• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşimi bırakmayı düşünüyorum

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
kızlar evlendıkten sonra hamıle kaldınız diyelım işi kaçıncı ayınızda bıraktınız ya da bırakmayı düşünüyosunuz

bide şöyle bir şey var ben artık nasılsa çıkıcam isterlerse cıkarsınlar dıyıp patronlarımı sallamamaya başladım ne yapmalıyım kafam çok karışık işle ilgili

sağlığın yerinde olduktan sonra niye çalışmamayı ndüşünüyorsun,paraya ihtiyacın yok demekki:34:gerçi bebeğin de ihtiyacı,geleceği için para her zaman lazımdır.bana kalırsa çalışabildiğin kadar çalış,üstelik doğum parası da alırsın:34:

kızlar evlendıkten sonra hamıle kaldınız diyelım işi kaçıncı ayınızda bıraktınız ya da bırakmayı düşünüyosunuz

bide şöyle bir şey var ben artık nasılsa çıkıcam isterlerse cıkarsınlar dıyıp patronlarımı sallamamaya başladım ne yapmalıyım kafam çok karışık işle ilgili

Annemin iş arkadaşı(benimle yaşıt :1: ) doğumuna üç hafta kalaya kadar çalıştı. Hiç de bir sorun yaşamadı ve işi gereği hep ayaktaydı. İlk 4 ay sorun yaşadı midesi bulantısı alışması derken ama sonra sorun olmadı. Kız da dayanıklıymış sezaryen olduktan 5 gün sonra hastaneye bebeğiyle gezmeye geldi. :52:
Canım işten çıkma olayı öyle olmuyor. Doktora sanırım 8. ayda gidiyorsun ve tam gününe bakıyorlar hamileliğin eğer o tutuyorsa işten ayrılıyorsun. Doğumdan sonra da 3 ya da 4. ayda geri dönüyorsun. Bir sene boyunca da emzirmek için işten erken çıkıyorsun. Patronu sallamaman sana hiçbir fayda getirmez. Hem daha 2 aylık hamileymişsin hemen başlama hamile stresine :1:

para her zaman ihtiyac

tazmınatım borclarımı kapatmaya yetıyor bılmıyorum ya dedıgım gıbı degısık bır ruh halıymıs bu offff

çalışabildiğin kadar çalış canım.aylığınla da bebeğin ve kendinin ihtiyaçlarını karşılarsın.belki doğumundan sonrada çalışırsın,niye işvereninle kötü olacaksın ki:34:

özelde çalışıyosun galiba.Bende evliyim kamudayım.Eğer hamile kalırsam bende doktor kararıyla dayanabildiğim kadar dayanıcam.Sonra devletin sana verdiği doğum izni var doğum öncesi ve sonrası.Sonra kendi yıllık izinlerim derken 6. aya kdar gider diye düşünüyorum.Zaten sonrasında süt iznin oluyo günde 2 saat olması lazım.senin bunları düşünmen için erken.biraz zaman ilerlesin diyorum ben.Bak gör kendini iyi hissediyosan sağlığında buna elveriyosa doktorunda müsaade ediyosa devam et derim.hem hamileyim deyipte gidip evde köskös mü oturcan.İşin nedir bilmiyorum belki stresli bi ortam da olabilir.Öyle işte Kendine sağlığına ve doktoruna kalmış.Ayrıca ekonomik olarak durumunuza da bağlı birazcık.:44:

acikcasi bana zaten hamileyim nasilsa cikacagim diyerek petronlarini ciddiye almaman cok tuhaf geldi.herhalde yasin cok kücük ki daha iki aylik hamilelelikte böyle bir psikolojiye girmisssin.bebegin tam tutunmus olmasi icin en az 3 ay gecmelidir.

yaaa öyle çok ahım şahım bır durumum yok

maddiyat olarak ama genede yetebılıyoruz kendımıze

çok fazla izin alma durumunda kalıyorum bebek kontrollerı ıcın sıkıldım zırt pırt elın adamlarına doktora gıdebılır mıyım demeye işim rahat patronlarım istanbul dısında haftada bır gun gelıyolar bı depocu var onla ben varım bır tek patronlarlada şey dıye konustuk çalışabıldıgım zamana kadar calısıcam bu surede sogumdan sonra 4 ay için yerıme gecıcı bırını bulmaya calısıcaz sonra gerı dönucem dıye ama bılmıyorum buraya donmek ıstıyomuyum :31:

çalışmaya alışan insan evde duramıyor.başta hoş gibi gelsede bir süre sonra sıkılıyorlar.işinde rahatmış.sağlığın elverdiğince çalış.işi bıraksan bir süre sonra bunalıma girersin:34:

vallahi ben 13 senelik iş hayatı ardından doğuma bir ay kalana kadar problemsiz çalıştım.işim çok stresli ve bebeğime bakacak kimse yok diye doğumdan sonra işe dönmedim.. iyi bir maaşım vardı.. şimdi bebeğim bir yaşına girecek. evde manyama noktasına gelmiş bir hatun konumundayım şu an.. çalışmaya alışmış isen sakına doğum sonranı planla ve doğumdan sonra çalışmaya devam et.. evde oturup mutlu olabilen bayanları anlayamıyorum.. benimde hep haylimdi evde oturmak ama berbat birşey olduğunu bir sene sonunda fazlası ile anlamış bulunmaktayım. benim derdim para değil sadece bir işe yaramak.. ev süpürmek, toplamak, tamamen ömür törpüsü..birde bebeğime bakacak birini bulsam bir dakika bile evde kalmam:((

öncelikle bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim.
benim çok sağlıklı sorunsuz bir hamileliğim vardı ve evde oturmayıda sevmeyen sürekli aktif çalışmayı seven biriyim
bu nedenle doğuma kadar full çalıştım ben doğumdan sonra 7 ay izin yaptım
bebeğimi en azından sadece anne sütüyle besleyeceğim dönemi evde geçirdim
oğlum ek gıdaya geçince işe başladım ve devam ettim..

çalışmaya alışan biri evde yapamıyor vallahi ne diyeyim
benim doğum sonrasında psikolojim çok bozuldu,psikolojim bozukken bebeğime sağlıklı bir anne olamam
bunu bildiğim için evde kalmak bana göre değil
çalışıyorum ben oldukça zor oluyor anne olupta çalışmak
ama ben çalışınca dah mutlu ve pozitif bir insanım
evde psikolojik sorunlu bir anne olmaktansa
çalışan mutlu ve ilgili bir anne olmayı tercih ettim

Back
X