İşin içinden çıkamıyorum lütfen yardım.

Merhaba eski sevgilimle barışma kararı aldık çok güzel bir evlenme teklifi aldım. Onun dışında onda değişmesini istediğim bir takım davranışlar vardı onların bir kısmını hallettik bir kaç canımı sıkan davranışları daha var ama onların da üstesinden geleceğimize eminim . Bunlar arkadaş ayağına çok gitmesi evlenince arkadaş ayağını bırakırım şimdi sen yanımda yoksun canım sıkılıyor ondan onlarla takılıyorum çevremde kimse yok diyor diğer sorun ise samimi bir kız arkadaşı olması. Kız kendine asılıyor ama ne hikmetse bizimkisi arkadaş gözüyle bakıyormuş o kızı hayatımızdan uzaklaştırmaya çalıştıkça kız sürekli birşeyler bahane ederek sevgilimle muhattap olmayı başarıyor. Bunun için bir çok kavga ettik. Bu birinci sorun.

Diğer sorun ise ailemin kendisini istemiyor olması . Aileler yaklaşık bir ay önce tanıştı . Kendisi özelde bir şirkette yöneticilik yapıyor. Ben ise iyi bir bölümden mezunum. Annem bir türlü kabul etmiyor .bunun iki nedeni var birincisi önceden beni terkedip üzmüş olması diğer nedeni işinin özelde çalışıyor olması . işi garanti değil diyor. Rüyamda gördüm bu çocuk iyi değil diyor. Burda hafız bir kadın var .bilen bilir istiare rüyasına yatmak diye birşey var onu senin için söyledim rüyasında iyi görmemiş senin için hayırlı değil diyor .bende bu tarz şeylere inanmam demeyeyim de yani bir türlü kabul edemiyorum. Kız kardeşim de annemle ağız birliği yapıyor evde tek kalmış durumdayım. Yani eve çevreye karşı yenik durumdayım. Bir yandan bırak ya kedisurat hayatına bak önce memuriyetini eline al sonra karşına daha iyileri çıkar diyorum diğer yandan sevdiğim birini kaybedersem onun pişmanlığını yaşamaktan korkuyorum. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz???

böyle bi dünya yok o davranışlar değişmeyecek

Annenin istememe sebepleri mantıklı değil ailelerin her istemediği hayırlıdır diye bir kural yok bunun aksi örnekleri bu forumda çok var. mesela anneniz bugün memurluktan hiç yerine atılan kişilerin sayısını biliyor mu?
özelde çalışanlar olmasa anneniz giydiği, yediği, izlediği pek çok şeye ulaşamazdı.
iyi elalem çalışsın, kullandığınız şeyleri üretsin ama anneniz gibi düşünenler çok akıllı ya? onlar memur olsun. iş garanti zannetsin...

ikincisi dediğin kız arkadaşının asıldığına emin misin?
yani dikkatli gözlemlemek lazım. evlenmeden önce karakterine vs iyi bakman lazım.
işi garanti değil gibi saçma bir yaklaşımla bu işlerden dönülmez. bir bak etrafına, kimin işi garanti?
ortak wi-fi kullandığı için işinden atılan binlerce memur var. garanti mi kalmış?

Annenin istememe sebepleri mantıklı değil ailelerin her istemediği hayırlıdır diye bir kural yok bunun aksi örnekleri bu forumda çok var. mesela anneniz bugün memurluktan hiç yerine atılan kişilerin sayısını biliyor mu?
özelde çalışanlar olmasa anneniz giydiği, yediği, izlediği pek çok şeye ulaşamazdı.
ikincisi dediğin kız arkadaşının asıldığına emin misin?
yani dikkatli gözlemlemek lazım. evlenmeden önce karakterine vs iyi bakman lazım.
işi garanti değil gibi saçma bir yaklaşımla bu işlerden dönülmez. bir bak etrafına, kimin işi garanti?
ortak wi-fi kullandığı için işinden atılan binlerce memur var. garanti mi kalmış?
İş konusunda bende sizinle hemfikirim

Kendin için düşün bazen sevmediğin istemediğin bir huyunu değiştiricem dersin karar alırsın ama bir bakarsın farkında olmadan yine aynı şekilde davranmışsın. İnsanın temel özellikleri, edindiği davranış kalıpları kolay kolay değişmez. Huylu huyundan vazgeçmez, can çıkar huy çıkmaz boşuna söylenmemiş bunlar.

