avansını aldınız mı karar kesinleşince,yoksa onu çıkardıktan sonraki masraflar mı bunlar...
Bravo azmin sonu bende isim ekletmeyi düşünüyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
artan gider avansı varsa kararda yazar zaten. mahkemeye artan gider avansının iadesini istediğinize dair dilekçe verip kullanılmayan parayı alabilirsiniz.teşekkürler benimkinin uzun sürmesinin sebebi yanlış bilgilendirilmiş olmamdı.bazı adliyelerde yoğunluktan dolayı uzayabiliyormuş süre.zaman uzun olsa da sonuç alınca çokta güzel oluyor :)))
artan gider avansı diye bir şeyden bahsedilmedi.hatta ben şahit tebligatı paramı bile geri almadım.tebligat parası istendi ama tebligat yapılmadı paranı alırsın dediler uğraşmadım.
en az iki şahit göstererek davanızı açın ekletmeyi istediğiniz ismi uzun süredir kullandığınızı belirtmeniz gerekir.
şimdi eski ismimi sadece resmi evraklarda yazıyorum keyfim yerinde.sgk kaydı yenilendi, aöf kaydı yenilendi hiç biride zor olmadı.aöf dava sonuç belgesini görmek istedi ama bir süre sonra o bile lazım olmadan rahatlıkla yeni kimliğimle işlem yapabileceğim.
darısı tüm isteyenlerin başına :))
Hayırlı olsun kavuştunuz mu yeni isminize?selam kızlar ;
gazete ilanı alıp adlıyeye verdım.25 gun sonra arayı kesinleşme yazılıp yazılmadığını sorun dedı yazılmışsa gelıp alıyosunuz ve bizimle işiniz bitiyor aldığınız kesinleştirme kağıdıile resmı yerlerden önce nufus müdürlüğünden kımlık cıkararak başlıyorsunuz denildi.. gelişmeleri sizinle paylaşırım malum bugun 3 aralık 2015 .. ay sonuna doğru demek biticek evraklar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?