- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
ay evet yaaa kendı bebegımın keyfını yaşattırmayacak bana yaaa. gelmezsede gelmesın zaten ,eşim açısından üzülüyorum ben bide.hem benı dinliyor,kırmıyor, annesı yuzunden arada kalıyor ıstemıyoum bunları yaşamasını..
arkadaslar merhaba tekrar.
bundan önceki konumda bahsetmiştim kvmin bebegime kpin ismini verin ısrarından.eşimi ikna ettim birlikte begendıgımz ismi koyacagız.
gecen gun esım annesını aradı oglumuza eren ısmını koyacagız anne dedı. kvmde ''h... erenim gelıyo'' demeye başladı!!eşim telde anne h... koymıcaz sadece eren koycaz diyo ama kadın kesınlıkle kulaklarını tıkamış gibi duymuyo,anlamıyo.ben yanındayım eşimin kriz gecırcem sinirden. eşim sinirlenıo sesını yukseltıyo yokk kadın anlamıyo, bana gelinim söz verdi diyo. yalann.sonra bıde eger koymassan evine adım atmam dıye tehdıt etmeye basladı. (bunu daha oncede yapmıştı dediği olmassa bu sekılde tehdıt eder ve dediginide yapar!!) ben ona genede h.... dicem fln dedı!!!
neyse telefonu bana verdı eşim bende dogru duzgun sesimi yukseltmeden basladım konusmaya.
anne bız cocugumzn adını eren koyucaz , h... koymıcaz sureklı heryerde herkese bunu soyleyıp durma dedım, ayrıca ben sana hıcbızmn boyle bı soz vermedım benı zan altında bırakmaya calısma dedım. bana söz verdın nışanda dedı. bende dedımkı ozmn sen oglan olursa adı h.... olacak dedin ama ben agzımı bıle acmadım.sanada söz verıyorum h..... koycam dıye bı cumle sarfetmedım dedım. ben onu soz olarak kabul edıyodum dedı!!!! bende edemessin ,cnku ben sana soz vermedım dedım.ee h...eren koysanız olmuyomu dedı hayır anne bız ıkı ısım ıstemıyoruz dedım sadece eren olucak dedım.benı cok kırarsınz cok kırıyosunz demeye basladı.bunda kırılcak bısey yok allah bebek verdi ya önemlı olan o dedım. benı uzmeyın artık dedım bu konuyla ılglı bıdaha konusmak ıstemıyorum dedım.telefonu kapattık.
aradan zmn gectı esımle gene bı problem hakknda telde konusuyorlar, esım baya sınırlendı sacmalama anne, bende acık konusuyorum fln dedı telde.kapattılar moralı bozuldu. esım bana sınırlenıorum dıye anlatmak ıstemedi zorla anlattrdım, benı kaybedersın fln dıye tehdıt etmış gene!!! eşimde arada kalıyo onunda uzulmesını hıc ıstemıyorum ama bu kadın her defasında tehdıt ederek her ıstedıgını elde etmeye calısıyor, her dedıgını yaptrmaya calısıyor buna dur demenın zamnı gelmedımı deıdm esıme. dugun zamnıda kucuk bisey ıcın dugune gelmem dıye tehdt eetmıstı rezıllık cıkmasın dıye kabul ettım. ama bebegımle ılglı hıcbıseye boyun egmek ıstemıyorum,zorundada deılım
bu sorunu nasıl cözeyım,esim uzuluyor,bu işin sonunda buyuk sorunlar cıkıcak kvmi tanıyorum,kımseden cekınmez rezıllık cıkarır,ama onun dedıgınıde yapmak ıstemıyorum , konuş demeyın konustum ıste genede bıldgınden şaşmıyor, kafasına taktı bı kere ölse dönmezheralde tum tartısmaları rezıllıklerı çekıcem gibi görunuyo üfffff...
