İşin içinden çıkamıyorum vesvese

g7ul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
334
217
103
30
İyi günler sevgili üyeler ben daha öncede konu açmıştım bundan bir ay önce namaza başladım ve gözümun önüne bir obsesyon göründü bunları ağlayarak yazıyorum küçücük altı aylık bir bebegım var ben sanki onu boğmusum gibi gözüktü gözüme o gün bu gündür yavrumu ne düzgün seviliyorum nede yanına yaklasınca korkuyorum cok bu durum nedir bir aydır ne yiyorum ne içiyorum sanki ben ben degılım gibi melegımı öpüp koklayamıuorum doya doya ne yapıcagımı bilmiyorım korktum acaba bi hocaya falanda mı gözüksem bunun gercek olmadığını ve asla olamyacagını biliyorum ama eski huzurlu hayatıma rahat rahat devam edemıyorum psikıyatrude gittim bi düzelme olmadı bu arada

Evet bir pskologa gidin.Akliniza bunun bir vesvese oldugunu kabullendirin.

Vesveseden daha ciddi bir durum gibi geldi bana. İlaç vs yazmadı mı psikaytrist?

psikologa ne kadar süreyle gittiniz. Bir seans gidip bir iyileşme beklemeyin. Düzenli aksatmadan gitmeniz lazım.

Ya belki o herkes oluyordur ben de çocuğumla bazen balkona çıktigimda bir an gözümün önünde onunla beraber düştüğüm ya da evladımı tek başına düştü gözümün önünde canlanıyor sonra ellerim titriyor geri giriyoruz balkondan içeri çok yüksek bir katta oturuyorum bu arada ondan mı bilmiyorum vesvese şeytandandır sürekli kuran okuyun üfleyin rahatlatır gerekirse bir yardım almaya çalışın

Gerçekçi birşey miydi yoksa o an aklınızdan geçen bir şey mi? çünkü bu tarz vesveselerin az çok herkesin aklına düştüğünü düşünüyorum. Bebeğiniz için değil de yani hani elimize bıçak aldığımızda kendimi bıçaklasam nasıl olur acaba veya yüksek bi yere çıkınca atlasam nasıl olur gibi. Sosyal medyada bu tarz çok video var hani komik videolar şeklinde.

İradem dışında birden gözüktü gözüme

Böyle sorunları daha öncee yani doğum, hamilelik öncesi yaşıyor muydun?

Hocaya değil psikoloğa gitmen gerekiyor acilen. Psikoza girip 3. Sayfalara çıkartmadan kendini

Hayır ilk kez başıma geldi

Hamilelik, doğum sonrası süreçlerde yaklaşık ilk 2 yıl kadınlarda böyle psikolojik sorunlara çok denk geliniyor. Psikiyatriye ek olarak bir psikolğa gitmek gerekiyor ama düzenli olarak. Böyle dertlerini, sıkıntını düzenli şekilde anlatırsan iyi olur. Onlar öyle ilaç yazmadan gelen kişiyi dinliyorlar, konuşuyorlar.

Anneler doğumdan sonra çok yalnızlaşıyor, zaten hamilelik ve doğum zor bir süreç. Bebek bakımını da çoğunlukla tek başlarına üstlenip, ev işi vs. derken normalden çok daha fazla yoruluyorlar. Sosyal hayat, dışarı çıkıp kendi başına yürüyüş, arkadaşıyla kahve içmek neredeyse hiç olmayınca insana iyice fenalık geliyor.

Hocaya gitsen sana faydası olmaz. Kendin gibi kadınlarla, hele annelerle oturup sohbet edebileceğin bir ortama ihtiyacın var. Yani muhabbet edip, kafanın dağılacağı bir ortama.

Bebek bakımı ve ev işleri dışında böyle evde çiçekle uğraşmaya başla. Şehrinizdeki anne-bebek etkinliklerine, böyle anneler grubu varsa onlara katılabilirsin.

Yalnizmi bakıyorsunuz bu zamana kadar cocuga .yaniniza bi yardimci alin imkaniniz varsa uykusuzluk yetememek parasal sıkıntılar lohusa dönemi psikolojinizi bozmus olabilir .birini yardimci bulun 3 4 ay duzenli bakimini yapin dinlenin sosyal olun derim .asiri eve kapanma uykusuzluk tetikleyebilir .ne kadar disarda olursaniz size ve bebege iyi gelecektir .

Tesekkür ederim ama nasıl irade dışı gözüktü gözüme bende anlamadım bi tanesi de yazmış sanki gercek gibi üçüncü sayfaya cıkarsın yazmıs

Tesekkür ederim ama nasıl irade dışı gözüktü gözüme bende anlamadım bi tanesi de yazmış sanki gercek gibi üçüncü sayfaya cıkarsın yazmıs
Hala ciddiye almıyorsunuz durumunuzu. Gidin hacılara hocalara hanımefendi o zaman. Müge anlıya çıkarsınız sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…