Öncelikle herkese iyi akşamlar.
Ben 5 aydır işsizdim. Bu esnada gerek şirket gerekse benim tarafımdan olumsuz sonuçlanan birkaç iş görüşmem oldu. İçlerinden bir tanesini o kadar çok istedim ki.. Hem kurumsal olması, hem imkanları, hem edineceğim tecrübeleri düşününce beni çok heyecanlandıran bir şirketti. Onlar açısında da olumlu geçti. Referans kontolümde olumlu sonuçlanmıştı ama süreci biraz uzatmak istediler. Bu süre 2 ayı buldu. Her defasında onlar için olumlu olduğumu söylediler. Bu arada evime çok yakın başka bir şirketle görüştüm ve iki üç gün içinde iş teklifi aldım. Hemen diğer işyerini arayıp durumu bildirdim ve bana net bir cevap vermelerini istedim. Lütfen bekleyin, 3 gün içinde size döneceğiz, sizi başlatmak istiyoruz, bizim için olumlusunuz dediler. Çok sevindim ve 3 gün oyaladım iş teklifi aldığım şirketi. Malesef belirttikleri sürede net bir dönüş yapmadılar ve bu hafta içinde netleşeceğini, birkaç gün daha beklememi rica ettiler. Bu işi de kaybetmek istemedim ve artık ben beklemeyeceğim diğer teklifi kabul ediyorum dedim. 2 gün oldu işe başladım. İş ortamı iyi, güler yüzlü, neşeli insanlar. Ama kalbim ve aklım hala diğer şirkette kaldı. Şansıma bugün yine aradılar ve eğer diğer teklifi değerlendirmediysem bu hafta netleştireceklerini söylediler. Bende tamam dedim. İş başı yaptığımı söylemedim. Şimdi aldı mı beni bir telaş ? 2 ay deneme sürem var ama ben ayrılmaya kalksam bunu nasıl söyleyeceğim bilemiyorum. Çok stres yaptım. Dürüst olup daha iyi bir teklif aldığımı söyleyeceğim ama ya ters bir laf ederlerse ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? Eğer diğer şirketten teklif alırsan şuan çalıştığım işyeri ile nasıl bir görüşme yapmam gerek ? Olabildiğince çevremden fikir almaya çalışıyorum ve sizlerinde bu konuda bana akıl vermenizi rica ediyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler.