• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşimden ayrılmak istiyorum ancak eşim istemiyor

Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Üstüne alınmadıysan oku geç, her saçma gelen fikire böyle dahil olman daha saçma.
Soylediginiz ve benim yorum yaptigim sey fikir degildi gayet sanki virt zirt doguruyormusuz da ve hamile sekilde ise gidiyormusuz gibi bir olayi soylemissiniz. Asiri sacma cunku koskoca omrumuzde topu topu 40 hafta hamilelik geciriyor kadinlar.

Arkadaşlar selam ,
Uzun zamandır işimden ayrılmayı düşünüyorum çok stresli ve beni oldukça yıprattı . Eşimle evlenmeden önce de bu işte devam ediyordum ancak ona evlendikten sonra tazminatımı alarak çıkacağımı söylemiştim o da kabul etmişti . Evlendik 4-5 ay kadar daha çalıştım . Borçlar vardı vs. Ama artık dayanamadım ve eşime işten ayrılacağımı söyledim o da tamam ama işte ödemelerimiz var alcağın tazminata dokunmayız borçlara veremeyiz vs dedi . Ben zaten başka iş bakıcam şu an bir işte çalışırken başka iş bulamadım . Eşimde ödemeler vs diyince kendimi çok sıkışmış hissetmeye başladım . Yürüyüş nefes egzersizleri hepsini denedim rahatlama için ama işteyken kendimi çok bunalmış ve mutsuz hissediyorum.
Bu durumda napardınız eşim biraz daha bekle diyor
Yani elbette mutlu olmadığın yerde çalışma, ama iş bulmadan ben olsam çıkmazdım. Bi anda boşlukta ve maaşsız kalmak çok zor. Tazminatda zamanında yatacak mı oda var.

Ben eşine hak verdim ,kesinlikle karşı değil şuanki işini bırakmana sadece zorluk çekmemek için sana bekle demiş. Yine de karar senin fakat Tek maaşla zor yani. Yeni evlisiniz maddi konular evliliği yıpratan en büyük konulardan biri. Bunu zamanla anlayacaksın. Zaten böyle bi zamanda da iş bulmak kolay değil..

Dur bakalim diplomalarini da gosterir insallah bekliyoruz😂
Diplomalarını göstermez, memur adamla evlenmiş. Muhtemelen memur maaşına yakın para kazanan biri diye düşünüyorum. (Küçümsemek gibi algılanmasın. Yüksek paralar kazansaydi ya kazanma ihtimali olsaydı, seçeceği erkek profili bence farklı olurdu.)

Soylediginiz ve benim yorum yaptigim sey fikir degildi gayet sanki virt zirt doguruyormusuz da ve hamile sekilde ise gidiyormusuz gibi bir olayi soylemissiniz. Asiri sacma cunku koskoca omrumuzde topu topu 40 hafta hamilelik geciriyor kadinlar.
Size mi dedim ben vırt vırt doğuruyorsunuz diye? Bu platformda ki kadınlar neyin kafasını yaşıyor şaka gibisiniz. Konuyu nerelere çekiyorsunuz. Hamilelikte bile eşini çalıştıran adamlar var, kadın bebeğiyle vakit geçirmek isterken adam sorumluluk alamadığı için işe gitmek zorunda olan kadınlar var ben onlar üzerine konuştum. Az kitap okuyorsunuz heralde. Konu sahibinin açtığı konu üzerine yazıldı bunlar, sizinle alakası yok yani bu kadar kendinizi yormayın yorum yazıcam diye. Konunun ne okuduğumuz okulla ne diplomalarımızla ne işimizle ne de doğurduğumuz çocuklarla alakası var. Anlatmaya çalıştığım erkek cinsiyetinin bu maddi sorumluluğu daha fazla önemsemesi. Kadına o özgür alanın tanınması anlıyor musun şu an yazılanları?