Hele ki anneciğinin hislerine güven derim. İşle ilgili kısmından çok adamın içine sinmemiş olması önemli. Ki olay sadece bu da değil, daha önce yaşanmış kötü deneyimler var aranızda.

Seviyorum diyorsun ama ne olur eğer yapabilirsen mantıklı düşün.yapabilirsen diyorum çünkü bunu yapmak gerçekten güçlü olmayı gerektiriyor. Ezbere söylemiyorum, evliliklerimde ailemi dinlemedim, seviyorum deyip kolayı seçtim ama sonuçları hüsran oldu.

Her şeyden de önce kendi ayakların üzerinde dur, bir abla tavsiyesi. Ne olur çok önemli kızlarımızın kadınlarımızın ekonomik özgürlüğünün olması. Her kimle olursa olsun işini eline almadan evlenmeyi düşünme.

Erkek arkadaşın değişmez,değişmiş gibi yapar sadece ,kız arkadaş meselesi zaten başlı başına bir problem ,kesinlikle anneni dinle pişman olma

Bir adamı değiştirmeye niyetin varsa kesinlikle ilerisinde hayal etme
Şuan sadece değişti zannedersin
Bence ayrılman daha iyi seçenek Üzgünüm

Seninle o kız konusunda problem yaşadığı halde,ve kız niyetini belli eder şekilde davranmaya devam ederken erkek arkadaşın hala onunla götüşmeye devam ediyorsa,üzgünüm ama onunda hoşuna gidiyor ,egosunu mu tatmin ediyordur nedir bilemedim, isteseydi kızla görüşmeyi keserdi yada mesafe koyardı ki bu tek probleminiz değil,cahil bir kız değilsin aklını kullan ve anneni dinle lütfen

erkek arkadaşınızın öncelikler konusunda sıkıntısı olabilir.

önceki konularınızı bilmediğim için arkadaşlarıyla yaşadığınız problemi yorumlayamayacağım.

karşı cinsle arkadaşlıklara yapılan müdahaleler tartışmalı bir konu ama kızın ilgisi olduğunda mutabıksınız. bu durumda bir tercih yapmalıydı bence. kız, aranızda huzursuzluklara neden olduğu halde onun yaşamında çok önemli biri mi? neden vazgeçemiyor? önceliği ilişkinizse eğer kıza mesafe koymalıydı. birbirinizin en yakın arkadaşı olamıyor musunuz?

erkek arkadaşınızın öncelikler konusunda sıkıntısı olabilir.

önceki konularınızı bilmediğim için arkadaşlarıyla yaşadığınız problemi yorumlayamayacağım.

karşı cinsle arkadaşlıklara yapılan müdahaleler tartışmalı bir konu ama kızın ilgisi olduğunda mutabıksınız. bu durumda bir tercih yapmalıydı bence. kız, aranızda huzursuzluklara neden olduğu halde onun yaşamında çok önemli biri mi? neden vazgeçemiyor? önceliği ilişkinizse eğer kıza mesafe koymalıydı. birbirinizin en yakın arkadaşı olamıyor musunuz?
Bende bunları defalarca söyledim ama her seferinde bir şekilde muhattap oluyorlar . Kız iş yerine falan gelmişti onu öğrendim.

Valla benim kocam evlenmeden önce melake idi :) evlenince pençelerini çıkarmış çita gibi saldırgan oldu :)))

Şaka bir yana insanlar degismez bunu biliyorsunuz degilmi ?

Arkadasina gelince siz ne kadar ondan rahatsiz olursaniz o kizin uzerine o kadar dusecektir bir nevi ego tatmini yapiyor.

Aksine görüşun konuşun sevgilinizde kiskanmadiginizi anlayinca uzaklasacaktir. Boylece o kza birilerini ayarlayabilirsinizde.

Bu arada sevgiliyken esiminde vardi bitane kiz arkadası.. Kankisiymiş.. Konusuyor görüşüyorduk. Anladim ki benim sevgilime yani eşime yanık esim asla buna ikna olmadi ben hala eminim ama...

Sonra kizin bir hatasi oldu esimde gorusmeyi kesti.. Ama ben kizin yanik oldugunu anladigimda daha cok gorusmek konusmak istedim.. esimde bundan rahatsiz oldu...

