Doğuma Hazırlık İsim konusunda yardım lütfen fikir verin lütfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben olsam tek isim koyarım. Eğer kızım olsaydı bende tek ad kullanirdim belki ilerde evlenince kendi soy ismini de kullanmak ister kiziniz. Yine tabi sizin tercihiniz. Ama bence Ezgi naz da kulağa hoş gelen bir isim.

Kızlar çok sağolun sanırım sadece ezgi bırakacağım ..ezgi kulağıma çok naif geliyor söylemesi de güzel kaba değil
Kuzenimin adı ezgisel buda olabilir :)
Çok naif başarılı güzel bi kız

Niye iki isim bence itici duruyor .
O cocuklar ileride buyuyor.
Okul,is,anne oluyor .
Sonra bilmem ne suuuuuuuu
Bilmem ne duruuuuu diye seslenmesi komik oluyor bana kalirsa .
Tek ve anlamli isim en guzeli.
Ece,zeynep,elif gibi
Sade guzel ..

Kesinlikle katılıyorum. Çocukların ismini öyle kalabalık, öyle ağdalı şeyler koyuyorlar ki insan ismin ne diye sorduğuna pişman oluyor.

Su naz eklenmis cift isimleri birde modern olacak diye tuhaf isimleri sahsim adina sevmiyorum cok fazla her cocuk ayni isimde gibi oldu bir ara su modasi vardi son moda Katre bana cocuk icin agir geliyor mesela
Elif basli basina guzel bir isim ayrica zeynep,ela,irmak,Asli ismide guzel

Kesinlikle katılıyorum. Çocukların ismini öyle kalabalık, öyle ağdalı şeyler koyuyorlar ki insan ismin ne diye sorduğuna pişman oluyor.

Her cocuga her isim gitmiyor bana kalirsa
Ama bi isim moda olunca 10393943939 kez kullaniliyor.
Hani ozgunluk ?
Ne biliyim bana gore degil ..

Ela, sıla ve ezgi hos.
Ezgi naz iki isimde de z harfi oldugundan bana pek hos gelmedi.
Sadece ezgi bence hos.

Her cocuga her isim gitmiyor bana kalirsa
Ama bi isim moda olunca 10393943939 kez kullaniliyor.
Hani ozgunluk ?
Ne biliyim bana gore degil ..
Kesinlikle katiliyorum bir ara elimizi sallasak bir Aleyna ya degiyordu ismin anlami da cok onemli kisilerin ozellikleri isimleri ile dogru orantida oluyor cok denk geldim kuzenim rahmetli annesinin ismini koydu Guzide herkes ay cocuga olurmu ne guzel moda isimler var dedi elestiri elestiri bunalttilar kizi
kiz buyudu isimlede butunlesti simdi herkes bayiliyor ayri bir havasi var bu isim senin kizindan baskasina gitmezmis diyorlar

2kızım var birinin adı elif diğerinin rana ikisinin anlamı da güzel demek 20 yıl öncede kullanılıyordu 20 yık sonrada kullanılacak isimler koymaya çalıştık

Ben en cok suna ifrit oluyorum bazen de komik geliyor.
Mesela kv sinin adi fitnat
Hemen kizin adi fitnat su oluyor ya ne alaka
Ya da zehra toprak
Yok muserref gul
Yani mantikli olmak lazim

Ezgi güzel isim.
Ama tek başına. Yanına pek isim yakıştıramadım.

Esra da uyumlu Elif'le... veya Esra Nil

Ece,Emel,Esin geldi aklıma uyum olarak bilmem uyarmı üç kızım var isim koyarken uyum açısından hiç düşünmedim bi anda içim ısındı koydum isimlerini

Eylül Naz olabilir ya da Ela Naz.Ezgi Naz hoş degil iki isimde de z harfi var kulagi tirmaliyor .

Oncelikle isimler kisiligimizi tam yansitmaz inanmiyorum. Yoksa herkes ayni olurdu. Genetik diye birsey var. Karakteri meydana getiren isim degildir. Cok iyi ismi olup cok kotu karakterde insanda var. İsmi tasiyan ona enerjisini veren kisidir.
İki isim olacaksa Elif nur a kafiyeli olmamasini oneririm seslenirken karisiklik olur. Elif nur gibi kisa olsunki onuda iki isimle seslenin. Ebrar ikra gibi yabanci havasi olsun diye konulan isimleri sevmiyorum. Bizim dilimize gore ve bir kiz ismine gore cok kaba geliyor bana. Tercih meselesidir.
E ve ikinci ismi N ile baslayabilir uyum acisindan. Yada anlamina uygun. İkinci isim Nil ve Nisa guzel ve kisa olmasi uygun bence. Ezgide guzel. Ezgi nisa , ezgi nil gibi. E harfi ile baska isim gelmiyor aklima.

Kızlarda kesinlikle tek isimden yanayım..
İlerde evlenince iki soy isim almak isterse tercih hakkı olmalı bence..yoksa iki isim iki soyisim çok kalabalık duruyor..soyisminiz uzunsa birde hiç gerek yok ikinci isme..ama eğer iki isim düşünüyorsanız elif nur a uygun zeynep nil ya da ayşe nil olabilir bence...
İkra azra hira gibi isimler kızlara biraz kaba duruyor
Ben kızlarda en çok ipek inci defne gibi isimleri çok beğeniyor ve yakıştırıyorum

Buse de koyabilirsiniz benim ismim Buse çok beğeniliyor genelde. Ben kendi kızıma Nisan felan koyardım heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…