İsim kavgası

Hastanedeyken kimlik cikarip gelmesnden korkyrm is daha ck davaya tasnmadan hal olsun diye ama anlatamiyorum bakalm bikere daha konsuucm diretirse bende kendi istedmi koyucam dicem vazgecmek yok

Bence gerçekten boşanma sebebi ya şaka gibi

sanki 9 ay kendi taşıyor o çocuğu sanki sen türkçe değilde george maichael adam filan koycan çocuğun ismini.bol bol dua et onların hakkında uzak dursunlar senden hamilelerin duaları kabul olur.

sanki 9 ay kendi taşıyor o çocuğu sanki sen türkçe değilde george maichael adam filan koycan çocuğun ismini.bol bol dua et onların hakkında uzak dursunlar senden hamilelerin duaları kabul olur.

Demi benm dediklerime öyle bahaneler buluyorki kendisi mükemll isim begenmis gbi sanki ediyorum cnm bakalm.hayrlisi

Paşa soyundan mı bunlar
Babalarının adında zaten bir torun var, iki isimli diye beğenmeyip bi de sizin çocuğunuza mı koymak istiyorlar
Sende benimde babam var madem onunkini koyacam de
En uyuz olduğum şey

Aynen ya uzlasicaz yada iş o raddeyee gidecek dahada büyüyecek bakalim ne olcak :))

aaaa boşanma sözünü hiç kullanmayın ya bir isim için.
siz yapmayın yani.
siz deyin ben bu ismi koyacağım, ilk ismi sen koymuştun.
o çok diretiyorsa o kullansın boşanma sözcüğünü.
siz sadece bu ismi koydum haberin olsun deyin.
sizden izin almadan kimlik çıkarmış olması da bu fikrinizi değiştirmesin, gider kimliği değiştirirsiniz.

Eşiniz çok bencilmiş yaa... Aras'dan sonra Fahri koymak çocuk büyüdüğün de isyan etmesine sebep olabilir ki çevremde var.. Teyzemin gelininin ilk kizinin adi duru ikincisinin ki emine... Onun esi de kv ismi koydurttu.. İlkini annesi koymustu
.. Simdi kizlarin biri 9 dlgeri 10 yasinda.. Kucuk olan aklina geldikce soyluyo ben adimi sevmiyorum diyo acik acik.. Keske benim adimi duru koysaydiniz diyo mesela.. En yakinim da ki ornek bu.. Umarim esiniz ikna olur...

çocuklara ana babanın ismini koymak kadar saçma bir şey daha yok.. düşünsenize ortamda anne babanız var çocuğunuza ismi ile hitap ediyorsunuz.. evladınıza ismi ile kızamazsınız bile.. ne kadar geri kalmış istekler bunlar..
bence sizin seçiminiz çok uygun ve uyumlu.. sonuna kadar diretin istediği kadar kavga çıkartsın biyerde kesecek sesini...

Paşa soyundan mı bunlar
Babalarının adında zaten bir torun var, iki isimli diye beğenmeyip bi de sizin çocuğunuza mı koymak istiyorlar
Sende benimde babam var madem onunkini koyacam de
En uyuz olduğum şey

evet paşa soyu mübarekler.

ya biz arada eşimle konuşuruz ikinci olursa ne isim koyalım diye, bu da bizim hobimiz . bir ara aile içinde öyle bir muhabbet açıldı, işte eltim dedi ki ikinciye de senin babanın adını koyun. inanın çıt çıkmadı eşimin ailesinden, tabi koyun iyi olur falan. ki babamın adı da kp nin adı ligindedir :) ben de dedim ki çok seviyorum o ismi, olabilir ama ilkine iki isim koyduk ikinciye de babamın isminin yanına isim bulursam koyabilirim elbette. o konu kapandı sonra :)