İlk mesajda başka iş bulucam yazmışsın. Ben de 'is bulmadan elindekini bırakma, şimdi çalışırken is ara sonra bulduğun an birak' demeye gelmiştim. Ama konu çok başka yerlere gitmiş, ortalık karışmış. 😅

Valla hayat felsefen vs ne olursa olsun insan kendi kendine bakabilecek durumda olmalı her daim. Yukarıda birisi yazmış işte çocuk doğurup hastalanırsam ne olacak, erkeğin tek başına gogusleyebilmesi lazım demiş. Lakin hastalık sadece kadınlara özgü değil ki. Erkek hastalanırsa nolcak? Diyelim ki geldin 50-55 yaşına ve kocan hastalandı calisamiyor. Hem ona bakmak hem para getirmek zorundasın. Ama son 20-25 yıldır çalışmamışsın. Kim alır ki seni işe o tecrübesiz halinle? Birikmiş de yok evde takıldığın için. Ee nolcak o zaman? Tabii ki tercih senin ama bak yukarıda sana 'kadının çalışmasına gerek yok, erkek bakmalı' diyen kadın bile kendisi çalışıyormuş 😅 Yani laf olsun diye söylüyor işte. Kendi de farkında mantıklı olanın. Demem o ki gaza gelme bacım. Zaman kötü. Tamam toksik işinden ayrıl ama önce başka bi iş bul öyle. Kocan da düşmanın değil, hayat arkadaşın.
Bi tane üye başka üyeye sen hele işini kaybet de o zaman göreyim seni demişti. Erkekler hastalanamayacağı gibi işlerini de kaybetmiyolar mesela. Ne erkekmiş hiçbir şey işlemiyor vay be. Adamların poposu böyle böyle kalkıyo demek ki.

Cok mutlu oluruz sunarsaniz cunku bu kafadan cok buyuk bir basari beklemem ben. Bizim de yanildigimizi gostermis olursunuz 🥰
Ne diploma(lar)ı yahu, daha de, da nerde bitişik nerde ayrı yazılır onu bilmiyor. Ama kitap okuma tavsiyesi veriyor 😂

Burdaki herkes gerizekalı ama arada 2-3 kişi masallah zeka küpü 🤣
vallahi yani zeka küpüyseler şayet, işini bırakma diyen kocayı ne diyip ikna eder onu bi desinler

"kadın istemezse çalışmaz, erkek eşşek gibi de bakacak, ben bana bakmayacaksan niye evlendim, çalışmıyorum işte tamam mı" demesini tavsiye etmem ben, zeka küpü değilim ama.

Ne diploma(lar)ı yahu, daha de, da nerde bitişik nerde ayrı yazılır onu bilmiyor. Ama kitap okuma tavsiyesi veriyor 😂
Yazılı mı yapıyorsunuz? Bana verecek cevap bulamayınca gıyabımda konuşmayı devam ettiriyor. Kadın düşmanı mısın nesin derdin ne tanımadığın insanlarla gerçekten seni çözemedim.

Erkeklerin kendi yarattiklari bu duzende kadina hem ev hem aile hem cocuk sorumlulugunu yuklemesine ayar oluyorum. Kimse kusura bakmasin, erkeklerin yarattigi ataerkil duzende yasiyoruz, erkegin para kazanmasi daha kolay, tipis tipis calisacak. Eminim siz bu kadar yogun calisirken ev isi ve yemek de agirlikli olarak sizdedir. Esinin birkac ay kafa dinlemesini bile saglayamayan adam nasl ev kurup cocuk filan bakacak ki?

Bu kadar mutsuz ve yorulduğunuz işi değiştirmek istemeniz çok normal ama ortada borç harç geçim sıkıntısı varsa biraz daha durabilirsiniz, kredi kartı borcu demişsiniz çok açık uçlu 500binde borç 50binde yani hangi civarda? Eğer bi kaç ayda toplayacaksanız çalışın sonra tazminat hakkınız yanmadan çıkarsınız tazminatıda alırısınız.
Bu tip konularda miktar belirtilmeyince çok havada kalıyor. Çalışmayıp evde olmakta isteyebilirsiniz ama bu durumdada eşinizin bunu istemesi gerek, ev geçindirecek olan o çünkü.
Herkesin kendi bütçesi geçimi ama 7 senelik çalışmanız varsa bence emeklilik hakkı elde edene kadar çalışın. (5400 gün mü neydi )En azından günü gelince azda olsa emekli maaşınız olur.

Böyle bi durumdan kim neden rahatsız olsun? Hem dışarda hem evde iş yapıyosanız ancak üzülürler halinize, bu kadar.
Eşine karşı para = hizmet mantığını benimsemiş birine dediğiniz gibi ancak üzülebiliriz. Kocası ne yazık ki üç beş ay para kanamayacak durumda olsa vay haline adamın.

