bence 7 yildir ayni isyerinde calismiyor. 1 ekim 2024 yilinda actigi konuda 24 yasinda oldugunu soyleyip okulu yeni bitirdigini ve ozel sektorde calistigini soylemis. Bence 7 yil konusu da biraz kendini hakli cikarmak icin salladigi bir yalan. Actigi konuyu da ekliyorum buraya.
evlilik istegi
Zaten konu sahibi evlenmek ve cocuk sahibi olmak istiyor. 1 sene icerisinde de birini bulup evleniyor. Tahminimce evlenip evde oturma hesabi yaparken, kocasi bu hesabinin onune tas koymus.
simdi bu durumda calismak istemeyen bir konu sahibi var benim anladigim ama bir yandan da borclar var ve kocasi calismasini istiyor. Konu sahibi de is yerim cok stresli cok mutsuzum diye bahane sunuyor. Ben esimle konusmustum o kabul etmisti falan filan diyor.
Benim bu noktada kizdigim konu, konu sahibinin sacma sapan bahaneler uretmesi.
Ben calismak istemiyorum, evde oturucam evimin isleri ile ilgilenicem diyebilir. Bu noktada kimsede kalkip birsey diyemez. kendi tercihi, deriz ufak tefek uyarilarda bulunuruz gecilir.
ama oyle yapmiyor, kendini hakli cikarmak icin binbir tane bahane sunuyor. Is yeri stresli, mutsuzum bilmem ne. is aricam, tazminatimi alip cikarim. 1 yilin ne tazminati olacak Allah askina. Otekide tazminata dokunmayalim diyor sanki 50 yillik calisan da milyonlar odeyecekler.
Is yerin stresliyse, isini degistirirsin. Is aradigini bile dusunmuyorum sadece bahane. ama anlamadigim konu, burada niye bahane sunma geregi duyuyor. Acik acik yaz iste.
Istemiyorum calismak yaz. cocuk dogrucam ona bakicam yaz. ama kocam calismaya zorluyor yaz. Biz de ona gore fikir verelim.