Canm konunu okudum aöa yorumlara tam bakamadım k. Bakma ama bnce böle bi kv evine gelmesindense gelmemesi daha iyi gibi gözüktü gözüme
Wayy arkadas hiçbişi degil seni cocuk yaptıgına pişman edeckler canm sen tehditlere aldırma boş laflar bunlar otatlı canını üzme bak üzüntünü sıkıntını cocugada geçiriyosun bnm yengemde senin gibiydi sinirlenirdi niye böle diyolar nedeb böle yapıolar cocuk 7 aylıktı hamıle daha sıkıntıdan tansiyonu bi çıktı acıl sezeryanla aldılar
Allah korusunda deger mi hiiiiiç kndni üzzmee
gelinine eski gelininin adı ile seslenen kayınvalide görmüş biri olarak bazen bazı insanlara akıl erdirmek için aklımızdan olmayalım derim..
siz bebeğinize odaklanın..
bugün adı sorun olur yarın öbürgün giydiği yediği okulu şusu busu..
amaç sorun çıkarmaksa bitmez..
siz kulak tıkamayı ve kendinizi yıpratmamayı seçmelisiniz..
o "hakkı" dedikçe gülün geçin.. walla takmayın..
tartışmaya girmeyin inada binmesin..
siz "isim" konusuna takıldıkça o da takılacak daha çok..
eşiniz kararımız bu konu kapanmıştır desin.. siz de annecim kocam ne diyorsa o diyin.. ana oğul hallederler.. siz kötü olmayın..
Esinizin arada kalmasi sizin suçunuz degilki, kv'denin suçu. Allah askina, hangi anne isimden dolay oglundan, torunundan vazgeçiyor? Yani en azindan öyle tehdit ediyor? Kusura bakma ama senin kv'dende pek normal ve saglikli düsününen biri gibi gelmedi bana.
Ayrica bu mevzu sadece isim mevzusu olmaktan çoktandir çikti, artik asil ama üzerinize hakimiyet kurmak, diktatörlük oynamak. Ondan dolayi oglunuzun ismi eren olmasi çok önemli. Böylelik ile kv'deye ders olmus oluyor.
Ayrica sizi hamileliginiz ile tebrik ederim, insallah oglusunuzu saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz (ve adi eren olur)
kv son kozunu oynuyo :)) merak etme dayanamaz gelir. o çocuğu sen 9 ay karnında taşıdın. tabiki senin istediğin olacak. iki yeğeninin isminide eşim koymuş banada hamileyken kaynım ben koyucam adını dedi bende hayır olmaz diyince eltim niye ama senin eşin benim iki çocuğumada isim koydu dedi. sende koydurmasaydın bu benim sorunum değil dedim.
olayların dini konulara bağlanması yasak ama bizdede kv annem vs şu ismi bu smi önerince gerçi direten olmadı. bende diyanetten falan araştırdım. caiz olan çocuğa dinen isim koyma hakkı anne babanın ortak rızasıyla koyulanıymış. kv nizin maneviyata yatkınlığını bilemem ama varsa bu yazıyı okuyun ona yada diyaneti arayıp sorun onunla beraber.
Kayınvalideniz alışmış her dediğini tehditle yaptırmaya. İstediğiniz ismi verin çocuğunuza, siz 9 ay karnınızda taşıyorsunuz kimse zorla isim veremez. Siz diyeceğinizi demişsiniz küsse bile torunu en nihayetinde görmek isteyecektir mutlaka blöf yapıyor yani kayınvalideniz.
Ek olarak bunu kabul ederseniz ilerde çocuğunuza yedirdiğiniz, içirdiğiniz vs herşeye müdahil olacaktır.
Eşinizlede kararlı bir şekilde konuşun annen hep böyle diretiyor yapmak zorunda kalıyoruz ama torunu olunca kızgınlığı geçer deyin.
Kayınvalidenizin istediği isim nedir? Güzel bir isimdir belki...
Siz o çocuğu babanızın evinden getirmediniz, eşinizinde çocuğun ismiyle ilgili talepte bulunmaya hakkı var, bunu ona bırakmalısınız.
Sırf kayınvalidenize sinir olduğunuz için karşı çıkıyorsunuz bu makul bir neden değil.
