• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşimden ayrılmak istiyorum ancak eşim istemiyor

jsjsjsjsjjsjsjsjjjsjjjjssjsjjsjsjsjsjjsjsjsjjsjsjsjjsjsjjsjsjjssjjsjsjsjjsjjsjsjjsj
teşekkkürler çok güldüm :)modum yerime geldi az daha yorum yap biraz daha gülelim.
Mesela hangi kismi komik😂
Bu noktada tek komik bir sey varsa o da sizin dustugunuz durum.
24 yasinda yana yakila kocayi da siz aramissiniz, bulduktan sonra da yangindan mal kacirir gibi isinizi birakmaya kalkan da sizsiniz.
Ustune buldugunuz koca da sizi essek gibi calismaniz icin zorluyor.
😂

jsjsjsjsjjsjsjsjjjsjjjjssjsjjsjsjsjsjjsjsjsjjsjsjsjjsjsjjsjsjjssjjsjsjsjjsjjsjsjjsj
teşekkkürler çok güldüm :)modum yerime geldi az daha yorum yap biraz daha gülelim.
Neden böyle cevaplar veriyorsunuz
Bir sürü soru sorulmuş
Eşinizin maaşı sizin maaşınız
Borçlarınız
Ne kadar tazminat alabileceksiniz gibi gibi

Diplomalarını göstermez, memur adamla evlenmiş. Muhtemelen memur maaşına yakın para kazanan biri diye düşünüyorum. (Küçümsemek gibi algılanmasın. Yüksek paralar kazansaydi ya kazanma ihtimali olsaydı, seçeceği erkek profili bence farklı olurdu.)
Ya memurlugu sanki ust makammis gibi sunmasindan belli.
Ama lutfen kocasi yoktan var etmis. Sifirdan is kurmus. Evi icin herssyi yapmis.
Bir de kocam bana da cocuguma da bakmak zorunda diyor😂 mesela hayir bakmak zorunda degilim dese adam ne yapacak acaba 🤔

Neden böyle cevaplar veriyorsunuz
Bir sürü soru sorulmuş
Eşinizin maaşı sizin maaşınız
Borçlarınız
Ne kadar tazminat alabileceksiniz gibi gibi
1 sene bilemedin 2 senedir calistigini dusunun. Onun tazminatini alacak. Egitim durumu da onlisansla baslayip bir sekilde 4 senelik bitirmis bu yuzden tahmini belki asgari ucret hadi iyimser olalim asgari ucretten halice olsun bir maasi vardir.
Tazminati da buna gore olacaktir yani kolayca sakiz parasi olabilecek bir miktar.
2024 yilinda da bekar oldugunu dusunursek borclar dedigi de dugun borclaridir o da saglam bir borc olabilir

Evet arkadaşlar memurum iyi de kazanıyorum, evimle de ilgileniyorum neden rahatsız oluyorsunuz?
rahatsız olmak değil de, madem evi kocalar geçindirmeli diye düşünüyorsunuz, neden çalışıyorsunuz? çalışmayın ev işleri yapın kocanız nasılsa bakmak zorunda değil mi? konu ev işlerine gelince kadın işi de, para kazanmaya gelince koca işi ise evde otursanıza? 2 taraftan da kullanılmak yormuyor mu sizi? üzüldüm adınıza.

Eğer tazminatinizla borçlarınızı kapatıp eşinizin maaşıyla sorunsuz gecinebilecekseniz hiç durmayın, hicbisey ruh sağlığınızdan daha değerli değil. Eşiniz hazır para dursun diye hesap yapıyor ben böyle bir işte çalışırken ve ayrıldıktan sonra toplam bir buçuk yıl terapi gördüm. Kullandığım ilaçları daha yeni bıraktım. Hala daha zaman zaman eski patronumu rüyamda görüyorum, çok şükür diyorum eskiden istisnasız her gece görürdüm çünkü. İşyerimizde evimizden daha fazla vakit geçiriyoruz, orada huzursuz olmak mentalimizi sandığımızdan çok fazla etkiliyor.

Borcunuz olmasa çalışmamak bir kadının tercihi olabilmeli derdim. Dinlenmek isteyen bir kadın dinlenebilmeli lüks içinde değilse zaten eviyle ilgileniyor illa bir yerde çalışıyor kadınlar. Ama borç varken hatta çalış çalış diyen bir adamı kendinize koca diye almışken rahatça dinlenemeyeceksin belli. Çalışmak istemiyorsan keşke ona göre birini tercih etseydin. Artık çıkman pek mantıklı değil, borçlar bitince dinlen artık...

Açıkçası işin ideolojik boyutuna girmeden yazıyorum, oturup ciddi bir hesap kitap yapmanız lazım. Başka bir iş bulmadan ayrılırsanız ne zaman iş bulacağınızın hiçbir garantisi yok. Ne kadar süre hazırdan yiyerek geçinebilirsiniz ya da eşinizin maaşı evinizi tek başına geçindirmek için yeterli mi? Tek maaşla çocuk yapıp büyütebilecek misiniz? İş yerinizdeki stresiniz ruh ve beden sağlığınızı bozacak durumdaysa tabii ki ayrılın, ama diğer türlü hayatın gerçeklerini göz önüne almak gerekiyor. Çok çaresiz kalırsanız ne olacak bu durumda?