Hemen Boşanma lafını ağzınıza almayın. Bir kez konuştunuz mu devamı her zaman geliyor. İlk çocuğun ismine uysun diye illa Ayaz koymanız da gerekmez, babasının adı Fahri diye Fahri koymanızda gerekmez. İlk çocukta olduğu gibi ikinizin de hem fikir olduğu bir isim bulabilirsiniz. Ne fahri ne Ayaz. Başka bir şey düşünün yani.

aaa kıyamam, evet burada ciddi bir ayrımcılık olmuş.
emine ismini çok severim ama kardeş isimleri arasında bu kadar bariz fark olmamalı. yoksa biri diğerini kıskanır, kendini dışlanmış hisseder.

aynı örnekten benim çevremde var, çocuğun abisinin adı Batı, aile çok tepki gösterince ikincinin adını Hüseyin koymuşlar.

Ben ayrıma gelemiyorum
Ne bizde ne eşimin tarafında böyle bi gelenek yok
Ama yakın arkadaşlarımızın çocuğu oldu, aynı konu sahibine yapılanı yaptılar kıza
En son iki isme razı olunsa da çok saçma bişey çıktı, dedesinin ismi güzel değildi yanına yeni isim eklenince daha komik oldu. Bir ömür o çocuk o adı taşıyacak yani nedir bu gereksiz ego savaşı

Ama bana deseler bende babamın adını diretirdim nasıl oluyomuş bakalım

Fahri ismini bende begenmedim :/ Yani klasik isim severim aslinda ama Fahri pek hitap etmedi haklisiniz yani Ayaz guzel isim ya da arayin baska isim bulun yine begendirmeye calissaniz

ben doğurucam benim dediğim olacak o kadar deyin sizde..
madem uzlaşmacı değil sizde gönlünü etmeye çalışan taraf olmayın.. o uzlaşmaya çalışsın bırakın..

Eee işte gelde eşine anlat Hayır mantıklı bi açıklama yapsın ama yapamaz dimi çünkü mantıklı açıklaması yok haksız olunca anca çirkeflik yaparak seni sindirmeye çalışıyor ama yok sakın sinme senin kararli olduğunu görünce bişey yapamaz bence seni deniyor bakalım verdiğin tepkiye göre kendi istediğini yapacak ama yılma sakın hatta dalga geç istersen kız çocuğumuz oluncada Fahriye koyalım de

ben doğurucam benim dediğim olacak o kadar deyin sizde..
madem uzlaşmacı değil sizde gönlünü etmeye çalışan taraf olmayın.. o uzlaşmaya çalışsın bırakın..
Birinci çocuğun adını zaten eşi koymuş
İkinci de ben koyacağım bu sefer demek lazım, net olmak lazım

ilk çocuğumun ismini çok severek koydum. iki isimli ama birlikte kullanılacak kadar kısa ve kolay söyleniyor.
ikinciye de öyle koyarım (olursa tabi), o yüzden babamın adında diretmeyebilirim, babamın adı 3 heceli, yanına 2 heceli bir isim koysam çok uzunmuş gibi geliyor. Şu an oğlumun adı 4 heceli ve kolay söyleniyor.

isim konusunda anne baba ortak karar vermeli, ama yok iki taraf da diretiyorsa annenin dediği olmalı sırf çektiği sıkıntılardan dolayı. diğer kişiler de elbette fikirlerini söylesinler, ben bunu normalde çok karışmak olarak algılamıyorum. Örneğin kardeşim isim koyacağı zaman tüm aile önerilerde bulunduk hatta genel olarak damatın seçtiği isimler bize daha güzel geldi. ama kendileri son kararı verdiler.

Babasının adını yaşatınca iyi evlat olcak hıhı evet...
Doğurmucam diyin inat edin

Birinci çocuğun adını zaten eşi koymuş
İkinci de ben koyacağım bu sefer demek lazım, net olmak lazım

bende öyle dedim :) konu sahibi eşinin gönlünü razı etmeye çalışıyor ya etmesin..
9 ay taşı mide bulantısı, yorgunluk, o halde iş güç ve en önemlisi doğumu kadın yapsın. bir isim hakkı tanınmasın.. bu çok büyük haksızlık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…