İsim kavgası

Fahri nedir canım, çocukcağız okul çağına gelince sınıf arkadaşları dalga geçer. Çok antika isim. Aras ve Fahri. Ne kadar uyumsuz. Aras ve Ayaz harika olur. Çocuğu taşıyan siz, o sancıları, mide bulantılarını, halsizliği çeken siz, tabii ki istediğiniz isim konmalı. Ayrıca abisi de vermiş Fahri ismini oğluna, daha neyin hırsı bu? İstediğiniz isimde diretin.

Esine de ki ben anneyim 9 ay sen totonu devirip yatarken ben sancisini agrisini cektim, cekicem. Eger ben hastanede sancilarla bogusurken sen gidip benim gonlumun olmadigi ismi 9 ay icimde tasidigim cocuga ben hicmisim gibi koyarsan sana hakkim helal degil bil de.
Sonrasinda da boyle bi'seyde babasiyla muhattap olmayacagini da ekle. Yaptigi tamamen terbiyesizlik. Sen okadar kahrini cek o da magazadan oyuncak bebek almis da isim koyuyomus gibi diretsin.

Soyadını zaten senden alıyo, adını da ben koyacağım de ☺☺☺

of seni o kadar iyi anlıyorum ki...bene ne yapacağımı şaşırdım....aynı sorun bende de var. Doğuma da az kaldı benimkide diretiyor dediği isim benim içime sinmiyor...
Aynı cümleleri benim kocam da diyor hep senin istediğin oluyor diye... Halbuki genelde kavga çıkmasın diye herşeyi kabul eden benim. Oturup doğru dürüst konuşmaz benimle direk inatlaşma va tartışmaya getirir konuyu...
Benimde kafamı çok meşgul ediyordu bakalım takipteyim konuyu :)

birde abisinin oğlununda adında fahri varmış ya aynı ailede veya sülalede aynı isimde iki kişi olmaz falan denilebilir..

Bence isimlerin anlamını da düşünmelisiniz.. İnsan ismiyle müsemma oluyor.

Bence aras ve Ayaz harika ama fahri çok kötü ya yani eskiden iyiymis tabi ama cag değişiyor smdi bebeğin adı ne dediklerinde fahri ona çok ağır gelir. Biraz numara yapın kayinpederin yanında on a fahri diye seslenip kizamam terbiyesizlik olur falan diyin :)

Ben de ikinci oğluma kp adi vermek istiyorum diye görumcem bana çok kizdi.kp adi nurettin....oğlum olsun ikimizin babasinin adi olsun diyorum kocam ve görumcem cok kiziyor.Bence guzel : Ahmet Nurettin.....kavga dövüs bu ismi koyucam

Kayınpederinizle muhabbetiniz nasıl?Onunla uygun bir dille konuşup hislerinizi anlatıp eşinizle konuşmasını sağlayamaz mısınız?Ya da en olmadı kayınvalidenizle konuşun.İlkinde de istememiş zaten destek çıkar size.
Bu arada ben de babaannemin ismini taşıyorum ve gercekten çok rahatsız edici.Oğlunuza asla bunu yapmayın.

Ulen şu erkeklerin bencilliği beni öldürecek. 9 ay karnımızda taşıyoruz her şeye katlanıyoruz başımız çatlasa ilaç almıyoruz elimiz ayağımız şişiyor bütün vücut dengemiz bozuluyor. İnsan o bebeğe isim koymaya çalışırken utanır be!
Tamam fikir beyan etsin hatta birlikte karar verin ama sizin fikrinizi nasıl hiçe sayar aklım almıyor.

Aynen, hele annemin ismi babamın ismi diyenleri ben hiç anlamıyorum hak vermiyorum hayır neden benim babam annem değil,biz eşimle isme karar vermiştik, 8 aylık hamileydim babamı kaybettim herkes onun ismini koy dedi, o duygusallığın acının dibinde bile hayır eşimle karar verdik ismi Metehan dedim herkesi susturdum ki koysam eşim demezdi hani Metehan koyacaktık diye

Ayyy vallaha böyle dengesizliklere hep Gülesim geliyor artık sinirden Benin eşimde aynı nedir bu çabalar ya aynı isim olunca nolacak başları göğe mi erecek He eğer öyle olacaksa ilk çocuğunun adınıda değiştir fahri koy 2.yide fahri koy hatta eşinde adını değiştirip fahri yapsın bizde fahri yapalım hepimiz fahri olalım bakalım hepimiz fahri olunca ne olacak

Benim eşim de kendi istediği isimlerde inat etti. İnadını kıramadım bu yüzden hem onun hem benim istediğim isimleri koyduk. Kızlarımın iki ismi var ama benim seçtiğim isimlerle sesleniyorum, eşim de alıştı mecburen.

İnanmıyorum Oğlumun adı da Metehan olacak Ben daha hamile bile kalmadan karar vermiştik.
Erkek olursa Metehan kız olursa Defne.
Eşim eğer babamın ismi diye tuttursaydı bende kendi babamın ismini koyardım. Süleyman Ahmet olurdu

Sanırsın padişah soyu

Aaa adaş olacaklar desene

Metehan deniz benimki, bir oğlum daha olursa Atahan yağız şimdiden belirledik, kız da Cemre Nazlı

Biz hep iki isim koyuyoruz birini eşim diğerini ben

Konu sahibi zaman kayınpederin zamanı değil eşine bir de bu yönden yaklaş.
Çocukla okulda dalga geçerler. İlerde sizden nefret bile edebilir yani.
Ben bazı isimler duyuyorum içimden diyorum herhalde aile çocuktan nefret ediyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…