Esınız sizin veliniz degil vasiniz degil hayırdır da o karar veriyor ya da. Onun etkisinde klaabiliyorsunuz

Tam da eşi velisi olmadığı için, evlilik içinde iki taraf da güçleri oranında katılmak zorunda. Bir kere bu burda dursun.

Diğer yandan, elbette ki yoğun şekilde mobbing görülen, psikolojik ve bedensel sağlığa olumsuz etkisi olan bir işte kimse çalışmak istemez ve mümkünse çalışmamalı da cinsiyet farketmeksizin.
Örneğin bir arkadaşımın kocası depresyon tedavisi görüyor ve çalışmıyor birkaç aydır. Böyle durumlarda cinsiyetten bağımsız eşler birbirine destek olmalı.

Ama, malesef ülkemizdeki çoğu senaryoda kadın evlenince çok yoruldum biraz dinleneyim der, işi bırakır, çocuk veya çocuklar yapar ve işe dönmez.

Erkek tarafı bunu kabul ediyorsa, maddiyat yeterliyse diyecek bir şey yok zaten. Ama erkekler de artık yoğun şekilde baskı altında çalışıyor, ekonomik olarak tek maaşla geçinmek gittikçe zorlaşıyor.

Bir diğer husus da şu: Arkadaşlar kadınlar çalışmama özgürlüğüne sahip diyorsunuz iyi güzel de bu kadınlar bekar olsa ne olacaktı. 25-30 yaşını geçmiş yetiskin insanlar yaşlı anne babaları çalışıp da bu hanımlar evde mi oturacaktı. Anne babalarının kuş kadar emekli maaşlarına mi talim edecekti?
Yani söylemek istediğim şey yetişkin insanlar kadın olsun erkek olsun, evli olsun bekar olsun kendi geçimini düşünmek zorunda. Çalışmama özgürlüğü diye bişey yok yani.

Küçük çocuğu olanlar, sağlık sorunu olanlar, aileden zengin olanlar vs farklı farklı durumlar tabi ki olabilir. Herkes kendi yaşam şartlarına göre şekil alıyor.

He tabi kadınlar çalışsın dedik diye hem işte hem evde köle gibi koştursun demiyoruz elbette. Hayatın yükünü her alanda paylaşacak kişilerle sağlıklı ve güzel bir evlilik olur. Öteki türlü bencil, tembel adamlarla evlendikten sonra dışarda çalışsanız paraniza çökmeye çalışır, dışarda çalışmasanız üç kuruşluk ihtiyaçlarınız için bile yalvarmak zorunda kalırsınız.

Tam da eşi velisi olmadığı için, evlilik içinde iki taraf da güçleri oranında katılmak zorunda. Bir kere bu burda dursun.

Diğer yandan, elbette ki yoğun şekilde mobbing görülen, psikolojik ve bedensel sağlığa olumsuz etkisi olan bir işte kimse çalışmak istemez ve mümkünse çalışmamalı da cinsiyet farketmeksizin.
Örneğin bir arkadaşımın kocası depresyon tedavisi görüyor ve çalışmıyor birkaç aydır. Böyle durumlarda cinsiyetten bağımsız eşler birbirine destek olmalı.

Ama, malesef ülkemizdeki çoğu senaryoda kadın evlenince çok yoruldum biraz dinleneyim der, işi bırakır, çocuk veya çocuklar yapar ve işe dönmez.

Erkek tarafı bunu kabul ediyorsa, maddiyat yeterliyse diyecek bir şey yok zaten. Ama erkekler de artık yoğun şekilde baskı altında çalışıyor, ekonomik olarak tek maaşla geçinmek gittikçe zorlaşıyor.

Bir diğer husus da şu: Arkadaşlar kadınlar çalışmama özgürlüğüne sahip diyorsunuz iyi güzel de bu kadınlar bekar olsa ne olacaktı. 25-30 yaşını geçmiş yetiskin insanlar yaşlı anne babaları çalışıp da bu hanımlar evde mi oturacaktı. Anne babalarının kuş kadar emekli maaşlarına mi talim edecekti?
Yani söylemek istediğim şey yetişkin insanlar kadın olsun erkek olsun, evli olsun bekar olsun kendi geçimini düşünmek zorunda. Çalışmama özgürlüğü diye bişey yok yani.

Küçük çocuğu olanlar, sağlık sorunu olanlar, aileden zengin olanlar vs farklı farklı durumlar tabi ki olabilir. Herkes kendi yaşam şartlarına göre şekil alıyor.

He tabi kadınlar çalışsın dedik diye hem işte hem evde köle gibi koştursun demiyoruz elbette. Hayatın yükünü her alanda paylaşacak kişilerle sağlıklı ve güzel bir evlilik olur. Öteki türlü bencil, tembel adamlarla evlendikten sonra dışarda çalışsanız paraniza çökmeye çalışır, dışarda çalışmasanız üç kuruşluk ihtiyaçlarınız için bile yalvarmak zorunda kalırsınız.
Yaklaşımınız cok tatlı ve siz çok haklisiniz🤗♥️

Üç günlük dünyada bu kadar kahır çekmeyi doğru bulmuyorum. Tazminat ne kadar bilmiyorum ama aman kenarda dursun birikim olsun diye düşünmek çok gereksiz. Bu kadar stresin içinde Allah vermesin bir hastalık gelse başınıza, o birikim sağlık harcamalarınıza yetmez. Kötü şeyler sadece başkalarının başına gelmiyor.
Ben yerinizde olsam o iş yerinden ayrılıp yeni bir iş bakardım kendime.

Back
X