• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşimden ayrılmak istiyorum ancak eşim istemiyor

Herkez ne de güzel erkekçi olmuş . Hak hukuktan yana olmuş ne zaman değiştik acaba annelerimiz ev hanımı iken . Erkeklerde doğum yapsın o zaman . Ben 3 vardiyalı çalışıyorum 1 gün tatil ile . Gecem yok gündüzüm yok resmi tatilim bayramım bile yok . Sürekli çalışıyorum ev işi yemek bulaşık ..
Hayatın stresi bir gün yaşadığım hayatı yaşayıp dayanamıcak çok insan tanıyorum .
Ve buradan da çıkıyorum artık Mental olarak iyi olmayan birine yaptığınız yorumlarla sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum tabi varsa
Yorum sahibi üzerine alınmasın ona çok teşekkür ederim
Erkekler doğum yapsın ok 😄
Mantıksızlığınız yorgunluktandır umarım.
Çalışmayın ya da aile kurup büyütmeye çalışmayın ya da zengin birini bulup evlenin. Her şeye herkes aynı anda sahip olamaz. Hayat fix bir şekilde doğduk, büyüdük, okul okuduk, aile kuracağız şeklinde ilerlemiyor. Yazılı bir kural yok. Sizin şartlarınızda demekki uygun bir hayat değil aile kurmak.
Bir sürü insanın hayatı bu şekilde herkes memur ya da pembe totolu beyaz yaka değil derseniz de evet bu şekilde hayat kuranlar da var ama feragat ettikleri de var.
Benim annem de vardiyalı çalışıyordu ama erkek doğursun gibi bir argümanla geleceğine bebeğin emzirme ihtiyaçları dışındaki sorumluluklarını babamla paylaşıyordu. Annem çalışırken babam evde mama ısıtır bebek bakardı.
Bunaldıysanız çıkın çalışmayın. Ama arkanızda çalışmayan bir kadına sahip çıkacak bir eşiniz yok gibi. Bunu bilerek aksiyon alın.

Herkez ne de güzel erkekçi olmuş . Hak hukuktan yana olmuş ne zaman değiştik acaba annelerimiz ev hanımı iken . Erkeklerde doğum yapsın o zaman . Ben 3 vardiyalı çalışıyorum 1 gün tatil ile . Gecem yok gündüzüm yok resmi tatilim bayramım bile yok . Sürekli çalışıyorum ev işi yemek bulaşık ..
Hayatın stresi bir gün yaşadığım hayatı yaşayıp dayanamıcak çok insan tanıyorum .
Ve buradan da çıkıyorum artık Mental olarak iyi olmayan birine yaptığınız yorumlarla sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum tabi varsa
Erkek doğum yapamıyor ama biz kadınlar çalışabiliyoruz bu nasıl bir kıyaslama :) Eve giren para iki kişiden geliyorsa ev işinide iki kişi paylaşmalı bu arada. Hem çalış işi bırakma hemde g*tümü topla diyen biriyse büyük sıkıntı. Bir de şuradan bakmak lazım eşinizin maaşı siz iş bulana kadar tek başına tüm yükü yüklenmek için uygun mu ? Bunu defalarca sordular ama cevap vermediniz aslında en önemli kısım bu.

Kimse erkekci falan olmadi burada. Herkes ayni seyi soyluyor ve siz inatla anlamak istemiyorsunuz.
Siz burada ben calismak istemiyorum, esimle de evlenmeden once bu konuyu konustuk, evlenince ben evde oturmak istiyorum dedim o da kabul etti, ben sana bakarim sorun degil dedi yazsaydiniz ve sonrasinda da sizi calismaya zorladi deseydiniz buradaki bir suru kadinin yorumu cok daha farkli olurdu. Hepimiz vay yalanci adama bak ya derdik.
ama oyle yapmadiniz ve hala lafi cevirip duygu somurusune getiriyorsunuz.
Benim vicdanim cok rahat. Cunku siz isinizden sikayetci olarak aktariyorsunuz durumu. Isinizden sikayetciyseniz isinizi degistirirsiniz. Bunun cozumu birini bulup evlenip isi birakmak degil.

Öyle bi hayat yaşamıyorum ki neden zoruma gitsin. Ben bunu kabullenmek zorunda olduğunuz için sizlere üzülüyorum. Hamile bi kadını özel sektörde görmek, saatlerce ayakta çalıştırmak zorunda kalan erkekler zoruma gidiyor. Senin bunları kabul etmiş ve doğru bulman benim hayatımı negatif etkilemez. Ben kimseye muhtaç değilim ayaklarımın üzerinde duruyorum. Buna mecbur edilmedim kendi tercihim niye benim zoruma gitsin bu yazılanlar.
Kedi gibi virt zirt dogurmuyoruz. Niye kocalarimiz bizi hamile halimizle ozel sektorde ayakta calismaya yollasin omur boyu? Ve bu konu sizi niye rahatsiz etsin?

Bunu anlatmaya çalıştım işte. Allah bizi aynı kas gücünde yaratmamış. Tembel erkeklerle yaşamaya alışmış kadınlar da kendini böyle teselli ediyor heralde. Eve geldiklerinde heryer temiz, kıyafetler ütülü, çocuğuna bakılmış beslenmiş temizlenmiş, eğitimi yle ilgilenilmiş, yemek hazır birde para kazanıp ellerine verelim. Kendinize büyük haksızlık ediyorsunuz. Çalışacaksanız kendiniz için çalışın asıl kölelik bu kusura bakmayın, ya da bakın gerçekler bu.