Arkadaşlar selam ,
Uzun zamandır işimden ayrılmayı düşünüyorum çok stresli ve beni oldukça yıprattı . Eşimle evlenmeden önce de bu işte devam ediyordum ancak ona evlendikten sonra tazminatımı alarak çıkacağımı söylemiştim o da kabul etmişti . Evlendik 4-5 ay kadar daha çalıştım . Borçlar vardı vs. Ama artık dayanamadım ve eşime işten ayrılacağımı söyledim o da tamam ama işte ödemelerimiz var alcağın tazminata dokunmayız borçlara veremeyiz vs dedi . Ben zaten başka iş bakıcam şu an bir işte çalışırken başka iş bulamadım . Eşimde ödemeler vs diyince kendimi çok sıkışmış hissetmeye başladım . Yürüyüş nefes egzersizleri hepsini denedim rahatlama için ama işteyken kendimi çok bunalmış ve mutsuz hissediyorum.
Piyasa çok kötü iş bulmadan ayrılmayın

Arkadaşlar selam ,
Esınız sizin veliniz degil vasiniz degil hayırdır da o karar veriyor ya da. Onun etkisinde klaabiliyorsunuz

Konu sahibi birçok kişi yazmış bir cevap yazmamışsınız.
Burada önemli olan borcun miktarı ne kadar sürede bitecek bir borç ?
Sizin işten çıkmak için ne kadar süreniz var 1 yıl olayı için soruyorum.
Eğer şubatta martta çıkarsanız daha yüksek tazminat alırsınız zamlardan dolayı.
Birde işsizlik maaşı alabiliyor musunuz iş yerinizle belki bunu görüşebilirsiniz.
Onun dışında 7 maaş tazminat evet iyi bir seçenek ama bu tazminat sizin hakkınız.
Eşiniz sizin tazminatınıza karışmamalı diye düşünüyorum sizin 7 yıllık emeğiniz var.
Birde evlenmeden önce çıkmak istediğinizi söylemişsiniz ve tamam demiş o nedenle ben eşinizi çok haksız buldum.
İş aramaya devam edin derim.

bence 7 yildir ayni isyerinde calismiyor. 1 ekim 2024 yilinda actigi konuda 24 yasinda oldugunu soyleyip okulu yeni bitirdigini ve ozel sektorde calistigini soylemis. Bence 7 yil konusu da biraz kendini hakli cikarmak icin salladigi bir yalan. Actigi konuyu da ekliyorum buraya.
evlilik istegi

Zaten konu sahibi evlenmek ve cocuk sahibi olmak istiyor. 1 sene icerisinde de birini bulup evleniyor. Tahminimce evlenip evde oturma hesabi yaparken, kocasi bu hesabinin onune tas koymus.
simdi bu durumda calismak istemeyen bir konu sahibi var benim anladigim ama bir yandan da borclar var ve kocasi calismasini istiyor. Konu sahibi de is yerim cok stresli cok mutsuzum diye bahane sunuyor. Ben esimle konusmustum o kabul etmisti falan filan diyor.
Benim bu noktada kizdigim konu, konu sahibinin sacma sapan bahaneler uretmesi.
Ben calismak istemiyorum, evde oturucam evimin isleri ile ilgilenicem diyebilir. Bu noktada kimsede kalkip birsey diyemez. kendi tercihi, deriz ufak tefek uyarilarda bulunuruz gecilir.
ama oyle yapmiyor, kendini hakli cikarmak icin binbir tane bahane sunuyor. Is yeri stresli, mutsuzum bilmem ne. is aricam, tazminatimi alip cikarim. 1 yilin ne tazminati olacak Allah askina. Otekide tazminata dokunmayalim diyor sanki 50 yillik calisan da milyonlar odeyecekler.
Is yerin stresliyse, isini degistirirsin. Is aradigini bile dusunmuyorum sadece bahane. ama anlamadigim konu, burada niye bahane sunma geregi duyuyor. Acik acik yaz iste.
Istemiyorum calismak yaz. cocuk dogrucam ona bakicam yaz. ama kocam calismaya zorluyor yaz. Biz de ona gore fikir verelim.
jsjsjsjsjjsjsjsjjjsjjjjssjsjjsjsjsjsjjsjsjsjjsjsjsjjsjsjjsjsjjssjjsjsjsjjsjjsjsjjsj
teşekkkürler çok güldüm :)modum yerime geldi az daha yorum yap biraz daha gülelim.

Back
X