Valla benim kocam evlenmeden önce melake idi :) evlenince pençelerini çıkarmış çita gibi saldırgan oldu :)))

Şaka bir yana insanlar degismez bunu biliyorsunuz degilmi ?

Arkadasina gelince siz ne kadar ondan rahatsiz olursaniz o kizin uzerine o kadar dusecektir bir nevi ego tatmini yapiyor.

Aksine görüşun konuşun sevgilinizde kiskanmadiginizi anlayinca uzaklasacaktir. Boylece o kza birilerini ayarlayabilirsinizde.
Yok canım ya ben sevmem öyle vıcık vıcık kızlarla oturup tanışmayı. Belki kıskançlığı azaltsam dediğiniz olabilir.

Kilit noktanız “daha iyileri çıkar” kısmı. Evlenecek kadar aşıksanız daha iyisi olamaz sizin için. En iyisi odur. Ondan başka birinin varlığını hayal bile edemezsiniz. O kadar aşık değilseniz, diğer sorunları çekmenizinde bir sebebi yok.

Merhaba eski sevgilimle barışma kararı aldık çok güzel bir evlenme teklifi aldım. Onun dışında onda değişmesini istediğim bir takım davranışlar vardı onların bir kısmını hallettik bir kaç canımı sıkan davranışları daha var ama onların da üstesinden geleceğimize eminim . Bunlar arkadaş ayağına çok gitmesi evlenince arkadaş ayağını bırakırım şimdi sen yanımda yoksun canım sıkılıyor ondan onlarla takılıyorum çevremde kimse yok diyor diğer sorun ise samimi bir kız arkadaşı olması. Kız kendine asılıyor ama ne hikmetse bizimkisi arkadaş gözüyle bakıyormuş o kızı hayatımızdan uzaklaştırmaya çalıştıkça kız sürekli birşeyler bahane ederek sevgilimle muhattap olmayı başarıyor. Bunun için bir çok kavga ettik. Bu birinci sorun.

Diğer sorun ise ailemin kendisini istemiyor olması . Aileler yaklaşık bir ay önce tanıştı . Kendisi özelde bir şirkette yöneticilik yapıyor. Ben ise iyi bir bölümden mezunum. Annem bir türlü kabul etmiyor .bunun iki nedeni var birincisi önceden beni terkedip üzmüş olması diğer nedeni işinin özelde çalışıyor olması . işi garanti değil diyor. Rüyamda gördüm bu çocuk iyi değil diyor. Burda hafız bir kadın var .bilen bilir istiare rüyasına yatmak diye birşey var onu senin için söyledim rüyasında iyi görmemiş senin için hayırlı değil diyor .bende bu tarz şeylere inanmam demeyeyim de yani bir türlü kabul edemiyorum. Kız kardeşim de annemle ağız birliği yapıyor evde tek kalmış durumdayım. Yani eve çevreye karşı yenik durumdayım. Bir yandan bırak ya kedisurat hayatına bak önce memuriyetini eline al sonra karşına daha iyileri çıkar diyorum diğer yandan sevdiğim birini kaybedersem onun pişmanlığını yaşamaktan korkuyorum. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz???
Benimde evlenmeden önce erkek arkadasim vardi kardes gibi görürdük birbirimizi. Daha sonra esimle tanistim oda sizin gibi düşünmüş olmali ki gorusmemi istemedi bu bahsettigim arkadasimda biraz fazla düskundu bana. Ben ilk baslarda kabul etmedim esimin dedigini arkadasligimi kesip atmadım ama baktim zamanla sevdigim adamla aramda problem oluyo bende arkadasligimi bitirdim. Ben bitirince oda israr edemedi ilk baslarda tabi arayip sordu ama ben kesin dille artik konuşmak istemiyorum deyip iletisimi kesmistim. Simdi hicte pisman degilim çünkü kalan ömrümu esimle geçiriyorum yani rahatsiz oldugu bi arkadas icin onu kirmaya gerek yokmuş zaten. Demem o ki sizin erkek arkadasinizda size daha cok deger verse emin olun her türlü kesebilir iletisimini o kizla.

Bir insanı değiştirmeye çalışmak olumlu bir davranış değildir. Sevebiliyorsan olduğu gibi seveceksin sevemiyorsan değiştirmeye çalışmayacaksın. Şunu değiştirdik şunu da değiştirecez o işin hikaye kısmı

Back
X