Ev işlerinin ve çocuk sorumluluğunun hepsini üstünüze almazsanız "canım çıkıyor, bari param cebimden çıkmasın" diye düşünmezsiniz, eve para harcadığınızda kendinizi köle gibi hissetmezsiniz.
Tembel erkeklerle evlenince böyle oluyor maalesef.

Sen zaten bir işte çalışıyormuşsun bir de evde kocanı besliyorsun ütü çamaşır yemek

Neyi savunduğunu anlamadım açıkçası 😅

Farkında mısın burada köle gibi kullanılan sensin
Hayir bir de surekli bir kocasinin ne kadar uber super oldugundan bahsedip duruyor. Yazdiklarinin hepsi kocasinin basarisi. Kendine ait bir cumle yok. Ben de kendime bunu kazandirdim, bu sekilde gelistirdim hic birsey yok. kocam da kocam. Bana baksin , 5 iste calissin, benim kocam sifirdan is kurdu... ee kendisi ne yapmis yok sifir! utusu on numaradir belki bilemem :D
Bosa gecmis bir omur...

Hayir bir de surekli bir kocasinin ne kadar uber super oldugundan bahsedip duruyor. Yazdiklarinin hepsi kocasinin basarisi. Kendine ait bir cumle yok. Ben de kendime bunu kazandirdim, bu sekilde gelistirdim hic birsey yok. kocam da kocam. Bana baksin , 5 iste calissin, benim kocam sifirdan is kurdu... ee kendisi ne yapmis yok sifir!
Bosa gecmis bir omur...
Bir de ben keyfim için çalışıyorum demiş biz komşu için çalışıyoruz sanki

İyi hoş da borcunuz varmış, hadi tazminat falan bi şekilde halloldu, küçülecek ekonominize hazır mısınız? Borç ödenir gider, asıl mesele kısa yorgan ne kadar idare edecek?

Hayir bir de surekli bir kocasinin ne kadar uber super oldugundan bahsedip duruyor. Yazdiklarinin hepsi kocasinin basarisi. Kendine ait bir cumle yok. Ben de kendime bunu kazandirdim, bu sekilde gelistirdim hic birsey yok. kocam da kocam. Bana baksin , 5 iste calissin, benim kocam sifirdan is kurdu... ee kendisi ne yapmis yok sifir! utusu on numaradir belki bilemem :D
Bosa gecmis bir omur...
Sonuçta kadını gösteren ütü değil miydi ? Yok değildi sankim🌝

İlk mesajda başka iş bulucam yazmışsın. Ben de 'is bulmadan elindekini bırakma, şimdi çalışırken is ara sonra bulduğun an birak' demeye gelmiştim. Ama konu çok başka yerlere gitmiş, ortalık karışmış. 😅

Valla hayat felsefen vs ne olursa olsun insan kendi kendine bakabilecek durumda olmalı her daim. Yukarıda birisi yazmış işte çocuk doğurup hastalanırsam ne olacak, erkeğin tek başına gogusleyebilmesi lazım demiş. Lakin hastalık sadece kadınlara özgü değil ki. Erkek hastalanırsa nolcak? Diyelim ki geldin 50-55 yaşına ve kocan hastalandı calisamiyor. Hem ona bakmak hem para getirmek zorundasın. Ama son 20-25 yıldır çalışmamışsın. Kim alır ki seni işe o tecrübesiz halinle? Birikmiş de yok evde takıldığın için. Ee nolcak o zaman? Tabii ki tercih senin ama bak yukarıda sana 'kadının çalışmasına gerek yok, erkek bakmalı' diyen kadın bile kendisi çalışıyormuş 😅 Yani laf olsun diye söylüyor işte. Kendi de farkında mantıklı olanın. Demem o ki gaza gelme bacım. Zaman kötü. Tamam toksik işinden ayrıl ama önce başka bi iş bul öyle. Kocan da düşmanın değil, hayat arkadaşın.

Eğer eşinize ya da çevrenize biz geçinemiyoruz diye sorun çıkarmayacaksanız eşinizin size destek olması gerekli, aksi bir durum olacaksa iş bulmadan çıkmamanızı öneririm. Kendi içinizde anlaştıktan sonra çevreyi önemsemeyin 🌹

Kedi gibi virt zirt dogurmuyoruz. Niye kocalarimiz bizi hamile halimizle ozel sektorde ayakta calismaya yollasin omur boyu? Ve bu konu sizi niye rahatsiz etsin?
Doğuran üstüne alınsın sen niye rahatsız oldun?

Bosa gecmis bir omur...
Başarılarımı ve işimi anlatmam gereken bi platform ya da konu olursa diplomalarımı sunarım 😘

buradakilerin neyi alayıp anlamadığı sizin hayatınızda bişeyi değiştirmez, çok önemli mi, değil.

ama gel gelelim eşiniz de genel olarak (1-2 kişi hariç) buradakilerin anladığını anlamış gibi görünüyor, onu ne yapacaksınız?
Burdaki herkes gerizekalı ama arada 2-3 kişi masallah zeka küpü 🤣

Back
X