İsim anlamsız, eski yada kullanışsız olur anlarım ama bir babannenin arzusuna nedensiz karşı çıkılmasını anlamıyorum...
Siz de "tamam H... ismini de koyacağız " deyin.. Kimliği Eren olarak çıkartın..
Sorarsa da "göbek adını H... koyduk" dersiniz..
Diretirse de "H.. ismini de koyacağız dedik ama kimliğe yazdıracağız demedik" der ve böylece yalan da söylememiş olursunuz..
arkadaslar merhaba tekrar.
bundan önceki konumda bahsetmiştim kvmin bebegime kpin ismini verin ısrarından.eşimi ikna ettim birlikte begendıgımz ismi koyacagız.
gecen gun esım annesını aradı oglumuza eren ısmını koyacagız anne dedı. kvmde ''h... erenim gelıyo'' demeye başladı!!eşim telde anne h... koymıcaz sadece eren koycaz diyo ama kadın kesınlıkle kulaklarını tıkamış gibi duymuyo,anlamıyo.ben yanındayım eşimin kriz gecırcem sinirden. eşim sinirlenıo sesını yukseltıyo yokk kadın anlamıyo, bana gelinim söz verdi diyo. yalann.sonra bıde eger koymassan evine adım atmam dıye tehdıt etmeye basladı. (bunu daha oncede yapmıştı dediği olmassa bu sekılde tehdıt eder ve dediginide yapar!!) ben ona genede h.... dicem fln dedı!!!
neyse telefonu bana verdı eşim bende dogru duzgun sesimi yukseltmeden basladım konusmaya.
anne bız cocugumzn adını eren koyucaz , h... koymıcaz sureklı heryerde herkese bunu soyleyıp durma dedım, ayrıca ben sana hıcbızmn boyle bı soz vermedım benı zan altında bırakmaya calısma dedım. bana söz verdın nışanda dedı. bende dedımkı ozmn sen oglan olursa adı h.... olacak dedin ama ben agzımı bıle acmadım.sanada söz verıyorum h..... koycam dıye bı cumle sarfetmedım dedım. ben onu soz olarak kabul edıyodum dedı!!!! bende edemessin ,cnku ben sana soz vermedım dedım.ee h...eren koysanız olmuyomu dedı hayır anne bız ıkı ısım ıstemıyoruz dedım sadece eren olucak dedım.benı cok kırarsınz cok kırıyosunz demeye basladı.bunda kırılcak bısey yok allah bebek verdi ya önemlı olan o dedım. benı uzmeyın artık dedım bu konuyla ılglı bıdaha konusmak ıstemıyorum dedım.telefonu kapattık.
aradan zmn gectı esımle gene bı problem hakknda telde konusuyorlar, esım baya sınırlendı sacmalama anne, bende acık konusuyorum fln dedı telde.kapattılar moralı bozuldu. esım bana sınırlenıorum dıye anlatmak ıstemedi zorla anlattrdım, benı kaybedersın fln dıye tehdıt etmış gene!!! eşimde arada kalıyo onunda uzulmesını hıc ıstemıyorum ama bu kadın her defasında tehdıt ederek her ıstedıgını elde etmeye calısıyor, her dedıgını yaptrmaya calısıyor buna dur demenın zamnı gelmedımı deıdm esıme. dugun zamnıda kucuk bisey ıcın dugune gelmem dıye tehdt eetmıstı rezıllık cıkmasın dıye kabul ettım. ama bebegımle ılglı hıcbıseye boyun egmek ıstemıyorum,zorundada deılım
bu sorunu nasıl cözeyım,esim uzuluyor,bu işin sonunda buyuk sorunlar cıkıcak kvmi tanıyorum,kımseden cekınmez rezıllık cıkarır,ama onun dedıgınıde yapmak ıstemıyorum , konuş demeyın konustum ıste genede bıldgınden şaşmıyor, kafasına taktı bı kere ölse dönmezheralde tum tartısmaları rezıllıklerı çekıcem gibi görunuyo üfffff...
