İşimle ilgili bir sıkıntım var. Yardım :(

DegisikRuhHali

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
2.450
3.216
723
Öncelikle herkese iyi akşamlar.

Ben 5 aydır işsizdim. Bu esnada gerek şirket gerekse benim tarafımdan olumsuz sonuçlanan birkaç iş görüşmem oldu. İçlerinden bir tanesini o kadar çok istedim ki.. Hem kurumsal olması, hem imkanları, hem edineceğim tecrübeleri düşününce beni çok heyecanlandıran bir şirketti. Onlar açısında da olumlu geçti. Referans kontolümde olumlu sonuçlanmıştı ama süreci biraz uzatmak istediler. Bu süre 2 ayı buldu. Her defasında onlar için olumlu olduğumu söylediler. Bu arada evime çok yakın başka bir şirketle görüştüm ve iki üç gün içinde iş teklifi aldım. Hemen diğer işyerini arayıp durumu bildirdim ve bana net bir cevap vermelerini istedim. Lütfen bekleyin, 3 gün içinde size döneceğiz, sizi başlatmak istiyoruz, bizim için olumlusunuz dediler. Çok sevindim ve 3 gün oyaladım iş teklifi aldığım şirketi. Malesef belirttikleri sürede net bir dönüş yapmadılar ve bu hafta içinde netleşeceğini, birkaç gün daha beklememi rica ettiler. Bu işi de kaybetmek istemedim ve artık ben beklemeyeceğim diğer teklifi kabul ediyorum dedim. 2 gün oldu işe başladım. İş ortamı iyi, güler yüzlü, neşeli insanlar. Ama kalbim ve aklım hala diğer şirkette kaldı. Şansıma bugün yine aradılar ve eğer diğer teklifi değerlendirmediysem bu hafta netleştireceklerini söylediler. Bende tamam dedim. İş başı yaptığımı söylemedim. Şimdi aldı mı beni bir telaş ? 2 ay deneme sürem var ama ben ayrılmaya kalksam bunu nasıl söyleyeceğim bilemiyorum. Çok stres yaptım. Dürüst olup daha iyi bir teklif aldığımı söyleyeceğim ama ya ters bir laf ederlerse ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? Eğer diğer şirketten teklif alırsan şuan çalıştığım işyeri ile nasıl bir görüşme yapmam gerek ? Olabildiğince çevremden fikir almaya çalışıyorum ve sizlerinde bu konuda bana akıl vermenizi rica ediyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun diyeyim.
Başlayalı çok olmamış.
Açıkça imkanları daha iyi bir yerden olumlu dönüş aldım diyebilirsiniz.
Zaten uzun zaman olmamış, anlayışla karşılayacaklardır.
Siz çıkmak istedikten sonra istedikleri kadar ters laf etsinler ki edemezlerde zaten.
Dememe süreci sadece işverenin işçiyi denemesi değil ki...
İşçi de aynı şekilde dener; olmazsa ayrılır gider.
Bence büyütmeyin kafanızda.
Ama öteki tarafın çok oyalaması hoş değil.
Bu şekilde bi görüşmem benim de olmuştu; her şey süperdi. Kesin olacak dedim kebdi kendime. Aylarca bekledim, arada arayıp sürecin durumunu sordum.
Ama olmadı; şirket sahibinin bi yakınını almışlar. İk uzmanı bana karşı mahçup olduğunu çok üzüldüğünü söyledi.sonra şimdiki işimi buldum; iyiki olmamış orası diyorum.
.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sonuçta deneme süresindesin.işlerine gelmezse onlar da seni çıkarabilir.hiç stres yapmana gerek yok.geleceğin için iyi olan şirkette çalış bence.şimdi çalıştığın yere de dürüstçe söyleyebilirsin.böylece vicdanın da rahat olur.ben bu dediğini iş hayatım boyunca 2 kere yaptım.özür diledim ve ayrıldım.anlayışla karşıladılar.hiç de pişman olmadım.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler cevaplarınız için. Böyle konularda fazla hassasım malesef. Günlerce kafamda kurar dururum. Dediğiniz gibi deneme süreleri her iki taraf içinde geçerli. Ne diyebilirler ki? İlk kez ben ayrılmıyorum ya işten. Kime o an çok daha iyi bir teklif gelse değerlendirmeye alır. Dürüst olup konuşacağım. Öncelikle diğer şirketten teklifin gelmesini bekleyeceğim. İnşallah hayırlısı olur.

Nurdan bu kadar dert edecek birsey yok.sonucta önce senin geleceğin önemli. Sonuçta duygusal bakamayiz buna. Inan bana işverenin kendi yararına bir durum olsa hiç bir konuda benim calisanim üzülmesin demez. O yüzden hangi iş senin daha çok yararına olacaksa onu seç

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…