Doğuma Hazırlık Isim koyma kabusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ehlena73

DUYGU KUMKUMASI
Kayıtlı Üye
23 Mart 2008
107
0
96
İzmir
merhabalar;
ben de birçoğunuz gibi kararsız kaldım; hamile olmadan önce çok farklı duyulmamış bir isim koyarım diyordum; hatmetmediğim site kalmadı Çok üzgünüm çoook Aslında gayet nettim düne kadar; eşimle ortak zeminde birleştiğimiz tek isim DURU oldu fakat kayınvalidem ben sizden daha orj. bir isim bekliyordum.duru sabun ismi gibi herkesde var deyince oturup zırıl zırıl ağladım -hormonlar işte- :çok üzgünüm: içime sinmişti ama şimdi moralim bozuldu.sizce duru kötü bir isim mi :(
bize basit yalın anlamı güzel ve y.dışında da kolay olur gibi gelmişti. herkesi memnun etmek mümkün değil tabi.Şimdi kızıma her duru diye seslenişte ağlamak geliyo içimden.Son moda isimler de ya söylenişi çok zor anlamı güzel oluyor, ya da söylenişi çok ahenkli ama anlamsız oluyor.Delircem.önerileriniz ? :emir_bebek:

canım bence hiç önemseme onun bunun dediğini içine ne siniyorsa onu koy.duru çok güzel bir isim söyleniş ve anlam olarakta bence çok güzel.sağlıkla gelsin bebişin.bence fikrinden cayma sen onu istiyorsan bence kesin koy.

Tatlım teşekkür ederim; inan öyle zor ki isim bulmak.Adıyla yaşasın derler ya; çok isim düşündük.Benim beğendiklerimie eşim sıcak bakmadı,onunkileri ben beğenmedim.En son Duru,Derin,Defne -hep d lerden gitmişiz kaydirigubbakcemile3.Ben daha çok ağır isimler Hanzade,Neslişah gibi isimleri beğenirken eşim de Begüm gibi eski isimleri beğeniyordu.Ecrin,Ceylin,Esila gibi son moda isimler de çok koyulduğu için iyice şaşırmıştık.Akıl akıldan üstündür derler; belki bizim aklımıza gelmeyen söylenişi ve anlamı güzel isim önerileri gelir sizlerden.Her fikre açığım olumunekankayizsmile

bence duru çok güzel bi isim sen hangi ismi beğeniyosan onu koy kimsenin dediğini önemseme bence 9 ay sen taşıyosun onu karnında hangisi içine yatıyosa onu koy şimdiden hayırlı olsun rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin adı (ki adı duru olursa)gibi ömrüde duru güzel berrak olsun inşallah

canım sen ne bakıyorsun mıllete hangı ısım aklına yattıysa onu koy
arkaasımın kızının ısmı duru hakıkaten dupduru bı cocuk maasallah durişim diyorum ben ona su gıbı yavrum benim
bende sıradısı, cocugumun sorunlar yasayacagı bır ısım ıstemıyorum anlamlı anlasılabılır bır ısım olsun ısıtyorum
aklıma hep ELıF var tertemiz naıf sade gelıyor ıns degısmezse elıf koyacagım kızımın adını
hayırlı saglıklı omurler ılıyorum duru yavruna sımdıden :)

sevgili aşkbocugum teşekkürler biz de kendi de ömrü de duru tertemiz olsun diye düşündük.Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin.
sevgili iipekk teşekkürler.Elif ismi de güzel eskimeyen bir isim.Eşim Duru Su koyalım diyor.Allah hepimizinkinin şansını bahtını açık kılsın....

siz içinize sinen ismi koyunuz onlar gelinlerini ağlatmaya laf sokmaya bayılır başka bir isim deseniz onu da beğenmeyecek nasılsa ağlayıp kendinide bebeğinide üzme sizin isminiz ehlenaysa eğer helin ismi de çok güzel olur.helin,idil,derin,deniz,dila,damla,derya,ela... belki bir seçenek olur.

sevgili 7n bitirdin- ne hoş bir nick- o da çok üzüldü ama patyapatsızca söylenen bir laf.dese ki ben sizden daha orj bir isim bekliyordum ama olsun bu da güzel falan yine yutulurdu ama benim hormonlar zaten tepedeyken zart diye böyle bir tepki hiç beklemiyordum; herkesi memnun edemeyiz ama eşimin biz bu ismi çok beğiendik demesi de benim hoşuma gitti walla .önerilerinizden bazıları bizim de aklımıza gelmişti.siz ne kadar anne gözüyle baksanızda belki de onlar hiçbir zaman kızı gibi göremiyor maalesef :(

canım fikir olsun bende bir kaç fikir vereyim nacizane. Beray, Ela, Derin, Naz, Öykü, Rüya, Irmak bunlarda benim çok beğendiğim isimler. Kız olursa Ela ya da Beray düşünüyoruz bizde canım.

ben kızım olursa duru olmasını istiyorum cinsiyeti bir öğrenseydim şimdiden benide heyecan bastı ama ben asla ailelere danışıp kurmuycam isim.okadar sıkıntısını ben çekiyorum milletede sormam eşimde senin istediğin isim olacak dedi.

