• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işimden memnun değilim şımarıkmışım

Senin yerinde olsam ben de sıkılırdım açıkçası. Yeni mezunsun iş dediğinde pratikte öğreniliyor malum. Kendini geliştirebilmen için yeteneklerini keşfedebileceğin üretken bir ortamda olman gerektiği muhakkkak.

Velakin 8 senedir özel şirketlerde çalışıyorum hiç taciz edilmedim, yeltenen de olmadı. Kimsenin beğenmeyeceği biri de değilim. Bu taciz olayını bu kadar büyütmeyin bence. Her şirkette her erkek her kadına asılmıyor öyle ya da böyle taciz etmiyor.

Eğer eğitim gördüğün bölüm çok iyi bir bölüm değilse yüksek lisans yaparak değerlendirebilirsin bu zamanını bence. Başarılı bir eğitim hayatın olmuş bölümün ve okulunda iyiyse 2000 tl. Çok da iyi bir rakam değil ama daha önemlisi üretken olamamak.

Benim en çok merak ettiğim şey, torpille bir yerlere girenlerin içi rahat oluyor mu?:26:
Ne bileyim bu zamana kadar hiç torpille işimi halletmediğim için..
Bir de taciz meselesine takıldım.. Özelde de devlette de çalışan birçok arkadaşım var ama kimse tacize uğramadı bu zamana kadar..
Son olarak konu açmadaki amacınız eğer tavsiye almaksa, bence idealist bir insan olarak zaten kendinizi geliştirecek uğraşlar bulabilirsiniz diye düşünüyorum.. Yoksa çok rahatım, yapacak iş yok,...vs deyip de hala yan gelip yatıyorsanız durumunuz gerçekten de şımarıklık olur insanlar öyle algılar..

Ben de hiç torpille iş yapmadım, hayatım boyunca torpil yapacak insanlar cıktı karsıma ama hıc yapamadım sonunda da tabır-i caizse eşek gb çalışıp yıprandım istifa ettim, Kul hakkının cok onemlı oldugunu dusundugum ıcın torpıl işlerine karşıyım cunku benım torpille girdiğim yere benden daha layık daha muhtac bırı benım yuzumden gırememısse bu onun hakkını gasp etmek gb gelmıstır her zaman bana ha bu kadar ıyı dusununce ıyı oluyormu hayır olmuyor, çünkü düzen kötü, sistem bozuk ülke olarak aradan iş yapmayı,insan kayırmayı çok seviyoruz :)) o yuzden konu sahıbını yadırgamıyorum aslında.. farkında bıle değil torpil olayının nelere sebeb oldugunun..

Bence haklisin. Sen o kadar oku, kendini gelistir, sonra bos bos oturdugun bir "is"in olsun. Bazilari maasa takmis. Iyi de konu sahibi maastan sikayet etmiyor ki, is yok diye sikayet ediyor. Yani paranin hakkini verememekten. Ki bence cok hakli. Bana gore mantikli ve hevesli hicbir insan kendini korelten bir iste calismak istemez.
Bence kendine baska bir is bakmalisin. Tacizi de gozunde fazla buyutme. Dedigin kadar da degil cunku. Senin arkadaslarin denk gelmisler, biraz da ne tur bir yerde calistiginla ilgili. Yoksa heryerde taciz var diye birsey yok. Boyle dusunursen es dost isyerinden uzaga acilamazsin.

Ne güzel işmiş o öyle ya ben öyle iş bulsam hiç sıkılmam valla. Ama sende haklısın bende senin gibi donanımlı olsam okul birincisi olsam banada dokunurdu. Bende çalışırken müşteri gelmediği zamanlarda çok sıkılıyordum ama benim önümde bilgisayar yoktu. Gazete kitap falan okuyamazdık. Ayakta boş boş dikil babam dikil zaman geçmezdi. Müşteri yoğun olduğu zaman yorulurduk ama zaman çabuk geçerdi hiç değilse.

