Doğuma Hazırlık İsim tartışması yüzünden çok çok kötüyüm kızlar.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Papatia61

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2019
162
149
23
33
Kızlar ne yapacağımı şaşırdım bu ikinci gebeliğim bir kızımız var. bebeğimizin cinsiyeti henüz belli değil ama eşim şimdiden tutturdu erkek olursa babasının adını koyacakmış bende kesinlikle olmaz bu evlilik biter bile diyorum bitsin diyor bu kadar çaresizim erkek olursa asla k.pederimin ismini koymak istemiyorum ne yapacağım ben Allah’ım sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin cinsiyeti hiç önemli değil ama bu isim olayının ihtimali bile beni delirtiyor gece gündüz bunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Babasının ismi ne ki bu kadar tepki gösterdiniz.. Benim ilk çocuğum kaynanam ilk çocuğa ismi büyükler koyar bzde böyle dedi de sizn gibi tepki vermedim bunun icin boşanma konusu açılır mı ? Çok fevrisniz daha cinsiyet ble belli değil üstelik..

Eşinizin de sizinde tavrı yanlış. Evlilik biter yanlış olmuş. Zamanla ikna olurdu olmadı bir bahane sunulurdu eski sevgili/rüya filan. Ama bu nedir belli olmayan bir cinsiyet varken evliliği sarsılmış

Karnınızdaki çocuk sağlıkla doğsun diye dua edin hamilesiniz şükredin bence inat uğruna evlilik bitirilir mi

Kp derinizin ismi ne bazen güzel isimler olabiliyor yusuf ömer ahmet gibi ..İki isim koyun bencede zaten siz kendi koyduğunuzu söylersiniz herkes te alışır

KIzlar ben eksik anlattım konuyu size ona öyle evlilik biter dedim ama elbette bitirmem bunun için evliliği k.pederimin adı SALMAN
Güzellikle tatlılıkla konuştum ikna etmeye orta yol bulmaya çalıştım ama yok gerçekten bu ismi hiç istemediğim için çok çaresiz kaldım sizede danışmak istedim iki ismi bile kabul edecek gibi değil

Anlamadığım şu ki, siz neden bu evlilik biter diyorsunuz eşiniz neden biterse bitsin diyor? Tamam diretmesi hoş değil haklısınız da bunun için de laf boşanmaya kadar getirilmemeli bence.

Ekleme: Boşanma konusunda ciddi olmayıp bunu dile getirmeniz ağzınıza sakız etmeniz daha nahoş bir durum.

Düşünün işte bu kadar istemiyorum bu ismi. Doğru bir davranış olmadığı zaten aşikar.

Ben olsam ben de istemezdim. Esin babasina yaranacak, anne babasi da millete hava atacak diye isim konmaz. Zaten bebegin her kahrini anne cekiyor. Esinin tavri su demek "sen istedigin kadar tasi, dogur, uykusuz kal, cocuk benim soyumdan". Sizi yok sayan bir tavir. Siz de kendi babanizin ismini diretin. Onunki babaysa sizinki de baba

Benzer sorunu bende yaşadım ve hamileliği boyunca sırf isim konusu yüzünden çok ağladım. Benden sana tavsiye ya vedud zikri çek bol bol. Sonuçta benim istediğim oldu

Gerçekten anlaşıldığıma çok sevindim. Teşekkürler kızlar. Mutlaka deneyeceğim bunu canım. Allah büyüktür. Ya Vedud.

Yani salman guzel bir isim mi bana gore degil ama kendinize bu kadar stres yapmayin bence siz bir isim daha bakmaya baslayin tabi erkek olursa cunku ileride sizin dediginiz olur simdi erkek ya baba ismi konulmak zorunda gibi dusunuyor acikcasi benimde oglum kp ismini koyduk ama 2 ismi var kp istemedi bile ismini koymamaizi esimde olsada olur olmasada olur dediama kotu isim olmadigi icin ben koymak istedim 2. Ismide ben koydum hastanede esimle kararlastirdik yani doguma yakin heveslenir heveslenir sonra gecer

Gerçekten anlaşıldığıma çok sevindim. Teşekkürler kızlar. Mutlaka deneyeceğim bunu canım. Allah büyüktür. Ya Vedud.
Aynı sorunu yaşamayan bilemez canım. Ben ilk hamilelipimde yaşadım bu sorunu. Sorun diyorum çünkü bence çok çok ciddi bir sorun heleki kp ismi konulması hakedecek karakterde biri değilse daha da büyük mesele. Benim eşim dedesinin adını taşıyor ve yıllarca bunu kendine görev bilmiş. Oğlu olursa o da babasının adını koyacak. Başlarda bunu dile getirmemişti ama iş ciddiye binince bastırdı isim konusunda ki normalde asla inatçı birisi değildir. O zamana kadar da hiç bir konuda tartışmışlıpımız bile yoktu. İsim konusu açıldığında 3 gün küsüyorduk birbirimize. Ben her namazın arkasından ya vedud çektim. Sürekli dilime pelesenk ettim. Dua ettim. İşin komik yanı ben dua ettikten sonta eşim de Allah kabul etsin diyordu. Artık son haftalar da çektiğim sıkıntıları ve gönülsüzlüğümü görünce Bi şekilde ikna olup baba adından vazgeçti çok şükür. 3 yıl oldu iyi ki direnmişim dedim hep. Şimdi 2. Bebeğime isim koymak daha kolay oldu çünkü oğlum seçti

Ya dediğiniz gibi benimki de koyulacak gibi bir isim olsa bu kadar dert etmeyeceğim ama küçücük bebek ve Adı Salman sinir bir durum ve biliyorum benim inadıma da Salman diye dolaşacak ailesi yine de ilk çare direnmek baktım olmuyor aynen ikinci isim şart

Sizin adınıza o kadar çok sevindimki gerçekten inşallah aynı güzel sonucu bende alırım benim eşimde tıpkı sizin eşiniz gibi ısrarcı inatçı değildir ama tutturdu işte bu arada sizin k.pederin adı neydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…