İsim hakkında?

Kulağına kendi ismi okunamiyor mu neden illa Arapça isim?
Illa Arapca olacak diye bir sey yok bence. Anlaminin guzel olmasi onemli diye dusunuyorum ve adini onu dusunerek koyduk. Iki ismi de kulagina okundu. Ikisinin anlami da bize gore cok guzel.

Valla kim ne düşünürse düşünsün, canınız nasıl istiyorsa öyle yaparsınız. İster inancınıza uygun olsun, ister batıl olsun, ister sırf keyfekeder bir sebebi olsun, kime ne? İçinize nasıl sinecekse öyle yapın. Böyle meselelerde oy çokluğuna da başkasının fikrine de ihtiyaç yok bence.

Kandırmak mı?

Eşim aşırı modern bi tip. İstediğim isimde meryem. Eşim meryem ismini kesinlikle kimlikte istemiyo. Bende bari kulağına söylensin göbek adı olsun dedim. O da tamam dedi. Eşim kabul etse hiç düşünmem direk meryem koyarım. Kandırmak mı? Allahı mı? Pessss. Allah içimi biliyo neyse

Oğlumun 2 ismi var. 2 side kimlikte yazılı. Yakın çevrem dışında kimse 2. ismini bilmez. Tek isim kullanırız.

Hatta son zamanlarda ilk ismini kimlikten sildirme kararı almış.

Saygı duyarım kendi kararı. Ama biraz daha düşünmesini istedik.

Bu sebeble çocuklarımıza Arapça isimler koyacağız diye anlamsız yada anlamı saçma isimler koymamaktan yanayım.

Öztürkçe de çok güzel isimler var.

Siz benim Arapça koyduğum ismin anlamına bakmadıgımi mi düsünüyorsunuz? Onun da anlamına baktım elbet.
Anlamadığım anlamı güzel olduktan sonra ne gerek var illa bir dilde bu kadar dayatmaya
Allahın başka harhangi birdille problemi mi var
Anlamı saf ve temiz olduktan sonra
İster zülal olur ister duru olur ne fark eder

Bencede

Ismi ne olucaksa kulagina onu okutmaniz daha uygun olur...dinen de dogru olan budur ..yada modern ismi+meryem diye de okur hoca bölece iki isminide duymuş olur bebiş

Anlamadığım anlamı güzel olduktan sonra ne gerek var illa bir dilde bu kadar dayatmaya
Allahın başka harhangi birdille problemi mi var
Anlamı saf ve temiz olduktan sonra
İster zülal olur ister duru olur ne fark eder
Haklısınız. Bu göbek adı mevzunu annem söyledi. Tamam koyalım demiş bulundum. O nedenle koyduk..

yapmayın meryem isminde kimi tanıdıysam mutsuz ya isimmi sirayet ediyor bilemem ama çilekeş oluyorlar zira meryem annemizde epey sıkıntı çekmiş bi insan siz bilirsiniz yine de

Öldükten sonra kulağına isim okunmayanlara nasıl seslenilecek? Merak ettim.

Kulağına okunan isim o çocuğun ismidir cismidir. siz ona ömür boyu bir lakap ile seslenmiş olacaksınız. benim inancım bu şekilde. hem böyle güzel düşünüp hem de sırf havalı olsun diye mira /lara koymak çok saçma.

Bende böyle düşünüyorum Allahı kandırmaya çalışmak gibi geliyor.. İsmi Duru koy kulağına Hatice de,he oldu tabi der gibi

yapmayın meryem isminde kimi tanıdıysam mutsuz ya isimmi sirayet ediyor bilemem ama çilekeş oluyorlar zira meryem annemizde epey sıkıntı çekmiş bi insan siz bilirsiniz yine de
Bu görüse katılıyorum. Isimler kisinin yasantisini etkiliyor diye dusunuyorum.

Peki mira ve laranın ayşe ve fatmadan ne farkı var

Haklısınız ama azda olsa seslenseniz daha iyi olur gibi geliyor.
Kimliğe yazdırmayın, çocuga çok zor olur. Ama azda olsa duymalı diye düşünüyorum.
kv lerin herşeyini önemsemeyin yahu he de geç bak hamilesin bebege yazık. Bazen iyi bişey derken kötü diyorlar. Çok ta önemli mi boşverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…