ben iş bulmak ıcın ugrasıyorum en gırdım ama olmadı..maasınız cok ıyı su zamana gore..ve iş yok rahat ne dıyım kı sımdı sasırdım

O iş neredeymıs nasılmıs yahu banada bi öyle biyer çıksa :ssz:

benim ilk aklıma gelen.. size bilerek işi öğretmedikleri..işi göstermedikleri oldu.. belkide bu şart ile kabul edildiniz şirkete ? sırf sizin bulunduğunuz masaya bir başkasını almamak , kadro dolu demek için..

bencede kendinizi geliştirin.. işinizle ilgili kurslara yazılın..master yapın.. ve günü geldiğinde de başka bir firmaya geçersiniz eşiniz razı olur belkide.

ben de bi ara öyle düsündüm.zaten onların da yaptığı iki üc is var onları da bana öğretip issiz kalmak istemiyolar sanırım.

2.yıla gırecem işsizim Allah aşkına yer değiştirelim mi ?
Ya da ben de geleyim sektör uyuşmazsa çay börek falan yaparım size :)
Hey Allahım ya nedir bu memnunıyetsızlık ınsanlarda..
2000 tl. maaş Turkıye şartlarında deneyımsız bır ınsan ıcın cok ıyı bır ucret bu bir.
Üstelik evliymişsiniz aslında boyle bıryerde çalışmaktan memnun olmanız gerekirdi , hem işte hem evde yorulmamış oluyorsunuz.
Madem o kadar anlayışlı bır müdürünüz var neden farklı alanlar denemiyorsunuz oyun oynayıp face takılcagınıza online eğitimler ya da kurslara katılabilirsiniz..

Yok ben illa kariyer yapmak istiyorum, hırslarım ve hedeflerim var para ve çalışma şekli önemli değil diyorsanız tabi haklısınız,
İşten ayrılın o işide torpilsiz gercekten muhtac bırı gelsin .

memnun olmak herkese göre değişir.biri çıkar ayda bin lira alıyım ama haftasonu olmasın yeter der memnun olur.biri üç bin alıyım da eşşek gibi çalışsam da olur der.biri de çıkar iş yapıyım da parası çok da önemli değil der benim gibi.
benim yorulmakla ilgili bi sorunum yok ki.daha yaşım kaç şimdi yorulmicam 50 yaşına gelince mi yorulcam.
öyle yapıcam zaten master yapıyım bari.

Allahım sana geliyorum :52::52: pitirtay nolur Allah rızası için işlerimizi değiştirelim mi inan ki çok şanslısın ben şuan yaklaşık 5 senedir çalışıyorum ve 1.500 tl maaş sana hak veriyorum herkes kendi sıkıntısını bilir muhakkak ama bence biçok insanın arayıp da bulamadığına sahipsin.

bu da senin görüşün teşekkürler Allah sana da nasip etsin diyim madem o kadar beğendin.

ek iş yap o zaman seni geliştirecek.ya da kpssye hazırlan sınavlara hazırlan bu kadar rahat bır işte kendini daha rahat geliştirrsin çalışmaya da kendıne ayırmaya da vaktın olur.geçiş olarak kullanmış olursun.tercümanlık yapabilirsin aynı zamanda.

bu sezon başlıyorum zaten önce master bitsin sonra kpss yapıyım bari hayat böyle geçmicek.

Ben de hiç torpille iş yapmadım, hayatım boyunca torpil yapacak insanlar cıktı karsıma ama hıc yapamadım sonunda da tabır-i caizse eşek gb çalışıp yıprandım istifa ettim, Kul hakkının cok onemlı oldugunu dusundugum ıcın torpıl işlerine karşıyım cunku benım torpille girdiğim yere benden daha layık daha muhtac bırı benım yuzumden gırememısse bu onun hakkını gasp etmek gb gelmıstır her zaman bana ha bu kadar ıyı dusununce ıyı oluyormu hayır olmuyor, çünkü düzen kötü, sistem bozuk ülke olarak aradan iş yapmayı,insan kayırmayı çok seviyoruz :)) o yuzden konu sahıbını yadırgamıyorum aslında.. farkında bıle değil torpil olayının nelere sebeb oldugunun..

