İsim Değiştirme

herseydahaiyiolacak

inanmakla başlar her şey....
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
1.587
1.477
198
Merhaba ben nufûs da ki ismime ek bir isim daha istiyorum.Hangi yolu takip etmeliyim isim değiştirmenin zorlukları nedir.Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
misal olarak adım emine ben emine ayşe olsun istiyorum.

isim benzerliğinden dolayı birçok sorun yaşayan,nüfusa adı yanlış yazılan veya ebeveynleri tarafından ilginç isimler verilmiş olan(ördek,güvercin hatta karabaş ve sittir-bu isimler gercekten vardır) veya da isminden dolayı toplum içinde zor duruma düşen kişiler isimlerini değiştirebiliyorlar ancak ikinci bir isim ekletme zorlu diye biliyorum yani isim benzerliğinden dolayı bir sorun yaşıyorsanız ve bunu kanıtlarsanız işiniz zor olmaz ancak herhangi bir problem olmaksızın isim değiştirme ya olmaz ya da çok zordur.

Merhaba ben nufûs da ki ismime ek bir isim daha istiyorum.Hangi yolu takip etmeliyim isim değiştirmenin zorlukları nedir.Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
misal olarak adım emine ben emine ayşe olsun istiyorum.

bu şekilde isim ekletenler var,2 tanık göstererek çevrenizde aslında emine ayşe diye tanındığınızı,herkesin size bu şekilde seslendiğini,emine olarak kimsenin sizi tanımadığını kanıtlarsanız isminiz büyük ihtimal değiştirilir... tek celsede karara bağlanır davanız,mahkemece gereken yerlerden istenen belgeler zamanında ulaştıysa...

deniyeceğim,gelişmeleri fikir edinmek isteyenler için paykaşacağım.

Dava açtığınızda kimlikte yazılmayan bir ismi de kullandığınızı, çevrenizde bu şekilde tanındığınızı ifade ederseniz ikinci isim eklenecektir. Zira hakimler değiştirmekten ziyade isim eklenmesine daha sıcak bakıyor.

Merhaba dava başvurumu yaptım.Googleden bulduğum dilekçe örneklerine bakarak dilekçemi yazdım.Nufüs müdürlüğünden nufüs kaydımı aldım,nufüs cüzdanımın fotokopisini çektirdim.Adliyede sulh hukuk kalemine gittim evraklarımı verdim benden dava ve dosya masrafı olarak 180tl aldılar.Dava günü için ikamet adresime tebligat gelecekmiş şimdi bu süreçi bekliyorum.Hadi hayırlısı olsun :))

tebligat gelince tanık isimlerini de bildirirsiniz, dava dilekçesinde bildirmediyseniz. evraklar gelirse ilk celsede karar verilir.

Aylar önce başladığım isim ekletme en sonuçta tamamen bitti ve eklenmiş ismimin yazılı olduğu kimliğimi aldım.
İlk olarak dilekçe yazıp başvuru yaptım.sonra iki şahitli davam görüldü hakim isteğimi onayladı.Bir buçuk ay sonra temyizi kapattım.Sonra gazeteye ilan vermem gerekiyormuş tabi basın yayın kurumuna gittim en ucuz ilan verebileceğim gazeteyi sordum çünkü yerel gazete ilanını sayılmıyormuş illa ki ulusal olmalıymış.Vakıf Bankasına en ucuz tutar olarak belirlenen 107 lirayı yatırdım ve dekontu basın yayın kuruma götürdüm.İşlemimi tamamladılar ve adliyeye onların bildireceğini söylediler.10 gün sonra adliyeye uğradım ne olur ne olmaz yayım yapılan gazeteyi(ilanımı)yanıma aldım gittim ve görevli işlemimin bittiğini istediğim zaman nufustan yeni kimliğimi alabileceğimi söyledi dün işte o gündü :)) 2 foto ve adliyeden aldığım kararla nufus müdürlüğüne gittim.Karar kağıdına bakmadı bile eski kimliğimi istedi ve verdim ekrana TC numaramı yazınca eklenmiş ismimi gördüm 6,5 tl karşılığında kimliğimi yeniledim.Resmi bir kağıda imza attım ve kimliğim 10 dakikadan kısa sürede yenilenmiş olarak elimdeydi.Uzun sürdü ama oldu.Detayları yazmadım ama uzun sürmesinin nedeni adliyede yanlış bilgilendirilmiş olmaktı.Artık 2 ismimide rahatlıkla kullanabileceğim.Yarın sgk'ya gidip sigorta işlemlerimi halledeceğim sonra AÖF bürosuna gideceğim ve yeni öğrenci kimliği talebinde bulanacağım.Bu kadar uğraşmaya değdimi diye sorarsanız evet değdi.