iyi alışmış kaynana tehditle her dediğini yaptırmaya sırf bu yüzden eve gelmicekse gelmesin sizde evinizde kafanızı dinlersiniz huzurlu bi şekilde
o istediği kadar tehdit etsin isterse kendini paralasın onun sizi duymadığı gibi sizde onu duymayın her istediğinin olmayacağını anlasın terbiyesiz kadın
güzel bahane olurböyle kalsın kaynana
eğer kaynanaın tehtidi arada olmasaydı hem h hem eren koyun derdim 2 isimli olsun siz ereni kulanırdınız..en azından aranız böyle küçük şeyler için bozulmazdı..ama kaynanan adet haline getirmiş ..hayatına müdahale ediyor resmen hem de eşin de babasının ismi konusun da senle aynı fikirde ...koymazsın olur biter..gelmeme konusunda böyle küçük bir şey için gelmemezlik yapmaz...zamn geçince kendiliğinden gelir..
gelıcek ztn bencede gelıcek ama geldıgındede terör estircek. bende bundan rahatsız oluyorum ya zatenintikam alıcak o biliyorum kuruyodur sımdı kafasında..şizofren gibi bi görsenız oturdugu yerde kafasını sallaya sallaya bişiler kurar dusunur :18::18:
hey allahım gülsemmi aglasammı..
Hic boyun egmeyin, istediginiz ismi koyun, inatcida olsa ilk zamanlar küslük yapar ama sonra gelir yine... Onun dedigi ismi kullandigi zamanda Eren'e, sakin kalin ve normal bi ses tonuyla, anne sen iyice yaslandin vallah Eren onun adi unutkanlikmi basladi ne? Deyinzaten bi zaman sonra vazgececektir, herkes Eren diyince!!! Bosverin bu güzel günlerin tadini cikartin siz, o istedigi kadar yirtinsin!!! Ha bu arada esinizde ona desin bakalim anne o ismi koyarsak bende seni sileim cok ciddiyim diye bakalim ne diycek!!! Hey allahim yaaa....
cnm kvmin ıstedıgı ısım huseyın. ısım guzel yada deıl, ben ıkı ısım kesınlıkle ıstemıyorum. ayrıca burda kendı adıma konusuyorum ısım koyma konusunda ama tabıkıde esımınde onayı var oda begendı koyacagımz ismi ortak kararımız yanı , esıme sormadan karar vermem zaten.
sinir oldugumdan karşı cıkıyorum ,sınır olmak ıcın makul sebeplerım yokmu? sizi kayınvalıdenız tehdıt ediyomu ıstemedıgı bısey yaptgınızda? ve bu ıstemedıgı seyde sadece sız ve esınızle ılglı evlılıgınzle ılglı konular.yanı baskasının karışamayacağı.istedgı olmadıgı zaman,sinirini kendı annenızden cıkarıyormu sankı o sucluymus gibi? benm kvmin annemın kafasına tabak fırlatmadıgı kaldı ve kadının alakası olmadıgı bı konuyla ılglı!! benım kvdem annemle kardesım evıme geldıklerı gun , habersız 30 kişi getirdi evıme pişkin pişkin senin kv bunları yaptımı sana? anneler gununde neden evıne gıtmemişizde telefınla arayıp kutlamışız dıye apartmandakı herkese yanımızda bızı kötuledı yerın dıbıne soktu.evlenmeden once halı alınacktı benı hıc ıstemedgım bı yere zorla goturup , zorla begenmedgım halıları aldı ıstemıyorum dememe ragmen zorla aldı magazanın ortasında hungur hungur agladım.sen bunları yasadınmı? bunlar sadece aklıma gelenler..
benım bebegımın uzerıne kımse bi istekte bulunmasın.fıkırlerını soylesınler ama tehdıt etmesınler!!benım annemde anne ama bıkere bıle bıze karısmaz bırak tehdıt etmeyı.herzmn arkamızdalar destekler. ben babannenin arzusu yerine gelsin diye bebegıme ıstemedıgım bı ısımle hıtap edılmesını kabul etmek zorunda deılım. sıze kvnizin arzularını tatmin etmede kolaylıklar diliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?