isim krizi çözüldü sanmıştım.kv tehdit ediyor!!

Canım sana bu konuda 29 yıl önce annemin uyguladığı taktiği söyleyeyim.

Annem bana hamileyken babaanem de kızIM olursa ismini X koyacağım, oğLUM olursa Y der dururmuş. Hatta daha ileriye gider, bu isimleri babamın istediğini de söylermiş. Annem de hiiiç sesini çıkarmazmış, ama onlar babamla zaten isim konusunda anlaşmışlar. İsim konacağı sabah dedem gelmiş (annemin babası), ismimi bizimkilerin istediğini koymuş çıkmış. Babaannem şok olmuş, sonrasında epey bir kapris yapmış ama nihayetinde isim konulmuş. Yine hiç görmezden duymazdan gelmişler. Ama annem içinden " koy da göreyim" dediğini hiç inkar etmiyor. :)))

Üç maymunu oynayabiliyorsan oyna, çocuk sizin çocuğunuz.
Haddini bilmeyecek şekilde müdehale ediliyorsa, muhatap bile olmayın.
Cevap verip tartışmaya hele hiç gerek yok.
Der der susar.
Bırakın doğana kadar adı H...olacak desin.
Doğunca adının ne olacağını acı bir şekilde nasılsa görür.:))
Bebeğiniz şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleme:

ohh ne iyi olmuş.tabı burda olay eş'te bitiyor.allahtan eşimde benmle aynı fikirde.işte sadece huzursuz oluyorum mıllete telefonda h.... diyip diyip duruyo.duydukca sınırlerım oynuyo. ama artık susmayı takmamayı ogrenıcem..oda naaparsa yapsın.

Tatlım sende hiç politika bilmiyorsun :)
Benim anacım köyden şehre gelin gitmiş saf bi kızcağızmış.
Dedem 4ümüzün adınıda kendi çapında anne ve babasının ismini koymuş :)
Annem hiç ses etmemiş.
Babama nüfus cüzdanı almaya giderken istediği isimleri söylemiş :))))
Dedem yılmadı ben 3 yaşına gelinceye kadar onun gözünde pakizeydim :)
Sonra o da vazgeçti kendi adımı söylemeye başladı bana :)

Boş şantaja kanmayın, niyeti söyleye söyleye eşini en sonunda pes ettirmek.

Çocuğun isim hakkı dinen de anne - babanın hakkı iken, sütünü -torununa istediği ismi koydurabilmek için-
haram etmesinin komik olduğunu anlatsın eşin annesine.

Sonra gel de her yaşlıya, büyüğe hürmet et Allah sabır versin.

Bos ver kafana takma.Benim de oglumun diger ismi Yusuf.Kimliginde benim koydugum isim yazili.Dogdugundan beri kv ,gorumce Yusuf diye seslenir.Biz simdi yurtdisindayiz,dolayisiyla sadece telde gorucuyoruz.Oglum su an 3,5 yasinda ve kv konusmak istedigi zaman artik S..diye hitap ediyor.Kimligine kendin istedigin ismi yazdir,iki isim asla yazdirma.Ben esime ilk basta soiledim kimliginde sadece S.. yazilacak.Yusufuda kaynim rica etmisti, kv isteseydi koymazdim asla.

Son düzenleme:

aynen cnm ya eşimi yıldıramaz ama cnku benımde tavrımın ne olacagını ıyı bılıyor..burda konu gelın kaynana cekışmesi deil sonucta..benım bebegım bu benım aılemle ılglı, kaynanam boyle bı konuda dıs kapının dış mandalı yanı..evet bırak hurmetı yzunu bıle gormek ıstemıyorum.

Aynı sorunları birçok aile yaşıyor malesef. Kardeşimin dediği gibi çocuğun "adı" bile olmuyor dedesinin adı yada babaannesinin adı konulacak yazık, he bide sadece dede, babaanne ismi koyalım istiyorlar ikinci adınıda koymayacakmışız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…