180 TL dava açma bedeli
16 tl şahitler için ilam çıkarma bedeli
107 tl ulusal bir gazete ilan yayınlanma bedeli
6,5 tl kimliği yenileme
ve isteğin isme kavuşmanın bedeli paha biçilemez :)))

Son düzenleme:

hayırlı olsun.
mahkeme zaten kararı kesinleştiğinde nüfusa bildirdiği ve nüfus kaydınıza da mahkeme ilamının numarası şerh düşüldüğü için elinizdeki karara bakmamışlardır.

artan gider avansını aldınız mı karar kesinleşince,yoksa onu çıkardıktan sonraki masraflar mı bunlar...

hayırlı olsun darısı basıma insaşşah ama sanırım 6 ay felan suruyoorr :)
teşekkürler benimkinin uzun sürmesinin sebebi yanlış bilgilendirilmiş olmamdı.bazı adliyelerde yoğunluktan dolayı uzayabiliyormuş süre.zaman uzun olsa da sonuç alınca çokta güzel oluyor :)))
artan gider avansını aldınız mı karar kesinleşince,yoksa onu çıkardıktan sonraki masraflar mı bunlar...
artan gider avansı diye bir şeyden bahsedilmedi.hatta ben şahit tebligatı paramı bile geri almadım.tebligat parası istendi ama tebligat yapılmadı paranı alırsın dediler uğraşmadım.
Bravo azmin sonu bende isim ekletmeyi düşünüyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

en az iki şahit göstererek davanızı açın ekletmeyi istediğiniz ismi uzun süredir kullandığınızı belirtmeniz gerekir.

şimdi eski ismimi sadece resmi evraklarda yazıyorum keyfim yerinde.sgk kaydı yenilendi, aöf kaydı yenilendi hiç biride zor olmadı.aöf dava sonuç belgesini görmek istedi ama bir süre sonra o bile lazım olmadan rahatlıkla yeni kimliğimle işlem yapabileceğim.
darısı tüm isteyenlerin başına :))

TC.
İLÇE ADI
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

Davacı:Adı Soyadı:Asdf Zxcv T.C:1111111111

Davalı:Bağlı Olunan nufus müdürlüğünün adı

Konu:İsim tahsisi talebi

Açıklamalar

1-Nufus kayıtlarında Asdf olan ismimi iş ve sosyal hayatımda kullanmıyorum.Asdf ismimle tanınmamaktayım.Asdf ismim sadece resmi belge ve işlemlerde kullanıyorum
2-İş ve sosyal hayatımda Wert ismi ile tanınmaktayım bu durum yüzünden karışıklık yaşanmaktadır.
3-Nufusta kayıtlı olan ismim Asdf'ye ek olarak Wert isminin eklenmesinin ve nufus kayıtlarında Asdf Wert olarak değiştirilmesini talep ediyorum
4-Medeni Kanunun 27. maddesi gereğince ismimin tahsisi arz ederim

Hukuki Sebepler:MK. HUMK. NK. ve diğer ilgili mevzuatlar

Hukuki Deliler:Nufus kayıtları, tanık beyanları

Sonuç ve Talep:Açıkladığım sebeplerle nufusta kayıtlı olan Asdf ismime ek olarak Wert isminin eklenmesi ve nufusa kayıtlı ismimin Asdf Wert olmasını saygıyla arz ederim
tarih
11/11/2014
Eki:
1-Vukuatlı nufus kayıt örneği
2-Sabıka kaydı belgesi

Tanıklar:
Ad-Soyad:....... ............ T.C:............... Adres:
Ad-Soyad:

dilekçe örneğini word belgesi olarak paylaşamadım böyle idare edin.benim burada ki adliyede sorunsuz olarak başvuru yapabildim darısı isteyenlerin başına.

artan gider avansı varsa kararda yazar zaten. mahkemeye artan gider avansının iadesini istediğinize dair dilekçe verip kullanılmayan parayı alabilirsiniz.

merhaba :;
temmuzda başvurdum adli tatildi ama evrakları içeriye verme yeri açıktı.3 ay sonraya gun verdıiler 23 ekım 2015 te davam vardı 15 dakıka sürdü ve adıma kavuştum .. tek şahıt yazmıştım :) şimdi 15 gun içinde evrakların gelmesini bekliyorum sonraki süreç nasıl ilerleyecek bilemiyorum oldukca paylaşırım :) 230 tl yatırdım ama ewrak kısmında ama bitince yarısını alıyormuşsun :) neyse ben ewraklar bi bitsin bakalım süreç nasıl ilerleyecek :)

tekrardan merhaba ; mahkemeden 15-20 gun sonra adliyeyi aradım kararın yazıldığını ögrendim ve kararı alıp Basın ilam kurumuna gitmemi ve verilen ilan ve faturasını istediler.. ilan 2 gun içinde cıkıyor faturasıda ilan cıktıktan bır gun sonra.. haftaya gidip alıcam ve adlıyeye teslim edicem .. sona yaklaşıyorum sanırım.. bu arada ilan için basın ilan kurumuna 117 tl ödeme yaptım ..

selam kızlar ;
gazete ilanı alıp adlıyeye verdım.25 gun sonra arayı kesinleşme yazılıp yazılmadığını sorun dedı yazılmışsa gelıp alıyosunuz ve bizimle işiniz bitiyor aldığınız kesinleştirme kağıdıile resmı yerlerden önce nufus müdürlüğünden kımlık cıkararak başlıyorsunuz denildi.. gelişmeleri sizinle paylaşırım malum bugun 3 aralık 2015 .. ay sonuna doğru demek biticek evraklar :)

Hayırlı olsun kavuştunuz mu yeni isminize?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…