sen istediğin kadar düzenin dışında kalmaya çalış, farketmesen de içindesin halbuki.çünkü türkiyede torpil denen bişey olmasa zaten insanlar hakettiğini alabilirdi.haketmeyenler haketmedikleri yerlerde oldukları için bugün durum böyle.ben kendi donanımlarıma göre bu işi torpil olarak görmüyorum sadece türkiye gibi biyere göre torpil.

bence şımarıklık değil,
çünkü ev hanımı değilsiniz çalışansınız. ama çalışıyor ve para alıyorken karşılığında hiçbir şey yapmıyorsunuz. bu sizi hem vicdanen hem de eğitiminizi kullanamadığınız için rahatsız ediyor... eşinizi ikna edip başka bir işe girmeye çalışın, veya bu işte kendinize iş bulun???

o şirkette kimler neler yapıyor, siz iş yaratın insanlara sorun.

sizin geç gelip dizi izleyip uyuduğuunuzu görünce belki iş verecekelri varsa da vermiyorlardır hani nasılsa yapmaz geç yapar falan diye.
ama çalışkan insanlara iş yığınla gelir, yaptıkça daha çok işi olur.

Zamanla yükselmeyeceksen, seni tatmin etmeyecek bir işin varsa istifa etmeyi düşünebilirsin...
Ama önce yeni bir iş bulmalısın...
İş hayatında her türlü entrika dönüyor...
Bin bir umutla girilen işlerde hiç ummadık şeylerle, fitne ve fesatlıkla karşılaşabiliyor insan.
İş tanımında yazmayan bir sürü işten mesul tutulabiliyorsun...
Karar senin tabii ki ama burası Türkiye. Şartlar ortada...
Eğrisiyle doğrusuyla herşeyi masaya yatırarak düşünmeye çalış...

:ssz:sonuçta...torpille işe girenlerde ihtiyaçları olduğu için işe girmiyormu,gerekli olduğu için girmiyormu?...işsiz kalan pek çok kişi var ve onlar bari şansları sayesinde iş sahihibi oluyorlar!!!adaletin aranacağı daha yakıcı konular var,zannımca???

torpille girdiğim için içim rahat olmazdı benim.
üstüne iş yapmadan para aldığım için de rahat olmazdı.
eğitimimi iş alanında kullanamadığım için de rahat olmazdı.

işe ilk başladığım 2 hafta hiç iş vermediler bana.
patladım sıkıntıdan.
şimdi çok işim var. hemen halledip boş kalan vakitlerimi buralarda geçiriyorum.
içim rahat çünkü elimdeki işleri bitirdim.
bütün gün boş kalmak beni üzerdi.

bence de master yapın en azından kendinizi geliştirmiş olursunuz.
dil falan öğrenin oturduğunuz yerden :)

yanlıs anlamayın ama düşüncem sudur heryerde ve herzaman söyledigim gibi. TORPİL.... TORPİL bana göre eşittir hakkıyloa gelecek biriinin koltuguna hayallerine emegine oturmaktır. eeeeee torpille girilmiş mutlu olunmamış .... olunmaz bence hakla mutlu olunmaz

:ssz:sonuçta...torpille işe girenlerde ihtiyaçları olduğu için işe girmiyormu,gerekli olduğu için girmiyormu?...işsiz kalan pek çok kişi var ve onlar bari şansları sayesinde iş sahihibi oluyorlar!!!adaletin aranacağı daha yakıcı konular var,zannımca???

torpille biryere girmek demek tanıdıgın oldugu için digerini elemektir niye onun tanıdıgı yok. tabi vicdan meselesi ama hak başka bişey....

ek olarak yapabileceğiniz bişeyler vardır bence , yabancı dilim var diyorsunuz boş vakitlerinizde çeviri yapın , bir arkadaşın dediğinede katılmadan edemiycem çocuk yapın :9::9::9: inannın çocukla iş çok zor ve bu kadar rahat işiniz varken çocuk aradan çıkabilir :34:

Torpilede boyle yaklasımı ılk sızden duyuyorum komık olmuş bıraz :) Türkiye torpil cenneti bir ülke kimin daha fazla bir işe muhtaç olduğunu belirlemek imkansız evet ama kimin bir işi daha hakkıyla yapacagı belirlenebilir değil mi..
Adalet her yerde her koşulda sağlanırsa ancak adalet olur arkadaşım omu bumu dıye sıraya konulmaz.

Şu iş yerinin adresini biz de alsak ya :9: Biz sabahtan akşama çocuk sesleri çığlıkları arasında bir şeyler öğretmeye çalışırken canımız çıkıyor. Bulmuşsun öyle işi bence sesini çıkarma.. :10:

memurlarla ilgili bir siteye yazsanız şu torpille girdim lafını bayağı bir zılgıt yerdiniz

selamlar..

özelleşmiş kurumsal bir yerde çalışıyorum.torpille girdim.2000 lira maaş alıyorum.çok iyi yabancı dilim var ünv mezunuyum ve 1 sene önce mezun oldum,burası ilk işim.

çalıştığım yerdeki herkes çok iyi adile naşit gibi komplekssiz sinirleri alınmış bir müdürüm var herkes cana yakın kimseyle problemim yok yemeğim ayağıma geliyor sigortam var şirketin anlaşmalı olduğu hastaneler fln süper.

gelin görün ki burda iş yok.1 senedir burda çalışıyorum yaptığım işi dakikalara vursanız toplamda 2 gün etmez.hergün buraya geliyorum kahvaltımı yapıyorum gazete okuyorum kitap okuyorum uykum gelirse boş odaya geçip uyuyorum öğlen yemeğimi yiyorum dizi izliyorum dizi bitince de oyun oynayıp facete video izleyip eve gidiyorum.

sabah geç gelsem nerdesin sen diyen yok erken çıksam nereye diyen yok.haftasonları evdeyim iş yok.

buraya kadar kulağa hoş geliyor ama ben çıldırmak üzereyim.hiçbişey yapmıyorum genç yaşımda burda köreliyorum.bildiğim dili de unutmaya yüz tuttum.bazen diyorum ki ben bunun için mi okudum ne işim var burda.hiçbir manevi tatminim yok üstelik okulu birinci bitirmiştim, çalışmaya çok hevesliydim.

buraya beni eşim aldırdı başka yerde çalışmamı istemiyor.gider elin herifinin birinin yanında iş bulursun taciz eder rahatsız eder alacağın da üç kuruş para diyor.evet haklı.kız arkadaşlarımın çoğu iş yerinde tacize uğradı gerçekten de.zaten kafada kuran bi adam başka yere gitsem rahat da etmeyecek.

onu ikna etsem bile ailem özellikle babam çok karşı çıkıyor.etrafımdaki herkes beni şımarık olmakla suçluyor, herkes ne şartlarda çalışıyor haberin var mı diyolar.

biliyorum haklılar.bazen ben de şımarıklık mı yapıyorum acaba gerçekten diye düşünüyorum.

ama bazen de çok doluyorum günde 10 saat biyerde hiçbişey yapmadan oturduğunuzu düşünün.hiçbi işe yaramadığınızı.
nolucam böyle diyorum bunalıyorum.
zamanla işin olur diyolar.alakası yok burdaki herkes öyle tüm gün çene çal facete oyun oyna.alışmışlar.

Allah aşkına böyle iş olur mu ben mi abartıyorum gerçekten şımarık mıyım herkes gibi aldığım paraya bakıp yatmak istemediğim için salak mıyım ya da?
napsam ne etsem bilmiyorum biraz dertleşmek istedim.
madem o kadar boş vaktiniz var .Çevirmenlik vs gibi işler yapabilirsiniz .

Konu neredeyse 2 senelik konu sahibi eylül 2014 den beri siteye girmemiş kim hortlattı konuyu :)

Back
X