- Konu Sahibi Depresiff polianna
-
Illa Arapca olacak diye bir sey yok bence. Anlaminin guzel olmasi onemli diye dusunuyorum ve adini onu dusunerek koyduk. Iki ismi de kulagina okundu. Ikisinin anlami da bize gore cok guzel.Kulağına kendi ismi okunamiyor mu neden illa Arapça isim?
Dininize göre bu durumda kimi kandırmış oluyorsunuz? Tatlı su kurnazlığı gibi oluyor bu bence. Çocuğun isminin dini olmasına gerek yok, anlamının güzel olması ve caiz olması yeterli. Bana çok saçma geliyor bu ne şiş yansın ne kebap durumu. İslamda gizli yapılan nikah bile geçerli değilken, kulağına söylenip seslenilmeyen isim ne derece geçerli olur, bilemedim.
Anlamadığım anlamı güzel olduktan sonra ne gerek var illa bir dilde bu kadar dayatmayaSiz benim Arapça koyduğum ismin anlamına bakmadıgımi mi düsünüyorsunuz? Onun da anlamına baktım elbet.
BencedeDininize göre bu durumda kimi kandırmış oluyorsunuz? Tatlı su kurnazlığı gibi oluyor bu bence. Çocuğun isminin dini olmasına gerek yok, anlamının güzel olması ve caiz olması yeterli. Bana çok saçma geliyor bu ne şiş yansın ne kebap durumu. İslamda gizli yapılan nikah bile geçerli değilken, kulağına söylenip seslenilmeyen isim ne derece geçerli olur, bilemedim.
Ismi ne olucaksa kulagina onu okutmaniz daha uygun olur...dinen de dogru olan budur ..yada modern ismi+meryem diye de okur hoca bölece iki isminide duymuş olur bebişKandırmak mı?
Eşim aşırı modern bi tip. İstediğim isimde meryem. Eşim meryem ismini kesinlikle kimlikte istemiyo. Bende bari kulağına söylensin göbek adı olsun dedim. O da tamam dedi. Eşim kabul etse hiç düşünmem direk meryem koyarım. Kandırmak mı? Allahı mı? Pessss. Allah içimi biliyo neyse
Haklısınız. Bu göbek adı mevzunu annem söyledi. Tamam koyalım demiş bulundum. O nedenle koyduk..Anlamadığım anlamı güzel olduktan sonra ne gerek var illa bir dilde bu kadar dayatmaya
Allahın başka harhangi birdille problemi mi var
Anlamı saf ve temiz olduktan sonra
İster zülal olur ister duru olur ne fark eder
Kandırmak mı?
Eşim aşırı modern bi tip. İstediğim isimde meryem. Eşim meryem ismini kesinlikle kimlikte istemiyo. Bende bari kulağına söylensin göbek adı olsun dedim. O da tamam dedi. Eşim kabul etse hiç düşünmem direk meryem koyarım. Kandırmak mı? Allahı mı? Pessss. Allah içimi biliyo neyse
Öldükten sonra kulağına isim okunmayanlara nasıl seslenilecek? Merak ettim.kızlar merhaba,
Allah nasip ederse önümüzdeki bahar bir bebeğimiz olucak. Eşimle güzel modern bi isim belirledik. Ama ben kulağına okurken eski ama anlamlı bir isim daha koymak istiyorum. Kimliğine yazdırmıycaz.
Kv de dün böyle söyleyince ona saçma geldiğini kimliğine yazdırmıycaksanız ne gerek var gibisinden bişey söyledi.
Sizce ben mi yanlış düşünüyorum. Öldükten sonra kulağımıza söylenen isim ne ise o şekilde bize hitap edecekler. (Benim dini inancım ve düşüncem bu)
Bu sebepten ben böyle düşünüyorum.
Kv öyle bi yorum yapınca canımı cok sıktı. Hatta annenin adı mı dedi? Bende Sen anmemin adını bilmiyormusun benim annemin adı x mi dedim. O da ne bilim belki iki ismi vardır dedi. Bende ddm ki ben ne kendi ailemden nede eşimin ailesinden kimsenin ismini cocuğuma koymam dedim Cevap yok tabii.
Resmen öküz altında buzağa arıyolar gibi geliyo
Dininize göre bu durumda kimi kandırmış oluyorsunuz? Tatlı su kurnazlığı gibi oluyor bu bence. Çocuğun isminin dini olmasına gerek yok, anlamının güzel olması ve caiz olması yeterli. Bana çok saçma geliyor bu ne şiş yansın ne kebap durumu. İslamda gizli yapılan nikah bile geçerli değilken, kulağına söylenip seslenilmeyen isim ne derece geçerli olur, bilemedim.
Bu görüse katılıyorum. Isimler kisinin yasantisini etkiliyor diye dusunuyorum.yapmayın meryem isminde kimi tanıdıysam mutsuz ya isimmi sirayet ediyor bilemem ama çilekeş oluyorlar zira meryem annemizde epey sıkıntı çekmiş bi insan siz bilirsiniz yine de
Peki mira ve laranın ayşe ve fatmadan ne farkı varKulağına okunan isim o çocuğun ismidir cismidir. siz ona ömür boyu bir lakap ile seslenmiş olacaksınız. benim inancım bu şekilde. hem böyle güzel düşünüp hem de sırf havalı olsun diye mira /lara koymak çok saçma.
Bu görüse katılıyorum. Isimler kisinin yasantisini etkiliyor diye dusunuyorum.
kızlar merhaba,
Allah nasip ederse önümüzdeki bahar bir bebeğimiz olucak. Eşimle güzel modern bi isim belirledik. Ama ben kulağına okurken eski ama anlamlı bir isim daha koymak istiyorum. Kimliğine yazdırmıycaz.
Kv de dün böyle söyleyince ona saçma geldiğini kimliğine yazdırmıycaksanız ne gerek var gibisinden bişey söyledi.
Sizce ben mi yanlış düşünüyorum. Öldükten sonra kulağımıza söylenen isim ne ise o şekilde bize hitap edecekler. (Benim dini inancım ve düşüncem bu)
Bu sebepten ben böyle düşünüyorum.
Kv öyle bi yorum yapınca canımı cok sıktı. Hatta annenin adı mı dedi? Bende Sen anmemin adını bilmiyormusun benim annemin adı x mi dedim. O da ne bilim belki iki ismi vardır dedi. Bende ddm ki ben ne kendi ailemden nede eşimin ailesinden kimsenin ismini cocuğuma koymam dedim Cevap yok tabii.
Resmen öküz altında buzağa arıyolar gibi geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?