İsim kavgası

Onların kişisel problemleri de vardı, eşinin tarafını sevmiyordu. Bi de kayınpederin adı cidden güzel değildi , tarafsız biir olarak bende beğenmedim. Ama o bile baskıyla konuldu, şimdi herkes kendi beğendiği isimle hitap ediyor çocuğa iki isimli diye

Katılıyorum. Bize de karar veremediğimiz için öneri de bulunan çok oldu ama bambaşka bi isme eşimle ortak karar verdik şükür.

Kayinvalidemde kendi ismi icin cok baski yapti isim bir boncuk diye surekli kendi ismini vermeye calisti. Bende dedim boncuk koyarim yinede o isim konulmayacak isterse modern olsun ne farkeder. onlar hakkini kullandi madem cok seviyolar kendi isimlerini kendi cocuklarina koysalardi var oyle orneklerde.

Adam baba ismi koymak isteyince isim konusu cidden can sıkıcı oluyor ya.
Ben oğluma iki isim bulmuştum eşim de illa teke indir dedi bir tane yazdırdım nüfusa ama bazen ikinci ismi de söylüyorum.

Anlamini bile gectim artik hagi akrabasina desem koymayn diyorlar ama bzmki israrla koyucam anlam falan nolckms diyo ben koyck olsam anlami olsun der kendi olnca önemli degl

Karısının istemediği ismi gidip nüfüs kağıdını çıkarıp sonra da masaya koyan kocalar var.. İstediği istemediği hiç önemli değil.. Ayaz ismi kuru sert soğuk rüzgar anlamında ya, çocuk da belki sert mizaçlı olur..

Malesefki ne desek kendi dedikleri dogru hep.
Simdi esimin teyzesinin oglu var onun karisiyla konustuk oda hamile ay sacmalama sakin koyma dedi zaten koymuslar abisigil dedi.
Kimse begenmiyor zaten.
Esim yazilari görmesin diye konuyu kapattiriyorum.
Herkese tesekkur ederim fikirler icin bakalim sonuc netlesince tekrar konu acip bldiririm hepinize cok tsekkur ederim.
Insallah uzlasiriz bakalim :)

Biz ilk gebeliğimde baştan beri bi isim belirlemiştik.. Ben iki isim seviyorum.. Umut Arda dedik önce sonra Arda nın anlamı hoş değil diye Umut Aras dedik ve hep öyle sevdik.. Düşün mevlüd takımını bile yaptırmışım şekerler vs.. Nüfusa gidiyor beni telefonla arıyor "ben babamın adını koyucam" dalga mı geçiyorsun dedim her şeyi ona göre yaptık en baştan söylesen ona göre uygun iki isim yine bulurduk dedim baya kızdı sinirlendi birakmıyorsun ki babamın adını koyayım hasta vs.. Kriz geçirdim resmen... Koymam demedim hiç ama söylediği güne bak!... Nitekim Umut Aras oldu... Şimdi daha ikinci bebiş olmadan isim kavgasına tutuştuk biz.. Muhammed Yusuf olacakmış Yusuf babasının ismi.. Ben de hayır dedim Muhammed ailede var ben de babamın ismini koyarım erkek olursa Yusuf Ziya olacak dedim.. Onun kavgasını ediyoruz şimdi... Asla izin vermem Muhammed Yusuf olsun.. Neymiş Ziya ismini beğenmiyormuş.. Babasının adını koyacaksa benim babamı ayıramaz.. Yusuf Ziya olur...

