İşimle ilgili mutsuz olduğum konular...

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
741
795
53
30
Merhaba,

Ben iş yerimde çok mutsuz ve umutsuzum...
Özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum, 8.10 ve 17.30 çalışma saatleri içerisinde sadece 30 dakikalık bir molam var. Sınıf içerisinde öğretmen masam ve sandalyem bulunmamakta, bu yüzden hep ayaktayım. Bunun yanı sıra müdürümden mobbing görmekteyim. Çok sıkı çalışan, işini en iyi şekilde yapmaya çalışan, müdürüne saygıda kusur etmeyen ve genelde sessiz sakin olarak bilinen biriyim. Haklarımı arama konusunda da pek iyi olduğum söylenemez. Maddi anlamda kaygılarım var, asgari ücret aldığım için hiç birikim yapamıyorum, maaşımın bir kısmını aileme veriyorum (5 ya da 10 bin tl) kendi kredi kartı borcumu ödüyorum (3 bin tl) ve geri kalanıyla sosyal hayatta var olmaya çalışıyorum (4 bin tl) (Kahve içmek, spor yapmak, kitap almak vb)

Müdürüm stresli olduğu anlarda hep beni azarlıyor. İşin sorumluluğu bende olsa da olmasa da hep beni kenara çekip kızıyor. O gün modu iyiyse iyi davranıyor, diğer günler yerden yere vuruyor. O kadar çalışmama ve sorumluluk almama rağmen asla takdir etmiyor, üstüne olumsuzlukları söyleyerek beni yeni gelen öğretmenler ile kıyaslıyor. İyi bir öğretmen olmadığımı, sürekli yorgun göründüğümü, enerjik olmam gerektiğini söylüyor.

Mobbing'i ispatlayabilecek bir delilim yok, yaşananların hepsi yüz yüze oluyor. Mesajlarda canımlı cicimli hitap ediyor. Bu yüzden delil toplayamıyorum. Geçen yıldan beri CV atmadığım yer kalmadı, telefonum çalmadı bile, hiç geri dönüş alamadım.

Örneğin dün önemli bir toplantı vardı, ben de toplantıyı not ediyordum, bir anda annem aradı, normalde iş içindeyken annem beni asla ama asla rahatsız etmez. Ben de önemli birşey olduğunu düşünerek toplantıdan ayrılarak telefonu açtım, geri döndüğümde bana çok sinirlenmişti ve kızıp surat astı. Benim de moralim bozuldu, kendimi tuttum ve iş çıkışı bir parka oturup saatlerce ağlayarak sigara içtim. Sonrasında bana Whatsapp üzerinden kötü birşey var mı gibilerinden bir mesaj attı. Cevap vermedim.

Biraz para biriktirip buradan kurtulmak istiyorum kızlar, bana gerçekten kabul etmek zorunda kalacağı sağlam bir sebep lazım. Bu yapılanları defalarca konuşmama rağmen değişen hiçbir şey olmadığı için, yaşanılanları sebep göstererek çıkmak istemiyorum çünkü bu olumsuzlukları dile getirdiğimde benim karakterimin zayıf olduğunu, alıngan olduğum için çok çabuk kırıldığımdan vs bahsediyor, hem çok olumsuz konuşup da düşman olmasını ve bir sonraki işlerimi engellemesini istemiyorum, referans için arayanlar olabilir belki diye. Temizinden kibarca bana yakışacak şekilde istifa etmeliyim...

Bir masamız sandalyeniz olmaması çok kötü. İnşallah en kısa zamansa iş bulursunuz. Bir avukat ile görüşseniz mobing için nasıl davranılır . Asgari ücret çok düşük dicem ama özel sektör böyle hep

burası binadan bozma bir kurum olmalı, masa sandalyesiz öğretmen mi olur ? ne öğretmenisiniz ? atanma ihtimali olan bir branş ise geceyi gündüze katıp çalışmak gerek. yok değil ise müdürün tüm söylediklerini kabul edip evet size artık faydam olamaz ben bu mesleği bırakmak istiyorum gibi veda edebilirsiniz. Ek olarak bende tüm negatifleri üstünüze aldığınızı düşünüyorum müdürünüz insanlıktan nasibini almamış biri orası ayrı ama sizde de durumlar karışık gibi. Ek olarak bu maaştan daha fazla miktarı bir markette kasiyer olarak alabilirsiniz amaç hızlıca para kazanmak ise. orada bile daha insani şartlar vardır ama şunu belirteyim orada da kendinize bir zalim bulup dert edebilirsiniz. Bence özel sektöre uygun değilsiniz. Ya da branşınız hiç talep görmeyen bir branş.

burası binadan bozma bir kurum olmalı, masa sandalyesiz öğretmen mi olur ? ne öğretmenisiniz ? atanma ihtimali olan bir branş ise geceyi gündüze katıp çalışmak gerek. yok değil ise müdürün tüm söylediklerini kabul edip evet size artık faydam olamaz ben bu mesleği bırakmak istiyorum gibi veda edebilirsiniz. Ek olarak bende tüm negatifleri üstünüze aldığınızı düşünüyorum müdürünüz insanlıktan nasibini almamış biri orası ayrı ama sizde de durumlar karışık gibi. Ek olarak bu maaştan daha fazla miktarı bir markette kasiyer olarak alabilirsiniz amaç hızlıca para kazanmak ise. orada bile daha insani şartlar vardır ama şunu belirteyim orada da kendinize bir zalim bulup dert edebilirsiniz. Bence özel sektöre uygun değilsiniz. Ya da branşınız hiç talep görmeyen bir branş.

Hayir herkesin bildigi Turkiyenin her yerinde okullari olan kurumsal bir okul burasi. Bransim yabanci dil ama atanamiyorum bir turlu. Mezun oldugumdan beridir ozel sektordeyim, ilk kez boyle bir yonetici ile calisiyorum. Hatta hersey gayet iyi giderken eski okullarim hep arayip geri cagirdi beni sadece ben Cv de kurumsal bir yer gorunsun diye buraya gecis yaptim. Kotu enerjiden kastiniz nedir bu arada?

Bir masamız sandalyeniz olmaması çok kötü. İnşallah en kısa zamansa iş bulursunuz. Bir avukat ile görüşseniz mobing için nasıl davranılır . Asgari ücret çok düşük dicem ama özel sektör böyle hep

Eminim ki istifami kabul etmeyecek cunku afedersiniz benim kadar essek misali calisan yok. Gecen yil donem basi 75 kilo idim donem sonu 55 kiloya kadar dusus yasadim. Kosusturma ve stres sebebiyle. Beni odasina cekip manipule edecek. Istifa zamani bir avukat araciligiyla danismanlik alip ona gore yolumu cizmek isterim tabii

Back
X