önerdiğin isimler de çok güzel gerçekten.
sevgili cmrm biz de kimseye danışmadık; benim ailem siz karar verin dedi; eşiminkiler de karışmadı.biz ayıp olmasın diye onlara da düşündüğünüz bir isim var mı diye sohbet ortamında yüzeysel sorduk; zaten bizim istediğimiz bir isim koyacağımızı biliyorlardı.Çok şükür ki eşim ailesinin dibinden ayrılmayan bir tip değil;
kendi kararları ve kişiliği var; diyer türlü çok zor Allah yazmasın :olmaz::CüvCüv:

Bende duru su koymayı düşündüm bir ara ama eşim istemedi şimdi ise Asel koymayı düşünüyoruz ama Asel'in yanına bir isim daha eklemek konusunda kararsızım mesela Berra ya da Beray.. sizce nasıl olur?

bence duru ismi cok guzell.icinizden geceni verin benceee yaslilar ne anlarlar gencleri zatenn...hayirlii olsunnn allah sagsalim dogmayida nasip eder insallahh:nazar::nazar:

Bende duru su koymayı düşündüm bir ara ama eşim istemedi şimdi ise Asel koymayı düşünüyoruz ama Asel'in yanına bir isim daha eklemek konusunda kararsızım mesela Berra ya da Beray.. sizce nasıl olur?

beray erkek ismi degilmi canimm yanlista biliyor olabilirim.asel berra daha guzell bence:nazar:

napalım duru yu sabun markası yapmıslarsa yarın obur gun kendi ismimizi neye marka yapacakları bellimi mesela benim ismimde komur var:) bence gayet hos

beğenerek koymuşsan sen ne takıyorsun herkesi...

boşver üzülme.o senin evladın.en çok senin hakkın var.kimse karışamaz.güzel bi isim ,kararın değişmemişse koy bence...

rabbim bahtını güzel yazsın.allah analı babalı büyütsün.

beray erkek ismi degilmi canimm yanlista biliyor olabilirim.asel berra daha guzell bence:nazar:

beray kız ismi mi erkek ismimi tam bilmiyorum berra da olabilir ama kızlara da 2 isim koyma taraftarı degılım aslında çunku ileride kendi soyadı ile eşininkini aynı anda kullanmak isterse cokkk uzun olucak ispanyol isimleri gibi :)

benimde kızım olsaydı duru ismini koyacaktım.ileride ikinci çocuğum kız olursa yine koymayı düşünüyorum.bu isim konusuna bu kadar takmalarını da anlamıyorum artık,ne olursa olsun saygı duymaları lazım.duru ismini duyunca banada aynı tepkiyi koymuşardı ama benim bebeğimin erkek olacağı belliydi söylediğimizde.duru ne biçim isimmiş.ilk etapta size değişik gelebilir ama zamanla alışılacak bir isim biz beğendik demiştik.şimdi erkek ismi düşünüyoruz.her biraraya geldiğimizde her kafadan bi ses çıkıyo.bende duymamazlıktan geliyorum.benim bebeğim ismini koyarım,ister beğensinler ister beğenmesinler.beğenmeyen doğurup beğendiği ismi koysun..

sevgili balcksiya çok teşekkür ederim.Fikrimi sorarsan Berra daha güzel Alya ismini de severim; gök sema,yükseklik demek.Ben de iki isim taraftarı değilim.Benim de iki ismim var çok zorluk yaşadım okul dönemimde ; bir de kızlık soyadımı da kullanıyoreum tren gibi walla.Ama iki isim olcaksa ben kızıma ALYA DURU koymak isterim; bakalım tekle yetincez sanırımEşim Su kısa olduğunda Duru Su ile sorun yaşamaz diyor ama.
sevgili meryem64 teşekkürler cnm.Allah hepimizinkini analı babalı büyütsün.
sevgili moon; tamamen katılıyorum teş.
sevgili nihalemre; teşekkür ederim tatlım; içten dileklerin için
sevgili mortıcıa; süpersin :))inşallah kızın olur da istediğin ismi koyarsın.

Back
X