Bir de uyumsuz olur, Muhammed yusuf da olsa yusuf Ziya da olsa ilk çocukla uyumsuz, ilki modern ikincisi çok ağır ve geleneksel

Bir de uyumsuz olur, Muhammed yusuf da olsa yusuf Ziya da olsa ilk çocukla uyumsuz, ilki modern ikincisi çok ağır ve geleneksel

Evet onu da konuştuk.. Dedim büyüyünce bi de bize kızarsa dedim abimin ismi niye modern benimki böyle diye.. Ama illa babasının adını koyacakmış.. O kadar diretirse iki babaların adını koyarız napalım.. Dedim inşallah kız olur ikincisi kavga biter.. : )

bence ilkini zor da olsa halletmişsiniz.
ikincide de izin vermeyin kp nin ismini koymasına.

aaa biz de ikinci olmadan isim arayışlarındayız :)
hatta üçüncüye bile isim düşünüyor eşim, dur orada diyorum :)

bence ilkini zor da olsa halletmişsiniz.
ikincide de izin vermeyin kp nin ismini koymasına.

aaa biz de ikinci olmadan isim arayışlarındayız :)
hatta üçüncüye bile isim düşünüyor eşim, dur orada diyorum :)

Sorma.. Ona kalsa plan hazır... 2 erkek daha sonra bi kız tamammış... Öyle diyor kendileri : )

Zaten kuzenin adida dedesinin adina ayni isim ben anlamiyotum tum sulaleye ayni isim konulmasini bende bu dertten munasip biriyim ailede 4 tane ayni isimde adi soyadli kisi var ve surekli karistiriliyorum. Artik adimi degistirecegim. Ki cocugunuzda boyle yapacaktir.

Sorma.. Ona kalsa plan hazır... 2 erkek daha sonra bi kız tamammış... Öyle diyor kendileri : )

bizim planımız bir erkek bir kızla kalmak.
ama içimde hep erkek çocuğu sahibi olacakmışım gibi bir his var, o yüzden erkek ismi düşünüyorum hep.

ama işte bu kadar plancı olunca ne oluyor, düşük yaptım yeni, ikinci planını bile erteledim de tamamen rafa mı kaldırsam bilemiyorum

ayaz çok güzel bir isim ve abisi ile çok uyumlu olmuş inşallah kabuk eder eşin. kabul etmezse ben babamın adını koymak istiyorum de. ne de olsa fahri den kötü olamaz:)

Geçmiş olsun.. Ben ilk gebeliğimde yaşadım kürtaj oldum... Umut Aras ım geldi sonra şükürler olsun... Vardır bir hayır.. İstiyorsan neden erteliyorsun... Allah'ın takdiri... Rabbim sağlıklı gebelik nasip etsin inşallah isteyen herkese... Bizleri de içinden ayırmasın..

Bu sorun olacak bişey değilki ya hayır neden eşiniz size bu hakkı çok görüyor ki hiç anlamıyorum. Şuan 4 aylık hamileyim ve kızımızda olsa oğlumuzda olsa isimleri ben koyacağım. Eşim bulduğum isimleri beğendi biz başka isim bulmaya çalışmadı bile. Bir anne olarak çocuğunuza isim koymak sizin de hakkınız.

isimlere,cisimlere bu kadar anlam yüklemeyin kızlar.yıllar geçtikçe,bunun ne kadar anlamsız olduğnu göreceksiniz.
benim tek çocuğum var.ilk adı, kayınpederimin adı." fahri",ikinci adını da eşim koydu,daha modern ama az bulunan isimlerden.oğlumun doğduğu yıllarda (32 yıl önce)onur ismi çok modaydı.eşim çok bilindik bir isim olmasın diye,farklı bir isim koydu.şimdi bile yok o isim,tek tük var.ama güzel ,yani ben ikisinede alıştım.hatta oğlum sosyal medyada falan,soyadını kullanmadan,ilk ismini ve ikinci ismini beraber kullanıyor,gayette karizmatik duruyor.

bir de yeni isim dediğiniz isimler de,yıllar sonra eski isim olacak.çocuklarınız ileri de baba ,dede olunca,ağır duracak isimlerin konulması taraftarıyım.örneğin,berkecan dede,boğaçhan dede gibi,absürd duracak isimler değil.şimdi sanatçılar da bile isim konusunda eskiye dönüş var.çoğu kızlarına Zeynep,zehra elif ,oğullarına da ömer,ali,Ahmet gibi isimleri koyuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…