- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.956
- 598
- Konu Sahibi Depresiff polianna
-
Kızımın adını ararken çok düsunduk. Hem anlamına baktik, hem de o isimde tanidigimiz var mı nasil biri, nasil bir yasantisi var diye dusunduk:)) Neyse ki esimle ayni kafadaydik da aman sacmalama demedi bana. En son Bilge de karar kildik. Ortak bir arkadasimiz vardi. Cok da severdik kendisini. Olsun mu olsun dedik. Anam göbek adi da koy edi. Yine esimle konustuk. Olsun mu hadi olsun dedik. Bir de ara ara asil isimden daha cok zamanimizi aldi:)) O da anlami guzel olsun dedik. Bilge ler nasildir? :)))Aynen öyle mesela Elif isminde tanıdıklarım hep bi dik durma kimseye boyun eğmeme ben yaparım ben başarırım edasında oluyor isimler sirayet ediyor insana kesinlikle
Niye böyle saçma bir şey yapıyorsunuz ki. Melekler bunun ismi çok modernmis deyip yüz mu çevirecekler. Ayrıca inanırken biraz öğrenerek inanın. Kimse isimle falan seslenmeyecek islamiyete göre. Herkes Abdullah olarak adlandırılacak.kızlar merhaba,
Allah nasip ederse önümüzdeki bahar bir bebeğimiz olucak. Eşimle güzel modern bi isim belirledik. Ama ben kulağına okurken eski ama anlamlı bir isim daha koymak istiyorum. Kimliğine yazdırmıycaz.
Kv de dün böyle söyleyince ona saçma geldiğini kimliğine yazdırmıycaksanız ne gerek var gibisinden bişey söyledi.
Sizce ben mi yanlış düşünüyorum. Öldükten sonra kulağımıza söylenen isim ne ise o şekilde bize hitap edecekler. (Benim dini inancım ve düşüncem bu)
Bu sebepten ben böyle düşünüyorum.
Kv öyle bi yorum yapınca canımı cok sıktı. Hatta annenin adı mı dedi? Bende Sen anmemin adını bilmiyormusun benim annemin adı x mi dedim. O da ne bilim belki iki ismi vardır dedi. Bende ddm ki ben ne kendi ailemden nede eşimin ailesinden kimsenin ismini cocuğuma koymam dedim Cevap yok tabii.
Resmen öküz altında buzağa arıyolar gibi geliyo
2. isme gerek yok bence. Sebep nedir 2. isim koymanızda?kızlar merhaba,
Allah nasip ederse önümüzdeki bahar bir bebeğimiz olucak. Eşimle güzel modern bi isim belirledik. Ama ben kulağına okurken eski ama anlamlı bir isim daha koymak istiyorum. Kimliğine yazdırmıycaz.
Kv de dün böyle söyleyince ona saçma geldiğini kimliğine yazdırmıycaksanız ne gerek var gibisinden bişey söyledi.
Sizce ben mi yanlış düşünüyorum. Öldükten sonra kulağımıza söylenen isim ne ise o şekilde bize hitap edecekler. (Benim dini inancım ve düşüncem bu)
Bu sebepten ben böyle düşünüyorum.
Kv öyle bi yorum yapınca canımı cok sıktı. Hatta annenin adı mı dedi? Bende Sen anmemin adını bilmiyormusun benim annemin adı x mi dedim. O da ne bilim belki iki ismi vardır dedi. Bende ddm ki ben ne kendi ailemden nede eşimin ailesinden kimsenin ismini cocuğuma koymam dedim Cevap yok tabii.
Resmen öküz altında buzağa arıyolar gibi geliyo
Yanı tanıdığım bilgeler çok hayat dolu dış görünüme önem veren insanlar isimleri gibi de bilge oluyorlar tanıdıklarım böyleKızımın adını ararken çok düsunduk. Hem anlamına baktik, hem de o isimde tanidigimiz var mı nasil biri, nasil bir yasantisi var diye dusunduk:)) Neyse ki esimle ayni kafadaydik da aman sacmalama demedi bana. En son Bilge de karar kildik. Ortak bir arkadasimiz vardi. Cok da severdik kendisini. Olsun mu olsun dedik. Anam göbek adi da koy edi. Yine esimle konustuk. Olsun mu hadi olsun dedik. Bir de ara ara asil isimden daha cok zamanimizi aldi:)) O da anlami guzel olsun dedik. Bilge ler nasildir? :)))
yanlıs bılıyorsunuz yahuSizde kızmayın ama bu inançlarla alakalı bir durum. Veya bir gelenek diyelim. Bizim geleneklerimizde bu var. Biz böyle yapıyoruz. Sizin geleneğinizde yoktur siz yapmazsınız orasını bilemem. Sadece saygı duyarım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Yorumun için teşekkür ederim :)Yanı tanıdığım bilgeler çok hayat dolu dış görünüme önem veren insanlar isimleri gibi de bilge oluyorlar tanıdıklarım böyle
Bu kesin bilgi mi?
Yani bana Ayşe demişlerse ve bundan benim haberim yoksa, öbür tarafta biri bana Ayşe diye seslendiğinde ben değilim o dersem?
Hangi ismi koyacağınız tabi ki sizi ilgilendirir de bunu bu şekilde kv ye anlatmakla da hata etmişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?